Bimmermeister Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Σας τα έχω πρίξει λίγο τώρα τελευταία...αλλα σκέφτηκα μπας και μπορεί να γίνει το εξής: Έχω μια σύνδεση Forthnet Double Play 24mbit (8-9mbit κλειδώνω και παίρνω ασύρματα από το σαλόνι) και από κάτω ο θείος μου έχει την ίδια ακριβώς σύνδεση και κλειδώνει με την ίδια ταχύτητα.Επίσης,ένα φιλαράκι μου,μένει ακριβώς δίπλα και πιάνει 10mbit.Γίνεται να εκμεταλλευτώ ασύρματα το internet τους με κάποιο πρόγραμμα ή hardware και να αυξήσω την ταχύτητα μου???Δηλαδή να ενώσω και τις 3 ασύρματες συνδέσεις σε μία.(1 η δικιά μου και 2 των άλλων).Το σήμα που εκπέμπουν τα ρούτερ τους είναι εξαιρετικό(5 μπάρες και γνωρίζω τους κωδικούς τους).Εννοώ να τραβάω ασύρματα από 3 διαφορετικά ρούτερ!Μην με πείτε κλέφτη...ο θείος μου δεν μπαίνει σχεδόν καθόλου στο ίντερνετ και το φιλαράκι μου έφυγε τώρα φοιτητής,οπότε το Ίντερνετ του απλά κάθεται.... Πείτε μου ότι γίνεται...!!!
aledjo Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 αν εννοεις οτι θελεις να κατεβαζεις ενα αρχειο με ταχυτητα 5mb/s, ΟΧΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ! μονο διαμοιρασμος, δηλαδη σαν να εχεις διαφορετικους υπολογιστες. δηλαδη απο τη μια γραμμη να τραβαει το torrent, απο την αλλη γραμμη, ο chrome κτλ...
biomecanoid Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 αν εννοεις οτι θελεις να κατεβαζεις ενα αρχειο με ταχυτητα 5mb/s, ΟΧΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ! μονο διαμοιρασμος, δηλαδη σαν να εχεις διαφορετικους υπολογιστες. δηλαδη απο τη μια γραμμη να τραβαει το torrent, απο την αλλη γραμμη, ο chrome κτλ... LoadBalancing / Failover
aledjo Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 ΤΟ'ΞΕΡΑ!!! δε το ειπα για να δω αν το ξερει κανεις αλλος.... πλακα κανω. δε το ηξερα αυτο. εχω χασει επεισοδια
biomecanoid Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 οι adsl ΔΕΝ μπαίνουν πάνω στο switch χρειάζεται 1 ethernet για κάθε σύνδεση με την μονη εξαίρεση αν το switch υποστηρίζει VLAN Tagging και έτσι αντί για πολλές ethernets εχεις πολλά VLANs Τα switch με VLAN Tagging είναι ακριβά και θέλουν και extra setting, με ethernet κάρτες είναι καλύτερα και πιο φτηνά το θέμα ήταν: " Ένωση πολλών ασύρματων συνδέσεων ..." το Νetwork map δείχνει setup με καλώδια
Bimmermeister Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Λοιπόν,η δική μου γραμμή και η γραμμή του θείου μου(όπως επίσης και του παππού μου),έρχονται με καλώδιο UTP από τον κατανεμητή στο τετράγωνο μποξάκι του ΟΤΕ. Οπότε εμείς οι 2 είμαστε κομπλέ.Επίσης, μπορώ να βάλω και στον παππού μου Internet οπότε θα έχουμε 3 Χ 8 = 24mbit.(Από 8mbit ο καθένας). Τον φίλο μου απλά τον ξεχνάω...είπαμε να κάνουμε δουλειά χωρίς να μας πάρει κάποιος "ξένος" πρέφα.Αν με δει η κυρα Μαρίκα η γιαγιά του φίλου μου να τραβάω καλώδιο από το σπίτι του,θα πάθει κανένα εγκεφαλικό...Εγώ ήθελα να είχα ένα μηχάνημα(λογικά υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Linux που συνδέεται με ασύρματες κεραίες και Access Point,όπου θα συνδεόταν ταυτόχρονα σε όλα τα Ασύρματα δίκτυα που θα του έλεγα και μετά θα μου έδινε στο πιάτο την ταχύτητα(όλων τον ασύρματων δικτύων) μέσω Ethernet.Κάτι τέτοιο θέλω...Δεν ξέρω αν γίνεται... Και κάτι άλλο,στο τέλος στο σκαρίφημα που έκανες πως θα δώσεις Internet μέσω τηλεφωνικών καλωδίων που έρχονται από τα ρούτερ?(Κανένα τηλεφωνικό καλώδιο δεν φεύγει από το Router.)Μήπως εννοούσες με καλώδια δικτύου Ethernet??? Και εκτός αυτού,θα πρέπει να έχουνε και οι υπόλοιποι internet και τηλέφωνο, και αυτό το λέω γιατί αν κάνεις διακλάδωση στο καλώδιο UTP και δώσεις και αλλού τη γραμμή με το UTP,θα χάσεις σημαντική ταχύτητα...Εγώ έλεγα να ήταν όλα ασύρματα...αλλά όχι μέσω ασύρματων WAN που είναι μόνο για P2P εφαρμογές. Θέλω να κατεβάζω από το Rapidshare με τον Internet Download Manager.
biomecanoid Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Tα εχεις μπερδέψει λίγο " διακλάδωση στο καλώδιο UTP " δεν γίνετε " αλλά όχι μέσω ασύρματων WAN που είναι μόνο για P2P εφαρμογές. " ποια είναι τα ασύρματα WAN ? και τα αλλα τα μη WAN για να μάθω και εγώ, αφού θες να ρουφάς internet από WiFi τα Access points σου χαρακτηρίζονται ως WAN (Wide Area Network) αφού σου φέρνουν internet. όλες οι εφαρμογές δεν είναι γραμμένες για Multi-Wan setups. Ας πούμε κανένας browser δεν υποστηρίζει Multi-Wan όμως οι download manager υποστηρίζουν, τα torrents επίσης, άμα πας να ακούσεις streaming radio πάλι δεν υποστηρίζει Multi-Wan το sopcast όμως είναι P2P Το Multi-Wan είναι καλή κατάσταση αλλα πρέπει να ξέρεις και τι να περιμένεις.
aledjo Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 απορια, εστω οτι τα καναμε ολα αυτα. ανοιγουμε το browser και παμε http://myip.dk/ ποιανου isp την ip θα δειξει?
biomecanoid Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Tο loadbalance θα αποφασίσει πιο internet είναι διαθέσιμο εκείνη την στιγμή και με το λιγότερο load και έτσι θα διάλεξη την γρηγορότερη διαδρομή. Δηλαδή άμα κανεις 2-3 refresh την σελίδα τo ip μπορεί να αλλάξει.
Bimmermeister Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 απορια, εστω οτι τα καναμε ολα αυτα. ανοιγουμε το browser και παμε http://myip.dk/ ποιανου isp την ip θα δειξει? χαχαχαχα όντως...... Tα εχεις μπερδέψει λίγο " διακλάδωση στο καλώδιο UTP " δεν γίνετε " αλλά όχι μέσω ασύρματων WAN που είναι μόνο για P2P εφαρμογές. " ποια είναι τα ασύρματα WAN ? και τα αλλα τα μη WAN για να μάθω και εγώ, αφού θες να ρουφάς internet από WiFi τα Access points σου χαρακτηρίζονται ως WAN (Wide Area Network) αφού σου φέρνουν internet. όλες οι εφαρμογές δεν είναι γραμμένες για Multi-Wan setups. Ας πούμε κανένας browser δεν υποστηρίζει Multi-Wan όμως οι download manager υποστηρίζουν, τα torrents επίσης, άμα πας να ακούσεις streaming radio πάλι δεν υποστηρίζει Multi-Wan το sopcast όμως είναι P2P Το Multi-Wan είναι καλή κατάσταση αλλα πρέπει να ξέρεις και τι να περιμένεις. Δεν κατάλαβες...από το UTP καλώδιo της γραμμής μου μέσα από το μποξάκι του ΟΤΕ,μπορώ να κάνω διακλάδωση και να δώσω τη γραμμή και σε άλλο δωμάτιο,όπως το είχα πριν λίγο καιρό.Μοίρασα τη γραμμή μου σε 2 διαφορετικά μέρη του σπιτιού με 2 διαφορετικά καλώδια,τα οποία ήταν με διακλάδωση πάνω στο UTP της γραμμής μου.Το ένα πήγαινε στο ρούτερ και το άλλο σε ένα τηλέφωνο στο υπνοδωμάτιο,όλα δούλευαν μια χαρά,απλά κλείδωνα στα 6mbit αντί για 8-8,5mbit που κλειδώνω τώρα χωρίς διακλάδωση και παίρνω κανονικά.Αυτό εννοούσα. Κάτι άλλο,με τον εξοπλισμό που μου πρότεινες...από τι απόσταση μπορεί να βρει Wi-fi δίκτυα?Δηλαδή αν είναι στα 500 μέτρα μπορεί να τα δει,μέχρι πόσο φτάνει...? Εσύ πως μπορείς και πιάνεις 5,1mb/s? Από πόσους κλέβεις ασύρματα????
biomecanoid Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 χαχαχαχα όντως...... Δεν κατάλαβες...από το UTP καλώδιo της γραμμής μου μέσα από το μποξάκι του ΟΤΕ,μπορώ να κάνω διακλάδωση και να δώσω τη γραμμή και σε άλλο δωμάτιο,όπως το είχα πριν λίγο καιρό.Μοίρασα τη γραμμή μου σε 2 διαφορετικά μέρη του σπιτιού με 2 διαφορετικά καλώδια,τα οποία ήταν με διακλάδωση πάνω στο UTP της γραμμής μου.Το ένα πήγαινε στο ρούτερ και το άλλο σε ένα τηλέφωνο στο υπνοδωμάτιο,όλα δούλευαν μια χαρά,απλά κλείδωνα στα 6mbit αντί για 8-8,5mbit που κλειδώνω τώρα χωρίς διακλάδωση και παίρνω κανονικά.Αυτό εννοούσα. Κάτι άλλο,με τον εξοπλισμό που μου πρότεινες...από τι απόσταση μπορεί να βρει Wi-fi δίκτυα?Δηλαδή αν είναι στα 500 μέτρα μπορεί να τα δει,μέχρι πόσο φτάνει...? Εσύ πως μπορείς και πιάνεις 5,1mb/s? Από πόσους κλέβεις ασύρματα???? το utp δεν το κανεις split είτε δουλεύει είτε όχι αφού όπως είπες και ο ίδιος χάνει. Η απόσταση τον wifi παιζει ανάλογα με την οπτική και το ποσο μολυσμένη είναι η μπάντα τον 2.4ghz στην περιοχή σου. Αμα κοιτάξεις καλά την photo στο post που έχω κάνει εδώ σχετικά με το setup Multi-Wan θα δεις πως ο μικρός ιστός έχει πάνω 5 Access Points.
aledjo Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Tο loadbalance θα αποφασίσει πιο internet είναι διαθέσιμο εκείνη την στιγμή και με το λιγότερο load και έτσι θα διάλεξη την γρηγορότερη διαδρομή. Δηλαδή άμα κανεις 2-3 refresh την σελίδα τo ip μπορεί να αλλάξει. αρα δε κανει ακριβως αυτο που θελουμε, δηλαδη να προσθεσουμε πολλες γραμμες μαζι και να συμπεριφερεται σαν 1. κατι σαν πατεντες ειναι που οπως οι downloaders, σπανε σε κοματια 1 αρχειο για να το κατεβασουν ετσι καθε κοματι συνδεεται σε διαφορετικη γραμμη. μια τρυπα στο νερο ειναι για μενα γιατι για παραδειγμα, δε προκειτε να φορτωσει 1 βιντεο του youtube σε 2 sec..., ουτε η μεταφορα ενος αρχειου απο το msn/skype αλλαζει, ουτε καποιο live video πχ αγωνας θα παιξει χωρις κοληματα, ουτε κανενα online game θα παει πιο γρηγορα, ουτε ουτε ουτε.... περιοριζομαστε στο downloading και αυτο υπο προϋποθέσεις... που και παλι το τορρεντ, θελει να βλεπει ο trakter την μοναδικη ip σου, γιατι αμα συνδεεσαι με διαφορετικα ip, σου κανουν ban! (οχι ολοι αλλα αρκετοι)
biomecanoid Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δεν φταίει ο τρόπος του Loadbalance είναι ότι οι εφαρμογές δεν έχουν ωριμάσει ποσο πολύ ώστε να υποστηρίζουν Multi-Wan. είναι κάτι ανάλογο με το ότι σήμερα έχουμε Multi-Core cpus αλλα ελάχιστες SMP εφαρμογές Τα Torrents δουλεύουν online Streaming τύπου sopcast δουλεύουν Για το msn και το Skype δεν κάνει τίποτα απλός θα κατεβάζεις torrents full και το Skype θα μένει ανεπηρέαστο. Aπλός θα πρέπει να συνηθίσεις να κανεις τα πράγματα λίγο διαφορετικά για να εκμεταλλευτής το Multi-Wan
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα