Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το CakePHP είναι μια πλατφόρμα ανοικτού κώδικα για PHP που προορίζετε για να κάνει την δημιουργία, τη δημοσίευση και τη συντήρηση των εφαρμογών ευκολότερη.

Επίσης προσφέρει πολλά χρήσιμα μοντέλα σχεδίασης, όπως είναι το MVC (Μοντέλο – Προβολή – Ελεγκτής) που συναντάμε και σε άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες. Όπως το Ruby on Rails. Η πλατφόρμα CakePHP επίσης παρέχει ένα μεγάλο αριθμό πολύτιμων βιβλιοθηκών για να χειρίζεστε κοινές εργασίες. Ένα παράδειγμα είναι ο «Inflector» (μια ρουτίνα που παίρνει μια λέξη για διαχειρίζεται την μορφή της [ενικός – πληθυντικός])

Αυτό το άρθρο έχει ως στόχο να σας κατευθύνει προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να μπορείτε να αρχίσετε με το CakePHP και τελικά να δημιουργήσετε τη δική σας εφαρμογή με τη χρήση της πλαρφόρμας.

PDF Link:

Δημοσ.

Πολυ ενδιαφερον. εχω δουλεψει σε 2 μεγαλα projects πανω σε cakephp και zend και το cakephp ειναι πολυ ευκολότερο.

Υπαρχει και ενα CMS πανω του το Croogo.

Τελευταια πολλοι προτείνουν το yii και απο την μικρη επαφη που εχω μαζι του φαίνεται πολυ δυνατο.

ΥΓ. το link σου δεν λειτουργεί

Δημοσ.

Θα πάρω το θάρρος να σου προτείνω ανεπιφύλακτα το yii.

Το χρησιμοποιώ απο την πρώτη του έκδοση και δε θα το άλλαζα με κανένα άλλο framework. Έχω περάσει και απο CakePHP, και απο CodeIgniter και απο Zend,

Μάλιστα επειδή είδα ότι δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση στην Ελλάδα όσον αφορά το yii, σκέφτηκα να ανοίγουμε κάνα blog type όπως το http://tipstank.com/tag/yii/ για την Ελληνική κοινότητα αλλά όπως είπε και ο aghahowa, εδώ κυριαρχεί το Joomla και η εύκολη λύση.

Αν ενδιαφέρεστε και υπάρχουν κι άλλοι yii developers, θα άξιζε μια κοινή προσπάθεια πάντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...