nrkmaiden Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Ο σωστος εκτροφεας δε κανει γεννες εκτος προτυπου ομως υπαρχουν πολλοι που μπορει και να καμια φορα κανουν γτ το 1000αρικο ειναι γλυκο. Παντως οι τιμες τους ναι ειναι τσιμπιμενες αλλα ειπαμε "καταφυγια".....
CROM271 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 αγαπητέ φίλε ινσομνιακ η καλύτερη λύση για αυτό είναι το www.dogforum.gr , ρώτα εκεί , αν και είμαι κάτοχος ντομπερμαν και γενικά εδώ και χρόνια κάτοχος σκύλων , να ρωτάς εκεί κάτι περί σκύλων , θα πάρεις σωστές απαντήσεις , χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον εδώ περα Μην κανεις τον κοπο να ρωτησεις στο dogforum. Αν θες θα σου πω εγω τι θα σου πουν. Θα σου πουν να μην αγορασεις με τιποτα απο ιδιωτη αλλα απο εκτροφειο. Θα περιμενες να σου πουν κατι αλλο σε ενα forum που ειναι τιγκα απο εκτροφεις? Για μενα παρε απο ιδιωτη αλλο οχι οποιοδηποτε τυχαρπαστο. Αν εχεις και λιγο εμπειρια πανω στο θεμα τοτε βουρ... Σε εκτροφειο θα σκασεις τα τριπλασια λεφτα. Εγω εχω παρει σκυλι απο ιδιωτη (cane corso) σε τιμη 3 φορες κατω απο εκτροφειο και με χαρτια. Και απο γονεις super (ο πατερας ενα απο τα καλυτερα σκυλια εκτροφειου της σερβιας). Απλως θελει ψαξιμο και χρονο. Οχι να παρεις απο την πρωτη αγγελια που θα βρεις.
margaritagr Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Ο σωστος εκτροφεας δε κανει γεννες εκτος προτυπου ομως υπαρχουν πολλοι που μπορει και να καμια φορα κανουν γτ το 1000αρικο ειναι γλυκο. κοιτα να δεις υπαρχουν "εκτροφεις" και εκτροφεις. Αλλωστε πρεπει να ψαξουμε πριν διαλεξουμε. Δε θα παιρνα απο καποιον που αποκαλειται εκτροφεας αλλα δε τηρει τα στοιχειωδη..και μεσα σ αυτα ειναι και οι εκθεσεις
nrkmaiden Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Μην κανεις τον κοπο να ρωτησεις στο dogforum. Αν θες θα σου πω εγω τι θα σου πουν. Θα σου πουν να μην αγορασεις με τιποτα απο ιδιωτη αλλα απο εκτροφειο. Θα περιμενες να σου πουν κατι αλλο σε ενα forum που ειναι τιγκα απο εκτροφεις?Για μενα παρε απο ιδιωτη αλλο οχι οποιοδηποτε τυχαρπαστο. Αν εχεις και λιγο εμπειρια πανω στο θεμα τοτε βουρ... Σε εκτροφειο θα σκασεις τα τριπλασια λεφτα. Εγω εχω παρει σκυλι απο ιδιωτη (cane corso) σε τιμη 3 φορες κατω απο εκτροφειο και με χαρτια. Και απο γονεις super (ο πατερας ενα απο τα καλυτερα σκυλια εκτροφειου της σερβιας). Απλως θελει ψαξιμο και χρονο. Οχι να παρεις απο την πρωτη αγγελια που θα βρεις. Ουτε εγω ειμαι καθετος σε αγορα απο ιδιωτη αρκει να ειχει τις προυποθεσεις που ειπε παραπανω crom271 συν να γνωριζω οτι και η μανα ειναι καλο σκυλι... Ετσι οπως εχουμε καταντισει ουτε το pedigree φτανει για να αποδειξεις οτι το σκυλι ειναι μορφολγικα αλλα και απο αποψη συμπεριφορας σωστο.Αιτιολογω:Για να παρει καποιο ζωο pedigree αρκει οι γονεις να εχουν pedigree και αν καπου στη πορεια εχει γινει καποια πλαστογραφια τοτε . .. . . . . . . πλαστογραφια ειναι πολυ ευκολο να γινει ειδικα στη χωρα μας.
Adon1s Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Ουτε εγω ειμαι καθετος σε αγορα απο ιδιωτη αρκει να ειχει τις προυποθεσεις που ειπε παραπανω crom271 συν να γνωριζω οτι και η μανα ειναι καλο σκυλι... Ετσι οπως εχουμε καταντισει ουτε το pedigree φτανει για να αποδειξεις οτι το σκυλι ειναι μορφολγικα αλλα και απο αποψη συμπεριφορας σωστο.Αιτιολογω:Για να παρει καποιο ζωο pedigree αρκει οι γονεις να εχουν pedigree και αν καπου στη πορεια εχει γινει καποια πλαστογραφια τοτε . .. . . . . . . πλαστογραφια ειναι πολυ ευκολο να γινει ειδικα στη χωρα μας. βασικά γίνεται κατα κόρον αυτό , αλλα τέλοσπάντων , άλλο ευαγγέλιο .... Δεν με αφορά και δεν σχολιάζω ... (βλέπε στρατός και σκυλιά προς εκποίηση και τα pet shop)...
evabb Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι δεν αγαπατε τα σκυλια ολοι εσεις που ασχολειστε με τις ρατσες. γτ αν τα αγαπαγατε πραγματικα δεν θα κοιταγατε τετοιες βλακειες. ρατσισμος ακομα και στα ζωα, συγχαρητηρια.
athlios Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Το θεωρω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ γελοιο να αγοραζεις σκυλο την στιγμη που κυκλοφορουν απειρα αδεσποτα στους δρομους ή φιλοξενουνται απο οικογενειες προσωρινα...
CROM271 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Το θεωρω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ γελοιο να αγοραζεις σκυλο την στιγμη που κυκλοφορουν απειρα αδεσποτα στους δρομους ή φιλοξενουνται απο οικογενειες προσωρινα... Εισαι πολυ λαθος. Παραβλεπω το γεγονος πως απλα καποιος μπορει να εχει καψουρα με ενα συγκεκριμενο σκυλο. Οταν καποιος αγοραζει ενα σκυλο συνηθως το κανει για καποιον λογο. Οχι επειδη ειναι απλα φιλοζωος. Αν καποιος θελει εναν φυλακα για το σπιτι π.χ. δεν προκειται να παρει ενα αδεσποτο. Αν θελει ενα κυνηγοσκυλο επισης. Αν θελει ενα σκυλι για μεσα στο σπιτι επισης. Αν εχει μικρα παιδια επισης. Αν θελει ενα σκυλι για να κουμανταρει τα προβατα επισης κοκ.
nrkmaiden Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Επισης ο byb που αναφερει ο crom271 ειναι εν δυναμει εκτροφεας.Γιατι και εξαιτασεις ειχε κανει και τα αιματα ηταν καλα.Βεβαια το εκτορφειο σερβιας θα με προβληματιζε(Ουγγαρια και σερβια ειναι οι μεγαλυτεροι εξαγωγεις puppy mills). Το θεωρω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ γελοιο να αγοραζεις σκυλο την στιγμη που κυκλοφορουν απειρα αδεσποτα στους δρομους ή φιλοξενουνται απο οικογενειες προσωρινα... εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι δεν αγαπατε τα σκυλια ολοι εσεις που ασχολειστε με τις ρατσες. γτ αν τα αγαπαγατε πραγματικα δεν θα κοιταγατε τετοιες βλακειες. ρατσισμος ακομα και στα ζωα, συγχαρητηρια. Συμφωνω και με τους 2. @evabb Δεν ειναι ρατσισμος να μιλας για καθαροαιμα ζωα ρατσισμος ειναι να θεωρεις τα ημιαιμα κατωτερα,πραγμα που δεν ισχυει.Για μενα το μονο πλεονεκτιμα της "κανονικης" καθαροαιμιας(δηλ κανονικο εκτροφειο και οχι byb και "εκτροφεια") ειναι οτι ξερεις τι θα παρεις πριν το παρεις απο αποψη μορφολογιας-συμπεριφορας,ενω για ενα ημιαιμο κουταβι δε ξερεις τιποτα.Βεβαια η πειρα μου εχει δειξει οτι τα ημιαιμα κουταβια πολλες φορες μπορουν να σε εκπληξουν ευχαριστα με την εξυπναδα τους τη προσαρμοστηκοτητα τους την υγεια τους(3 σκυλα ειχα ειχαν φτασει 16++ ετων).
evabb Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 @evabb Δεν ειναι ρατσισμος να μιλας για καθαροαιμα ζωα ρατσισμος ειναι να θεωρεις τα ημιαιμα κατωτερα,πραγμα που δεν ισχυει.Για μενα το μονο πλεονεκτιμα της "κανονικης" καθαροαιμιας(δηλ κανονικο εκτροφειο και οχι byb και "εκτροφεια") ειναι οτι ξερεις τι θα παρεις πριν το παρεις απο αποψη μορφολογιας-συμπεριφορας,ενω για ενα ημιαιμο κουταβι δε ξερεις τιποτα.Βεβαια η πειρα μου εχει δειξει οτι τα ημιαιμα κουταβια πολλες φορες μπορουν να σε εκπληξουν ευχαριστα με την εξυπναδα τους τη προσαρμοστηκοτητα τους την υγεια τους(3 σκυλα ειχα ειχαν φτασει 16++ ετων). ρε συ εδω ειπωθηκε οτι τα ημιαιμα δεν τα αγοραζει κανεις και τα σκοτωνουν. ειναι δυνατον; ειχα κι εγω καποτε ενα ημιαιμο (θεωριτικα τουλαχιστον) λυκοσκυλο-ντομπερμαν. χαδιαρης μεχρι αηδιας με τους καλους ανθρωπους και λυσσασμενα αγριος με αυτους που τους χρειαζοταν. κι ολο εμπλεκε σε σκυλοκαυγαδες, και καθαροοοος σαν γατα.
bluesattack Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Εισαι πολυ λαθος. Παραβλεπω το γεγονος πως απλα καποιος μπορει να εχει καψουρα με ενα συγκεκριμενο σκυλο. Οταν καποιος αγοραζει ενα σκυλο συνηθως το κανει για καποιον λογο. Οχι επειδη ειναι απλα φιλοζωος. Αν καποιος θελει εναν φυλακα για το σπιτι π.χ. δεν προκειται να παρει ενα αδεσποτο. Αν θελει ενα κυνηγοσκυλο επισης. Αν θελει ενα σκυλι για μεσα στο σπιτι επισης. Αν εχει μικρα παιδια επισης. Αν θελει ενα σκυλι για να κουμανταρει τα προβατα επισης κοκ. Βγαζοντας εξω την περιπτωση των μικρων παιδιων (που θελει πολυ προσοχη ) , φιλοζωος φανταζει περισσοτερο παντως αυτος που θα παρει καποιος σκυλι που φιλοξενειται ,ακριβως γιατι ειναι ετοιμος να δεχθει ολες τις ''δυσκολιες'' παρα καποιος που το βλεπει σαν εργαλειο , πχ φυλακα (η σαν μπιμπελο σαλονιου).Αν θελει ενα εργαλειο , σαν το αυτοκινητο που σε παει στην δουλεια σου , ας μην μοστραρει την φιλοζωια .Και αν το προσεχει , που κανεις δεν λεει οτι δεν θα το κανει , πιθανοτερο ειναι να το βλεπει σαν συντηρηση του εργαλειου.Οπως βαζεις λαδια στο αυτοκινητο πχ
nrkmaiden Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Εισαι πολυ λαθος. Παραβλεπω το γεγονος πως απλα καποιος μπορει να εχει καψουρα με ενα συγκεκριμενο σκυλο. Οταν καποιος αγοραζει ενα σκυλο συνηθως το κανει για καποιον λογο. Οχι επειδη ειναι απλα φιλοζωος. Αν καποιος θελει εναν φυλακα για το σπιτι π.χ. δεν προκειται να παρει ενα αδεσποτο. Αν θελει ενα κυνηγοσκυλο επισης. Αν θελει ενα σκυλι για μεσα στο σπιτι επισης. Αν εχει μικρα παιδια επισης. Αν θελει ενα σκυλι για να κουμανταρει τα προβατα επισης κοκ. 1.Αν εχει καψουρα για τη φυλη τοτε θα παει στο καλυτερο εκτροφειο και ξερει οτι τις κανει κακο αν παει σε byb ή πετ σοπ.Αν δεν εχει τα λεφτα βρισκει ημιαιμο . 2.Τα σκυλια εργασιας οπως λες ειναι απραιτητο να ειναι απο εκτροφειο γτ πολυ απλα δε θες να ρισκαρεις την περιπτωση λαθος συμπεριφορας απο τους byb.. 3.Θεωρω αυτους που παιρνουν σκυλια μονο και ΜΟΝΟ για εργασια εποικως απαρδαεκτους αναισθητους και φυσικα μη φιλοζωους ειδικα αυτους που θελουν φυλακα(Γιατι για να γινει καποιο σκυλι πολυ αγριο με καθε ξενο εχουν χρησημοποιησει μεθοδους οπως ξυλο,στη καλυτερη, ηλεκτρικα κολαρα και γενικα διαφορους συνδυασμους βασανιστηριων ). 4.Με τα παιδια ειναι αλλο θεμα που θα παρει σεντονι να το αναλυσουμε....
CROM271 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Βγαζοντας εξω την περιπτωση των μικρων παιδιων (που θελει πολυ προσοχη ) , φιλοζωος φανταζει περισσοτερο παντως αυτος που θα παρει καποιος σκυλι που φιλοξενειται ,ακριβως γιατι ειναι ετοιμος να δεχθει ολες τις ''δυσκολιες'' παρα καποιος που το βλεπει σαν εργαλειο , πχ φυλακα (η σαν μπιμπελο σαλονιου).Αν θελει ενα εργαλειο , σαν το αυτοκινητο που σε παει στην δουλεια σου , ας μην μοστραρει την φιλοζωια .Και αν το προσεχει , που κανεις δεν λεει οτι δεν θα το κανει , πιθανοτερο ειναι να το βλεπει σαν συντηρηση του εργαλειου.Οπως βαζεις λαδια στο αυτοκινητο πχ Συμφωνω μαζι σου οτι φιλοζωος φανταζει περισσοτερο αυτος που θα παρει καποιο αδεσποτο. Εγω απλως απαντησα σε καποιους παραπανω που βρισκουν γελοιο και βγαζουν το συμπερασμα ''οτι δεν αγαπατε τα σκυλια ολοι εσεις που ασχολειστε με τις ρατσες΄΄. Υπαρχουν πολλοι λογοι για να παρει καποιος ρατσα και ειπα μερικους απο αυτους. Εννοειται πως αν θελεις σκυλι επειδη εισαι απλα φιλοζωος χωρις καποιο αλλο λογο παρε ενα αδεσποτο. Χωρις βεβαια αυτο να αποκλειει πως αυτοι που επιλεγουν καποια ρατσα ειναι και φιλοζωοι... 1.Αν εχει καψουρα για τη φυλη τοτε θα παει στο καλυτερο εκτροφειο και ξερει οτι τις κανει κακο αν παει σε byb ή πετ σοπ.Αν δεν εχει τα λεφτα βρισκει ημιαιμο . 2.Τα σκυλια εργασιας οπως λες ειναι απραιτητο να ειναι απο εκτροφειο γτ πολυ απλα δε θες να ρισκαρεις την περιπτωση λαθος συμπεριφορας απο τους byb.. 3.Θεωρω αυτους που παιρνουν σκυλια μονο και ΜΟΝΟ για εργασια εποικως απαρδαεκτους αναισθητους και φυσικα μη φιλοζωους ειδικα αυτους που θελουν φυλακα(Γιατι για να γινει καποιο σκυλι πολυ αγριο με καθε ξενο εχουν χρησημοποιησει μεθοδους οπως ξυλο,στη καλυτερη, ηλεκτρικα κολαρα και γενικα διαφορους συνδυασμους βασανιστηριων ). 4.Με τα παιδια ειναι αλλο θεμα που θα παρει σεντονι να το αναλυσουμε.... 1. Δεν συμφωνω απολυτα, οπως ειπα και σε προηγουμενο post. Να μην τα ξαναγραφω... 2. Το ιδιο με επανω. 3.Αν νομιζεις πως ενα σκυλι καυκασου ή ροτβαιλερ κλπ χρειαζεται ηλεκτρικα κολαρα για να γινει φυλακας ελα μπες στο σπιτι μου το βραδυ που στο cane corso που εχω δεν εχω κανει τιποτα απο αυτα. Καποια σκυλια το εχουν εμφυτο αυτο. Για αυτο λεγονται φυλακες. 4. Συμφωνω
nrkmaiden Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Εχουν εμφυτο το ενστικτο αλλα πως το ενισχυιουν ωστε να μενει συνεχεια μονα τους εξω χωρις παρεα μονο με φαι??
CROM271 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δεν σε καταλαβα. Εννοεις πως να μενει το σκυλι μονο του στην αυλη του σπιτιου? Χρειαζεται ηλεκτρικο κολαρο για να γινει αυτο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα