d4rkwind Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Θα τη δοκιμάσω αύριο το απόγευμα σε άλλο pc δικό μου,πιο low profile(asrock G31,CORE 2 DUO E6550,4GB RAM 800Mhz) από αυτό που έχω,αλλά θα φορέσω σε εκείνο μόνο το τροφοδοτικό μου Και ενημερώνω..
papadakn Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Με το bios της μητρικής έχεις πάιξει καθόλου?
d4rkwind Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Το αναβάθμισα πριν ξεκινήσω να ασχολούμαι με τη κάρτα εχθές..μετά που άνοιξα το θέμα εδώ.. Αναβάθμισα BIOS μητρικής,INF,Chipset Driver .. Είναι περασμένα τα τελευταία Ρε παιδιά μισό λεπτό. Έτσι όπως έχω τώρα ρυθμισμένη την κάρτα,στο burn in test του furmark3d βλέποντας παράλληλα τους sensors στο CPU-Z βλέπω ότι η master κάρτα,αυτή που έχω ενεργοποιημένη δηλαδή,σε 100% GPU load τραβάει 51-53A ρεύμα.Και ρωτάω: Αν ενεργοποιούσα όπως λέτε και τον δεύτερο επεξεργαστή θα τραβούσε το διπλάσιο περίπου.Δηλαδή δεν θα τραβούσε,από που να τα βρει;;; Θα ήθελα άλλο ένα 1500άρη Thermaltake !!!! Μήπως είναι αλλού το θέμα;;;
Thanos1972 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Βρε εισαι τρελος?σιγα μην θελεις αλλο τροφοδοτικο.αυτο που εχεις σηκωνει 4 4870Χ2.εαν θυμαμαι καλα καταλανωνει ολο το συστημα σε load περιπου 480κατι watt.εαν θυμαμαι καλα. λοιπον.κανε καθαρη εγκατασταση drivers και ασε να ενεργοποιησει το crossfire ο catalyst μονος του.και δες εκει τι γινεται. Δεν μου λες,την καρτα την εχεις καθαρισει καθολου?
d4rkwind Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Το έχω κάνει άπειρες φορές!!!!! Πάντα μου πετάει τη ρημαδιασμένη μπλέ οθόνη!! Ααα και κάτι άλλο,όποιον απο τους 2 προσαρμογείς και να ενεργοποιήσω δουλεύει η κάρτα. Με τον πρώτο πιο φυσιολογικά,με τον δεύτερο όχι καλά.Αλλά δουλεύει από θέμα λειτουργίας! Κάτι άλλο,χαζή ερώτηση πεσ'τε το κ'έτσι! Καταρχήν,είχα βάλει το Ati Tray Tools και εκεί δε με άφηνε να ενεργοποιήσω το CF. Μου έλεγε ότι δεν είναι διαθέσιμο.Ενω το A.I ήταν σε ρύθμιση "LOW" . Η ερώτηση είναι: Γιατί πρέπει να ενεργοποιήσω το CF όταν έχω μόνο μια κάρτα;; Δηλαδή μια υποδοχή pci-e.. Θα είχε νόημα να το ενεργοποιήσω όταν αν θα είχα 2 κάρτες σε 2 διαφορετικές υποδοχές...
Thanos1972 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Η καρτα σου ειναι η 4870Χ2 σωστα?διαβασε λιγο καλυτερα το ονομα της....4870 Χ2. Εχει 2 πυρηνες οπως φανταζομαι ξερεις ηδη.ε λοιπον.για να δουλεψουν και ο 2 πυρηνες μαζι πρεπει να εχεις ενεργοποιημενο το crossfire.χωρις αυτο ειναι σαν να εχεις και να δουλευει μια 4870.με αυτο ειναι σχεδον σαν να εχεις και να δουλευουν 2 4870.τι προτιμας?
d4rkwind Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Έτσι είναι,το έμαθα εχθές σε μια άλλη απόπειρα. Λοιπόν,έχω την εντύπωση ότι είναι θέμα BIOS κάρτας γραφικών. Και γιατί το λέω αυτό; Δοκίμασα το εξής: Εγώ έχω από το πιο νεότερο BIOS της κάρτας γραφικών μόνο το ένα αρχείο,το Master.Δεν έχω βρει πουθενά το Slave(είχα το παλιό περασμένο εκεί). Εχθές πέρασα το Master(το καινούργιο) και στην συσκευή 1 γιατί για όσους γνωρίζουν είναι η συσκευή 0(Master) και η συσκευή 1(Slave). Το αποτέλεσμα ήταν το εξής: Έκλεισα μέσω του Ati tray tools το A.I. (το έκανα δηλαδή από "low" ---> "disable") και ενεργοποίησα τον δεύτερο προσαρμογέα από την διαχείριση συσκευών.Και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μετά την επανεκκίνηση δούλεψε κανονικά το CF !! Το CPU-Z ήταν φυσιολογικό.Και οι 2 πυρήνες στα 790MHz & 950MHz οι κάθε RAM τους.Από θέμα ρεύματος τραβούσε η κάθε μία αν θυμάμαι καλά 28 και κάτι Ampere. Όμως με το που πάω να ανοίξω κάτι(παιχνίδι,furmark3d κτλ) τρώει την ίδια BSOD πάλι !!! Και μπορεί και εύλογα,λόγο του ότι τραβάει ο κάθε επεξεργαστής σχεδόν το διπλάσιο ρεύμα! Έχεις κανείς τα BIOS τα καινούργια; Ή κάτι δικό του έτοιμο(φτιαγμένο);
d4rkwind Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Τι μήνυμα σου πεταει η bluescreen? Αυτήν που έχω στο αρχικό ποστ .. !!
Thanos1972 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Μαλιστα.αυτο το μηνυμα που σου πεταει σημαινει κατι απο αυτα 0x116 = Low IOH (NB) voltage, GPU issue (most common when running multi-GPU/overclocking GPU) οποτ εμαλλον στην δικη σου περιπτωση σημαινει φυσικα το gpu issue. Σου crashαρει ο driver ε και μετα δεν κανει recover.μαλιστα. Απενεργοποιησε το crossfire λιγο και δωσε μια τον ανεμιστηρα στο 100% και ενεργοποιησε το λιγο. Επισης.την ψυχτρα της καρτας,την εχεις βγαλει καθολου να την καθαρισεις και να βαλεις καινουργια παστα επανω?μονο καλο θα της κανει αυτο.(χρησιμοποιησε καμια ceramique και οχι καποια ηλεκτρικα αγωγιμη).
d4rkwind Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Καλά το πας Έβγαλα τις ψύκτρες,όπως επίσης και τις 2 πλάκες που έχει στην πάνω μεριά και στην κάτω μεριά το chip. Οι πάστα και στους 2 επεξεργαστές ήταν άχρηστη και ήταν θερμοαγώγιμες. Λόγο του ότι δεν είχα κεραμική πάστα,στις 2 πλακέτες στα σημεία "επαφής" με τις μνήμες("ολοκληρωμένα") που πριν είχε κεραμική(είναι αυτή που είναι σαν αφρός ένα πράγμα με κάτι σαν ίνες μέσα; )έβαλα θερμικά αγώγιμη πάστα,δηλαδή σαν τους επεξεργαστές..! Έκανα λάθος;
Thanos1972 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Βρε εσυ καλα εκανες αλλα αλλο θερμικα αγωγιμη παστα και αλλο ηλεκτρικα αγωγιμη. Ολες οι παστες του επεξεργαστη ειναι θερμικα αγωγιμες.αλλα καποιες απο αυτες ειναι και ηλεκτρικα αγωγιμες δηλαδη αφηνουν να περασει και καποιο ελαχιστο ρευμα θεωρητικα με αποτελεσμα να μπορει να προκαλεσει βραχυκύκλωμα.Η ceramique ειναι παστα επεξεργαστη αλλα δεν αφηνει να περασει ρευμα.εσυ ποια ακριβως παστα εβαλες? Επισης εαν θυμαμαι καλα στις μνημες αυτη εχει thermal pads και οχι παστα σωστα?η παστα της ειναι μονο στους πυρηνες σωστα? Και να βαλεις παστα που ειναι ηλεκτρικα αγωγιμη,δεν ειναι σιγουρο οτι θα εχεις προβλημα.αλλα καλυτερα να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο σωστα? Χμ τωρα που διαβασα καλυτερα λιγο το μηνυμα σου,εκει που ειχε τα thermal pads,τον αφρο που λες εσυ,εσυ εβαλες παστα σωστα?εαν θυμαμαι καλα ομως τα thermal pads ειναι πιο παχια απο μια στρωση παστας οποτε μπορει να μην κανουν επαφη οι μνημες με την ψυχτρα λογω της παστας.ποση παστα εβαλες?
d4rkwind Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Ακριβώς...λαλακία;; Έβαλα κάπως παραπάνω,αλλά και εγώ έχω τις επιφυλάξεις μου...
d4rkwind Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δεν έχω το pc μπροστά μου ,είμαι στη δουλειά!! Λοιπόν ήταν ένα σωληνάριο ασημί(νικελ) με μαύρο εξωτερικά.Νομίζω η artic silver . . . 5.. Ναι το επιβεβαιώνω..αυτή ήταν!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα