freevoice Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Καλησπερα διαβασα προσφατα σε ενα αρθρο τον ορο dedicated server και δεν γνωριζω τι ειναι. καθως και θέλω να κανω σε οποιον γνωριζει και καποιες αλλες ερωτησεις για hosting σε οποιον με βοηησει. Μηπως μπορει να μου απαντησει κάποιος; Ευχαριστώ!
Themis-T Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Καλησπέρα, Ο dedicated server είναι ένας σέρβερ σε ένα Datacenter, στον οποίο συνήθως έχεις πρόσβαση μόνο εσύ και τον χρησιμοποιείς όπως θες. π.χ. για εφαρμογές, φιλοξενία σελίδων κ.ά. Συνήθως τον διαχειρίζεσαι μέσω SSH που ουσιαστικά είναι περιβάλλον με γραμμή εντολών και θα πρέπει να έχεις γνώσεις Λίνουξ για να τον διαχειριστείς σωστά και να εκτελείς κάποιες σημαντικές εργασίες. Υπάρχει και ο Managed dedicated server που είναι το ίδιο μόνο που το Datacenter στο οποίο βρίσκεται ο σέρβερ τον διαχειρίζεται, τον αναβαθμίζει και γενικά τον προσέχει ώστε να λειτουργεί συνεχώς χωρίς προβλήματα.
freevoice Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Ευχαριστω για την απαντηση πολυ κατανοητη! Και γινεται καποιος να παρει ένα τετοιο και να κοτσαρει οσες σελιδες θελει μεσα και πχ να πει 180 ευρω το χροονο εσυ, 180 εσυ κλπ κλπ κλπ?
alexitsios Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 @freevoice το να πάρεις έναν server είναι απλή υπόθεση, αλλά δεν είναι απλό να τον κάνεις managed. Πρέπει με λίγα λόγια να έχεις κάποιον server administrator. Επίσης οι περισσότεροι δεν χρεώνουν τόσο ακριβά που λες για απλό shared hosting. Οι περισσότερες τιμές στην αγορά κυμαίνονται για απλά πακέτα hosting από 40 - 80 ευρώ. Αν σκέφτεσαι για κάτι τέτοιο, θα έλεγα να ξεκινήσεις σε reseller πακέτο.
Themis-T Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Ευχαριστω για την απαντηση πολυ κατανοητη! Και γινεται καποιος να παρει ένα τετοιο και να κοτσαρει οσες σελιδες θελει μεσα και πχ να πει 180 ευρω το χροονο εσυ, 180 εσυ κλπ κλπ κλπ? Για να γίνει αυτό πρέπει να εγκαταστήσεις CentOS, Ubuntu, FreeBSD κλπ. μαζί με ένα πίνακα ελέγχου π.χ. DirectAdmin, cPanel, Plesk κλπ. μέσω των οποίων εγκαθιστάς Apache, Mysql και Php. Οι πίνακες ελέγχου που αναφέρω νοικιάζονται αλλά και αγοράζονται. Υπάρχουν όμως και κάποιοι δωρεάν με λιγότερα χαρακτηριστικά. Αν δεν γνωρίζεις από διαχείριση Λίνουξ με γραμμή εντολών και server hardening, τότε ένα πακέτο Reseller hosting είναι καλή και φθηνή λύση με σχετικά μεγάλο περιθώριο κέρδους.
Haldol Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Μια πολύ καλή λύση ανάμεσα σε dedicated server (πανάκριβοι) και shared hosting (περιορισμένα resources, λίγες δυνατότητες διαχείρισης) είναι οι virtual private servers ή και οι cloud servers. Οι πρώτοι (VPS) είναι «εικονικοί» servers, οι οποίοι έχουν στηθεί με κάποιο πρόγραμμα πάνω σε έναν φυσικό server. Κοστίζουν πολύ λιγότερα (βρίσκεις και με $15) και είναι πολύ καλύτεροι από ένα shared hosting πακέτο, μιας και ουσιαστικά πάνω στον φυσικό server υπάρχουν πολλοί λιγότεροι χρήστες. Το ίδιο είναι και οι cloud servers, με τη διαφορά ότι από πίσω δεν υπάρχει ένας φυσικός server αλλά παραπάνω και το load μοιράζεται. Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, δες το πακέτο (gs) της MediaTemple, που είναι από τις σοβαρότερες εταιρείες του χώρου. Θα καταλάβεις καλύτερα τι είναι από τα διαγράμματα και τα FAQs τους και αν ψάχνεις κάτι τέτοιο, σου έδωσα και μία από τις πιο καλές «προτάσεις».
CyberCr33p Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2011 Οι πρώτοι (VPS) είναι «εικονικοί» servers, οι οποίοι έχουν στηθεί με κάποιο πρόγραμμα πάνω σε έναν φυσικό server. Κοστίζουν πολύ λιγότερα (βρίσκεις και με $15) και είναι πολύ καλύτεροι από ένα shared hosting πακέτο, μιας και ουσιαστικά πάνω στον φυσικό server υπάρχουν πολλοί λιγότεροι χρήστες. Το ίδιο είναι και οι cloud servers, με τη διαφορά ότι από πίσω δεν υπάρχει ένας φυσικός server αλλά παραπάνω και το load μοιράζεται. Στα VPS δεν έχει ο πάροχος όμως έλεγχο τι εφαρμογές τρέχει ο καθένας στο VPS του με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες για αστάθεια και προβλημάτων της υπηρεσίας. Το cloud δεν είναι τίποτα άλλο από ένα VPS που αντί η αποθήκευση των δεδομένων να γίνεται τοπικά σε ένα δίσκο στον ίδιο server να γίνεται σε δίσκους στο δίκτυο. Επίσης το λένε και καλά cloud γιατί μπορείς όταν θέλεις να αυξήσεις τους πόρους (φυσικά δεν μπορείς να ξεπεράσεις τους ελεύθερους πόρους του node που φιλοξενεί τα VPS. Δηλαδή για παράδειγμα εκεί που είχες πριν για παράδειγμα 1GB Ram, εάν δεις ότι δεν σου φτάνει αναβαθμίζεις σε 2GB. Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη λύση εάν μια σελίδα ξεπεράσει τα όρια ενός shared hosting πακέτου είναι τα πακέτα semi-dedicated και στη συνέχεια εάν και αυτό δεν αρκεί τότε πας σε dedicated server. Το VPS είναι καλό μόνο για εξειδικευμένες εφαρμογές που χρειάζονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις για να δουλέψουν και δεν καλύπτονται από τις κλασσικές ρυθμίσεις ενός server για hosting. Ή όταν για κάποιο λόγο χρειάζεται root πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα