Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλήμερα σας!

Θα ήθελα τη βοήθεια σας! Έχω κάνει εγκατάσταση το Joomla! και την Xampp σε localhost δίκτυο... Πώς μπορώ να συνδέσω μια βάση δεδομένων από Access να τρέχει σε αυτό το site που φτιάχνω?

Δημοσ.

Η βάση πρέπει να είναι mysql και όχι access.Θα πας στο PhpMyadmin και θα φτιάξεις εκεί μια βάση.Στη συνέχεια θα τρέξεις το installation του joomla.Το θέμα έχει αναλυθεί πολλές φορές,σε μια αναζήτηση θα βρεις ότι χρειάζεσαι περαιτέρω.

Δημοσ.

Την έχω φτιάξει τη βάση από το Joomla... Υπάρχει τρόπος να κάνω εισαγωγή την Access σε MySQL?Μετά πως θα την περάσω στο site?

Δημοσ.

Μισό λεπτό.Δε βάζεις ότι βάση θέλεις στο Joomla,ακόμα και mysql να είναι.Θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη μορφή,πίνακες,πεδία κτλ.

Δημοσ.

Τους πίνακες τους φτιάχνεις από το PHPmyadmin, σωστά? Όταν τους φτιάξεις δεν γίνεται να κάνεις εισαγωγή τα στοιχεία από Access?

Δημοσ.

Η βάση είναι κενή,δεν έχει πίνακες τους εισάγει το Joomla στην εγκατάσταση και τους γεμίζεις εσύ με εγγραφές γράφοντας πχ άρθρα ή δημιουργώντας μενού.Αυτή η βάση - η ήδη δημιουργημένη απο Joomla - μπορεί να γίνει import/export σε άλλο joomla site,όχι όμως οποιαδήποτε.

Θα στο πω όσο πιο απλά γίνεται.Αν μέσω του phpmyadmin φτιάξεις έναν πίνακα car με ένα πεδίο manual πως θα ξέρει το joomla ότι θα πρέπει να γράψει στον πίνακα αυτόν?

Δημοσ.

Μάλιστα... Δηλαδή, εγώ πώς μπορώ να "ανεβάσω" μια βάση σε ένα site και να τρέχει από πίσω?

Και που τη βρίσκω στο Joomla! τη βάση που θέλω να γεμίσω?

Δημοσ.

Σε κάποιο cms wordpress,drupal,joomla κτλ δεν γίνεται,πρέπει να πας σε custom cms.Οσο για το που βρίσκεις την βάση που θέλεις να γεμίσεις...ε δεν είναι και τόσο απλά τα πράματα.Δεν μιλάμε για έναν κουβά που τον γεμίζεις με δεδομένα. (δε μιλάω ειρωνικά,προσπαθώ να στο πω απλά γιατί δε ξέρω αν γνωρίζεις έστω τα βασικά)Νομίζω πρέπει να το ξεχάσεις αυτό, αλλά τι ακριβώς θέλεις να κάνεις.Τι βάση έχεις?

Δημοσ.

Μπορείς:

α) να μετατρέψεις την Access σε MySQL (υπάρχουν προγράμματα που κάνουν αυτή την μετατροπή) και έπειτα να κάνεις import την βάση

β) μέσω ODBC (μάλλον) και ενός custom component (ή τροποποίηση των ήδη υπαρχοντων) μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση στην βάση (Access) και να κάνεις ό,τι θέλεις

Το θέμα είναι τι θέλεις να πετύχεις; Θέλεις να χρησιμοποιείς μόνιμα την Access; Θέλεις απλά να μεταφέρεις τα δεδομένα στο Joomla! και μετά δεν θα ασχοληθείας ξανά με την Access; Θέλεις να έχεις παράλληλα και Access και MySQL;

Δημοσ.

Έχω ασχοληθεί πολύ λίγο με το όλο θέμα και όχι μόνη μου... Θέλω μια βάση που έχω φτιάξει με Access να τρέχει σε μια ιστοσελίδα... :/

Μπορείς:

α) να μετατρέψεις την Access σε MySQL (υπάρχουν προγράμματα που κάνουν αυτή την μετατροπή) και έπειτα να κάνεις import την βάση

β) μέσω ODBC (μάλλον) και ενός custom component (ή τροποποίηση των ήδη υπαρχοντων) μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση στην βάση (Access) και να κάνεις ό,τι θέλεις

Το θέμα είναι τι θέλεις να πετύχεις; Θέλεις να χρησιμοποιείς μόνιμα την Access; Θέλεις απλά να μεταφέρεις τα δεδομένα στο Joomla! και μετά δεν θα ασχοληθείας ξανά με την Access; Θέλεις να έχεις παράλληλα και Access και MySQL;

Θέλω να την ανεβάσω και να έχω τη δυνατότητα να την επεξεργαστώ μέσω της σελίδας...Να μπορώ να την ενημερώνω με νέα στοιχεία!

Δημοσ.

Θέλω να την ανεβάσω και να έχω τη δυνατότητα να την επεξεργαστώ μέσω της σελίδας...Να μπορώ να την ενημερώνω με νέα στοιχεία!

Λοιπόν,μέσω joomla Μπορείς να δημιουργείς άρθρα,τα οποία τα επεξεργάζεσαι κι ολας καθώς και μενού,χρήστες,φόρμες επικοινωνίας..Αυτές είναι οι κύριες λειτουργίες του.Στην υποτιθέμενη περίπτωση που μετέφερες τα δεδομένα σου στην Joomla βάση (εγώ δε νομίζω ότι γίνεται πάντως,αν κάνω λάθος διορθώστε με) με ποιόν τρόπο να θα εμφάνιζες στην σελίδα σου? Θα σε κάλυπτε μέσω κάποιου άρθρου? Αν όχι θα πρεπε να βρεις κάποιο Plugin ίσως που να κάνει αυτό που θέλεις.

Προσωπικά δεν έχω ξανακούσει να μπορεί να γίνει αυτό που ζητάς,τουλάχιστον εύκολα!!!!!

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν γίνεται... Εμένα μου είπαν ότι το Joomla! είναι ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα για να δημιουργήσει κάποιος μια ιστοσελίδα... Από κει και πέρα είναι κάτι τελείως άγνωστο για μένα... Εγώ με έχω ασχοληθεί με ελάχιστα πράγματα από PHP και XAMPP για να συνδέσω μια βάση που έχω φτιάξει σε MySQL... Κατάφερα, μόλις, να μετατρέψω την Access σε mySQL για να μην πάει χαμένη τόση δουλειά που έκανα, και την πέρασα στο phpMyAdmin... Αφήνουμε το Joomla! εκτός... Πως μπορώ να παρουσιάσω τη βάση σαν μια ιστοσελίδα?Αυτό είναι το ζητούμενο μου!!! :)

Δημοσ.

Καταρχάς είναι καθαρά προσωπική άποψη ότι δε γίνεται να περάσεις την βάση αυτή στο Joomla,αλλά είναι σχεδόν βέβαιο.Αν γνωρίζει κάποιος κάτι που δεν ξέρω ας με διορθώσει.

Σ αυτό που ρώτησες,εφόσον ξέρεις να συνδέεις php με mysql τότε είσαι κοντά και στο να φέρνεις αποτελέσματα με php απ'την βάση με την εντολή select.Τα αποτελέσματα αυτά θα είναι μέσα στον HTML Κώδικα τον οποίο εμφανισιακά με css θα του δώσεις τις παραμέτρους για να εμφανίζεται η σελίδα όπως θέλεις.Ρίξε μια ματιά εδώ

http://www.w3schools.com/php/php_mysql_select.asp

Υ.Γ. Με το joomla ασφαλώς φτιάχνεις εύκολα σελίδες αλλά δε κάνεις ότι θέλεις. :rolleyes:

Δημοσ.

Αυτό θα βοηθήσει, αρκεί να μπορέσω να βγάλω άκρη! :P Ευχαριστώ για την βοήθεια! Αν χρειαστεί κάτι, θα επανέλθω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...