Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ένα excel, θέλω να αλλάξω μόνο το μπροστινό ψηφίο με κάτι άλλο. Παράδειγμα για να καταλάβετε τι λέω

Θέλω να αλλάξω τα "2" ας πούμε με "t-rio"

να γίνει δηλαδή το

20572 σε t-rio0572 και όχι

20572 σε t-rio057t-riο.

Ε? καταλάβατε? Να αλλάξει μόνο το μπροστινό "2"

Δημοσ.

Φίλε nikomas50, δεν κατάλαβα τι να κάνω με το αρχείο που μου έδωσες. Βγάζω μια φωτό από το τι θέλω, μπας και δεν καταλάβατε ακριβώς. Έχω ένα βιβλίο excel, στο οποιό η μια του στήλη, έχει αυτήν την μορφή

Ας πούμε ότι θέλω να αλλάξω το πρώτο 6αρι. Όπως βλέπετε, σε κάποιος στήλες, το "6" υπάρχει και πέρα από μπροστά. Τι παράμετρο θα πρέπει να δώσω, ώστε να πάει να αλλάξει όπυ βλέπει ΜΟΝΟ μπροστινό 6άρι με κάτι άλλο που θέλω εγώ? Χειροκίνητα δεν γίνεται, μιλάμε για χιλιάδες κωδικούς....

post-74242-0-48040600-1322316205_thumb.jpg

Δημοσ.

Τελικά το κατάφερα, με μπακαλήστικο τρόπο.

Πρώτα το αντέγραψα στο word, στο οποίο δέχεται στην "αντικατάσταση", χαρακτήρες μπαλαντέρ (αν υπήρχε και στο excel, θα λυνόταν κατευθείαν. Μπας και έχει?).

Μαρκάροντας λοιπόν (στο word πάντα τώρα) την πρώτη στήλη που θέλω να κάνω αντ/ση και δίνοντας "<6" και αντικατάσταση με t-rio, κάνει ακριβώς αυτό που ήθελα. Και μετά το επικολλώ πάλι στο excel... Όπως είπα, μπακαλήστικά.. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά θα γράψεις σε ένα τυχαίο κελί το πρόθεμα με το οποίο θέλεις να αντικαταστήσεις το πρώτο 6 του κωδικού.

Θα δημιουργήσεις μια νέα κενή στήλη αριστερά απ' αυτήν που περιέχει τους κωδικούς.

Στη συνέχεια θα γράψεις στο κελί της στήλης αυτής που βρίσκεται πλάι στον πρώτο κωδικό τη συνάρτηση =CONCATENATE($A$1;RIGHT(B1;LEN(B1)-1)) αντικαθιστώντας το $A$1 με το όνομα του κελιού που θα περιέχει το πρόθεμα (με τα $ πριν το γράμμα και πριν τον αριθμό του κελιού όπως στο $A$1) και το B1 με το όνομα του πρώτου κελιού της στήλης που περιέχει τους κωδικούς (και στις 2 θέσεις Β1 της συνάρτησης) και θα γεμίσεις όλα τα κελιά της με το ποντίκι σέρνοντας προς τα κάτω, έως ότου γεμίσουν τα κελιά που θέλεις.

Μετά θα επιλέξεις την νέα στήλη, θα κάνεις αντιγραφή και ειδική επικόλληση τσεκάροντας την επιλογή μόνο τιμές και ΟΚ.

Τέλος θα διαγράψεις την παλιά στήλη με τους κωδικούς και το πρόθεμα από το κελί στο οποίο το έγραψες αρχικά.

Χειροκίνητος μεν τρόπος αλλά δε νομίζω ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος, όσο πολλά και αν είναι τα κελιά με τους κωδικούς.

Επεξ/σία από nikomas50
Δημοσ.

Φίλε Νίκο (λογικά), το ευχαριστώ δεν φτάνει για την προσπάθεια κ τον χρόνο σου. Να είσαι καλά...

Αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ακριβώς να κάνω. Με πόνεσε το κεφάλι. Και αφού βρέθηκε λύση, έστω και μπακαλήστικη, λέω να το αφήσω προς το παρόν...

Καλή συνέχεια... :)

Δημοσ.

Αν θέλω σε μια στήλη που έχει ήδη στοιχεία, να προσθέσω μπροστά απ' όλα κάτι ακόμα και να κρατήσει και τα υπάρχοντα? Πώς γίνεται αυτό?

Δημοσ.

Γίνε πιο σαφής!

Θέλεις να προσθέσεις στήλη πριν (αριστερά) από την υπάρχουσα στήλη ή να προσθέσεις κελί πάνω από τη στήλη αυτή;

Αν θέλεις το δεύτερο οι άλλες στήλες θέλεις να παραμείνουν ως έχουν ή να προστεθεί κελί πάνω απ' όλες οπότε πρέπει να προσθέσεις ολόκληρη γραμμή;

Γράψε και ποια έκδοση του Office έχεις.

Δημοσ.

Έχω το '10. Δεν θέλω κάτι από τα δύο που είπες. Ας πούμε στην στήλη που επισυνάπτω, το πρώτο κελί για παράδειγμα από 00032 να γίνει 1200032. Και ομοίως να βάλω το πρόθεμα "12" σε όλα τα κελιά σε αυτήν τη στήλη....

post-74242-0-81332200-1322464592_thumb.jpg

Δημοσ.

Έχω το '10. Δεν θέλω κάτι από τα δύο που είπες. Ας πούμε στην στήλη που επισυνάπτω, το πρώτο κελί για παράδειγμα από 00032 να γίνει 1200032. Και ομοίως να βάλω το πρόθεμα "12" σε όλα τα κελιά σε αυτήν τη στήλη....

Δες το συνημμένο.

Concatenate.zip

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Θα συνεχίσω με μια απορία εδώ, ως φόρο τιμής..... :)

Έχω ένα excel το οποίο έχω διαμορφώσει με κάποιον τρόπο. Αυτό που θέλω είναι, πατώντας μια συντόμευση στο πληκτρολόγιο, να το διαμορφώνει με έναν συγκεκριμένο τρόπο....

Από τα κελιά που θα μαρκάρει, να αφαιρεί τις ενδιάμεσες γραμμές, να αφαιρεί το χρώμα (γέμισμα) και να κάνει απαλοιφή των δεδομένων (να σβήνει δηλαδή τους αριθμούς)....

Όσο και αν έπαιξα με τα στυλ κελιού, δεν τα κατάφερα....

Μια εικόνα 1000 λέξεις λένε, 2 εικόνες 2000 λέξεις :)

Από αυτό I7h57K8.jpg

σε αυτό    Jjp288B.jpg

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά, το πρώτο που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις το conditional formatting. Δηλαδή, να του πεις πως όταν ένα κελί είναι blank, δηλαδή όταν θα το επιλέγεις και θα πατάς delete, τότε να το ασπρίζει κλπ. Περισσότερη σχετική βοήθεια για το conditional formatting εδώ.

Εναλλακτικά, πιο κοντά σε αυτό που ζητάς, είναι η καταγραφή της διαδικασίας μια φορά σε macro, η οποία θα γίνει assign σε ένα keyboard shortcut ή σε ένα κουμπί. Περισσότερη σχετική βοήθεια για τις macro εδώ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...