Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα. ενας φιλος μου θελει να αλλαξει μητρικη στο pc του και εχουμε την εξις απορια. Αρχικα τι μητρικη προτεινετε για socket 1155 με i5 2500k για oc , και δευτερον αυτες οι καινουργιες μητρικες με pci express 3.0 τι διαφορα εχουν απο τις pci express 2.0 . Μια καρτα γραφικων Ati σειρας 67χχ μπορει να συνδεθει με pci express 3.0 ? ευχαριστω

Δημοσ.
http://www.visionstu...&step=undefined αυτή την μητρική πρόβλημα δεν θα έχεις διότι η θύρα λειτουργεί και αντιστρόφος ανάλογα οπότε υποστιρίζει και κάρτες για gen2 απλά θα τρέχει με την ανάλογη ταχύτητα, από εκεί και πέρα πέρνεις την future proof gen3 γιατί οι νέες κάρτες πχ σειράς 7 που βγαίνουν θα απετούν θύρες pci-e x16 v3
Δημοσ.

Καταρχάς ποια μητρική έχει τωρα και ποιο ειναι το υπόλοιπο σύστημα .

Εάν θέλει να πάει σε pcie 3.0 μονο και μονο για την δήθεν μεγαλύτερη ταχύτητα δεν αξίζει διότι ακόμη δεν έχουμε φτάσει να αξιοποιούμε πλήρως το pcie 2.0

Δημοσ.

Οι διαφορές στην τιμη για gen3 ειναι περίπου 20-30 ευρώ, τουλαχιστον στις μητρικές της asus οπότε γιατί να μην τις προτιμήσεί?

Δημοσ.

http://www.visionstu...&step=undefined αυτή την μητρική πρόβλημα δεν θα έχεις διότι η θύρα λειτουργεί και αντιστρόφος ανάλογα οπότε υποστιρίζει και κάρτες για gen2 απλά θα τρέχει με την ανάλογη ταχύτητα, από εκεί και πέρα πέρνεις την future proof gen3 γιατί οι νέες κάρτες πχ σειράς 7 που βγαίνουν θα απετούν θύρες pci-e x16 v3

βασικα καρτα γραφικων δεν εχει σκοπο να αλλαξει. εχει την 6790 , οποτε δεν ειναι λιγο ασκοπο το να ψαξει μια μητρικη που να υποστηριζει και pci 3 και pci 2 ?

Εάν θέλει να πάει σε pcie 3.0 μονο και μονο για την δήθεν μεγαλύτερη ταχύτητα δεν αξίζει διότι ακόμη δεν έχουμε φτάσει να αξιοποιούμε πλήρως το pcie 2.0

εχει την asus p8p67 LE ,2500k , sapphire 6790 , 4 GB RAM 1333mhz, 700w τροφοδοτικο. ο λογος που σκεφτεται να παει σε pcie 3.0 ειναι επειδη αυτες ειναι οι καινουργιες και επειδη εγω δε ξερω αρκετα ακομα γιαυτες ειπα να ρωτησω εδω. ποια μητρικη του προτεινετε , με δεδομενο οτι δε σκοπευει να αλλαξει καρτα γραφικων?

Δημοσ.

+1

Μαρκετιγκστικές μαλακίες... που πιάνουν

Δημοσ.

ο λογος η μαλλον η αφορμη ηταν οτι προσπαθησε για OC και ψαχνοντας ανακαλυψε οτι αυτη η μητρικη δεν κανει για oc διοτι δεν εχει ρυθμισεις για cpu voltage. η δικια μου γνωμη ειναι οτι δεν ειναι καιρος για εξοδα αλλα αλλος εχει τον τελευταιο λογο . μπορειτε να μου προτεινετε τιποτα η να μου εξηγησετε με λιγα λογια τις διαφορες απο asus gigabyte msi asrock στις μητρικες ?

Δημοσ.

Το έχω ρωτήσει και σε άλλο ποστ αλλά μιας και έγινε και εδώ αναφορά στο pcie 3.0 θα ξαναρωτήσω

Ένα PCIe 3.0 slot με 8 lanes θα μπορεί να λειτουργήσει με ταχύτητες ίσες με ένα pcie 2.0 με 16 lanes με μια σύγχρονη κάρτα γραφικών?

δηλαδή ένα SLI configuration σε μητρική που έχει Ζ68 chipset (2xPCIe στα x8 σε sli ή cf) και pcie 3.0 θα είναι ισάξιο ενός X58 με 2 pcie 2.0 στα χ16 ?

Αν αυτό ισχύει τότε το pcie 3.0 είναι η καλήτερη λύση για SLI,CF στο socket 1155 και 1156, ισχύει όμως ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...