Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Εβαλα αγγελία μόλις προχθές για ένα σκυλάκι (Αγίου Βερνάρδου - μικρό :)) και είχα την πρώτη επικοινωνία με έναν πωλητή - ιδιώτη:

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι τι να προσέξω:

1.Εάν πάρω το σκυλί πώς θα επιβεβαιώσω ότι είναι καθαρόαιμο μιας και ο πωλητής είναι ιδιώτης?

2. Από τη στιγμή που έχω ήδη ένα σκυλί 5-6 ετών, μπορεί να ζευγαρώσει όταν θα είναι 8-9 ετών με το σκυλάκι (αν το αγοράσω) που θα είναι 1 έτους?

Θέλω την εμπειρία σας...

Ευχαριστώ.

B)

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η καθαροαιμία αποδεικνύετε μόνο με το pedigree ή με γνωμάτευση "κριτή".

Αρα να ρωτήσω για πιστοποιητικό pedigree?

Πόσα εμβόλια χρειάζεται το σκυλάκι όταν γεννηθεί για να έρθει στα ίσα του? Να ζητήσω και χαρτί με εμβόλια?

:-D

Δημοσ.

ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΡΑΤΣΑ ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΙΑ!!!

Μιλαμε για μια πολυ βαρια και μεγαλοσωμη φυλη που ταλαιπωρειται απο αρκετα προβληματα υγειας. Ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα χει καποιο προβλημα πχ ορθοπεδικο. Κι επισης ειναι παρα πολυ σημαντικος ο τομεας της συμπεριφορας..σκεψου ενα τετοιο ζωο με ασταθη νευρα...δε θες!!!

Αν σ ενδιαφερει πραγματικα η φυλη, ψαξε για εναν καλο εκτροφεα, στο εξωτερικο.

Καλα για το ζευγαρωμα.που αναφερεις, δε το συζητω καν.

android.png

Δημοσ.

ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΡΑΤΣΑ ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΙΑ!!!

Μιλαμε για μια πολυ βαρια και μεγαλοσωμη φυλη που ταλαιπωρειται απο αρκετα προβληματα υγειας. Ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα χει καποιο προβλημα πχ ορθοπεδικο. Κι επισης ειναι παρα πολυ σημαντικος ο τομεας της συμπεριφορας..σκεψου ενα τετοιο ζωο με ασταθη νευρα...δε θες!!!

Αν σ ενδιαφερει πραγματικα η φυλη, ψαξε για εναν καλο εκτροφεα, στο εξωτερικο.

Καλα για το ζευγαρωμα.που αναφερεις, δε το συζητω καν.

android.png

Εχω ήδη 1 Αγίου Βερνάρδου χωρίς κανένα πρόβλημα. Στην αρχή που παρουσίασε κάποια ορθοπεδικά θέματα του έδωσα χάπια για ασβέστιο και ήταν κομπλέ.

Δημοσ.

Έχω πουλήσει και εγώ απο xe αρκετά κουταβάκια boxer όταν είχα ζούσαν τα σκυλιά μου. Για το αν είναι καθαρόαιμα αυτό που πρότεινα εγώ στον υποψήφιο αγοραστή ήταν να δεί μόνος του τους γονείς και να βεβαιωθεί οτι είναι υγιέστατοι οπότε και τα κουτάβια θα ήταν και αυτά καλά στην υγεία τους. Ύστερα πρότεινα να επισκεφθούμε κάποιον κτηνίατρο για να κάνει ενα έλεγχο στο σκυλί και να επιβεβαιώσει και αυτός οτι είναι εντάξει τα κουταβάκια. Τώρα τα Αγίου Βενάρδου θα είναι και πιο εύκολο να τα καταλάβεις αν είναι καθαρόαιμα.

Αν έχει pedigree το κουταβάκι υπολόγισε να εκτιναχθεί η τιμή του!!!!

Δημοσ.

Να ζητησεις να δεις τους γονεις του εστω και σε φωτογραφια. Σιγουρα δεν θα καταλαβεις και τα παντα απο αυτο αλλα απο το τιποτα...

Αν καταληξεις σε εκτροφειο ή αν εχει pedigree τοτε η τιμη θα ειναι πολυ μεγαλυτερη. Εισαι πιο σιγουρος τι παιρνεις βεβαια.

Για μενα παντως δεν ειναι θεωρημα πως αν παρεις απο ιδιωτη δεν θα ειναι καλο το σκυλι. Προσωπικα εχω βρει καλα σκυλια και απο ιδιωτη. Αν εχεις και λιγο εμπειρια μπορεις να αποφυγεις παγιδες.

Εξαρταται βεβαια και τι σκυλι θες να παρεις. Υπαρχουν σκυλια που εμφανιζουν συχνα προβληματα υγειας, δυσπλασιες και αλλα που ειναι πιο ''ανθεκτικα''.

Δημοσ.

Καλημέρα,

Εβαλα αγγελία μόλις προχθές για ένα σκυλάκι (Αγίου Βερνάρδου - μικρό :)) και είχα την πρώτη επικοινωνία με έναν πωλητή - ιδιώτη:

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι τι να προσέξω:

1.Εάν πάρω το σκυλί πώς θα επιβεβαιώσω ότι είναι καθαρόαιμο μιας και ο πωλητής είναι ιδιώτης?

2. Από τη στιγμή που έχω ήδη ένα σκυλί 5-6 ετών, μπορεί να ζευγαρώσει όταν θα είναι 8-9 ετών με το σκυλάκι (αν το αγοράσω) που θα είναι 1 έτους?

Θέλω την εμπειρία σας...

Ευχαριστώ.

B)

αγαπητέ φίλε ινσομνιακ η καλύτερη λύση για αυτό είναι το www.dogforum.gr , ρώτα εκεί , αν και είμαι κάτοχος ντομπερμαν και γενικά εδώ και χρόνια κάτοχος σκύλων , να ρωτάς εκεί κάτι περί σκύλων , θα πάρεις σωστές απαντήσεις , χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον εδώ περα :)

Δημοσ.

Ενα παραγμα θα πω φαντασου ενα σκυλι 64–120 kg με προβληματα συμπεριφορας...Μποντι μπιλντερ θα γινεις... εε να βγαλουμε και κερδος απο τις γενες ενος αγιου βερναδρου με πιθανοτητες για ορθοπεδικο προβλημα αμαρτια ειναι τοσα λεφτα..

btw μη ρωτησεις σε κυνοφιλικα φορουμ στο δευτερο ποστ τους θα παψεις να τα διαβαζεις ειμαι σιγουρος....

Τα εμβολια γινονται κοντα στους 3 μηνες ζωης αλλα μαλλον ο ιδιωτης δε προκειτε να το κρατησει τοσο για να γλητωσει τα εξοδα του κτηνιατρου.Αν του το ζητησεις εμβολιασμενο λογικα θα στο παρεο αλλος

εδιτ:

7. Πότε και ποιά είναι τα εμβόλια που πρέπει να γίνουν?

Τα εμβόλια ξεκινούν απο τον 2 ο συνήθως μήνα και ολοκληρώνονται σε 8 -12 εβδομάδες.Οι ασθένειες για τις οποίες εμβολιάζεται είναι ο Παρβοιός (Τύφος), η νόσος του Carre (Μόρβα),η Ηπατίτιδα ,η Λεπτοσπείρωση και η Λύσσα.Υπάρχουν και εμβόλια για την Παραινφλουένζα και τον Κορωναιό που μπορεί να κριθούν απαραίτητα.

Τα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος σκύλος αυτής της ράτσας είναι κυρίως δυσπλασίες καρκίνος στα κόκκαλα και προβληματα ορασης.

Δημοσ.

Με άλλα λόγια πάρε από εκτροφέα , επίσημο , με χαρτιά.

Και ας κάνει ένα κάρο λεφτά .

1) θα λυπηθείς τα λεφτά να παρατήσεις τον σκύλο αργότερα

2) Δίνεις μικρότερα κίνητρα στον κάθε βλάκα να γκαστρώνει τη σκύλα του και να γεμίζει τον κόσμο αδέσποτα ή με κουτάβια τους σκουπιδοντενεκέδες

3) Ενδυναμώνεις την ράτσα γιατί δεν είναι όλα τα κουτάβια υγιή.

Αν δεν σου φτάνουν τα λεφτά πήγαινε πάρε ένα αδέσποτο.

1) Σώζεις ένα σκυλάκι

2) Δεν πληρώνεις μία

3) συν τα 3 παραπάνω

Δημοσ.

Αρα επειδη το σκυλι που εχεις ετυχε κι επαθε κατι απλο, το ιδιο πιστευεις ειναι πολυ πιθανό να συμβει και με το δεύτερο????

Απο εκτροφεα θα παρεις ενα σκυλί του οποιου οι γονεις (και 2-3 γεννιες πισω) ειναι απαλλαγμενοι απο κληρονομικά προβλήματα υγειας, εχουν σωστή μορφολογια και χαρακτήρα. Απο ιδιώτη το πολυ πολυ να γνωρισεις τους γονεις που δε θα χεις ιδέα τι παιζει με την υγεια τους, τη συμπεριφορά(εκει μπορεις να δεις λιγα πραγματα) και τη μορφολογία. Επισης δε θα ξέρεις πως φεροταν ο ιδιωτης στα κουταβια πριν τα δωσει. Σκέψου να τα χι σε γλιστερο έδαφος να τους ανοιγουν τα ποδια.... αυτό και μονο να σκεφτεις, φτανει για να τρεξεις μακρια. (στις μεγαλόσωμες φυλες η δυσπλασία(περα απο την κληρονομικοτητα)-καθώς και αλλα ορθοπεδικα, - εμφανίζεται αν το κουταβι γλιστράει στο πάτωμα, τρεχει πολλες ωρες, ανεβοκατεβαινει σκαλια, κανει αλματα)

και ξερεις ποσο κοστιει η ολικη αρθροπλαστικη?? 3 χιλιαρικα το ποδι.

Δε σου λεω οτι απο εκτροφεα θα ναι 100% σιγουρο οτι δε θα εμφανισει κατι, αλλα οι πιθανοτητες θα ειναι πολυ πολυ λιγοτερες.

ΥΓ. Η δυσπλασια δεν είναι το μονο προβλημα που αντιμετωπίζει η φυλη... γεννετικα εχουν προδιαθεση για προβληματα στα ματια, καρκινο, καρδιολογικα & σύνδρομο Wobbler

Δημοσ.

Νομιζω πως υπερβαλλεις 1000 το ποδι συν οτι και οι απογονοι θα κληρωνομησουν την παθηση δηλ 5 κουταβια με πολλες πιθανοτητες δυσπλασιας αρα οι νεοι ιδιοκτητες μπορει και εν αγνοια τους να αναγκαστουν να πληρωσουν 1 2 η και 4 χιλαρικα ή να μην εχουν τα χρηματα και να αναγκαστουν να κανουν ευθανασια επειδη εσυ και ολοι οι byb(backyard breeders) κοιταται μονο την τσεπη σας....

Δημοσ.

Μπορει η αγορα απο ιδιωτη να μην ειναι η καλυτερη δυνατη επιλογη αλλα κατ εμε η χειροτερη δυνατη επιλογη ειναι ολοι αυτοι οι ελιτιστες κυνοφιλοι εκτροφεις που ζητουν 1500 το κουταβι και κανουν καριερα στο χωριο τους επειδη τα σκασαν για 2 καθαροαιμα με pedigree.Παρε οτι θες και απο οπου θες φιλος,αρκει να το φροντιζεις.

Δημοσ.

Ειμαι κατα των backyard ζευγαρωματων...Μου εχουν προτεινει να ζευγαρωσω τη δικια μου που ειναι συγκεκριμενης ρατσας και εννοειτε πως δε θα το κανω γιατι δε θελω να ταλαιπωρησω το σκυλι(μια γεννα ειναι μεγαλη ταλαιπωρια για τη σκυλα) ακομα και αν εβγαζα αρκετα ευροπουλα απ'αυτο.

Και σιγουρα μη πας να ρωτησεις σε φορουμ για σκυλια γιατι θα σου πουν αυτα που λεω εγω και χειροτερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...