Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά δώστε μου καμιά λυση αν υπάρχει γιατι εχω τρελαθεί.Πρόσφατα αγόρασα μια απο τις καλυτερες κεραίες televes που βγάζει 19db.Μένω στο Γάλάτσι και επειδή εχω τα Τουρκοβούνια που μου κόβουν τον Υμμητο ήθελα να πάρω κάτι καλό.Επειδη μένω σε μονοκατοικία μου πε ο τεχνικός ότι δεν μπορώ να πιάσω απο Αίγινα γιατί δεν εχω καν επαφή λόγω πολυκατοικιών.Τελικώς βάλαμε την κεραία προς υμμητό βάλαμε και ενισχυτή να ενισχυσουμε το σήμα.Αυτο που είδα σαν αποτέλεσμα ήταν οτι τα μπουκέτα της digea τα πιάνω όλα με στάθμη σηματος στο κέντρο και λίγο παραπάνω το συγκεκριμένο ομως της ερτ αποτελουμενο από ερτ1, νετ, ετ3 και ερτ hd το πιάνω ακριβώς στο κεντρο και καμιά φορα ακόμα παρακάτω με συνεπεια την ωρα που βλέπω τηλεόραση να κόβεται συνεχως το σήμα και να ξαναεπανερχεται.Ολο αυτί ειναι παρα πολύ εκνευριστικό και δεν ξέρω τι να κάνω.Υπάρχει αλλη λυση πέρα απο τον ενισχυτη που ηδη εχω βάλει???

Δημοσ.

Αν υποθεσουμε οτι δεν εχεις οπτικη επαφη με κανενα κεντρο εκπομπης, το καλυτερο που εχεις να κανεις αν θεωρησουμε ως δεδομενο οτι ο ενισχυτης ειναι καλος και σωστα ρυθμισμενος ωστε να μην προσθετει θορυβο και οτι οι καλωδιωσεις σου ειναι σε καλη κατασταση, ειναι να προσπαθησεις να πιασεις σημα απο αντανακλασεις.

Δηλαδη, αν δεν φερεις καποιον καλο/εμπειρο τεχνικο και θες να το δοκιμασεις μονος, απλα βγες ταρατσα, γυρνα την κεραια προς διαφορα σημεια μεχρι να δεις που βελτιωνεται το σημα σε ολα τα καναλια. Βαλε κανεναν κατω στην tv να βλεπει τις μπαρες και να σου λεει απτο κινητο που βελτιωνεται και που χανει.

Δημοσ.

Το χω κανει φίλε.Αν στρεψω την κεραία πιο αριστερά ανεβαίνει ελαφρά το σήμα στην ερτ αλλά χαλάνε τα υπόλοιπα ant1 mega κτλ.Δεν ξέρω τι να κάνω δεδομένου οτι έβαλα και ενισχυτή.Η αληθεια είναι ότι ακριβώς στο κέντρο ήταν και χωρίς ενισχυτή αλλά ο τεχνικός μου πε ότι ο ενισχυτής θα ειναι απαραίτητος επειδη ήθελα να δώσω σημα σε 3 τηλεοράσεις.Παρόλο αυτά οταν έβαλα και τον ενισχυτη το σήμα πάλι στο κέντρο εμενε αλλα όταν το μέτραγε με ένα όργανο που είχε μαζί του εδειχνε ότι βγάζει πιο πολλα db απο τα αρχικα αλλά αυτο δεν αποτυπονόταν στο σήμα έντασης της τηλεόρασης καθώς παρεμενε ακομα στο κέντρο.

Δημοσ.

Να πεις του τεχνικου σου οτι τα db δεν παιζουν ιδιαιτερο ρολο στο ψηφιακο σημα (αρκει να ειναι πανω απο το στοιχειωδες ελαχιστο οριο των 40), καθως αρκουν για αριστη ληψη. Αλλο παραγοντα πρεπει να κοιταει με το οργανο, ας τον βρει, αλλιως ας παει για κομμωτης... :-)

Βεβαια ο ενισχυτης πιθανως σωστα μπηκε εφοσον το σημα μοιραζεται σε τρεις τηλεορασεις, το θεμα ειναι οπως ειπαμε να ρυθμιστηκε και σωστα γιατι συνηθως πολλοι ακυροι τεχνικοι τον τραβανε στα τερματα τον ενισχυτη (σου λεει, οσο πιο δυνατα τοσο πιο καλα), αλλα ετσι πετυχαινουν ειτε ενδοδιαμορφωση, ειτε παραπανω θορυβο, πραγματα καταστροφικα για το ψηφιακο σημα. Επισης υπαρχει η πιθανοτητα να εχεις καλα σηματα και η ενδοδιαμορφωση να προυσιαζεται στον δεκτη της TV αν ο ενισχυτης της στελνει παραπανω σημα απο οσο πρεπει.

Απο κει και περα οταν λεω οτι πρεπει να κανεις δοκιμες με την κεραια σου για αντανακλασεις μιλαω για αργη περιστροφη 360 μοιρων μεχρι να πετυχεις τη χρυση τομη σε ολα τα ψηφιακα καναλια, και οχι λιγο αριστερα-δεξια απο το σημειο που στην αφησε ο τεχνικος. Σημαδεψε ακομα και πανω σε τοιχους η βουνα, υπαρχει περιπτωση να παρεις το επιθυμητο αποτελεσμα αν πεσεις σε καλη αντανακλαση απο καποιο κεντρο εκπομπης.

ΥΓ. Πολλα ειπα ηδη για τον τον τεχνικο σου, ΑΛΛΑ ηρθε σου εβαλε ενισχυτες κλπ και σου παρεδωσε τη δουλεια, τον πληρωσες και εφυγε χωρις να ελεγξετε ΜΑΖΙ αν υπαρχει ικανοποιητικη ληψη σις τηλεορασεις? Imho αν δε τα καταφερεις μονο, πρεπει να τον ξαναφωναξεις και να ερθει να σου φτιαξει το συστημα ληψης, χωρις να σε χρεωσει ουτε cent. Eφοσον παρεδωσε ατελη δουλεια, οφειλει να τη διορθωσει ο ιδιος.

Δημοσ.

Μπορω να κάνω κατι άλλο απο μονος μου πέρα απο την περιστροφή πριν τσακωθώ με τον μαπα που μου ρθε για τεχνικός?? Οταν εφυγε επαιζε η ερτ.Δεν εκανε διακοπες.Τωρα ομως κανει συνεχώς

Δημοσ.

Μπορω να κάνω κατι άλλο απο μονος μου πέρα απο την περιστροφή πριν τσακωθώ με τον μαπα που μου ρθε για τεχνικός?? Οταν εφυγε επαιζε η ερτ.Δεν εκανε διακοπες.Τωρα ομως κανει συνεχώς

Μολις βρεις το πιο ικανοποιητικο σημα για ολα τα καναλια, δοκιμασε να παιξεις με τις ρεγουλες του ενισχυτη αυξομειωνοντας τη δυναμη να δεις αν θα βελτιωθει το signal quality.

Δημοσ.

Ο ενισχυτης δεν νομιζω να εχει τιποτα πανω του.Εχει μοναχα τα rf και το καλωδιο της τροφοδοσιας για ρευμα.Αυτα που λες που ακριβως ειναι γιατι είμαι ψιλοασχετος απο αυτα.Δεν ξέρω μηπως εχει κανα καπακι και εχει απο κατω αυτα που μου λες.Παντως ο τεχνικος δεν το ανοιξε καν.Υποθέτω πως δεν θα χει τιποτα.Ο ενισχυτης ειναι της televes

Μοιάζει με αυτόν παντως televes 5527

Δημοσ.

Αν μοιαζει με αυτον, ναι εχει καπακι κατα 99%. Ειναι σχεδον απιθανο να μην εχει ρεγουλες αυξομειωσης του gain ενας τυπικος ενισχυτης.

Btw εισαι σιγουρος οτι πεταξε τον ενισχυτη χωρις να ασχοληθει με την ρυθμιση του? Αν οντως εχει ρεγουλες ο ενισχυτης, πολυ πιθανο να βρηκες το προβλημα ηδη..Ανοιξε το καπακι και κανε δοκιμες.

Δημοσ.

Δεν ασχοληθηκε καθολου με αυτο φιλε μου γιατι τον εβλεπα.Και μαλιστα τον ρωτησα και του πα οτι παρολο που βαλαμε τον ενισχυτη η σταθμη δεν ανεβηκε καθολου και μου πε μην σε νοιαζει η σταθμη σημασια εχει να βλεπεις την εικονα και εκεινη την χρονικη στιγμη ετυχε και επαιζε μια χαρα.Τωρα ομως ανα 10 δευτερα κοβεται η συνδεση και ξαναρχεται.Και γω ψιλομαπα τον ειδα απλα αγορασα την κεραια μεσα απο το scroutz και ηταν το καταστημα που την ειχε πιο φτηνα απο ολα οποτε εμπιστευτικα και αυτον τον τεχνικο.Παντως στην ερτ εχω αθλιο σημα.Στα αλλα δεν εχω ιδιεταιρο προβλημα παρολο που η σταθμη και των αλλων δεν ειναι υψηλη.

Λοιπόν φίλε μου τελικά είναι ακριβώς ο 5527 ο ενισχυτης.Τον ανοιξα και εχει ένα σημειο που μπαίνει ενα κατσαβίδι και το γυρνάς και απεξω λέει απο 0 εως -12.Μαλλον αυτο θα εννοεις ετσι?.Αυτο μπ[ορει να με βοηθησει στν σταθμη του σήματος??

Δημοσ.

Πρωτα βαλε την κεραια σου να βλεπει σε ενα σημειο που εχεις ικανοποιητικη ληψη η τουλαχιστον εκει που στην αφησε ο τεχνικος.

Επειτα βαλε ενα κατσαβιδι στο σημειο που λες και παιξε με αυτη τη ρυθμιση απο το 0 εως το -12 να δεις πως συμπεριφερεται το σημα. Αν δε δεις καποια βελτιωση βαλτο κοντα στο 0, αλλα οχι τερμα και αστο εκει.

Δημοσ.

με την πρωτη ευκαιρεια θα το κανω γιατι τωρα ειμαι με πατεριτσες γιατι εχω κανει ενα χειρουργειο χιαστων.Ευχαριστω πολυ παντως.Θα ενημερωσω για τα αποτελεσματα

Δημοσ.

Μίλησα με τον τεχνικό και μου πε ότι θα έρθει σπίτι και θα πάρει τον ενισχυτή γραμμής που μου έχει βάλει και στην θέση του θα τοποθετήσει ενισχυτή ιστού που όπως μου είπε έχει μεγαλύτερη ευαισθησία στην είσοδο και θα τα πιάνω με υψηλότερο σήμα τα ψηφιακά της ερτ.Ξέρετε εσεις αν όντως οι ενισχυτές ιστού είναι καλύτεροι από αυτούς της γραμμής και αν ναι γιατι μου βαλε στην αρχή γραμμής και όχι κατευθείαν ιστου αφου ηξερε οτι το Γαλάτσι έχει πρόβλημα λήψης???

Δημοσ.

O ενισχυτης γραμμης συνηθως κανει υποτυπωδη ενισχυση, χρησιμοποιειται ας πουμε για να αντισταθμισει τις απωλειες που υπαρχουν μεσα στο καλωδιο. Οι ενισχυτες ιστου ειναι πιο δυνατοι και συνηθως ειναι και παραμετροποιησιμοι ως προς το gain σε αντιθεση με τους γραμμης. Ετσι, μπορει να βρεθει μια "χρυση τομη" για ικανοποιητικο σημα.

Αυτο δεν σημαινει οτι θα πιασεις καλυτερα τα καναλια της ΕΡΤ. Τα παγωματα στην εικονα δεν δειχνουν ελλειψη δυναμης, αλλα κακη ποιοτητα στο (δυνατο) σημα.

Αυτη ανεφερα και σε προηγουμενο ποστ μερικες αιτιες για να εμφανιστει.

Τελος παντων δοκιμαστε και το ενισχυτη ιστου, ισως να βελτιωθει η κατασταση. Σε καθε περιπτωση μην αφησεις τον τεχνικο να φυγει αν δεν βεβαιωθεις παρουσια και αυτου, οτι οι τηλεορασεις σου εχουν απροβληματιστη ληψη, στις ψηφιακες συχνοτητες.

Το ερωτημα που κανεις γιατι δε σου εβαλε εξαρχης ενισχυτη αφου ηξερε οτι εισαι σε δυσκολη περιοχη ειναι λαθος.

Απτη στιγμη που εχει μαζι του οργανο, οφειλει να καταλαβει αν η ληψη ειναι κακη/οριακη/ικανοποιητικη. Επισης με το οργανο δεν μετρας μονο στη κεραια, μετρας και στο καλωδιο που συνδεεται πανω στην τηλεοραση. Διοτι στην κεραια μπορει να εχεις καμπανα σημα, και στην τηλεοραση το σημα να ειναι εξασθενημενο απο απωλειες καλωδιων.

ΥΓ. Τα παραπανω μη του τα πεις οταν ερθει να δουλεψει γιατι το πιθανοτερο ειναι να τον εκνευρισεις επειδη θα του κανεις τον εξυπνο σε ξενα χωραφια, απλα στα αναφερω για να εχεις υποψιν σου μιας και ειναι να ξαναρθει.

ΥΓ2. Κανονικα δεν πρεπει να σου χρεωσει παραμονο την διαφορα του ενισχυτη γραμμης με τον ενισχυτη που θα σου τοποθετησει. Ακομα και τα εργατικα του για την δευτερη κουρσα δεν πρεπει να τα ζητησει απτη στιγμη που οπως φαινεται την πρωτη φορα εκανε κακες ρυθμισεις, κατι για το οποιο ευθυνεται ο ιδιος εκτος αν του υπεδειξες εσυ τι ενισχυτη να τοποθετησει και σε ενημερωσε οτι η ληψη ειναι οριακη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...