Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

post-203357-0-76538500-1322273443_thumb.png

Διορθωμένο το "σκαρήφημα" με την προσθήκη των τηλεφώνων.

Εχμ, το "ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ" πως το load balancing δεν σημαίνει πάντα 3*8-10Mbps, το λύσατε :)

@biomecanoid

"οι adsl ΔΕΝ μπαίνουν πάνω στο switch χρειάζεται 1 ethernet για κάθε σύνδεση"

Σωστό. Ελαφρά τη καρδία, έβαλα το extra hub "όπου λάχει εμείς οι βλάχοι"

Το Mikrotik κάνει αυτό που πρέπει και είναι πολύ φτηνό (~40€).

"το θέμα ήταν: " Ένωση πολλών ασύρματων συνδέσεων ..." το Νetwork map δείχνει setup με καλώδια"

Εχμ, είθισται... "αυτός που ρωτάει να έχει ανάγκη από το Α, να περιγράφει το Β, αυτός που απαντάει να καταλαβαίνει το Γ, και τελικά να δίνει ώς λύση κάτι μεταξύ Γ και Gamma-Rays (τα λάθη), κ.λπ."

Οπότε και εγώ "μάντεψα" αυτό που πίστεψα ότι είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ του ανάγκη. :)

@Bimmermeister

"Δεν κατάλαβες...από το UTP καλώδιo της γραμμής μου μέσα από το μποξάκι του ΟΤΕ,μπορώ να κάνω διακλάδωση και να δώσω τη γραμμή και σε άλλο δωμάτιο,όπως το είχα πριν λίγο καιρό"

Οι περισσότεροι ηλεκτρολόγοι χρησιμοποιούν ένα καλώδιο που μοιάζει ή/και είναι utp για την ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ καλωδίωση (μέσα στους τοίχους) μέσα στο σπίτι σου. Οπότε αυτό το καλώδιο, ανεξάρτητα πόσα καλωδιάκια έχει μέσα, θεωρείται πλέον απλό "τηλεφωνικό καλώδιο". Από τον τοίχο μέχρι το adsl-modem-router (Θύρα line), ακόμα και άν μοιάζει με utp το καλώδιο, αυτό είναι "τηλεφωνικό καλώδιο" και όποιαδήποτε "διακλάδωση" κάνεις με αυτό το καλώδιο είναι "τηλεφωνίας" και όχι "ethernet δικτύου".

Δημοσ.

post-203357-0-76538500-1322273443_thumb.png

Διορθωμένο το "σκαρήφημα" με την προσθήκη των τηλεφώνων.

Εχμ, το "ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ" πως το load balancing δεν σημαίνει πάντα 3*8-10Mbps, το λύσατε :)

@biomecanoid

"οι adsl ΔΕΝ μπαίνουν πάνω στο switch χρειάζεται 1 ethernet για κάθε σύνδεση"

Σωστό. Ελαφρά τη καρδία, έβαλα το extra hub "όπου λάχει εμείς οι βλάχοι"

Το Mikrotik κάνει αυτό που πρέπει και είναι πολύ φτηνό (~40€).

"το θέμα ήταν: " Ένωση πολλών ασύρματων συνδέσεων ..." το Νetwork map δείχνει setup με καλώδια"

Εχμ, είθισται... "αυτός που ρωτάει να έχει ανάγκη από το Α, να περιγράφει το Β, αυτός που απαντάει να καταλαβαίνει το Γ, και τελικά να δίνει ώς λύση κάτι μεταξύ Γ και Gamma-Rays (τα λάθη), κ.λπ."

Οπότε και εγώ "μάντεψα" αυτό που πίστεψα ότι είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ του ανάγκη. :)

@Bimmermeister

"Δεν κατάλαβες...από το UTP καλώδιo της γραμμής μου μέσα από το μποξάκι του ΟΤΕ,μπορώ να κάνω διακλάδωση και να δώσω τη γραμμή και σε άλλο δωμάτιο,όπως το είχα πριν λίγο καιρό"

Οι περισσότεροι ηλεκτρολόγοι χρησιμοποιούν ένα καλώδιο που μοιάζει ή/και είναι utp για την ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ καλωδίωση (μέσα στους τοίχους) μέσα στο σπίτι σου. Οπότε αυτό το καλώδιο, ανεξάρτητα πόσα καλωδιάκια έχει μέσα, θεωρείται πλέον απλό "τηλεφωνικό καλώδιο". Από τον τοίχο μέχρι το adsl-modem-router (Θύρα line), ακόμα και άν μοιάζει με utp το καλώδιο, αυτό είναι "τηλεφωνικό καλώδιο" και όποιαδήποτε "διακλάδωση" κάνεις με αυτό το καλώδιο είναι "τηλεφωνίας" και όχι "ethernet δικτύου".

Συμφωνώ με τα 2 πρώτα που λες,αλλά θα διαφωνήσω στο τελευταίο,γιατί ξέρω πως είναι τα καλώδια UTP.Καταρχήν δεν υπάρχουν πρίζες στα σπίτια μας,έρχεται το καλώδιο κατευθείαν σε πριζάκι RJ11(xχωρίς πυκνωτή) που έχω στο πάτωμα.Μόλις πέρυσι ο ΟΤΕ μας έβαλε ολοκαίνουργιο κατανεμητή(με πλαστικές ρεγκλέτες KRONE στην είσοδο της πολυκατοικίας)από τον οποίο,με ένα καλώδιο UTP Cat5e φέρνουν και τις 3 γραμμές(τη δική μου,του παππού μου και του θείου μου) στο τετράγωνο μποξάκι του ΟΤΕ,και εμείς από κει και ύστερα συνδέουμε το καλώδιο μας πάνω σε αυτό,δεν έρχεται ξεχωριστά μια γραμμή για τον καθένα,έρχονται και οι 3 γραμμές μαζί μέσα από το καλώδιο UTP.

Οπότε,μπορείς τώρα να φτιάξεις καινούργιο σκαρίφημα,διότι είναι πιο εύκολο να γίνει η σύνδεση εφόσον οι γραμμές είναι δίπλα η μια με την άλλη.Λοιπόν για να καταλάβεις,η τοπολογία στο σπίτι μου έχει ως εξής:

6403430773_fa5d249a4d_b.jpg

Δημοσ.

@biomecanoid

Στο wiki τους θα βρείς αρκετά παραδείγματα.

@Bimmermeister

"με ένα καλώδιο UTP Cat5e φέρνουν και τις 3 γραμμές(τη δική μου,του παππού μου και του θείου μου) στο τετράγωνο μποξάκι του ΟΤΕ"

1) Ο παππούς σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα που έκανες ΔΕΝ φαίνεται να έχει ενεργοποιημένη adsl υπηρεσία στην γραμμή του.

2) Στο "σκαρήφημα" που έχω κάνει, εκείνο το συννεφάκι που γράφει "internet" είναι το "ΟΤΕ ΒΟΧ" στο σχεδιάγραμμά σου.

Άν υποθέσουμε ότι τα splitter, τα adsl-modem και το hub τοποθετηθούν στον χώρο του "ΟΤΕ ΒΟΧ", τότε από εκεί θα φεύγουν:

α) τρία "τηλεφωνικά καλώδια" για τις τηλεφωνικές ανάγκες των σπιτιών (υπάρχουν ήδη, τα γκρί στο σχεδιάγραμμά σου), ΚΑΙ,

β) τρία "ethernet καλώδια" (UTP) για τις "δικτυακές" ανάγκες των σπιτιών (εχμ, αυτά είναι extra κόπος :) ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...