Προς το περιεχόμενο

Battery Drain στα Ubuntu

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω dual boot windows 7 και Ubuntu 11.10... Το παράδοξο είναι πως η διάρκεια της μπαταρίας στα Ubutnu είναι πολύ μικρότερη απ'ότι στα win7. Από ότι έψαξα διορθώνεται με μια παρεμβολή στο grub.. Αλλά μου φαίνεται ολίγον τι επικίνδυνο... Καμία ιδέα;;;

Δημοσ.

Παλι καλα να λες που διορθωνεται εστω και με workaround, γιατι αν περιμενες να φτιαξει το προβλημα της υπερβολικης καταναλωσης απο upstream θα περιμενες πολλες εκδοσεις του πυρηνα ακομα :P

Το προβλημα υπαρχει απο τον 2.6.38, ολο φτιαχνεται και ολο ημιτελες ειναι.

Ποσταρε αν θες αυτο που βρηκες μηπως βοηθησεις και κανεναν αλλο στο φορουμ.

Δημοσ.

Εγώ νομίζω δεν διορθώνετε. Δυσυτυχώς είναι θέμα του linux kernel είναι επιβεβαιωμένο πρόβλημα και το έχουν όλες οι διανομές linux. Από τι είχα διαβάσει οι προγραμματιστές της redhat πρόσφατα βγάλανε ένα patch που διορθώνει το πρόβλημα. Να περιμένουμε για οριστική λύση από την επόμενη η μεθεπόμενη έκδοση του kernel.

Δημοσ.

Μακάρι γιατί είναι το μόνο πράγμα που με χαλάει στο λάπτοπ...Ξέρετε αν τα kubuntu έχουν το ίδιο θέμα???

Δημοσ.

Μακάρι γιατί είναι το μόνο πράγμα που με χαλάει στο λάπτοπ...Ξέρετε αν τα kubuntu έχουν το ίδιο θέμα???

Αν είναι θέμα kernel όπως λένε τα παιδιά, τότε ναι, όλες οι διανομές.

Δημοσ.

It's funny they had to fix it by copying the method from Windows though.

:lol: :lol: :lol:

Ε καλά μη λαμβάνεις όλα τα σχόλια του slashdot στα σοβαρά... Δεν φταίει ο kernel που κάποιες PCIe συσκευές δεν κάνουν advertise τα ASPM cababilities τους με τρόπο πού μόνο τα Windows τις καταλαβαίνουν... Εκτός αν θέλεις να προτείνεις σαν design decision να είναι το power management enabled by default και να γίνεται αυτό force ακόμα και σε συσκευές που δεν το υποστηρίζουν.

Άν την κάνεις αυτή τη πρόταση πές το μας να παρακολουθήσουμε τη συζήτηση στο mailing list, θα έχει πολύ γέλιο rolleyes.gif

Δημοσ.

Μπα, δεν χρειάζεται να σώσω τίποτα. Το netbook μου έχει 5:30 ώρες αυτονομία και λίγο με νοιάζει. Δέν γράφω και το power managment του kernel οπότε δέν με αφορά το debugging του bus, όλα κομπλέ :P

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να περάσουμε αυτό το patch στην τωρινές εκδόσεις του kernel?

Έλα μου ντε, ευχής έργον θα ήτανε! Το ίδιο ψάχνω και εγώ.

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να περάσουμε αυτό το patch στην τωρινές εκδόσεις του kernel?

Οπως ειπε ο NullScan , βαζεις το αρχειο σου μεσα στο source dir και δινεις :

patch -p1 -i ονομα_patch

για περισσοτερα :

man patch

Και μετα χτιζεις πακετο deb για να το εγκαταστησεις.

Αποριας αξιο ομως που κανεις εσυ τετοιες ερωτησεις , αφου :

Οσό για την μανιβέλα την έχω δουλέψει για τα καλά όλα αυτά τα χρόνια στο linux και στις περισσότερες περιπτώσεις τη θεωρώ χάσιμο χρόνου.

αλλα δεν ξερεις να κανεις ενα απλο πατσαρισμα..

περιεργο. :mellow:

Δημοσ.

Μην ανησυχείς είμαι πιστός στα linuxφρονήματα μου. Εχώ κάψει και εγώ άπειρες ώρες να γυρνάω την μανιβέλα και να διορθώνω καταστάσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...