Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Ελπίζω να διάλεξα τη σωστή κατηγορία ώστε να απευθύνω το ερώτημα μου αλλά φαντάζει πιο σχετικό με κατηγορία web design παρά με θέμα κατηγορίας Internet ή Windows.

Έχει τύχει σε κάποιον από εσάς(που ασχολείται με web design) να έχει scriptάκι σε κάποια σελίδα και ενώ σε firefox-chrome-safari και σε όλες τις εκδόσεις του explorer μέχρι και την 8 να παίζει κανονικά, ενώ σε IE 9 να μην παίζει?Και αν ναί πως το αντιμετωπίσατε?

Να ενημερώσω ότι ο υπολογιστής διαθέτει τις τελευταίες εκδόσεις Java και Flash.Εχει να κάνει μήπως με ρυθμίσεις ActiveX ή compatibility view?

Θα εκτιμούσα αν προτείνατε κάποια λύση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Καλημέρα,

Δεν είναι θέμα κώδικα από ότι βλέπω στο Internet μιας και αμα googlάρει κάποιος "ie9 javascript problem" ή κάτι άλλο παρεμφερές, θα βρεί χιλιάδες αναφορές με το πρόβλημα. Από ότι βλέπω δηλαδή όπου υπάρχει scriptάκι, στο χρήστη του ie9 δεν θα του δουλέψει η σελίδα. Μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος από εδώ που να έχει κάποια σελίδα κατασκευασμένη και να διαθέτει και ie9 αν του δουλεύει το οποιοδήποτε scriptάκι στη σελίδα?

Thanks

Δημοσ.

Κοιτα javascript υπάρχει παντού, αν ήταν έτσι δνε θα δουλευε κανένα site στον ie9. Ίσως κανεις κάτι που δεν υποστηρίζει ο ie9 για κάποιο λόγο. Για αυτό ζήτησα κώδικα, να ρίξω μια ματιά, μηπως καταλάβω τι παιζει.

Δημοσ.

Αν πατήσεις F12 θα ανοίξουν τα developer tools. Εκεί κάνεις κλικ στο tab "Script" και στα δεξιά υπάρχει το "Console". Εκεί θα δεις αν βγάζει κάποιο σφάλμα το script σου.

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Τάσο το έκανα αυτό που είπες και όλα ήταν εντάξει στο scriptακι (μιας και έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες σελίδες με επιτυχία).Εξάλλου δεν είναι παράξενο που παίζει σε όλους τους browsers και σε όλες τις εκδόσεις μέχρι την 9 του explorer?

Μοιράζομαι μαζί σας τη λύση που βρήκα και η οποία έκανε στη περίπτωση μου και η οποία έχει να κάνει με τη προσθήκη της ετικέτας <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE8" /> η οποία διορθώνει το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει σε ie9.Τώρα όλα είναι οκ!

Δημοσ.

Το tag αυτό που έβαλες λες στον IE9 να "τρέξει" τη σελίδα σαν IE8. Οπότε είσαι καλυμμένος όσο αφορά το script.

Προσωπικά όμως, θα κοιτούσα να διορθώσω το script, γιατί με αυτό το tag κάνεις στην ουσία downgrade τους χρήστες του ie9 σε ie8.

Δημοσ.

Τάσο το κατάλαβα ότι αυτή τη δουλειά κάνει, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί ένα script που δουλεύει σε όλους τους browsers πλην ενός να σημαίνει ότι έχει θέμα.Το λογικό δεν είναι να υπάρχει πρόβλημα(λέγοντας πρόβλημα εννοώ να μπορεί να έχει να κάνει και με μια ρύθμιση του) στο browser παρά στο script?

Είναι σαν να λέμε ότι εγώ ο έξυπνος με λάθος script ξεγελάω όλους τους browsers και την πατάω μετά από την έκδοση του ie9.Λέω εγώ τώρα....φαντάζει πιο λογικό αν το σκεφτείς.Μπορεί να κάνω και λάθος και να μην το καταλαβαίνω.

Που θα πάει όμως, δεν θα φτάσει το ποσοστό του explorer από 22% στο 0%?Θα λυθούν πολλά προβλήματα τότε :rolleyes:

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Τάσο.

new_man έχεις τελείως λάθος φιλοσοφία πάνω στο θέμα ότι αφού παίζει σε 4 από τους 5 broswers, άρα ο κώδικας μου είναι μια χαρά και έχει "θέμα" ο 5ος broswer.

Αλήθεια, τι σόι κώδικα γράφεις και δεν θες να το μοιραστείς μαζί μας;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...