Voliminal Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα UPS για προστασία στις προσωρινές διακοπές ρεύματος. Τι θα πρέπει να κοιτάξω και βάση με τι? Ας πούμε πως θα υπολογίσω τα watt? Γνώμες για αυτά?: http://www.skroutz.gr/s/296249/Accupower-ISY-Line-Interactive-650VA.html http://www.skroutz.gr/s/296251/Accupower-ISY-Line-Interactive-850VA.html
mikevchq Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Θα προτεινα να ειναι τουλαχιστον Line Interactive (οπως και αυτα στα link που προσθεσες) και επωνυμης εταιριας (μακρια απο φθηνοκινεζικα). Για την Accupower δεν εχω αποψη. Τα watt θα τα υπολογισεις βασει των συσκευων που θα προσθεσεις επανω και του χρονου που θες να εχεις αυτονομια. Ως κυρια συσκευη με την οποια θα υπολογισεις τα watt του UPS θα πρεπει να ειναι το τροφοδοτικο σου και σου το επισημαινω για να μην την πατησεις. Το δικο μου τροφοδοτικο ειναι 750watt. Η τιμη αυτη ομως ειναι το peak. Σε κανονικες συνθηκες το φορτιο μου ειναι 35% δηλαδη 260 watt περιπου. Ετσι πιστευα οτι δεν χρειαζεται να αλλαξω το UPS μου που ηταν 650VA με ενα μεγαλυτερο. Ελα ομως που οταν κοβοταν το ρευμα, εσβηνε και το UPS κατα την μεταγωγη. Τελικα αγορασα και ενα 1250VA της MGE και ησυχασα.
Nazar Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 πρόσφατα αγόρασα το Accupower ****MC**** Line Interactive 650VA (μάλλον το προηγούμενο μοντέλο) από Carefour Αμαρουσίου με 35 €. Προς το παρόν από ότι φαίνεται την δουλειά μου την κάνω. -Οχι ιδιαίτερες απαιτήσεις, απλά πέφτει συνέχεια η συγκεκριμένη ασφάλεια-
mikevchq Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 -Οχι ιδιαίτερες απαιτήσεις, απλά πέφτει συνέχεια η συγκεκριμένη ασφάλεια- Για ποια ασφαλεια μιλας;
Nazar Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Η ασφάλεια του σπιτιού στην οποία συνδέεται το pc. ηλεκτρική σκούπα + πχ βραστήρας πέφτει
citakis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Το ups καλά έκανες και το αγόρασες αλλά αν πέφτει η ασφάλεια καλά θα κάνεις να βρεις την αιτία. Βρες τις πρίζες που καλύπτει αυτή η ασφάλεια και δες πόσα αμπερ αντέχει. Όταν πέφτει κάνε έναν έλεγχο ποιες συσκευές λειτουργούσαν και προσπάθησε να διαπιστώσεις μήπως κάποια από αυτές είναι ελαττωματική. Διαφορετικά μπορεί κάποιο καλώδιο μέσα στις γραμμές να είναι φθαρμένο ή χαλαρό. Επειδή ο κίνδυνός πυρκαγιάς είανι πάντα παρών καλά θα κάνεις να το ψάξεις ή να καλέσεις ηλεκτρολόγο
mikevchq Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 +1 Να το κοιταξεις αμεσως. Μπορει επισης το ρευμα που θελει το συνολο των συσκευων να ειναι μεγαλυτερο απο την ασφαλεια η καποια απο τις συσκευες (κυριως οικιακες) να εχει υγρασια και να βραχυκυκλωνει.
Nazar Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Πρόκειται για σφάλμα κατασκευαστή. Έβαλε φτηνές καλωδιώσεις και έτσι στη συγκεκριμένη ασφάλεια που είναι 10 Αμπέρ είναι επάνω το ψυγείο, συν συσκευές δωματίου που είναι το pc. Έχω και διάδρομο γυμναστικής, με αυτόν πέφτει 1 στις 2 που ξεκινά. Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι ευχαρίστως. Πάντως ηλεκτρολόγο που έφερα, απλά κούνησε το κεφάλι
Voliminal Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Εγώ χρειάζομαι μόνο τον πύργο, την οθόνη και εάν υπάρχει πρόβλημα να σβήσουν τα ηχεία απο διακοπή ρεύματος, ας υπολογίσω και αυτά. Το μόνο που θέλω είναι να προλάβω να κάνω Shut Down ώστε να κλείσουν όλες οι συσκευές φυσιολογικά. Τι προτείνεται? Το σύστημα είναι αυτό της υπογραφής μου.
mikevchq Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Εγω νομιζω οτι χρειαζεσαι το 850VA. Ο χρονος θα επαρκει ανετα για να κανεις shutdown και ακομα καλυτερα, αν το UPS εχει interface για συνδεση με το PC (usb η com) τοτε μεσω software θα μπορει να σου κανει και αυτοματο shutdown (χρησιμο οταν λειπεις απο το σπιτι και εχεις αφησει το PC ανοιχτο).
Voliminal Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Εγω νομιζω οτι χρειαζεσαι το 850VA. Ο χρονος θα επαρκει ανετα για να κανεις shutdown και ακομα καλυτερα, αν το UPS εχει interface για συνδεση με το PC (usb η com) τοτε μεσω software θα μπορει να σου κανει και αυτοματο shutdown (χρησιμο οταν λειπεις απο το σπιτι και εχεις αφησει το PC ανοιχτο). Αυτό θα το ήθελα να το έχω σαν feature. Έχεις να προτείνει μοντέλο? Πόσα χρήματα πάνε αυτά?
Nazar Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Και τα δύο που προτείνεις έχουν (θεωρητικά) αυτή τη δυνατότητα Εγώ βέβαια την πάτησα γιατί το δικό μου έχει com σύνδεση (σειρά MC) και η mb μου δεν έχει
mikevchq Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Αυτό θα το ήθελα να το έχω σαν feature. Έχεις να προτείνει μοντέλο? Πόσα χρήματα πάνε αυτά? Υπαρχει αυτο αλλα δε ξερω να σε συμβουλεψω για την μαρκα γιατι δεν την γνωριζω. Αλλιως μπορεις να πας σε επωνυμο (MGE-Eaton, APC) αλλα θα ξεπερασεις τα 100 ευρω για Line Interactive στα 800+ VA Και τα δύο που προτείνεις έχουν (θεωρητικά) αυτή τη δυνατότητα Εγώ βέβαια την πάτησα γιατί το δικό μου έχει com σύνδεση (σειρά MC) και η mb μου δεν έχει Μπορει η motherboard σου να εχει header και να μπορεις να συνδεσεις πανω com port. Αλλιως ισως μπορεις να κανεις δουλεια με καποιον απο αυτους τους adapters
Nazar Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Υπαρχει αυτο αλλα δε ξερω να σε συμβουλεψω για την μαρκα γιατι δεν την γνωριζω. Αλλιως μπορεις να πας σε επωνυμο (MGE-Eaton, APC) αλλα θα ξεπερασεις τα 100 ευρω για Line Interactive στα 800+ VA Μπορει η motherboard σου να εχει header και να μπορεις να συνδεσεις πανω com port. Αλλιως ισως μπορεις να κανεις δουλεια με καποιον απο αυτους τους adapters Έχω δει στο e-shop braket με 5€ αν βάλλω και πολύμπριζο με είσοδο IEC άλλα 8-10 γιατί έχω συνδεδεμένο μόνο pc και όχι οθόνη, κάνουν την αγορά μου από ευκαιρία σε μ%^^%^%^%. Εν τω μεταξύ έχω ήδη ξεκινήσει με μείον 25 για αγορά μπαταρίας στο προηγούμενο UPS που τελικά δεν έπαιξε, τουλάχιστον διάλεξα καινούργιο με συμβατή μπαταρία
Voliminal Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Connectors 1 x PS/2 keyboard/mouse port 1 x optical S/PDIF Out connector 1 x IEEE 1394 port 8 x USB 2.0/1.1 ports 2 x USB 3.0/2.0 ports 2 x eSATA 6Gb/s connector 1 x RJ-45 port 6 x audio jacks (Center/Subwoofer Speaker Out/Rear Speaker Out/Side Speaker Out/Line In/Line Out/Microphone) Αυτό είναι το backpanel μου. Τελικά χρειάζονται όλα αυτά τα watt? Αφού το PC δύσκολα να φτάσει να κάψει τόσα. Θέλω max 65€
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα