STORM1978 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 η εγγυηση της HP εχει ληξει..μπορω να κανω κατι μονο για το σκληρο; δε νομιζω :/ Το μηχανημα αλλα ο σκληρος ειναι αλλη φαση. Αν ανοιξεις το καπακι και δεις τον σκληρο, πας στο αντιστοιχο site της εταιρειας του σκληρου και βλεπεις τι εγγυηση δινει οποτε βγαζεις τα ποσα χρονια εχει το λαπτοπ και βλεπεις αν ειναι ακομη σε εγγυηση και τον στελνεις στην εταιρεια για αλλαγη. Αστο απο οτι ειδα στην σελιδα της Toshiba (ο σκληρος σου ειναι Toshiba) λεει πως αν ο σκληρος εχει αγοραστει ως μερος ενος συστηματος τοτε πρεπει να απευθυνθεις στην εταιρεια που αγορασες το συστημα σου κοινως την HP.
metzelos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 α μαλιστα..βρηκες καπου τα specs του σκληρου; λεω να παρω εναν μεταχειρισμενο αλλα δεν ξερω τι κοιταμε στα λαπτοπ! εκτος απο τα 2.5" δεν πρεπει να ξερω αν ειναι ATA SATA IDE;
sobi1984 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσίευση 24 Νοέμβριος 2011 - 07:53 μμ Πάντως από το Sentinel πάνε disk -> surface test και κάνε του ένα εξηγημένο reinitialize disk surface για να φανερωθεί η πραγματική κατάσταση του δίσκου,όπως είναι τώρα μπορεί τα προβλήματα να προέρχονται και από κακή επαφή του δίσκου με την μητρική,αν ξέρεις άνοιξέ τον και πάτα τον λιγάκι να σιγουρευτείς και ξανά πόσταρε. υπαρχι περιπτωση στο τεστ αυτο να κανει μερεσ ρε παιδια ? γιατι εγω εχω κανει και μου βγαζει συνεχεια κατι error logo i/o kati δεν θυμαμαι ακριβωσ τι........ παντωσ ο δικος μου σκληροσ στο sentinel leei 602 bad sectors οταν ανοιγουν τα windows ...
TheELF Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Άρα έχει πράγματι πρόβλημα στην επικοινωνία με τον δίσκο αν άλλαξες καλώδιο δοκίμασε τον δίσκο και σε άλλο Η/Υ και αν κάνει τα ίδια τότε πας για άλλο δίσκο. Κανονικά κάνει ώρες αυτό το τεστ,αναλόγως και το μέγεθος του αλλά όχι και μέρες.
metzelos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 γ αυτο που ρωτησα εγω για το σκληρο δεν ξερετε παιδες;
TheELF Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 γ αυτο που ρωτησα εγω για το σκληρο δεν ξερετε παιδες; Τι για το sata ή ide(atapi); Ναι πρέπει να ξέρεις τι παίρνει το laptop για να βάλεις το αντίστοιχο.
metzelos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2011 το μοντελο ειναι αυτο αλλα δε λεει για το ειδος του σκληρου! μπορω να το βρω καπως αλλιως;
metzelos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 βρηκα πως ο σκληρος μου ειναι αυτος (toshiba mk2555gsx) sata ειναι ετσι; καλα διαβαζω..αρα ψαχνω sata1 για να τον αντικαταστησω! σωστα;
washcloud Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Και SATA 2 να βάλεις, οκ θα 'σαι (θα έχει την ταχύτητα του 1 βέβαια, αλλά γενικά δεν τίθεται θέμα συμβατότητας. Κι ακόμη και αν -μικρή η πιθανότητα- τίθεται, θα έχει θέση για τζαμπεράκι ο δίσκος, για "force SATA 1" mode). Κατά τ' άλλα, ψάξου σε αγγελίες (βάλε κι όλας) για κα'να μεταχειρισμένον πρώτα, αφού το θες το μηχάνημα "για να κάνεις τη δουλειά σου". Επίσης μπορείς και 3.5''άρη μεταχειρισμένο να πάρεις (θα σου βγει ακόμη φθηνότερος : από 20 ίσως, μέχρι ξερωγώ 40 -αγορά λέμε- τουλάχιστον στα ίδια GB του υπάρχοντος, μη σου πω ότι θα βρεις και μεγαλύτερο), καθώς δεν υπάρχει διαφορά στους κονέκτορες ενός SATA laptop, όπως υπήρχε στα IDE. Στην ουσία σαν "εξωτερικό" θα τον έχεις (με το καπακάκι του laptop για τον δίσκομόνιμα μισάνοιχτο ή και βγαλμένο), κι απλά θέλει λίγη προσοχή (μη ξαχαστείς πχ και αρπάξεις το laptop απ' το γραφείο και κάνεις με αυτό στα χέρια, μακροβούτι στο κρεββάτι). Θα τον έχεις δίπλα ή πίσω απ' το μηχάνημα. Εκτός κι αν χρειάζεσαι να το μεταφέρεις το μηχάνημα όλη την ώρα, ακόμα και μέσα στο σπίτι (μπορείς να το βολέψεις αυτό τυλίγοντάς τον κάτω απ' το μηχάνημα με ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ σελοτέηπ=φαρδύ και να κολλάει καλά στο υλικό του laptop, που θα πιάνει μέχρι και τα πλάγια του μηχανήματος...Με προσεγμένη δουλειά, ούτε καν αντιαισθητικό θα είναι, και θα είναι και σταθερό. Ο δε δίσκος δε θα έχει ιδιαίτερο θέμα θερμοκρασίας επειδή θα εφάπτεται στο μηχάνημα, ή επειδή δε θα τον φυσάει ανεμιστήρας. Οι εξωτερικοί σκληροί δε...φυσιούνται από τίποτε μέσα στα κουτιά τους, άλλωστε. Το καλοκαίρι βέβαια - αν μας αφήσουν οι Εβραιοπέη να ζήσουμε μέχρι τότε- καλό θα είναι να παρακολουθείς τί θερμοκρασίες πιάνει, μέσω σχετικών προγραμμάτων. Κι αν χρειαστεί, υπάρχουν γκατζετάκια με 2-3 ευρώ, εύκαμπτου σωλήνα, που στη μια άκρη έχουν φτερωτή και μοτοράκι, και στην άλλη καταλήγουν σε USB. Kαι πάντα μπορείς να φτιάξεις και κάτι "τζαμπέ" δικό σου, με πχ ανεμιστηράκι από κουτί ή κάρτα γραφικών κτλ, και μετασχηματιστή 12βολτο, που παίζει ήδη να έχεις από κάποιο μηχάνημα που δεν χρησιμοποιείς). Τα πράμματα σκουραίνουν, αν είναι να το πας σε δουλειά το laptop (αν όμως απλά τον μεταφέρεις έξω, σε σχολή πχ, πάλι μπορείς να τον κουβαλάς ξεχωριστά τον δίσκο. Μπορείς και να του κάνεις και μια αυτοσχέδια θήκη από σφουγγάρια πχ. Όρεξη να έχεις και πατεντιάρης να 'σαι είναι το θέμα). Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2011 από washcloud
metzelos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2011 ωραιος..χρησιμες πληροφοριες! ευχαριστω πολυ να σαι καλα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα