giannis22k Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 εχω μια απορια πχ. βαζω ενα module "search".το συγκεκριμενο template που εχω δεν εχει το position που θελω δηλ τερμα δεξια επανω και αναγκαζομαι να το βαλω αλλου.πρεπει να μπω στην css του template για να το φτιαξω η κατι αλλο ?
macabre_sunsets Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 α) Ανοίγεις το "templateDetails.xml" του template σου β) Προσθέτεις ένα νέο position (με ό,τι όνομα θέλεις αλλά διαφορετικό από τα ήδη υπάρχοντα). Η προσθήκη γίνεταιως εξής: Βρίσκεις το <positions> Από κάτω προσθέτεις "<position>ένα όνομα</position> γ) Ανοίγεις το "index.php" του template σου* και προσθέτεις την θέση στο επιθυμητό σημείο με τον ακόλουθο κώδικα: ><jdoc:include type="modules" name="το όνομα που έβαλες στο position" /> Προαιρετικά περιλαμβάνεις τον παραπάνω κώδικα σε ένα div και φτιάχνεις το ανάλογο CSS. δ) Φτιάχνεις το module από τον Module Manager και απλά επιλέγεις την νέα θέση * Εάν δεν είναι κάποιο template που βασίζεται σε framework, όπως αρκετά από τα επι πληρωμή
giannis22k Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 στην php.index εβαλα αυτο εδω <?php if($this->countModules('newposition')) : ?> <jdoc:include type="modules" name="newposition" style""> <?php endif; ?>το ειχα διαβασει απο καπου το ιδιο με το δικο σ ειναι? στην xhtml εβαλα <newposiiton> τωρα αυτο για το div και την css δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως πρπει να κανω
antonisid Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Το div είναι για να ορίσεις που θα είναι ακριβώς το νέο position που έφτιαξες μέσω του .xml πχ θα είναι μέσα στο div "newposition" το οποίο στο css έχει οριστεί να έχει float:right και margin-top:10px > <div id="newposition"> <?php if($this->countModules('newposition')) : ?> <jdoc:include type="modules" name="newposition" style""> <?php endif; ?> </div>
giannis22k Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 ποιες παραμετρους παιρνει το style και τι δουλεια κανει?επισης που ειναι μεσα στην css το module για να παω το ορισω?
antonisid Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Τι εννοείς ποιες παραμέτρους παίρνει το style?Τα πάντα! Όσο για το πως θ'αλλάξεις το style του module θα πρέπει να κοιτάξεις για class sufix.Έχει και πεδίο στις παραμέτρους του module που ορίζεις το όνομα της class sufix και στη συνέχεια θα δώσεις τις παραμέτρους στο css.
macabre_sunsets Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Ίσως θα ήταν προτιμότερο το <div> να μπεί μέσα στο if. > <?php if($this->countModules('newposition')) : ?> <div id="newposition"> <jdoc:include type="modules" name="newposition" style="xhtml"> </div> <?php endif; ?> Έτσι, όταν δεν υπάρχει κάποιο module σε αυτή την θέση να μην γεμίζει άσκοπα η σελίδα με divs. Το style ναι μεν μπορεί να πάρει οποιαδήποτε τιμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα κάνει και κάτι. Η default τιμή που μπορεί να πάρει είναι style="xhtml". Εάν δεν προστεθεί αυτό, τότε δεν θα φαίνεται ο τίτλος του module, εάν έχει επιλεγεί από τον χρήστη. Για να πάρει άλλη τιμή και να κάνει κάτι, θα πρέπει να φτιαχτεί ένα module chrome.
giannis22k Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 παιδια λιγο ασχετο αλλα εχω και το artisteer 3 φτιαχνω ενα template μου εμφανιζει μο νο το header ενω σε αυτο το video του τα εφμανιζει ολα ξερετε κατι.ειμαι καινουργιος σε αυτα .αρχισα να κανω πτυχιακη http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BujtoqgQ7GE
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα