Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, είμαι κάτοχος της:

MB Brand : Asus

MB Model : P5KPL-CM

NB : Intel P35/G33/G31 rev 10

SB : Intel 82801GB (ICH7/R) rev A1

με το παλιό BIOS του '08 με έναν Ε7400 Core2Duo 2.8Ghz

Η μνήμη του συστήματος είναι 2GB DDR2 στα 333 (το FSB είναι στα 266), και θέλω να την αναβαθμίσω στα 8Giga με DDR3 1600.

Η DDR3 θα φοριέται στην μητρική; Όταν φορεθεί να υποχρονιστεί σε DDR2?

Ευχαριστώ.

(Άκυρο Link/show_oc.php?id=2111424'>Άκυρο Link/show_oc.php?id=2111424)

Καλημέρα, είμαι κάτοχος της:

MB Brand : Asus

MB Model : P5KPL-CM

NB : Intel P35/G33/G31 rev 10

SB : Intel 82801GB (ICH7/R) rev A1

με το παλιό BIOS του '08 με έναν Ε7400 Core2Duo 2.8Ghz

Η μνήμη του συστήματος είναι 2GB DDR2 στα 333 (το FSB είναι στα 266), και θέλω να την αναβαθμίσω στα 8Giga με DDR3 1600.

Η DDR3 θα φοριέται στην μητρική; Όταν φορεθεί να υποχρονιστεί σε DDR2?

Ευχαριστώ.

(Άκυρο Link/show_oc.php?id=2111424)

Μόλις διάβασα στο νέτ οτι η DDR2 είναι εντελώς ασύμβατη με την DDR3.

Οι τιμές των 4GB DDR2 είναι ίδιες με τις τιμές των 8GB DDR3.

Αισθάνομαι εξαπατημένος ;(

Όμως είναι η πιο οικονομική λύση αυτή την στιγμή. Η ακριβή λύση είναι Mobo, CPU, μνήμη και δεν υπάρχει.

Δημοσ.

Καλημέρα. Βλέπω υπάρχουν μεγάλοι πρωϊνοί προβληματισμοί. :rolleyes:

Προφανώς και η DDR3 είναι εντελώς ασύμβατη με την DDR2. Συνήθως όσο παλιότερη είναι μνήμη τόσο ακριβότερη.

Έχεις 2 επιλογές λοιπόν: ή μένεις όπως είσαι και απλώς αγοράζεις 2-4 dimmaκια DDR2 667Mhz ή 800Μhz (εξαρτάται αν κρατήσεις τις παλιές σου ή όχι) και αναβαθμίζεσαι σε 8GB συνολικά και είσαι μια χαρά, ή πας για ολική αναβάθμιση mobo+CPU+Ram και σε νέο socket (Π.χ. 1155). Προσωπικά θα πήγαινα στην 1η επιλογή και θα κρατούσα το PC εφόσον καλύπτει τις ανάγκες σου...

Δημοσ.

οπως λεει κι ο απο πανω, τα 8gb RAM τα ξεχνας!!! η μητρικη σου ΔΕΝ τα παιρνει!!

πας μεχρι 4 ή αλλαζεις τουλαχιστον MOBO! (αν συμφερει..)

Δημοσ.

Πάντως φίλε μου δεν χρειάζεται να νοιώθεις εξαπατιμένος . Δες τις τιμές των DDR1 ,,και σκέψου ότι πριν 2 χρόνια τα 4 GB DDR3 έκαναν από 150 και βάλε

Δημοσ.

Υπαρχει μητρικη που παιρνει μεχρι 8GB;

εδω μιλαμε για ΜΕΧΡΙ 4GB. κι εσυ λες 8?

δες τα τεχνικα χαρακτηριστικα της μητρικης του..!!

2 x DIMM, Max. 4 GB, DDR2 1066*/800/667 Non-ECC,Un-buffered Memory

Dual Channel memory architecture

Δημοσ.

2 x DIMM, Max. 4 GB

κόστος 40 περίπου ευρώ

έχεις gtx580 σε Ε7400 ? :X

Έχω δυο mem banks, οπότε υποχρεωτικά κάθομαι σε 2χ4GB.

Ναι ρε συ, σφαίρα πάει ! Φόρτωσα το Skyrim εχτές όλα full και έπαθα πλάκα με το framerate.

Το FSB παίζει στα 266 οπότε εάν χρειαστεί στο εγγύς μέλλον θα το τσιμπίσω ελαφρά προς τα πάνω για 3Ghz ή 3.1Ghz, Λογικά θα δουλεύψει απροβλημάτιστα.

Δημοσ.

Η μητρικη εχει μονο δυο θεσεις για μνημες αρα πρεπει να βγαλεις τις παλιες και να βαλεις 2Χ2gb για να αναβαθμισεις την μνημη σου.Επισης ριξε και ενα overclock στον επεξεργαστη λιγο να βοηθησεις την καρτα να παιξει καλυτερα.

Δημοσ.

Έχω δυο mem banks, οπότε υποχρεωτικά κάθομαι σε 2χ2GB.

Κανονικά αυτό έπρεπε να γράψεις

δες λίγο τη σελίδα του κατασκευαστή σου ...

το έγραψα και πιο πριν , το έγραψαν και ο cabdik & ο VasPolys

2 x DIMM, Max. 4 GB, DDR2 1066*/800/667 Non-ECC,Un-buffered Memory

Dual Channel memory architecture

Δημοσ.

Το ερώτημα ήταν εάν οι DDR3 μνήμες τεχνολογικά είναι συμβατές με τις προηγούμενες DDR2.

Το οποίο ψάχνοντας βρήκα την απάντηση. Ευχαριστώ όλους για τα tells. Η GTX580 της ASUS είναι σκέτο ΚΤΗΝΟΣ.

Για να περάσει μέσα στο κουτί στην αρχή νόμιζα οτι έπρεπε να παίξει πριόνι. Τελικά έβαλα ταινία στα μέταλα που θα ερχόταν σε επαφή καθώς θα κατέβαινε προς την PCIExpress και καθισμένη δεν ακουμπάει πουθενά.

Βέβαια και τα SATA ports ακουμπάνε, είναι πραγματικά πολύ στριμόκωλο setup με το κουτι/mobo μου.

asus_gtx580_directcu2_01.jpg

Δημοσ.

Βγαλε μια φωτο...!Βασικα η 580 ειναι κτηνος αλλα αν σκεφτεις οτι με τα λεφτα που εδωσες + πωληση του μηχανηματος που εχεις επαιρνες ενα PC χωρις την 580 με αλλη καρτα γραφικων αλλα με το ιδιο αποτελεσμα στα παιχνιδια και σιγουρα πιο συγχρονο απο αυτο που εχεις τωρα.

Δημοσ.

Δεν έχεις πολύ άδικο Βασίλη. Όμως υπάρχει και ο αντίλογος που λέει οτι κάποια στιγμή θα γίνει αναβάθμιση Μ/Β και επεξεργαστή (και λογικά, πια, και η μνήμη), και η κάρτα γραφικών έχει κάποια χρόνια ψωμί.

όλα καλά ;)

Θα βγάλω φωτό αλλά είναι τόσο μπάχαλο που δεν θα μπορείσ να διακρίνεις και πολλά χαχαχα!

Δημοσ.

Με την καρτα γραφικων που εχει και γενικα με το συστημα που εχει παιζοουν ολα τα παιχνιδια καλυτερα απ' ολους μας. Ειδικα αν παιζει σε μεγαλες αναλυσεις με ολα στο Full.

Απλα με καλυτερο CPU, θα επαιζαν ακομα καλυτερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...