nikosspeed Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 για σας παιδες . ειχα κατι ακουστικα ασύρματα και χάλασαν μετά από τρία χρόνια καθημερινής χρήσης και θέλω να πάρω καινούργια. έχω βάλει στο μάτι αυτό αλλά θέλω να ακούσω γνώμες πρώτα και να κάνω και κάποιες ερωτήσεις . 1)το 5.1 ήχος που λέει ισχύει ; δηλαδή είναι σαν να έχω home cinema. 2) γράφει στα τεχνικά χαρακτηριστικά ότι είναι συμβατό και με playstation . ισχύει ; έχω βάλει στο playstation 3 ακούστηκα με usb και δεν δουλεύανε . 3)το 5.1 δουλεύει και στις ταινίες που υποστηρίζουν 5.1 ήχο η μόνο για games είναι . αν υπάρχουν καλύτερα ακουστικά από αυτά μπορείτε να τα προτείνεται ; μέχρι 100 το πολύ . θέλω ποιο πολύ για ταινίες να είναι η χρήση τους . ευχαριστώ
N3CR4 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Βασικά ήθελα και εγώ να ανοίξω θέμα αγοράς ακουστικών. Μόνο που εγώ θα άνοιγα θέμα για ακουστικά μουσικής πιο πολύ. Όχι τόσο για gaming. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ιδέα για το τι είναι ακριβώς το κάθε χαρακτηριστικό των ακουστικών. Πιο συγκεκριμένα δεν γνωρίζω τι είναι τα : Driver Unit : 30mm, Dynamic, closed, dome-type Frequency Response : 30Hz -20,000Hz Impedance : 33 ohms at 1kHz (when the power is on), 35 ohms at 1kHz (when the power is off) Noise Level : ON/OFF switch on EarCup Selectivity : Noise Canceling switch - Available (ON/OFF switch on housing) Sensitivity (db) : 102dB/mW (when the power is on), 100dB/mW (when the power is off) Έχω αυτά τα Sony και ομολογώ ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από την ποιότητα του ήχου. Και το μεγάλό μου παράπονο είναι η ένταση. Δεν είναι καθόλου δυνατά. Ποιο χαρακτηριστικό πρέπει να τσεκάρω ώστε να καταλαβαίνω μέχρι πόσο μπορούν να παίξουν χωρίς να παραμορφώνουν ; @nikosspeed θα σου πρότεινα http://www.e-shop.gr...l?id=PER.501810 , βέβαια είναι λίγο πιο ακριβά από 100 ευρώ αλλά πιστεύω πως αξίζουν. Αλλά και αυτά που παραθέτεις δεν μου φαίνονται άσχημα. Υ.Γ. : Ελπίζω να μην είμαι off topic.
Dimitris313 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 τα Logitech δουλεύουν στο ps3 ; Όχι, δεν είναι συμβατά.
chria1979 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Nikosspeed, τα έχω δοκιμάσει αυτά τα ακουστικά που λες από getitnow http://www.getitnow.gr/prod/perifereiaka/akoystika-mikrofona/roccat-kave/prod1130664pp/ και ήταν πολύ καλά. Τα δοκίμασα σε Xbox, πολύ καλός ήχος και καλή ηχομόνωση!
nikosspeed Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Nikosspeed, τα έχω δοκιμάσει αυτά τα ακουστικά που λες από getitnow http://www.getitnow.gr/prod/perifereiaka/akoystika-mikrofona/roccat-kave/prod1130664pp/ και ήταν πολύ καλά. Τα δοκίμασα σε Xbox, πολύ καλός ήχος και καλή ηχομόνωση! τα εχω βαλει στο ματι . θα περιμενω λιγο ακομα να δω αν τα βγαζω οικονομικα και μετα θα τα παραγγειλω . ευχαριστω παντως
panther_512 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Παιδιά, επειδή και εγώ το έψαξα τρελά το ζήτημα με τα ακουστικά πρίν να καταλλήξω, να σας πώ τα συμπεράσματά μου αλλά και μερικά facts: Όλοι οι audiophiles θα σας πούν ξανά και ξανά ότι τα real 5.1 ή 7.1 ακουστικά είναι gimmick για να ψαρώνουν οι gamers. Αντίθετα το virtual surround ενός καλού stereo ακουστικού είναι πάρα πολύ ανώτερο. Ο κανόνας είναι ότι στην ίδια τιμή, ΠΑΝΤΑ το stereo ακουστικό είναι ανώτερης απόδοσης από ένα 5.1 ή 7.1 ακουστικό. Επίσης προτείνεται η αγορά επώνυμων ακουστικών από εταιρίες που είναι γνωστές για την ποιότητά τους, όπως Sennheiser, Sony κλ, εκτός και αν υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος για να πάς σε gaming headset. Όλα αυτά βέβαια απαιτούν να έχετε και μιά σχετικά καλή κάρτα ήχου (onboard ή PCI). Αλλιώς καταφεύγετε σε λύση ακουστικών που περιέχουν την κάρτα ήχου επάνω τους, με το σημαντικό μειονέκτημα όμως ότι είναι USB και δεν μπαίνουν σε ηχοσυστήματα, mp3 players κλ. Οπότε, πηγαίνετε με κλειστά μάτια σε ποιοτικά stereo ακουστικά και αφήστε τα surround στην άκρη. Εγώ μετά από έρευνα μηνών κατέληξα σε 2 ακουστικά: 1) Το gaming headset Razer Carcharias λόγω της άνεσής του και της εξαιρετικής απόδοσης όταν έχεις το ανάλογο ηχητικό σύστημα. 2) To Sennheiser HD518, το οποίο θεωρείται κορυφαίο audiophile ακουστικό σε αυτό το εύρος τιμών. Το προηγούμενο μοντέλο, το HD515 είναι επίσης τρομερά ελκυστικό λόγω πολύ χαμηλότερης τιμής αλλά παρόμοιας ακουστικής απόδοσης. Aγόρασα το πρώτο, κυρίως επειδή είναι χιλιοδιασταυρωμένο ότι τα φοράς ώρες ατελείωτες χωρίς να βράζουν τα αυτιά σου, κάτι το οποίο με ευχαρίστηση διαπίστωσα ότι ισχύει. Είναι σαν να μήν τα φοράς, ενώ με θερμοκρασία δωματίου τους 25, μετά από 6 ώρες παιχνίδι, τα αυτιά μου ίσα ίσα που ήταν ελαφρώς ζεστά. Από ακουστικής πλευράς, είναι πάρα πάρα πολύ καλά και σίγουρα κλάσης ανώτερο από οτιδήποτε ακουστικό έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα. Επίσης το virtual surround λειτουργεί αψεγάδιαστα. Παράλληλα, επειδή δεν χρειάζονται τροφοδοσία μέσω USB, μπορώ να τα χρησιμοποιήσω όπου γουστάρω. Η γυναίκα μου, που ακούει πάρα πολύ μουσική τα λάτρεψε, και τώρα με βλέπω να αγοράζω τα HD518 ή HD515 για εκείνην. Θα είναι μιά καλή ευκαιρία να κάνω και σύγκριση ενός audiophile ακουστικού με ένα gaming headset. Τέλος, μία λεπτομέρεια που πρέπει να προσέξετε είναι η εξής: Τα ακουστικά που είναι closed back, όπως τα Roccat Kave, προσφέρουν μεγαλύτερη ηχομόνωση (διαρροή ήχου προς τα έξω ή μέσα), αλλά έχουν πολύ πιό περιορισμένο soundstage σε σχέση με τα open back ακουστικά ( Carcharias, HD518 etc). H διαφορά στη ποιότητα του ήχου μπορεί να είναι πάρα πολύ μεγάλη. Τα οpen back κερδίζουν στην ποιότητα του ήχου, ενώ τα closed back στην ηχομόνωση. Προσωπικά επιλέγω το πρώτο.
asxeto4 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Πριν ένα μήνα έκανα και εγώ σχετική έρευνα και κατέληξα σε αυτό που λέει ο panther_512 ότι ένα καλό στέρεο ζευγάρι ακουστικά είναι καλύτερο από 5.1 7.1 κτλπ. Διάβασα και μερικά πράγματα σε ένα από τα πιο ενημερωμένα φόρουμ σε θέματα ήχου και μουσικής. http://www.avclub.gr/forum/forum.php Τελικά αγόρασα τα AKG K 240 http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?products_id=2562 από τα οποία είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Πολύ άνετα μετά από πολύωρη χρήση, πολύ καλός ήχος και από ότι λένε αθάνατα. Ένας τα έχει από το 1978 και ακόμα του παίζουν Το "κακό" στα επαγγελματικά ακουστικά είναι ότι δεν έχουν μικρόφωνο, αλλά με ένα εξωτερικό κάνεις την δουλειά σου όποτε χρειαστεί...
oddin Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Aγόρασα πρόσφατα τα Artic P531 5.1. Πολύ ευχαριστημένος και δική τους κάρτα ήχου,ρύθμισεις έντασης για όλα τα 5.1 και woofer που σου σπάει τα αυτά http://www.arctic.ac/en/p/detail?sArticle=33.%3F
N3CR4 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 @panther_512 ανάμεσα στα HD518 και στα HD515 ποια έχουν κατά την γνώμη σου μεγαλύτερη ένταση ήχου χωρίς να παραμορφώνουν φυσικά ;
panther_512 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Το HD518 αποτελεί την εξέλιξη του HD515, απο κεί και πέρα καί τα 2 έχουν εξαιρετικές κριτικές. Η διαφορά στη τιμή όμως δεν είναι αμελητέα. Όπως και να έχει, το 515 τελείωσε στο amazon και παρήγγειλα τα 518. Αν δεν βιάζεστε, μόλις τα πάρω στα χέρια μου, ή μάλλον στα αυτιά μου, θα ποστάρω συγκρητικό με το Carcharias, το οποίο θεωρείται αν όχι το τόπ, σίγουρα στα τόπ των καλύτερων gaming headsets και οι τιμές είναι πολύ κοντά. Πάντως για τα περι έντασης ήχου, να σου πώ για τα Carcharias, ότι δεν κατάφερα να τα κάνω να παραμορφώσουν. Βέβαια, δεν μεσολαβεί ενισχυτής, αλλά και πάλι δεν ξέρω αν τα αυτιά μου θα άντεχαν μεγαλύτερη ένταση. Επίσης κάτι που πρέπει να τονίσω είναι ότι σε τέτοιου επιπέδου ακουστικά, υπάρχει το πρόβλημα της ποιότητας του ήχου που τους στέλνεις. Ατέλειες στην ηχογράφηση, στην εγγραφή, στη κωδικοποίηση ή οτιδήποτε άλλο, αναπαράγονται από τα ακουστικά αυτά, με αποτέλεσμα η εμπειρία να είναι κατώτερη από αυτήν που θα είχες με πιό φτηνά και λιγότερο ευαίσθητα μοντέλα.
nikosspeed Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 δηλαδή να κοιτάξω για stereo ακουστικά ; επειδή δεν διαθέτω πολλά λεφτά έχω σκοπό να δώσω μέχρι 50 ευρώ . τι μου προτείνετε
panther_512 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Ένα παράδειγμα για να καταλάβεις: 50 ευρώ στέρεο ακουστικά = 25 ευρώ το κάθε ηχείο 50 ευρώ για 5.1 ακουστικά = περίπου 8 ευρώ το κάθε ηχείο ή λιγότερο. Συνεπώς ποιό headphone έχει τα καλύτερα ηχεία? Από κεί και πέρα, στη κατηγορία των sub-50 ακουστικών υπάρχει τεράστια γκάμα καλών στέρεο ακουστικών, αν και για audiophile ακουστικά, πρέπει να κινηθείς λίγο πιό πάνω, κάπου στα 65-70 τουλάχιστον για low-end audiophile headphones. Τα HD515 στις 45 λίρες ήταν ευκαιρία, αλλά τελείωσαν. Τα HD518 είναι στις 70-και λίρες. Και τα ΑΚG512 είναι πολύ καλά, απ'όσα διαβάζω. Kαι τα Sony MDRXB500 Extra Bass αν θές δυνατά μπάσα. Πάνε μία βόλτα από amazon και βλέπεις.
panther_512 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2011 Μόλις παρέλαβα τα Sennheiser HD518, και όπως σας είχα υποσχεθεί, σας παραθέτω τις εντυπώσεις μου, αλλά και το συγκρητικό τους με τα razer Carcharias που έχω ήδη. Κανονικά θα έπρεπε να δώσω λίγο χρόνο για τα Sennheiser για να "κάψουν" λίγο και να καλυτερέψει ο ήχος τους, αλλά είναι ασφαλές να σας δώσω κάποια πρώτα συμπεράσματα. Από τη μιά λοιπόν έχουμε τα Razer Carcharias, τα οποία βρίσκονται στα τόπ of the τόπ των στέρεο headsets και από την άλλη τα entry-level audiophile ακουστικά Sennheiser HD518. Λοιπόν. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Τα Razer Carcharias όσο τέλεια και αν μου ακούγονταν σε σχέση με οτιδήποτε ακουστικό είχα χρησιμοποιήσει, πραγματικά δεν πιάνουν μία μπροστά στα HD518. Δέν τίθεται κάν θέμα σύγκρισης. Μιλάμε για τελείως διαφορετικές κατηγορίες, που όμως ανήκουν στο ίδιο εύρος τιμών. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα Carcharias δέν είναι καλά ακουστικά. Απλά μιλάμε για πολύ υψηλότερη απόδοση από πλευράς των Sennheiser. Η πιό εντυπωσιακή διαφορά δε, στα μπάσα. Προσωπικά περίμενα τα Carcharias, ως gaming headset να έχουν πιό ενισχυμένες τις χαμηλές για τα παιχνίδια. Ε, λοιπόν, αν έβαζα την ένταση και καθαρότητα των μπάσων σε κλίμακα από το 1 εως το 10, τα Carcharias παίρνουν το πολύ ένα 6-άρι σε σύγκριση με το καταπληκτικό 10-άρι των HD518. Τί άλλο, να πώ, καμία σχέση. Ακόμα και το πώς κάθονται στα αυτιά σου. Εκεί που τα Razer έχουν προβάδισμα όμως είναι στην πιθανή ανθεκτικότητα της κατασκευής τους, όπου φαίνονται ικανά να αντέξουν περισσότερα. Για εμένα τελικά δικαιώνονται 100000000 φορές οι audiophiles που φωνάζουν συνέχεια να μήν αγοράζουμε gaming headsets, αλλά ακουστικά εταιριών που έχουν παράδοση στον καλό ήχο. Θα τα δοκιμάσω εκτενώς και για κάμποσο χρόνο και θα ποστάρω αναλυτικό τόπικ για την σύγκριση των 2 ακουστικών. Αλλά με πάση ειληκρίνια προτείνω σε όποιον σκεφτόταν gaming headset, να σκεφτεί πολύ σοβαρά να δεί κανονικά ακουστικά στα ίδια λεφτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα