Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορει η αγορα απο ιδιωτη να μην ειναι η καλυτερη δυνατη επιλογη αλλα κατ εμε η χειροτερη δυνατη επιλογη ειναι ολοι αυτοι οι ελιτιστες κυνοφιλοι εκτροφεις που ζητουν 1500 το κουταβι και κανουν καριερα στο χωριο τους επειδη τα σκασαν για 2 καθαροαιμα με pedigree.Παρε οτι θες και απο οπου θες φιλος,αρκει να το φροντιζεις.

πω πω εχεις τοοοοοσο δικιο!!!

Τι λες σοβαρα??? οι εκθεσεις μορφολογιας σου λενε κατι??? οι εξετασεις εργασιας???? οι εξετασεις για κληρονομικες παθησεις??? η τεχνητη γονομοποιηση??? η καισαρικη??? μαλλον οχι αφου μιλας τοσο απαξιωτικα για κατι που ουτε καν γνωριζεις!

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατι ειναι τοσο σημαντικο να ειναι καθαροαιμο ? Δεν φθανει να ειναι χαριτωμενο ? :D

+40000000000000000000000000000

Δημοσ.
Αναδημοσίευση από άλλο thread βάση παρότρυνσης μέλους:

ΚΟΣΤΟΣ ΤΥΠΙΚΟΥ ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ:

Pedigree από ΚΟΕ 20€

Microchip 50€

Pet Passport 30-50€

2 εμβόλια μέχρι την ηλικία των 2 μηνών 2χ30€=60€

3 αποπαρασιτώσεις -"- 3χ7€=21€

-----------------------------------------

Έξοδα κουταβιού: 181-201€ (χωρίς να υπολογίσουμε τροφή, ζημιές, διάρροιες, μικρο-μολύνσεις, αναλώσιμα, παιχνίδια, εξτρα επισκέψεις σε κτηνίατρο, κλπ)

1 σκύλα που κατά μέσο όρο για τους 4 μήνες (2 εγκυμοσύνη & 2 θηλασμός/αποκατάσταση) τρώει 1 κιλό super premium κροκέτα=120 κιλά ή 8 σακιά 15 κιλών χ 55-65€=440-520€

2-3 υπέρηχοι=90-200€

1 ακτινογραφία=30-50€

-----------------------------------------

Σύνολο γέννας: 560-770€ (χωρίς κόστος καισαρικής (που μπορεί να χρειαστεί), χωρίς κόστος αγοράς σκύλας (1.000-2.500€), κόστος επίβασης αρσενικού (400-1.200€), εκθέσεις μορφολογίας για να αποκτήσει η σκύλα τις αναγκαίες πιστοποιήσεις ώστε να καταστεί αναπαραγωγική (900 μέχρι 2.500€)

-----------------------------------------------------------------------------------

Τέστ δυσπλασίας (ανά 2-3 χρόνια): 150-450€ (Αθήνα/εκτός Αθηνών)

Τέστ οφθαλμών (ανά 2-3 χρόνια): 50€

Σύνολο τεστ: 200-500€ ανά 2-3 χρόνια ή 70-250€ ανά έτος/γέννα

-----------------------------------------------------------------------------------

Σύνολο σκύλας: 630-1.020 ανά γέννα

Γέννα αρκτικών σκυλιών τύπου spitz: 2-7 κουτάβια, συνήθως 4-6

Κόστος γέννας ανά κουτάβι: 126-204€

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ: 307-405€ (και πάλι ΧΩΡΙΣ κόστος αγοράς σκύλας (1.000-2.500€), κόστος επίβασης αρσενικού (400-1.200€), εκθέσεις μορφολογίας για να αποκτήσει η σκύλα τις αναγκαίες πιστοποιήσεις ώστε να καταστεί αναπαραγωγική (900 μέχρι 2.500€)

Αν μιλάμε για εκτροφή και σεβασμό στα ζώα μας καί όχι για την "ελληνικού" τύπου εκτροφή, έχω 2 σκυλιά στο οικόπεδο/μάντρα/γκαράζ/βιοτεχνία και ούτε ξέρω που γέννησε η σκύλα κάποια στιγμή είδα κάτι κουτάβια, ούτε ξέρω πόσα γέννησε (πολλές φορές ούτε που ξέρω ποιός είναι ο πατέρας "αλλά υποπτεύομαι"-θα το ανακαλύψει ο νέος ιδιοκτήτης), ζήσανε 4-5, "θα τα εμβολιάσεις εσύ", η μάνα έχει γίνει πετσί και κόκκαλο, "σιγά μην την πάω για υπέρηχο μην έχει μείνει κανένα μέσα, τη βλέπω, είναι μιά χαρά", "δεν χρειάζεται παραπάνω τροφή, ούτε παραπάνω ζέστη ή κρύο, Η ΜΑΝΑ ΞΕΡΕΙ!!!!"......

δε πιστευω οι εκτροφεις που τα κανουν αυτα να ειναι χαζοι.Επισης εχει ο τυπας αποτι βλεπω εχει βγαλει εξδοα μεταφορας(βενζινες - εισητηρια)

πηγη

Γιατι ειναι τοσο σημαντικο να ειναι καθαροαιμο ? Δεν φθανει να ειναι χαριτωμενο ? :D

η απαντηση ειναι απλη ενα "μπασταρδακι" δε το θελει κανεις που σκοπευει να παρει σκυλο για να καυχεται σε γνωστους και φιλους (εχω γαματο σκυλο ταδε ρατσας κτλ) ή στη δικια μας περιπτωση να βγαλει λεφτα(τα ημιαιμα δε μπορεις να τα πουλησεις και τα πετας στα σκουπιδιααααα)....

Το χω ξανα πει και σε αλλο ποστ παρομοιου θεματος αμα κοιταξεις σε σελιδες φιλοζωικων θα δεις πολλα καθαροαιμα που επειδη δεν ηταν ρομποτακια τα πεταξαν,αλλα και παλι στη περιπτωση μας δε κανουν γτ δυσκολο να βρεις Αγιου Βερναρδου σπανια ρατσα για την Ελλαδα

Δημοσ.

A,δλδ ουσιαστικα αγοραζοντας το κουταβι πρεπει να π[ληρωσω την διατροφη της σκυλας του; Δικο του ειναι το σκυλι, εγω θα το πληρωσω;Και ενα μονο ειναι το κουταβι;Αν ειναι 5 τα κουταβια που θα πουλησει γιατι χρεωνει παλι ολα τα κουταβια ιδια;Θα βγουν τα εξοδα του 5 φορες; Δεν βγαινει..

Δημοσ.

πω πω εχεις τοοοοοσο δικιο!!!

Τι λες σοβαρα??? οι εκθεσεις μορφολογιας σου λενε κατι??? οι εξετασεις εργασιας???? οι εξετασεις για κληρονομικες παθησεις??? η τεχνητη γονομοποιηση??? η καισαρικη??? μαλλον οχι αφου μιλας τοσο απαξιωτικα για κατι που ουτε καν γνωριζεις!

Καλα ρε για ηλιθιους ψαχνετε?Το οτι εκμεταλευεστε μια ρατσα(για οικονομικα οφελη,ενω ολοι δηλωνετε χομπιστες.lol)και παραλληλα το παιζετε ζωοφιλοι δεν σας καθιστα και καλυτερους,κανε ενα προχειρο πολλαπλασιασμο και ελα πες μου μετα ποσα κερδιζεις σε σχεση με τα παραπανω κοστη,για να μιλησουμε στεγνα κιολλας,2 κουταβια σε καθε γεννα σου κανουν αποσβεση για ολα τα παραπανω.Μια γεννα συνηθως φερει 4-8 κουταβια.Φιλια.

Δημοσ.

Καλα ρε για ηλιθιους ψαχνετε?Το οτι εκμεταλευεστε μια ρατσα(για οικονομικα οφελη,ενω ολοι δηλωνετε χομπιστες.lol)και παραλληλα το παιζετε ζωοφιλοι δεν σας καθιστα και καλυτερους,κανε ενα προχειρο πολλαπλασιασμο και ελα πες μου μετα ποσα κερδιζεις σε σχεση με τα παραπανω κοστη,για να μιλησουμε στεγνα κιολλας,2 κουταβια σε καθε γεννα σου κανουν αποσβεση για ολα τα παραπανω.Μια γεννα συνηθως φερει 4-8 κουταβια.Φιλια.

Γι'αυτό ονομάζοντε κυνοτροφία και όχι άσυλα αδέσποτων. Επιχείρηση είναι όχι φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Δημοσ.

Εγω ποσα κερδιζω?? Δεν ειμαι εκτροφεας. Απλα εχω δυο σκυλια, ενα απο εκτροφεα κ ενα απο πετ σοπ, κι επειδη η κυνοφιλια/κυνολογια ειναι η τρελλα μου, εχω ασχοληθει και ξερω καποια πραγματα.

Το θεμα σου λοιπον ειναι αν οι εκτροφεις βγαζουν χρηματα η αν παιρνεις απο αυτους ενα ΣΩΣΤΟ κουταβι???? Γιατι εμενα πιο πολυ με νοιαζει το φιλαρακι μου να ναι ενα υγειες ψυχικα και σωματικα, αντιπροσωπευτικο, δειγμα της ρατσας του.

Αλλωστε ο ιδιωτης που χρεωνει 200 το κουταβι πχ, ποσα εξοδα εχει κανει γι αυτη τη γεννα???

android.png

Δημοσ.

Το θεμα σου λοιπον ειναι αν οι εκτροφεις βγαζουν χρηματα η αν παιρνεις απο αυτους ενα ΣΩΣΤΟ κουταβι????

Προσωπικά συμφωνώ με τη margaritagr. Το μόνο που στην τελική έχει σημασία είναι η φροντίδα του ζώου σου. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι με τι κριτήρια λέει κάποιος χρεώνω το Χ σκυλί 500-1000 ευρώ. Γιατί όχι 2000 ή 30; Πώς καθορίζεται η αξία του;

Δημοσ.

καποιες ρατσες ειναι πιο ακριβες απο αλες... ας πουμε πιο πολλα θες για να παρεις ενα αγγλικο μπουλντογκ, απο ενα Ροτβαιλερ...στη συγκεκριμενη περιπτωση αυτο εχει να κανει (και) με την καισαρικη που χρειαζεται για να γεννησει η συγκεκριμενη φυλη.. Επισης στα μπουλντογκ γινεται τεχνητη γονιμοποιηση γιατι λογω ανατομιας ειναι δυσκολο να ζευγαρωσουν τα σκυλια φυσιολογικα...

Δημοσ.

απο wikipedia

Due to the likelihood of health problems in later years, the average lifespan for a St. Bernard is around 8 years. A few St. Bernards may live beyond 10 years

Δηλαδη ο ts θα ηθελε να ζευγαρωσει τη σκυλα του οταν αυτη θα ειναι προς το τελος της ζωης της....

Δημοσ.

θές να πείς μήπως

καποιες ρατσες ειναι πιο ακριβες απο αλες... ας πουμε πιο πολλα θες για να παρεις ενα αγγλικο μπουλντογκ, απο ενα Ροτβαιλερ...στη συγκεκριμενη περιπτωση αυτο εχει να κανει (και) με την καισαρικη που χρειαζεται ίσως χρειαστεί να γίνει προκειμένου να γεννησει η συγκεκριμενη φυλη , εφόσον διαπιστωθεί πρόβλημα στο γεννητικό σύστημα της μητέρας ή και λάθος τοποθέτηση του κουταβιού στην μήτρα.. Επισης στα μπουλντογκ γινεται τεχνητη γονιμοποιηση γιατι λογω ανατομιας ειναι δυσκολο να ζευγαρωσουν τα σκυλια φυσιολογικα...

το μεν ""διορθωμένο"" το γράφω έτσι επειδή μου φαίνεται περίεργο ( στα 3 χρόνια που είμαι στην Κτηνιατρική σχολή , πρώτη φορά εδω μέσα το ακούω , ίσως γιατι ακόμα δεν κάναμε μαιευτική .. αν ισχύει σε φάση οτι "είναι κανόνας 100% " και μόνον , πάω πάσο και συγγνώμη)

το δε διορθωμένο , για τον ίδιο λόγο , μου ακούγεται περίεργο...αν σκεφτείς οτι ακόμα και λόγω μεγέθους , ο ταύρος με την αγελάδα μια χαρά ζευγαρώνουν , αναλογιζόμενος οτι ο μεν είναι ενας όγκος 1 τόνου και η δε ενας μικρότερος ογκος 700 κιλών.

σόρρυ αν ακούγονται πολύ nerd αυτά που έγραψα όπως τα έγραψα , αλλα ετσι τα λέμε και συζητάμε καθε μερα στην σχολή και έτσι μου βγαίνουν :/

και δεν εχω ορεξη για αντιπαραθέσεις , για κουβέντα είμαστε εδώ

:)

εγω δεν καταλαβαίνω επίσης , γιατί να πληρώσω τα έξοδα του πηδήματος του σκύλου ??

ο σκυλος παιρνει την χαρα , πηδαει και φευγει... Γιατί όλο αυτό θεωρείται """"""έξοδο"""""" ?????

Δημοσ.

Μη το βλεπεις σαν εξοδο απλα...Μια επηχειριση γτ τα εκτροφεια αυτο ειναι θελουν τουλαχιστον να μη μπαινουν μεσα να βγαζουν τα εξοδα τους και η επιβαση αυτο ειναι....

Δημοσ.

άρα στο κόστος του κουταβιού μπαίνουν και τα γαμησιάτικα (κυριολεκτικά) , τα έξοδα της τροφής της μάνας και τα έξοδα της επίβλεψης και του φαρμάκου που θα πα΄ρει μετά

σόρρυ κιόλας αλλα όλα τα άλλα είναι νάχαμε να λέγαμε "έξοδα" για να δικαιολογήσουμε ότι μπορούμε

σαν το επίδομα καθαρού αέρα ασθενών στα νοσοκομεία , ενα πράμα

και μιλάω για εμένα , οκ ?

καλά κάνει ο θειος μου που εχει 2 καθαρόαιμα με pedigree , γεννήσανε αυτά τα 2 , βρηκε άλλα καθαρόαιμα να τα ζευγαρώσει και τα κουτάβια τα χαρίζει συνέχεια.

Δημοσ.

ανθρωποι ειναι και αυτοι απο καπου πρεπει να τα βγαλουν και αυτοι...Επισης οποιος εχει 1000 για καθαροαιμο πηγαινει και αγοραζει οποιος δεν εχει τα καταφυγια ειναι γεματα και τζαμπαααααα

Δημοσ.

τα περισσοτερα μπουλντογκ γεννανε με καισαρικη...κι επισης η τεχνητη γονιμοποιηση ειναι πολυ συχνο φαινομενο... Ευτυχως βεβαια υπαρχουν εκτροφεις που εχουν "καλες" γραμμες και το ζευγαρωμα γινεται φυσιολογικα.

Επισης ο σκυλος δε παιρνει καμια χαρα οταν "πηδαει" οπως λες. Ενστικτο ειναι και μονο, δε παιρνουν ευχαριστηση οπως οι ανθρωποι. Το να παρεις κουταβι απο γονεις που εχουν ολες τις απαραιτητες εξετασεις υγειας κι εχουν συμμετασχει σε ποσες εκθεσεις μορφολογιας, το θεωρεις ασχετο?

Ολοι μας εχουμε στο μυαλο μας καποια συγκεκριμενα στανταρντ, για καθε φυλη. Πχ ξερεις οτι τα κοκερ ειναι μικροσωμα με μακρια αυτια και τον χ χαρακτηρα, τα ντομπερμαν εχουν ενστικτο φυλακα κι ειναι ψηλολιγνα, σε αντιθεση με τα ροτ που ειναι πιο βαρια σκυλια με πιο φαρδυ κεφαλι. Τα λαμπταντορ ειναι σοκολατι, κιτρινα, μαυρα, μεσαιου προς μεγαλου μεγεθους εξαιρετικα με τα απδιια, δε κανουν για φυλακες.

Γα καθε φυλη λοιπον υπαρχει το "προτυπο", θεσπισμενο απο τον διεθνη κυνολογικο ομιλο http://www.fci.be/. Οταν λοιπον ο σκυλος παει στην εκθεση, οι κριτες κοιτουν κατα ποσο ανταπροκινεται, στο προτυπο της φυλης του. κι ο εκτροφεας δε ζευγαρωνει ποτε σκυλια εκτος προτυπου.

B) :cool:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...