Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω ενα pc για συγκεκριμενο λογω δουλειας απο το οποιο θα βγαζω χρηματα,δεν με ενδιαφερει να παιζω παιχνιδια,ας υπαρχει κατι υποτιπωδες.θελω να μεταφερω συνεχεια αστραπιαια μεγαλα αρχεια,να κανω μεγαλα αρχεια extract σε χρονο dt.επισης δουλεια πανω σε fotoshop κατα διαστηματα και γενικοτερα θελω να κανω τις παμπολες εργασιες ανα πασα στιγμη.δεν θελω να μου κολλησει καποια στιγμη γιατι θα χανω δουλεια και χρονο.7000 euro budget τωρα αν γινει και με 5000 δεν θα μου κακοφανει

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κάτσε να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.

Οταν λες να μεταφέρει αρχεία αστραπιαία ΠΟΥ να τα μεταφέρει; Σε κανένα εξωτερικό δίσκο πχ και να τα παίρνεις και να φεύγεις για δουλειά;

Αν επιτρέπεται το αντικείμενο της δουλειάς;

Δημοσ.

Περίμενε σαν και εμένα… Έρχονται τον άλλο μήνα τα ivy και σίγουρα θα χρειαστείς 2 ssd… ένα για λειτουργικό και ένα για τα προγράμματα..

Δημοσ.

το pc θα μεταφερει σε server και σε εξωτερικους δισκους δικτυακους και μη.εκεινα υπαρχουν ηδη ομως,απλα εννοω θελω ενα ταχυτατο μηχανημα να μην ειναι καθημερινης χρησης γιατι θα κανει γενικοτερα οτι παραλληλη εργασια χρειαστει.παραδειγμα οταν στελνεις 4 διαφορετικα αχρεια μεγαλου ογκου πανω απο 20 gb το ενα σε 4 εξωτερικους δισκους η στο server μαλλον θα κρεμασουν και πιθανον θα γινετε αργα εως πολυ αργα.με ενδιαφερει να τελειωνει διεργασιες το συντομοτερο δυνατο

Δημοσ.

Γιαυτο σου λέω, περίμενε!! Ένας μήνας έμεινε για τα ivy 6πυρινα και οκταπυρινα ιντελ που σηκώνουν μέχρι και 64 μνήμη … Από κάρτα θα σου πρότεινα nvidia για το cuda.. και πολλούς σκληρούς.

Εάν πάρεις σήμερα η αύριο ένα σύστημα.. ότι και να βάλεις επάνω, θα είναι πολύ δυνατό μεν, αλλά τι θα του βάλεις επάνω για να φτάσεις το budget που εσύ θες?? Φτιαγμένο από χρυσάφι…

Εάν θες, προχώρα σε αγορά κουτιού, σκληρών, μνήμες, τροφοδοτικό… και περίμενε για της νέες μητρικές και επεξεργαστές. Πάνω κάτω οι νέοι επεξεργαστές γενικά θα είναι 30-50% ποιο αποδοτικοί από τους υπάρχων sandy 2600k..

Δημοσ.

kakmaria κάπου το έχεις χάσει το πράμα.

Οταν ένα super pc μεταφέρει ένα αρχείο 100GB πχ σε ένα εξωτερικό δίσκο όπως λες, δε πα να έχει 100GB RAM, 10 ssd σε raid θα κάθεται να πίνει καφέ και θα περιμένει τον εξωτερικό να στροφάρει.

Οπότε πάρε το λίγο διαφορετικά. Πες μας ακριβώς τις απαιτήσεις της δουλειάς και σκέψου αν αξίζει να δώσεις 7 χιλιάρικα όπως λες και να κάθονται να σε κοιτάνε. Εκτός αν υπάρχει τρομερή υποδομή στο υπόλοιπο κύκλωμα της δουλειάς σου οπότε πάω πάσο

Γιαυτο σου λέω, περίμενε!! Ένας μήνας έμεινε για τα ivy 6πυρινα και οκταπυρινα ιντελ που σηκώνουν μέχρι και 64 μνήμη … Από κάρτα θα σου πρότεινα nvidia για το cuda.. και πολλούς σκληρούς.

Εάν πάρεις σήμερα η αύριο ένα σύστημα.. ότι και να βάλεις επάνω, θα είναι πολύ δυνατό μεν, αλλά τι θα του βάλεις επάνω για να φτάσεις το budget που εσύ θες?? Φτιαγμένο από χρυσάφι…

Εάν θες, προχώρα σε αγορά κουτιού, σκληρών, μνήμες, τροφοδοτικό… και περίμενε για της νέες μητρικές και επεξεργαστές. Πάνω κάτω οι νέοι επεξεργαστές γενικά θα είναι 30-50% ποιο αποδοτικοί από τους υπάρχων sandy 2600k..

Κάτι μου λέει ότι με 1500 το πολύ για να μην πω 1000 θα κάνει την ίδια μεταφορά αρχείων με ένα pc των 7χιλιάδων

Δημοσ.

Δεν θα δώσει 7000!! Το πολύ 3000 3500 εγώ το βλέπω, για ένα βαρβάτο overkill πραμα.. Μίλησε για φωτογραφίες και επεξεργασία? Η κάνω λάθος..

Είμαι και δυσλεκτικός.. Εάν θέλει επεξεργασίες και γραφιστικά προγράμματα, τότε ναι.. να περιμένει ένα μήνα, αφού τα έχει!..

Δημοσ.

Δεν θα δώσει 7000!! Το πολύ 3000 3500 εγώ το βλέπω, για ένα βαρβάτο overkill πραμα..

Και να το κάνει ΤΙ;

Να μεταφέρει αρχεία αστραπιαία ΠΟΥ?

Αφού η ταχύτητα δεν εξαρτάται μόνο από το σύστημα που θα πάρει.

Δημοσ.

Εγώ αναφέρθηκα όχι στην αστραπή μεταφορά, αλλά στο γραφιστικό κομμάτι!

δουλεια πανω σε fotoshop κατα διαστηματα

Και τι δύναμη πιστεύεις ότι θέλει το photoshop?

Να μιλήσω λίγο ειλικρινά. Επειδή από το fotoshop κατάλαβα ότι δεν έχουμε να κάνουμε με σχετικό χρήστη ας περιμένουμε να βγάλουμε συμπέρασμα.

Θέλω να δω ΠΟΙΑ προγράμματα λειτουργεί ταυτόχρονα και βλέπουμε

Δημοσ.

ειπα ας ειναι και λιγοτερα,οταν εγω με ενα quad κολλαω να κανω 7-8 παραλληλες εργασιες μην μου βγαλει εκεινο το μηνυμα οτι η εφαρμογη πρεπει να κλεισει,αν ειναι περιττο τοτε παω πασσο και ειναι τσαμπα χρημα,ναι σε hdd θα καταληγουν τα αρχεια.ναι εχει να κανει με αρχιτεκτονικη συν τοις αλλης και γραφιστικη.το fotoshop ειναι βαρυ οποτε θελω κατι να τρεχουν ολα παραλληλα αν χρειαστει.οσον αφορα την μεταφορα απλα δεν θελω να φοβαμαι να μην μου πει αυτο που προ ειπα με το σφαλμα.

Δημοσ.

Κοίτα εάν φωτογραφίζει και κάνει τεράστιο όγκο φωτογραφιών επεξεργασία, μεταφορά και γραψίματα.. εάν χρησιμοποιεί και 2-3 άλλα προγράμματα σχετικά (βίντεο και εικόνα).. αξίζει μια τέτοια επένδυση.. διαφορετικά.. τι να το κάνει?

Το μόνο σίγουρο, να τον συμβουλέψουμε, να μην πάει σε ένα κατάστημα και πει «θέλω σύστημα 7000 ευρώ», διότι θα του δώσουν σύστημα 500 ευρώ με άρωμα 7000 ευρώ!! Ελλάδα ζούμε! Όλοι οι εβραίοι εδώ μαζεμένοι είναι!

7-8 εργασίες? Θες πολλούς πυρήνες + ram..

Τότε επιμένω να περιμένεις 1 μήνα… Έρχεται νέα τεχνολογία ΙΝΤΕΛ με 6 πυρήνες και 8, cpu… είναι ακριβή τεχνολογία και 30-50% γρηγορότερα από τα σημερινά. Σκέψου μητρική και επεξεργαστής μόνο, θα σου βγει κοντά στο χιλιάρικο..

Δημοσ.

ειπα ας ειναι και λιγοτερα,οταν εγω με ενα quad κολλαω να κανω 7-8 παραλληλες εργασιες μην μου βγαλει εκεινο το μηνυμα οτι η εφαρμογη πρεπει να κλεισει,αν ειναι περιττο τοτε παω πασσο και ειναι τσαμπα χρημα,ναι σε hdd θα καταληγουν τα αρχεια.ναι εχει να κανει με αρχιτεκτονικη συν τοις αλλης και γραφιστικη.το fotoshop ειναι βαρυ οποτε θελω κατι να τρεχουν ολα παραλληλα αν χρειαστει.οσον αφορα την μεταφορα απλα δεν θελω να φοβαμαι να μην μου πει αυτο που προ ειπα με το σφαλμα.

Αντιλαμβάνεσαι από αυτά που είπα ότι η μεταφορά αρχείων ΔΕΝ εξαρτάται 100% από το μηχάνημα που θα πάρεις;

Συμπλήρωσε αυτό και σου κάνουμε συνθέσεις

http://www.insomnia.gr/topic/391825-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/

Δημοσ.

Πω-Πω, ενδιαφέρουσα περίπτωση. Θα ήθελα πολύ να στήσω κάτι τέτοιο :wub: :wub: :wub:

Αν πραγματικά εννοείς ο ότι χρόνος είναι χρήμα για σένα, και ότι θα ξόδευες ένα μεγάλο ποσό για κάτι τέτοιο, τότε ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να στήσεις ένα 10GBit δίκτυο με 2-3 υπολογιστές (χαμηλού κόστους), κι από εκεί με USB3.0 κάρτες (και όχι onboard) να στέλνεις σε εξωτερικούς δίσκους, max 2 ανα PC (αυτόματα φυσικά από τον κεντρικό σου). Γιατί αν πάς να το στήσεις σε ένα PC, θα σου "μπουκώνει" όπως λες και παραπάνω.

Και επειδή για κάτι τέτοιο λέμε για CISCO, θα πονέσει λίγο :) στα δικτυακά. Τα PC τα περιφερειακά μπορεί να είναι της τάξεως των 200-300 ευρώ, και το κεντρικό σου στο 1000αρικό (με μια Quadro για το Photoshop). Άντε 1200.

Τέτοια δίκτυα χρησιμοποιούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες με μεγάλο όγκο Pay-Per-View απλά στο τέλος της γραμμής δεν έχει external-Disks, αλλά τηλεοράσεις. Να δεις πως φεύγουν από τον server στους περιφερειακούς υπολογιστές, αρχεία των 10-15 GB...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...