Προς το περιεχόμενο

Microsoft Flight Simulator X

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αποκλείεται το pc είναι 9 μηνών. Αλλά γενικά έχω τα εξής

Κάρτα γραφικών: ATI Radeon HD 7800 Series

Επεξεργαστής: i5 4570 @ 3.20 Ghz

Ram: 8 GB

650W τροφοδοτικό

Windows 7 64-bit

Motherboard: MSI Model: MS 7817

Ριξε

μια ματια εδω, http://www.simforums.com/forums/the-fsx-computer-system-the-bible-by-nickn_topic46211.html

• Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

To FSX δεν ζεσταίνει την κάρτα αλλά τον επεξεργαστή. Το 'εχω δοκιμάσει σε vista 32 k w764 bit χωρίς κανένα σφάλμα.

Σε όσους 'εχουν ασχοληθεί και συνεχίζουν, προσοχή στα add-on που μπορεί να δημιουργήσουν σφάλμα στις αποστολές.

Χειριστήριο δεν δοκίμασα, αν και φαντάζομαι στα ελικόπτερα χρειάζεται.

Ποτέ δεν χρησιμοποίησα ΑΤΙ λόγω καλύτερης απόδοσης της Nvidia στο fsx.

Φίλε

Razer_greece δοκίμασε ένα ευκολοδήγητο μονοκινητήριο χωρίς joystick και χωρίς τους οδηγους του γιατι εγώ με το πληκτρολόγιο δεν είχα ποτέ πρόβλημα σε κανενα απο τα 5 συστήμα που το έτρεξα.

Επίσης δεν έκανα καμία από τις παραπανω λύσεις.

Παρατήρησε μέγιστες θερμοκρασίες επεξεργαστη αν και δε νομίζω να είναι εκεί το πρόβλημα.

Δοκίμασε το σε άλο συστημα μακαθαρή εγκατασταση λειτουργικού και μετά fsx

Δημοσ.

Και

κατι αλλο που θυμηθηκα τωρα μιας και αναφερεις το joystick.

Με ορισμενους drivers υπαρχει προβλημα, με το joystick οχι με το FSX, εαν εχεις θεμα με το joystick η λυση ειναι ΕΔΩ.

Θελει εγγραφη στη σελιδα, αν καποιος δε θελει να γινει μελος, μπορω να κανω ενα pdf και να του δωσω τι λεει.

Βασικα πιστευω οτι δε φταει το συστημα του αλλα ειναι καθαρα σεταρισμα FSX, ο συνδεσμος που εβαλα πιο επανω εχει τις λυσεις. ΚΑΝΟΝΑΣ οσο πιο λιγα tweaks τοσο καλυτερα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

18 του μηνα το FSX μπαινει steam χωρις visual update αλλα με bug fixes

Back in the summer, Dovetail Games revealed that an overhauled version of Microsoft Flight Simulator X would make its way to Steam near the end of the year. That window is rapidly closing, but the studio has now announced a release date that's going to just barely make it through: December 18.

The Steam edition of Flight Sim X will include more than 20 aircraft ranging from commercial jets to single-engine private planes, 24,000 airports, and over 80 missions including races, search and rescue, and test pilot scenarios. As promised, the multiplayer functionality has been updated—the original 2006 release relied on GameSpy—and it supports Windows 8.1.

Unfortunately, the terms of the licensing deal with Microsoft do not allow the studio to implement any graphical updates, so the Steam release will obviously look like a game that's rapidly approaching its tenth birthday. It will offer numerous bug fixes, however, as well as content from the "Deluxe edition" of the original game and the Acceleration Expansion Pack. Dovetail also said it will launch "a range of add-ons" for the Steam Edition in 2015.

Source

Δημοσ.

Λόγω της δομής του, τολμώ να πω πως κατά 99% ναι.
Το θέμα κατ' εμέ είναι τι fixes θα προσφέρει... μιας και απ' ότι λένε δεν έχουν την άδεια να επέμβουν στην μηχανή γραφικών.
Αν είναι τα custom fixes που κάνουμε τόσα χρόνια εμείς οι ίδιοι(highmemfix κτλ)..δεν βλέπω κάτι ουσιαστικό.
Ακόμα και το Prepar3d, κάποια όση βελτίωση έχει, είναι στον γραφικό τομέα που είναι εν μέρη ανανεωμένος.
Την πραγματική διαφορά θα την έκανε αν γινόταν 64bit, που είναι και η μεγαλύτερη του ανάγκη. Μιας και τα αξιοπρεπή addons, είτε sceneries, είτε αεροσκάφη καταναλώνουν πολύ μνήμη και βαραίνουν το 32bit σκηνικό εώς τώρα φτάνοντάς το στα όρια του και ακόμα παραπέρα!

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπερα παιδια μια ερώτηση να κάνω γιατι εχω καιρο να πετάξω και εχω μια απορια...επειδη την προσγίωση θελω να την κάνω με το χερι..αν υπο8εσουμε οτι παω αθηνα θεσσαλονικη και βάλω στο gps τη διαδρομη αλλα δε βαλω σε ποιο διαδρομο θελω να προσγιοθω και βαλω στο ΝΑV1 τη συχνοτητα του διαδρομου που θελω οταν φτανω θα αρχισει να χτιπαει για να κανω τις απαρετητες ενεργιες να με ευθιγραμισει η πρεπει να βάλω και το διαδρομο στο gps??

Δημοσ.

Γεια να γίνει ή ευθυγράμμιση με τον διάδρομο πρέπει να γίνεις established στον localizer του διαδρόμου αυτού. Αλλά προτού γίνει αυτό, πρέπει να ακολουθήσεις την διαδικασία star για τον εκάστοτε διάδρομο ή εναλλακτικά να ζητήσεις vectors από τον ελεγκτή στον tower πχ του Μακεδονία, για να σου δοθεί άδεια προσγείωσης και να σου οριστεί και τον διάδρομος προσγείωσης. Αυτός θα σε φέρει σε ύψος και πορεία μέχρι τον localizer όπου εσύ τότε έχοντας στο NAV1 την συχνότητα του, μπορείς να τον κάνεις track και ακολουθώντας την πορεία του να το φέρεις στο threshold του διαδρόμου για την προσγείωση.
Τώρα αν χρησιμοποιείς 3d party αεροσκάφη με FMS, πρέπει να ορίσεις όλο το Flight plan σου σε αυτό και τον διάδρομο προσγείωσης που θα σου δώσει ο ελεγκτής και αυτό θα σε φέρει στον localizer ώστε να γίνεις established και να ξεκινήσεις την προσγείωση σου είτε manual είτε να κάνεις autoland αν βέβαια το υποστηρίζει το αεροσκάφος που πετάς.

• Like 1
Δημοσ.

Γεια να γίνει ή ευθυγράμμιση με τον διάδρομο πρέπει να γίνεις established στον localizer του διαδρόμου αυτού. Αλλά προτού γίνει αυτό, πρέπει να ακολουθήσεις την διαδικασία star για τον εκάστοτε διάδρομο ή εναλλακτικά να ζητήσεις vectors από τον ελεγκτή στον tower πχ του Μακεδονία, για να σου δοθεί άδεια προσγείωσης και να σου οριστεί και τον διάδρομος προσγείωσης. Αυτός θα σε φέρει σε ύψος και πορεία μέχρι τον localizer όπου εσύ τότε έχοντας στο NAV1 την συχνότητα του, μπορείς να τον κάνεις track και ακολουθώντας την πορεία του να το φέρεις στο threshold του διαδρόμου για την προσγείωση.

Τώρα αν χρησιμοποιείς 3d party αεροσκάφη με FMS, πρέπει να ορίσεις όλο το Flight plan σου σε αυτό και τον διάδρομο προσγείωσης που θα σου δώσει ο ελεγκτής και αυτό θα σε φέρει στον localizer ώστε να γίνεις established και να ξεκινήσεις την προσγείωση σου είτε manual είτε να κάνεις autoland αν βέβαια το υποστηρίζει το αεροσκάφος που πετάς.

φιλε εγω πεταω μονος οποτε δεν εχω πύργο..... απλα βάζω το ILS στον nav1 και οταν αρχιζει να χτιπαει κανω οτι πρεπει αλλα το θεμα ειναι οτι δε μου βγαζει το ροζ το τριγονο μπροστα στο οργανο για να πατισω το app στον αυτοματο να με ευ8ιγραμισει...και δεν ξερω τι κανω λαθος...!!!

Δημοσ.

Εν πρώτοις, πες μας ποιο αεροσκάφος χρησιμοποιείς, ποιας εταιρίας (όχι αερομεταφορέα!).
Αν χρησιμοποιείς τα default αεροσκάφη, οι διαδικασίες τους είναι ελλιπέστατες και απλοϊκές.
Όταν χρησιμοποιείς το default gps του FSX, με το find route, ορίζει ως πορεία μια ευθεία μεταξύ των δύο αεροδρομίων, μη δίνοντας βάση σε VOR's και Jetways, μη ακολουθώντας κάποια διαδικασία προσέγγισης.

Στην αναφορά σου "βάζω το ILS στον nav1 και όταν αρχίζει να χτυπάει", σημαίνει πως έγινε established στον localizer. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να είσαι σε πολύ συγκεκριμένο υψόμετρο και σημείο, διαφορετικό για τον κάθε διάδρομο.

Πχ. Αν κατευθύνεσαι στο Μακεδονία το προσεγγίζεις από νότο, για να προσγειωθείς στον 16 πρέπει να κάνεις overfly το Μακεδονία(εδώ το default gps σταματά) και πρέπει να ακολουθήσεις μια διαδικασία star ή vectors(στην πραγματικότητα η διαδικασία έχει αρχίσει πολύ νωρίτερα με το σκέλος του Overfly να είναι μέρος της), που θα σε φέρει στο σημείο να "χτυπήσει" για τον 16. Ειδάλλως μπορείς να το κάνεις όλο αυτό με το "μάτι" VFR.

Μόνος σου μπορείς να πετάς, αλλά μπορείς πάντοτε να χρησιμοποιήσεις το ATC του FSX πατώντας το "~", ώστε να σε καθοδηγήσει. Δεν είναι πολύ ρεαλιστικό, αλλά θα την κάνεις την δουλεία σου.

Κάποια charts για μελέτη LGTS

Edit: Ρίξε μια ματιά στο Α320 family της Aerosoft για το FSX, αν θέλεις να ασχοληθείς με κάτι ποιο ρεαλιστικό. Έχει εύκολα συστήματα...και βέβαια υπάρχουν και πιο hardcore λύσεις για Boeing με τη σειρά της PMDG.

• Like 1
Δημοσ.

Εν πρώτοις, πες μας ποιο αεροσκάφος χρησιμοποιείς, ποιας εταιρίας (όχι αερομεταφορέα!).

Αν χρησιμοποιείς τα default αεροσκάφη, οι διαδικασίες τους είναι ελλιπέστατες και απλοϊκές.

Όταν χρησιμοποιείς το default gps του FSX, με το find route, ορίζει ως πορεία μια ευθεία μεταξύ των δύο αεροδρομίων, μη δίνοντας βάση σε VOR's και Jetways, μη ακολουθώντας κάποια διαδικασία προσέγγισης.

Στην αναφορά σου "βάζω το ILS στον nav1 και όταν αρχίζει να χτυπάει", σημαίνει πως έγινε established στον localizer. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να είσαι σε πολύ συγκεκριμένο υψόμετρο και σημείο, διαφορετικό για τον κάθε διάδρομο.

Πχ. Αν κατευθύνεσαι στο Μακεδονία το προσεγγίζεις από νότο, για να προσγειωθείς στον 16 πρέπει να κάνεις overfly το Μακεδονία(εδώ το default gps σταματά) και πρέπει να ακολουθήσεις μια διαδικασία star ή vectors(στην πραγματικότητα η διαδικασία έχει αρχίσει πολύ νωρίτερα με το σκέλος του Overfly να είναι μέρος της), που θα σε φέρει στο σημείο να "χτυπήσει" για τον 16. Ειδάλλως μπορείς να το κάνεις όλο αυτό με το "μάτι" VFR.

Μόνος σου μπορείς να πετάς, αλλά μπορείς πάντοτε να χρησιμοποιήσεις το ATC του FSX πατώντας το "~", ώστε να σε καθοδηγήσει. Δεν είναι πολύ ρεαλιστικό, αλλά θα την κάνεις την δουλεία σου.

Κάποια charts για μελέτη LGTS

Edit: Ρίξε μια ματιά στο Α320 family της Aerosoft για το FSX, αν θέλεις να ασχοληθείς με κάτι ποιο ρεαλιστικό. Έχει εύκολα συστήματα...και βέβαια υπάρχουν και πιο hardcore λύσεις για Boeing με τη σειρά της PMDG.

αυτο που θελω εγω ειναι να βαζω την πορεια μου να πηγενω και να με ευθιγραμιζει με το διαδρομο....την προσγειωσει θελω να την κανω εγω με το χερι...τι εχεις να μου προτινεις???

Δημοσ.

αυτο που θελω εγω ειναι να βαζω την πορεια μου να πηγενω και να με ευθιγραμιζει με το διαδρομο....την προσγειωσει θελω να την κανω εγω με το χερι...τι εχεις να μου προτινεις???

Οι normal διαδικασίες είναι αυτές που σου περιέγραψα παραπάνω.

Δες τώρα ένα tutorial για το default 737

https://www.youtube.com/embed/rAoehwNlt0Y

Και εδώ ένα ρεαλιστικό tutorial για το 737 της PMDG(και μάλιστα στα ελληνικά!)

https://www.youtube.com/embed/wAgvk4kIpsw

• Like 2
Δημοσ.

Οι normal διαδικασίες είναι αυτές που σου περιέγραψα παραπάνω.

Δες τώρα ένα tutorial για το default 737

https://www.youtube.com/embed/rAoehwNlt0Y

Και εδώ ένα ρεαλιστικό tutorial για το 737 της PMDG(και μάλιστα στα ελληνικά!)

https://www.youtube.com/embed/wAgvk4kIpsw

ευχαριστώ πολυ φιλε πιστευω αυτο στα ελληνικα θα με βοηθησει γιατι σκεφτομε να το παρω!!!

Δημοσ.

Πλάκα - πλάκα και μένα με έψησε το βιντεάκι στα Ελληνικά και σκέφτομαι την επανεγκατάσταση. Έχω τη retail έκδοση. Να υποθέσω ότι δεν χάνω και πολλά ώστε να πάω σε αγορά της steam έκδοσης;  Κάτι ακόμα, αν γνωρίζετε, υπάρχει κανένα mod που να δίνει τις πραγματικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή;

Δημοσ.

Πλάκα - πλάκα και μένα με έψησε το βιντεάκι στα Ελληνικά και σκέφτομαι την επανεγκατάσταση. Έχω τη retail έκδοση. Να υποθέσω ότι δεν χάνω και πολλά ώστε να πάω σε αγορά της steam έκδοσης;  Κάτι ακόμα, αν γνωρίζετε, υπάρχει κανένα mod που να δίνει τις πραγματικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή;

http://www.hifitechinc.com/products/activeskynext

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...