Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εισαγω δεδομενα σε φορμες εισαγωγης στοιχειων, τα οποια καταχωρουνται σε βασεις δεδομενων.

Το θεμα μου ειναι η...μορφοποιηση.

Θελω να εμφανιζονται 'ομορφα' οταν τα εμφανιζω σε ιστοσελιδα που τα τραβα απο τη βαση.

Ξερω, καποιοι θα πουν για css κλπ, αλλα δεν νομιζω ειναι αυτο το θεμα.

Το προβλημα που εχω, ειναι με την παρουσα διαδικασια εισαγωγης στοιχειων, και μιλω για κειμενο, πρεπει εγω να καταχωρω εμβολιμα στο κειμενο, tags της html, ωστε να μπορεσει να εμφανιστει οπως πρεπει στην ιστοσελιδα.

Πχ. εχω ενα κειμενο word με 2 παραγραφους. Αν θελησω να εισαγω το κειμενο, το περιεχομενο του εγγραφου δηλαδη, στη βαση, πρεπει μεταξυ των δυο παραγραφων κειμενου, να βαλω χειροκινητα, <p> </p>, ωστε να μπορεσει να εμφανιστει σε 2 παραγραφους στην ιστοσελιδα. Αν δεν το κανω, θα εμφανιστει ενιαιο.

Αυτη η διαδικασια, καταντα κουραστικη οταν μιλαμε για πολλα κειμενα, και μεγαλα κειμενα.

Να πω οτι δεν δουλευω με βαση καποιο cms, οποτε οποιαδηποτε προταση-λυση, πρεπει να ειναι σε απλη βαση, custom based.

Μαλλον, πρεπει με καποιο τροπο, απο την αντιγραφη σε word στην επικολληση στην input form, να 'διατηρηθουν' ή να 'περάσουν' στοιχεια μορφοποιησης κειμενου(παραγραφοι, bold κλπ).

Υπαρχει λυση παιδια; Τι προτεινετε;

Δημοσ.

Πως θα 'συνδεθει' αυτος ο text editor, ωστε να εισαγει τα κειμενα στη βαση;

Ουσιαστικα τι κανει αυτος(και ο καθε παρομοιος) text editor? Τους ΄πετας' μεσα ενα κειμενο με μορφοποιηση, και αναλαμβανει να εισαγει μονος του ολα τα στοιχεια της μορφοποιησης ως 'προσθετο' html κωδικα, για να γλυτωσει ο χρηστης αυτη τη βρωμοδουλεια?

Δημοσ.

Το κοίταξες καθόλου αυτό που σου έστειλα; Αντί για να γράφεις το κείμενο σε απλό textarea, το γράφεις εκεί. Ουσιαστικά είναι ένα εμπλουτισμένο textarea. Τα properties του πεδίου της φόρμας θα είναι τα ίδια.

Δημοσ.

Παιδια, θα τα κατεβασω και θα τα δω και τα δυο, απλα θελω να εχω καποιο χρονο στη διαθεση μου. Ειναι δωρεαν?

Απλα, επειδη ειναι πρωτογνωρη διαδικασια για μενα, προσπαθω να καταλαβω, πως θα 'γραφουν' στην υπαρχουσα βαση, αν καπου οριζω βαση κλπ.

Δημοσ.

Τα κατεβασα και τα δυο, και τα ειδα στοιχειωδως.

Δεν βρηκα ομως να συνδεονται και να γραφουν τα κειμενα στη βαση. Δεν θελω απλα εναν rich text editor, αλλα να μπορει αυτο που γραφει να το γραφει στη database. Γινεται αυτο ή αδικα το ψαχνω;

Περιμενα να βρω κατι σαν configuration, καπου να οριζω την βαση, ωστε να μπορω να κανω εγγραφες-με μορφοποιηση ομως που ειναι και το ζητουμενο, στην database.

Γινεται ή οχι με αυτα τα εργαλεια;

Δημοσ.

Το να γράφεις τα δεδομένα στη βάση προϋποθέτει πως το έχεις κάνει ήδη. Αλλιώς πως γράφεις τόσον καιρό σε κάποια φόρμα και καταχωρούνται;

Επειδή βλέπω όμως πως δεν ξερεις κάποια βασικά πράγματα, μπορείς τουλάχιστον να μας πείς πως είναι το παρών σύστημα στημένο; Να παραθέσεις κάποιον κώδικα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...