free4you Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Καλησπέρα, χρειάζομαι την βοήθεια σας για μια σύνθεση υπολογιστή που θέλω να φτιάξω. Έχω την ανάγκη ενός υπολογιστή που να κάνει απλή δουλειά γραφείου (Word, Excel, mail, internet) αλλά μιας και θα τον πάρω, σκέφτομαι να τον συνδέσω και με την τηλεόραση μου (47", FullHD, 100hz) για να βλέπω τα FullHD video μου (Blu-Ray και mkv.). Ο συγκεκριμένος υπολογιστής θα κάνει μόνο αυτές τις δουλειές και τίποτε άλλο (Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει επεξεργασία βίντεο ή να παίξει παιχνίδια ή κάποιο άλλο βαρύ πρόγραμμα). Θέλω να κρατήσω το κόστος όσο πιο χαμηλά μπορώ χωρίς αν δώσω λεφτά σε κομμάτια που δεν θα χρησιμοποιήσω ποτέ όλη τους την ισχύ, αλλά θέλω να παίζει άνετα τα FullHD video μου!!! Μια συνθεση που εχω στο μυαλο μου ειναι: Case: Turbo-X Case A13 Piano Black - Midi PSU: Corsair Builder Series CX430 V2 430W PSU 80+ CPU: Intel CPU Intel Core i3 2100 Mobo: Gigabyte H61M-USB 3 RAM: Corsair 4GB DDR3-1333 Ram Kit Driver: Samsung SH-B123L Internal Blu-ray Combo Drive LightScribe HDD: Seagate ST500DM002 500GB HDD 3.5" GPU: TwinTech GT 430 (PCI-Express, GDDR3, 1GB) -Πως σας φαίνεται? -Το τροφοδοτικό μου αρκεί ή να πάω σε μεγαλύτερο? -Αλλά κυρίως με προβληματίζει η GPU. Θα παίζουν άνετα με την 430 ή να πάω σε κάτι πιο ακριβό??? Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη!!! Σας ευχαριστώ.
georger_volos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 >καλησπέρα, πες μας το max ποσό που μπορείς-θέλεις να διαθέσεις..,την περιοχή που βρίσκεσαι και αν θέλεις να είναι συγκεκριμένα από το πλαίσιο ή δεν έχεις πρόβλημα να είναι και από αλλού. >σαν σύνθεση αυτή που έχει κάνει είναι καλή..,απλά για τη χρήση που περιγράφεις μια fm1(Liano) πλατφόρμα, είναι μονόδρομος.
free4you Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δεν υπάρχει max ποσό, θα δώσω τόσα ώστε να είμαι καλυμμένος χωρίς όμως να πετάξω λεφτά σε κομμάτια που δεν χρειάζομαι. Ναι, θα προτιμούσα να κατασκευαστεί από το Πλαίσιο (Υπάρχει λόγος) απλά για τη χρήση που περιγράφεις μια fm1(Liano) πλατφόρμα, είναι μονόδρομος. Μου το εξηγείς αυτό? Γιατί είναι μονόδρομος? Είμαι "υποστηρικτής" της intel και Nvidia χωρίς βέβαια αυτό να είναι απόλυτο. Αν θες κανε μου μια πρόταση που να με καλύπτει.
akis_supernatural Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 προφανως σε συμφερει γιατι δε θα χρειαστει να παρεις ξεχωριστη καρτα γραφικων εχει ενσωματωμενη και θα σε καλυψει. και μπορεις να παρεις τον 4πηρυνο με 100 ευρω. υπαρχει και 2πυρινος φθηνοτερα
free4you Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Θέλεις δηλαδή να μου πεις ότι ο AMD A6 X4 3650 έχει τόσο ισχυρή κάρτα γραφικών που μπορεί να τρέξει αρχείο εικόνας ανάλυσης 1920x 1080 και μεγέθους 45Gb ΆΝΕΤΑ??? Και ο Intel CPU Intel Core i3 2100 της σύνθεσης μου έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών αλλά τον διάλεξα για την επεξεργαστική του ισχύ και όχι για την ενσωματωμένη GPU, πιστεύω ότι χρειάζεται ξεχωριστή GPU για την δουλειά που τον θέλω... -Μπορεί ένας επεξεργαστής να ανταποκριθεί μόνος του??? -Είναι τόσο καλύτερη η ενσωματωμένη GPU του AMD από του Intel???
haris013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Θέλεις δηλαδή να μου πεις ότι ο AMD A6 X4 3650 έχει τόσο ισχυρή κάρτα γραφικών που μπορεί να τρέξει αρχείο εικόνας ανάλυσης 1920x 1080 και μεγέθους 45Gb ΆΝΕΤΑ??? Και ο Intel CPU Intel Core i3 2100 της σύνθεσης μου έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών αλλά τον διάλεξα για την επεξεργαστική του ισχύ και όχι για την ενσωματωμένη GPU, πιστεύω ότι χρειάζεται ξεχωριστή GPU για την δουλειά που τον θέλω... -Μπορεί ένας επεξεργαστής να ανταποκριθεί μόνος του??? -Είναι τόσο καλύτερη η ενσωματωμένη GPU του AMD από του Intel??? φυσικα και ειναι πολυ ανωτερη η ενσωματομενη καρτα γραφικων του Α6 απο αυτην του Ι3 καθως και αυτο ειναι το δυνατο κομματι της συγκεκριμενης cpu αλλα και ο λογος που την ξεχωριζει απο τις υπολοιπες αυτης της κατηγοριας χρηματων.οσο για τα hd αρχεια νομιζω δεν υπαρχει προβλημα αλλα ας απαντησει και καποιος αλλος πανω σε αυτο
georger_volos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 διάβασε εδώ ενα review για την πλατφόρμα αυτή και αν σε καλύπτει πες μας να σου φτιάξουμε μια σύνθεση .
koularasss Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 θα βλεπεις ταινιες των 45 γιγα και πηρες μονο 500 γιγα σκληρο?
free4you Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Εντάξει ξέρω 10 πράγματα από υπολογιστές και τα ψιλοκαταφέρνω, αλλά τόσο εξειδικευμένα review δεν μπορώ να τα κατανοήσω απόλυτα. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τους AMD, πάντα αγόραζα intel γιατί τους θεωρώ "ανώτερους", και γι' αυτό το λόγο δεν γνωρίζω τι "παίζει" με τους AMD... Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν: -Μου προτείνετε να πάρω ένα AMD A6 X4 3650 και να ΜΗΝ βάλω Κάρτα γραφικών γιατί η ενσωματωμένη του επεξεργαστή με καλύπτει για την δουλειά που θέλω να κάνει. ή -Να μην πάρω τον Intel Core i3 2100 αλλά τον AMD A6 X4 3650 γιατί είναι καλύτερος σε τιμή-επιδόσεις ΚΑΙ να βάλω όμως και εξωτερική κάρτα γραφικών για να με καλύψει με την προβολή βίντεο. Τι από τα 2 είναι αυτό που προτείνετε??? θα βλεπεις ταινιες των 45 γιγα και πηρες μονο 500 γιγα σκληρο? Αν δεν κάνω λάθος 45Gb είναι το Blu-Ray disc, ο σκληρός που κολλάει???
georger_volos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Εντάξει ξέρω 10 πράγματα από υπολογιστές και τα ψιλοκαταφέρνω, αλλά τόσο εξειδικευμένα review δεν μπορώ να τα κατανοήσω απόλυτα. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τους AMD, πάντα αγόραζα intel γιατί τους θεωρώ "ανώτερους", και γι' αυτό το λόγο δεν γνωρίζω τι "παίζει" με τους AMD... Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν: -Μου προτείνετε να πάρω ένα AMD A6 X4 3650 και να ΜΗΝ βάλω Κάρτα γραφικών γιατί η ενσωματωμένη του επεξεργαστή με καλύπτει για την δουλειά που θέλω να κάνει. ή -Να μην πάρω τον Intel Core i3 2100 αλλά τον AMD A6 X4 3650 γιατί είναι καλύτερος σε τιμή-επιδόσεις ΚΑΙ να βάλω όμως και εξωτερική κάρτα γραφικών για να με καλύψει με την προβολή βίντεο. Τι από τα 2 είναι αυτό που προτείνετε??? πάρε τον Α8 3850 και θα σε καλύψει σίγουρα. δεν θα χρειαστείς κάρτα γραφικών καθώς η ενσωματωμένη του επεξεργαστή είναι αρκετά δυνατή(όσο για hd video τα παίζει για πλάκα). δες κ αυτό τα λέει όλα.
free4you Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 AMD A8 X4 3850 + Gigabyte A75M-D2H=203 Euro Intel Core i3 2100 + Gigabyte H61M-USB 3 + TwinTech GT 430=233 Euro Η διαφορά είναι μικρή, αξίζει άραγε ή μετά από κανένα μήνα θα ψάχνω να βρω να βάλω καμιά ΑΤΙ??? Υ.Γ Σας έχω ζαλίσει με την δυσπιστία μου ε??? Καμία εμπιστοσύνη στους AMD!!!!!
georger_volos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 AMD A8 X4 3850 + Gigabyte A75M-D2H=203 Euro Intel Core i3 2100 + Gigabyte H61M-USB 3 + TwinTech GT 430=233 Euro Η διαφορά είναι μικρή, αξίζει άραγε ή μετά από κανένα μήνα θα ψάχνω να βρω να βάλω καμιά ΑΤΙ??? Υ.Γ Σας έχω ζαλίσει με την δυσπιστία μου ε??? Καμία εμπιστοσύνη στους AMD!!!!! το βιντεάκι που σου έβαλα το είδες ? παιζει το Battlefield 3 σε 1280x800 με ~ 27-32FPS..
cabdik Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 η AMD, οσον αφορα multimedia αρχεια και γραφικα, οτι εχει σχεση με καρτα γραφικων δλδ, ειναι κορυφη! ακομα και την μικροτερη καρτα της να βαλεις, παιζει HD υλικο για πλακα!!! οχι 45GB, αλλα και 145GB!! εγω παιζω -επαιζα πιο σωστα- 1080P ταινιες με την HD3450 που ειναι ουτε η μιση καρτα απο αυτη που εχει ο A8-3850...!!!
koularasss Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 οταν ειπα για τον 500αρι σκληρο νομιζα πως τις ταινιες θα τις ειχες μεσα στον σκληρο. δεν περιμενα τον Α8 Χ4 3850 τοσο δυνατο.επρεπε να τον βαλω στην συνθεση μου.
cabdik Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 γενικοτερα, οι τελευταιες 2 γενιες επεξεργαστων, και των 2 εταιριων, ειναι αρκετα δυνατες να διαχειριστουν HD υλικο. βεβαιως, εννοειται, δεν βαζω μεσα κατι μονοπυρηνους και κατι Atom .. κλπ!! αλλα επειδη πλεον οι καρτες γραφικων με τα αναλογα προγραμματα, αναλαμβανουν πλεον το βαρος της διαχειρισης τετοιου υλικου, ο CPU απλα κοιταει... !!! για αυτο η προταση του A8-3650, 3850 ειναι βολικη απο πολλες αποψεις. και επιδοσεων και καταναλωσης, για τις δουλειες που το θες! η ενσωματωμενη καρτα του Α8-3850 ειναι μια 6550!! αν θες διαβασε τα χαρακτηριστικα της, για να καταλαβεις περι τινος προκειται!! http://www.amd.com/us/products/desktop/apu/mainstream/Pages/mainstream.aspx#3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα