Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, αφου περασανε 22 μερες μεχρι να φτασουμε στο σημειο να εχουμε ιντερνετ(χτεσ) σπιτι της κοπελιας μου ξενερωσαμε απιστευτα απο τη αποδοση της γραμμης... Το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να κανω ενα τεστ μετρησης στο speedtest.net και μου εβγαλε dowwnload speed 6,κατι ~ κοντα στο μεσημερι... Βραδυ τωρα και ξανακανω το τεστ και μου βγαζει 0.8!!!!

Σημερα το πρωι καθως φευγαμε ειδαμε ενα τεχνικο του ΟΤΕ κατω και απο περιεργεια τον ρωτησαμε τη συμβαινει. Μασ ειπε οτι το αλλο σπιτι που ειναι στη μονοκατοικια δεν εχει τηλεφωνο απο χτες.. Δλδ ο τυπος τησ forthnet ειχε κανει καποια μλκ και τους ειχε αποσυνδεσει το τηλ στην προσπαθεια να φτιαξει το δικο μας ιντερνετ! Απο κει να καταλαβεις ποσο γτπ ειναι τα πραγματα...

Γενικα μεχρι τωρα η γραμμη δεν εχει φτασει πανω απο 6(ειναι εως 24ΜΒps) και ειναι απιστευτα ασταθης... Αν ξερει καποιος να μου πει τι μπορω να κανω σαν λυσεις ας απαντησει παρακαλω. Περισσοτερο στα παρακατω θεματα..

α) Εχουμε το ρουτερ που δινει η εταιρια το thomson(δε θυμαμαι μοντελο γτ δεν ειμαι σπιτι της τωρα). Υπαρχουν καποιες στανταρ ρυθμισεις που μπορω να κανω για να αλλαξει κατι σε σχεση με σταθερη και μεγαλη ταχυτητα?( εκτος firmware)

β) Να παρω τηλ στα γραφεια τους εδω στην πολη μου στα τρικαλα? Δε θελω να μου αρχισουν τις μπουρδες του στυλ νταξ δε θα πιανεις 24ΜΒps,φταινει τα καλωδια και αλλα τετοια

γ) Το γεγονος οτι το laptop που εχουμε δεν ειναι και πολυ της τελευταιας τεχνολογιας δικαιολογει το γεγονος οτι η συνδεση δεν "ερχεται" καλα και σταθερα?

Δημοσ.

α) Μια χαρά ειναι το thomson και ισα ισα που ειναι και για δύσκολες γραμμές το συγκεκριμένο. Αν γνωρίζεις πως μπές μεσα στο router εκει που ειναι οι ρυθμίσεις της σύνδεση σου και σιγουρέψου οτι εχεις αυτες τις ρυθμίσεις :

VPI:8

VCI:35

PPPoE/LLC/SNAP

β) Δοκίμασε αυτες τις ρυθμίσεις και αν παλι εχεις προβλήματα με αποσυνδέσεις κτλπ δεν ειναι κακό να πάρεις ενα τηλ να τους το αναφέρει μηπως οντως υπάρχει πρόβλημα απο αυτους.

γ) Το Laptop δεν ειναι ανάγκη να ειναι τελευτάιας τεχνολογίας ουτε προηγούμενη δηλαδή οτι και να ειναι δεν εχει σχέση με την ταχύτητα του internet

Απο εκει και πέρα ξέχνα το speedtest αυτα τα test δεν αντιπροσωπέυουν σε καμία περίπτωση την ταχύτητα που εχεις οποτε απλα το ξεχνάς , δοκίμασε να κατεβάσεις αυτο εδώ και πες μας με ποσο κατεβάζεις , αυτη θα ειναι και η πραγματική ταχύτητα που έχεις αυτην την στιγμή.

Επίσης οπως ειπε και ο Heatspreader δώσε μας μερικά στοιχεία / στατιστικά της γραμμής σου απο το status του router οπως snr margin downstream / upstream κτλπ , και φυσικά το να μην πιάνεις 24 αλλα 6 8 10 κτλπ δεν ειναι καθόλου απίθανο ανάλογα ποσο μακριά εισαι απο το dslam

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...