Someone_ Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Γεια σας, αγόρασα την παραπάνω LED-HDTV Monitor. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: όταν ανοίγω τον υπολογιστή εικόνα δε βλέπω παρά μόνο όταν θα μπει στα WINdows (7) και θα μου ζητήσει να εισάγω τον κωδικό πρόσβασης. Καθώς φορτώνει δλδ δεν φαίνεται τπτ, ούτε στα BIOS δε μπορώ να μπω αν θελήσω. Τι φταίει ? Είχε κανείς άλλος παρόμοιο πρόβλημα με την ίδια ή κάποια άλλη οθόνη ? Έκανα και update το BIOS αλλά πάλι τπτ. Απ'ότι βλέπω τώρα υπάρχει κάποιο firmware update για την οθόνη, λέτε να φτιάξει αν το κάνω ? (Δε μπορώ να το κάνω τώρα γιατί πρέπει να περάσω το firmware σε φλασάκι, και δεν έχω τώρα κάποιο μαζί μου)
peter_pan Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 1.Έχεις μόνο ένα καλώδιο συνδεδεμένο στην οθόνη σου? 2.Ποιά μητρική έχεις?
Someone_ Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Μητρική: ASUS M2N-SLI DELUXE http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522463 Καλώδιο ναι μόνο το DVI έχω, +την κεραία γιατί είναι οθόνη και τηλεόραση.
peter_pan Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Σε ρώτησα μήπως η μητρική σου είχε ενσωματωμένα γραφικά η εκμεταλευόταν τον επεξεργαστή για γραφικά, αλλά δε βλέπω κάτι τέτοιο. Στην περίπτωση που είχε δηλαδή βύσμα η μητρική σου για σύνδεση με την οθόνη να δοκίμαζες εαν στο έδειχνε εκεί το bios. Κάρτα γραφικών ποια έχεις? Δοκίμασε να την συνδέσεις και με 15pin d-sub καλώδιο.
Someone_ Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Την συνέδεσα με D-Sub, βασικά το καλώδιο που είχε μέσα η οθόνη D-Sub ήταν, απλά εγώ της είχα βάλει το DVI επειδή η παλιά κάρτα γραφικών που είχε δεν είχε θύρα να την συνδέσω με D-Sub (νομίζω). Τέλως πάντων, πλέον έχω αλλάξει κάρτα γραφικών (έχω τηνς TwinTech GT 440 (PCI-Express, GDDR5, 1GB)), αλλά αυτό το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. Παρεπιπτόντως έχει διαφορά αν την έχω συνδεμένη με D-Sub αντί για DVI ? Το D-Sub έχει αναλογικό σήμα ? το συγκεκριμένο πρόβλημα μου το κάνει και με την καινουρια κάρτα γραφικών και με την παλιά μου το έκανε επίσης. Επίσης, με την παλιά οθόνη (Samsung πάλι) και με την παλιά κάρτα γραφικών (αλλά και με την καινούρια κάρτα γραφικών τώρα) δεν είχα ανάλογο πρόβλημα. Υπάρχει περίπτωση να'ναι ελαττωματική η οθόνη ? (κατα τ'άλλα δουλεύει μια χαρά) Το ότι είναι και τηλεόραση παράλληλα παίζει ρόλο ? Αν βλέπω τηλεόραση, και έχω κλειστό το PC, και ανοίξω το PC και παράλληλα βάλω το Source της οθόνης στο PC μου βγάζει αρχικά ότι δεν έχει σήμα (όσο φορτώνουν τα windows 7) και με το που μπει στα windows ανοίγει κανονικά η οθόνη.
peter_pan Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Αν δεν το δείχνει ούτε με το D-sub... δεν ξέρω τι άλλο να προτείνω. Επειδή έχω παρόμοιο monitor-TV και επίσης δεν μου δείχνει εικόνα (δηλαδή το bios κλπ) μέχρι να φορτώσουν τα windows γι'αυτό το λόγο σε ρώτησα στην αρχή τι μητρική έχεις. Εμένα δηλαδή το κάνει επειδή έχω 2 καλώδια συνδεδεμένα στην οθονή με το pc(ένα με την κάρτα γραφικών και ένα με την μητρική) και το bios δε μου το εμφανίζει στο DVI που είναι απο την κάρτα γραφικών, αλλά στο άλλο καλώδιο που έχω απο την μητρική.Αυτό όμως το κάνει γιατί μέχρι να φορτώσει τα windows βλέπει ως πρωτεύων σύνδεση αυτή με τη μητρική. Εφ'όσον όμως δεν παίζει κάτι τέτοιο με την δική σου μητρική ψάχνοντας το λιγάκι στο Google διάβασα αυτά (-1- , -2- , -3-) και γι'αυτό σου είπα να δοκιμάσεις και με το D-sub. Απο 'κει και πέρα όμως δεν έχω ιδέα τι μπορεί να φταίει.
Someone_ Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 χμμ μάλιστα, καλώς φίλε δε πειράζει. Απλά θα παρακαλάω να μη χρειαστώ το BIOS ή να κάνω format αλλίως θα χρειαστώ άλλο monitor για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις για να κάνω τη δουλειά μου αμα τυχόν σου ρθει καμιά φλασιά-ιδεα, τι άλλο θα μπορούσα να κάνω, πες μου! Α δε μου λες, το d-sub απο το Dvi έχουν διαφορά στο τί εικόνα βλέπω στο pc μου ? όχι ε? το d-sub είναι αναλογικό σωστά ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα