Προς το περιεχόμενο

Microsoft Flight Simulator X

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει παιδια tutorial για το συγκεκριμενο ? βημα βημα να σε ξεκιναει να μαθεις τον χειρισμο?

Το FSX έχει από μόνο του πτήσεις τύπου tutorial που σου μαθαίνουν τα βασικά.

Τα υπόλοιπα - πχ navigation ή εκκίνηση του αεροσκάφους από cold and dark (ανενεργό) - τα μαθαίνεις από tutorials χρηστών.

Έχουμε στην Ελλάδα αρκετούς μερακλήδες που βοηθούν.

• Like 1
  • Απαντ. 247
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είμαι της (κλεπτο-)Saitek "σχολής" αλλά το έχω χρησιμοποιήσει και το βρήκα επαρκεστατο. Μιλάς για το σετ με τα rudder έτσι;

Δημοσ.

ναι..

επισης το free track.. το γνωριζετε ?  το εχω προσαρμοσει  στις πτησεις μου με 2 κατασκευες μια σε ακουστικα και μια σε καπελακι!

Δημοσ.

Το οποίο Freetrack είχα δοκιμάσει κάποτε με την κάμερα του PS3 και τα αποτελέσματα ήταν από τραγελαφικά έως αποκαρδιωτικά. Αν ήταν να ασχοληθώ με head tracking, μου φαίνεται τελικά θα αγόραζα το ρημάδι το TrackIR να τελειώνει η υπόθεση.

Μπορεί η τιμή του να φαίνεται τσιμπημένη, αλλά:

α) δουλεύει, έστω κι αν μετά από λίγη ώρα αλληθωρίζεις, αφού μπορεί να στρίβεις το κεφάλι αλλά συνεχίζεις να κοιτάς την οθόνη

β) στο κάτω-κάτω κοστίζει όσο 2 καλά αεροπλάνα της PMDG (το νέο 777 και βάλτε όποιο άλλο θέλετε).

• Like 1
Δημοσ.

ΕΛΑ να δεις το δικο μου free track και μετα πες μου αν θα το αγορασεις και το χρυσοπληρωσεις 150 ευρω και...εκτος εαν σου περισευουν!! το θεμα ειναι σοβαρα τωρα οι ρυθμισεις και η σωστη καμερα το συγκεκριμενο σιτε εχει ολες τις παραμετρους για σωστη εφαρμογη. σιγουρα πεζει σημαντικο ρολο και η καμερα ομως εγω εχω δοκιμασει με 2 διαφορετικα μοντελα και εχω κατασκευασει με κοστος απο 5 ευρω 2 κατασκευες με led! 

εδω που τα λεμε αν το δοκιμασεις αλλαζεις αποψη!

ειναι σαν να λεμε... αναλατο ποπ κορν θα φας? ετσι ειναι και ο εξομειωτης μετα  διχως free track!

Δημοσ.

''( Το οποίο Freetrack είχα δοκιμάσει κάποτε με την κάμερα του PS3 και τα αποτελέσματα ήταν από τραγελαφικά έως αποκαρδιωτικά. )

Μπορεί η τιμή του να φαίνεται τσιμπημένη,''

αλλά: πιστεψε με  με 2 καμερες διαφορετικες κοστος 20-30 ευρω που εψαξα απο το site τους και δοκιμασα  απο την μεγαλη λιστα συμβατοτητας! δεν ειχα κανενα θεμα! 

το επισημο κανει πανω απο 150 ευρω.  αλλα 10 ευρω κοστισαν τα υλικα με τα led...

α) ''δουλεύει, έστω κι αν μετά από λίγη ώρα αλληθωρίζεις, αφού μπορεί να στρίβεις το κεφάλι αλλά συνεχίζεις να κοιτάς την οθόνη'' το ρυθμιζεις και στριβεις ελαχιστα το κεφαλι σου!! θελeι λιγη προσπαθεια με τις ρυθμισεις αλαλ πιστεψε με το αποτελεσμα θα σε ενθουσιασει! που να το δεις να δουλευει σε αερομαχια στο clifs of dover!!!

β) στο κάτω-κάτω κοστίζει όσο 2 καλά αεροπλάνα της PMDG (το νέο 777  ... εσυ το αγορασες?? ποσο? 

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες. Είχα δει αρκετά video με υλοποιήσεις LED αλλά κολλούσα στη χρήση καπέλου, καλωδίων που κρέμονται κλπ. Αν όμως η δουλειά γίνει σωστά, δεν αμφιβάλλω ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ καλό και ταυτόχρονα ασύγκριτα φθηνότερο.

Το TrackIR το ανέφερα σαν τη mainstream λύση στο head tracking, με κόστος που αν και σημαντικό, δεν είναι εξωπραγματικό για κάποιον που "παίζει" FSX (ή όποιο άλλο flight sim) σε καθημερινή ή έστω συχνή βάση. Όταν ένα καλό combo joystick+μανέτας ξεκινάνε από τα 150-200 ευρώ, όταν τα rudder pedals έχουν ένα 100άρι και το κάθε αξιόλογο downloadable αεροπλάνο/αεροδρόμιο βαράει 30άρια με... 80άρια, τότε τα λεφτά του TrackIR είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Το 777 δεν το έχω αγοράσει (αρνούμαι να δώσω ~70 ευρώ για τέτοιο προϊόν) αλλά ο κυριότερος λόγος είναι πως δεν προλαβαίνω πλέον να δαπανήσω πολλές ώρες στο FSX. Η αγορά δεν θα έβγαζε τα λεφτά της. Και ο μπάρμπας δεν έχει... επιληφθεί του θέματος ακόμα... :P

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες. Είχα δει αρκετά video με υλοποιήσεις LED αλλά κολλούσα στη χρήση καπέλου, καλωδίων που κρέμονται κλπ. Αν όμως η δουλειά γίνει σωστά, δεν αμφιβάλλω ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ καλό και ταυτόχρονα ασύγκριτα φθηνότερο.

Το TrackIR το ανέφερα σαν τη mainstream λύση στο head tracking, με κόστος που αν και σημαντικό, δεν είναι εξωπραγματικό για κάποιον που "παίζει" FSX (ή όποιο άλλο flight sim) σε καθημερινή ή έστω συχνή βάση. Όταν ένα καλό combo joystick+μανέτας ξεκινάνε από τα 150-200 ευρώ, όταν τα rudder pedals έχουν ένα 100άρι και το κάθε αξιόλογο downloadable αεροπλάνο/αεροδρόμιο βαράει 30άρια με... 80άρια, τότε τα λεφτά του TrackIR είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Το 777 δεν το έχω αγοράσει (αρνούμαι να δώσω ~70 ευρώ για τέτοιο προϊόν) αλλά ο κυριότερος λόγος είναι πως δεν προλαβαίνω πλέον να δαπανήσω πολλές ώρες στο FSX. Η αγορά δεν θα έβγαζε τα λεφτά της. Και ο μπάρμπας δεν έχει... επιληφθεί του θέματος ακόμα... :P

το τι εχουμε δαπανησει σε κοστος και χρονο ειναι καθαρα προσωπικο θεμα!! και τσεπης πιστευω !!  αν βγει παντως απο τον θειο και δουλευει δεν θα ελεγα οχι γιατι απλα δε περισευουν τα 70 ευρω οπως και τα 150 για το TrackIR

που ειναι και παναθλιο!! μπροστα στο δικο μου!! με κοστος πραγματικα 15 ευρω!!! 

τωρα το τι εχω δωσει για χειριστηρια και για addons!!! ασε!! απλα λεω οτι το αξιζει μην πας μακρυα εχω φτιαξει μηχανημα ειδικα για fsx και ακομα ψαχνομαι *( εχω ανοιξει και σχετικο θεμα για τις μνημες) διαβασε εκει θα καταλαβεις!! 

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή δεν είμαι μέλος, βοηθούν πράγματι αυτά τα tutorials?

Σιγουρα, εχει τα παντα ολα, βιβλια,links ..ορεξη για διαβασμα/videos να εχεις...

Αφου μαθεις τα βασικα, δοκιμαζεις και online πτησεις

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...