Tzimmys Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Σε ένα excel, θέλω να αλλάξω μόνο το μπροστινό ψηφίο με κάτι άλλο. Παράδειγμα για να καταλάβετε τι λέω Θέλω να αλλάξω τα "2" ας πούμε με "t-rio" να γίνει δηλαδή το 20572 σε t-rio0572 και όχι 20572 σε t-rio057t-riο. Ε? καταλάβατε? Να αλλάξει μόνο το μπροστινό "2"
nikomas50 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Αυτό σ' εξυπηρετεί; Στο Α1 το πρόθεμα και στο Β1 ο αριθμός του οποίου θέλεις να αλλάξεις το πρώτο ψηφίο. T-rio.zip
Tzimmys Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Φίλε nikomas50, δεν κατάλαβα τι να κάνω με το αρχείο που μου έδωσες. Βγάζω μια φωτό από το τι θέλω, μπας και δεν καταλάβατε ακριβώς. Έχω ένα βιβλίο excel, στο οποιό η μια του στήλη, έχει αυτήν την μορφή Ας πούμε ότι θέλω να αλλάξω το πρώτο 6αρι. Όπως βλέπετε, σε κάποιος στήλες, το "6" υπάρχει και πέρα από μπροστά. Τι παράμετρο θα πρέπει να δώσω, ώστε να πάει να αλλάξει όπυ βλέπει ΜΟΝΟ μπροστινό 6άρι με κάτι άλλο που θέλω εγώ? Χειροκίνητα δεν γίνεται, μιλάμε για χιλιάδες κωδικούς....
Tzimmys Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Τελικά το κατάφερα, με μπακαλήστικο τρόπο. Πρώτα το αντέγραψα στο word, στο οποίο δέχεται στην "αντικατάσταση", χαρακτήρες μπαλαντέρ (αν υπήρχε και στο excel, θα λυνόταν κατευθείαν. Μπας και έχει?). Μαρκάροντας λοιπόν (στο word πάντα τώρα) την πρώτη στήλη που θέλω να κάνω αντ/ση και δίνοντας "<6" και αντικατάσταση με t-rio, κάνει ακριβώς αυτό που ήθελα. Και μετά το επικολλώ πάλι στο excel... Όπως είπα, μπακαλήστικά..
nikomas50 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Αρχικά θα γράψεις σε ένα τυχαίο κελί το πρόθεμα με το οποίο θέλεις να αντικαταστήσεις το πρώτο 6 του κωδικού. Θα δημιουργήσεις μια νέα κενή στήλη αριστερά απ' αυτήν που περιέχει τους κωδικούς. Στη συνέχεια θα γράψεις στο κελί της στήλης αυτής που βρίσκεται πλάι στον πρώτο κωδικό τη συνάρτηση =CONCATENATE($A$1;RIGHT(B1;LEN(B1)-1)) αντικαθιστώντας το $A$1 με το όνομα του κελιού που θα περιέχει το πρόθεμα (με τα $ πριν το γράμμα και πριν τον αριθμό του κελιού όπως στο $A$1) και το B1 με το όνομα του πρώτου κελιού της στήλης που περιέχει τους κωδικούς (και στις 2 θέσεις Β1 της συνάρτησης) και θα γεμίσεις όλα τα κελιά της με το ποντίκι σέρνοντας προς τα κάτω, έως ότου γεμίσουν τα κελιά που θέλεις. Μετά θα επιλέξεις την νέα στήλη, θα κάνεις αντιγραφή και ειδική επικόλληση τσεκάροντας την επιλογή μόνο τιμές και ΟΚ. Τέλος θα διαγράψεις την παλιά στήλη με τους κωδικούς και το πρόθεμα από το κελί στο οποίο το έγραψες αρχικά. Χειροκίνητος μεν τρόπος αλλά δε νομίζω ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος, όσο πολλά και αν είναι τα κελιά με τους κωδικούς. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2011 από nikomas50
Tzimmys Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Φίλε Νίκο (λογικά), το ευχαριστώ δεν φτάνει για την προσπάθεια κ τον χρόνο σου. Να είσαι καλά... Αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ακριβώς να κάνω. Με πόνεσε το κεφάλι. Και αφού βρέθηκε λύση, έστω και μπακαλήστικη, λέω να το αφήσω προς το παρόν... Καλή συνέχεια...
Tzimmys Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Αν θέλω σε μια στήλη που έχει ήδη στοιχεία, να προσθέσω μπροστά απ' όλα κάτι ακόμα και να κρατήσει και τα υπάρχοντα? Πώς γίνεται αυτό?
nikomas50 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Γίνε πιο σαφής! Θέλεις να προσθέσεις στήλη πριν (αριστερά) από την υπάρχουσα στήλη ή να προσθέσεις κελί πάνω από τη στήλη αυτή; Αν θέλεις το δεύτερο οι άλλες στήλες θέλεις να παραμείνουν ως έχουν ή να προστεθεί κελί πάνω απ' όλες οπότε πρέπει να προσθέσεις ολόκληρη γραμμή; Γράψε και ποια έκδοση του Office έχεις.
Tzimmys Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Έχω το '10. Δεν θέλω κάτι από τα δύο που είπες. Ας πούμε στην στήλη που επισυνάπτω, το πρώτο κελί για παράδειγμα από 00032 να γίνει 1200032. Και ομοίως να βάλω το πρόθεμα "12" σε όλα τα κελιά σε αυτήν τη στήλη....
nikomas50 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Έχω το '10. Δεν θέλω κάτι από τα δύο που είπες. Ας πούμε στην στήλη που επισυνάπτω, το πρώτο κελί για παράδειγμα από 00032 να γίνει 1200032. Και ομοίως να βάλω το πρόθεμα "12" σε όλα τα κελιά σε αυτήν τη στήλη.... Δες το συνημμένο. Concatenate.zip
Tzimmys Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2011 Είσαι απίστευτος. Σε ευχαριστώ πάρα-πάρα πολύ. Δε θα το ξεχάσω...
Tzimmys Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Θα συνεχίσω με μια απορία εδώ, ως φόρο τιμής..... Έχω ένα excel το οποίο έχω διαμορφώσει με κάποιον τρόπο. Αυτό που θέλω είναι, πατώντας μια συντόμευση στο πληκτρολόγιο, να το διαμορφώνει με έναν συγκεκριμένο τρόπο.... Από τα κελιά που θα μαρκάρει, να αφαιρεί τις ενδιάμεσες γραμμές, να αφαιρεί το χρώμα (γέμισμα) και να κάνει απαλοιφή των δεδομένων (να σβήνει δηλαδή τους αριθμούς).... Όσο και αν έπαιξα με τα στυλ κελιού, δεν τα κατάφερα.... Μια εικόνα 1000 λέξεις λένε, 2 εικόνες 2000 λέξεις Από αυτό σε αυτό
l3ft3r1s Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Αν κατάλαβα καλά, το πρώτο που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις το conditional formatting. Δηλαδή, να του πεις πως όταν ένα κελί είναι blank, δηλαδή όταν θα το επιλέγεις και θα πατάς delete, τότε να το ασπρίζει κλπ. Περισσότερη σχετική βοήθεια για το conditional formatting εδώ. Εναλλακτικά, πιο κοντά σε αυτό που ζητάς, είναι η καταγραφή της διαδικασίας μια φορά σε macro, η οποία θα γίνει assign σε ένα keyboard shortcut ή σε ένα κουμπί. Περισσότερη σχετική βοήθεια για τις macro εδώ. 1
Tzimmys Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Για μακροεντολή, ούτε που μου πήγε το μυαλό. Δούλεψε τέλεια. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα