maxegaleo Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Καλησπερα. Θα ηθελα να ζητησω βοηθεια με το project για τη σχολη μου. Το θεμα ειναι: Να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν αλγόριθμοι που να αναγνωρίζουν αν ένας κατευθυνόμενος γράφος είναι: α) δακτύλιος, β) αστέρας στις περιπτώσεις που η αναπαράσταση του γράφου είναι με: i) λίστες γειτνίασης, ii) πίνακες γειτνίασης Ποια η πολυπλοκότητα χειρότερης περίπτωσης για τους 4 αλγορίθμους που υλοποιήσατε; Αν μπουρασατε να μου δωσετε λιγη βοηθεια με την υλοποιηση του.
GKNSB Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Ας ξεκινήσουμε από κάτι βασικό. Για τι γλώσσα μιλάμε ? Βοήθεια σε ποιο κομμάτι της υλοποίησης χρειάζεσαι?
asbanoglou Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Ο αλγοριθμος πρεπει να ειναι γραμμενος στην C το μονο ζητημα της ασκησης το οποιο δεν μπορω να καταλαβω ειναι το ζητουμενο της πολυπλοκοτητας που ζηταει. "Ποια η πολυπλοκότητα χειρότερης περίπτωσης για τους 4 αλγορίθμους που υλοποιήσατε; "
GKNSB Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2011 Με την πολυπλοκότητα, μπορούμε να μετρήσουμε την απόδοση ενός αλγορίθμου και να τον συγκρίνουμε με άλλους που εκτελούν την ίδια λειτουργία με άλλο κώδικα. Απλούστερα, πολυπλοκότητα είναι ο αριθμός των στοιχειωδών πράξεων που εκτελεί ο αλγόριθμος σου δηλαδή στην προκειμένη κάθε μία από τις 4 υλοποιήσεις σου. Δεν μπορώ να σου δώσω να καταλάβεις πολλά πράγματα δυστυχώς εδώ αλλά με μία αναζήτηση στο google σχετικά με πολυπλοκότητα αλγορίθμου θα βρεις πραματάκια. Για παράδειγμα ένα πακετάκι που μπορείς να διαβάσεις και βρήκα με ένα πολύ πρόχειρο ψάξιμο http://www.cs.ucy.ac.cy/~mavronic/Classes/cs232/Notes/notes1.pdf Επίσης ρίξε μια ματιά και εδώ, κι αυτό από την ίδια αναζήτηση προέκυψε http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=464975
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα