Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα Μάγκες. Είμαι ο LeoNaXe (μην ρωτάτε γιατί στέλνω απο εδώ μην το χάσω και αυτό :D ).

Γράφω σε αυτό το θέμα μετά απο χρόνια να σας πω τη γίνεται τη έγινε και τη θέλω να κάνω.

Το μαγαζί λοιπόν το άνοιξα το 4ο μήνα του 2014 και απο τότε δουλεία κανονικά, πήρα και επιδότηση 10.000 απο ΟΑΕΔ και με βόλεψε μια χαρά.

το 11ο μίνα του 2015 πέσαμε σε συζήτηση μαζί με 2 φίλους μου που ήθελαν να ανοίξουν και αυτοί μαγαζί με αξεσουάρ και τέτοια και μιας και ήμουν εγώ σε φάση που μόνος μου δεν προλάβαινα να τα κάνω όλα (πωλήσεις, σέρβις, κ.α.) συμφωνήσαμε να πάρουν αυτού το μέρος των πωλήσεων (μιας και πλήρωσαν για όλα τα προϊόντα) και εγώ να είμαι μόνο στο σέρβις με ποσοστά και μόλις κανονίσω εγώ τον γάμο και τις υποχρεώσεις μου να το κάνουμε κάποτε Εταιρία /3.

Αυτή η περίοδος πλέον έχει πλησιάσει και στις αρχές του 2017 κανονίζουμε να το κάνουμε κανονικό εταιρικό ΑΦΜ.

Το μαγαζί το άνοιξα με περίπου 6.000 Ευρώ και όχι τα 20.000 που λέγανε μερικοί, άρχισα σιγά σιγά και με το καιρό το γέμιζα μέχρι που ήρθε σε φάση να μην έχω που να βάζω το εμπόρευμα. για έξοδα το μαγαζί έχει το πολύ 700 ευρώ μαζί με τα πάντα.

Για δουλειά υπάρχει περισσότερο σε σέρβις κινητών παρά υπολογιστών αλλα και απο εκεί βγαίνει μια χαρά.

Αυτό που χρειάζομαι τώρα σαν βοήθεια είναι αν ξέρει κάποιος να με βοηθήσει με το όταν γίνει εταιρία τη γίνεται ΕΠΕ. ΟΕ. ΑΕ. και τέτοια ποιά είναι η διαφορά τους; ποιό είναι καλύτερο να γίνει.

Για πωλήσεις σκεφτόμαστε εισαγωγή απο εξωτερικό (τουρκιά και κίνα) και στο μέλλον ακόμα και κινητά απλά δεν έχω καμία ηδέα απο που τα φέρνουν και πώς.

Έπειτα σκεφτόμαστε να κάνουμε και πωλήσεις και στο ίντερνετ (skroutz και τέτοια) οπότε θα χρειαστεί και μια καλή κατασκευή σελίδας, εδώ έχω σκεφτεί να δώσω την δουλειά σε έναν δικό μου που ξέρει τέλεια το opencart (τη άποψη έχετε και ποια εναλλακτική;)

Γενικά ήταν όπως καταλάβατε κάτι που ήθελα πολύ καιρό και το έκανα, θα κλείσει το μαγαζί τα 3 χρόνια και έχουμε σκοπό να το μεγαλώσουμε όσο αντέχουμε.

• Like 7
  • Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπέρα και πάλη στην ομάδα, είμαι ο LeoNaXe (TS).

Στο μαγαζί θα κάνουμε μερικές αλλαγές και θα μείνει ο ένας φίλος μου μαζί με εμένα, οπότε εγώ θα έχω το σερβις και αυτό9ς θα ασχολείται με της πωλήσεις αλλα θα είναι όλα 50/50 και θέλουμε να κάνουμε ένα κοινό ΑΦΜ.

Απλά όπως είχα ρωτήσει και πιο πριν δεν ξέρω τη διαφορές υπάρχουν στα ΟΕ.ΑΕ.ΕΠΕ κα. Θα με ενημερώσει ο λογιστής απλά θέλω αν ξέρει κάποιος να με ενημερώσει και από εδώ να το σκεφτώ με πιο καθαρό μυαλό.

Δημοσ.

Στο μαγαζί θα κάνουμε μερικές αλλαγές και θα μείνει ο ένας φίλος μου μαζί με εμένα, οπότε εγώ θα έχω το σερβις και αυτό9ς θα ασχολείται με της πωλήσεις αλλα θα είναι όλα 50/50 και θέλουμε να κάνουμε ένα κοινό ΑΦΜ.

Απλά όπως είχα ρωτήσει και πιο πριν δεν ξέρω τη διαφορές υπάρχουν στα ΟΕ.ΑΕ.ΕΠΕ κα. Θα με ενημερώσει ο λογιστής απλά θέλω αν ξέρει κάποιος να με ενημερώσει και από εδώ να το σκεφτώ με πιο καθαρό μυαλό.

Ο.Ε. Ειναι ομορρυθμη εταιρεια,οπου οσοι την αποτελουν ειναι ομορρυθμοι μετοχοι με πληρη ευθυνη.Α.Ε ειναι ανωνυμη εταιρεια και θελει να εχετε ενα Χ ποσο για να την ιδρυσετε(νομιζω το ελαχιστο οριο ειναι γυρω στα 24.000€).Ε.Π.Ε. Ειναι εταιρεια περιορισμενης ευθυνης και οι μετοχοι εχουν ευθυνη μεχρι το ποσο της εισφορας τους στην εταιρεια.Οτι γραφω ειναι οτι εμαθα,γιατι ειναι στην Πολιτικη Παιδεια της 1ης λυκειου.
Δημοσ.

Οπως το περιγραφεις θα κανετε μια τυπικη ΟΕ. Η οποια ειναι το ιδιο με την ατομικη εταιρεια, με τη διαφορα οτι οι δυο ή και οι 3 συνεταιροι ειναι εξισου υπευθυνοι και εχουν τα ιδια και επισης εξισου διακαιωματα υπογραφης, διοικησης, ταμειου κτλ.

Η ΑΕ απαιτει και ενα ποσο τζιρου εκτος κι απο το δεσμευμενο κεφαλαιο στο ταμειο και μαλλον  - και παλι απο οσα αναφερεις -δεν σας κανει. Η ΕΠΕ παλι ειναι αλλο θεμα.

Σε καθε περιπτωση μιλατε μονον με τον λογιστη σας.ο οποιος και ειναι ο μονος που θα σας ενημερωσει υπευθυνα. Τα φορουμ δεν κανουν για τετοια πληροφορηση.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους, έτυχε και ήμουν στο φορουμ και μου έσκασε αυτό το τόπικ και λέω να ενημερώσω μετά απο 9 χρόνια τη έχει γίνει.

Όπως ξέρετε το μαγαζί το άνοιξα 04/2014 , κάπου στο 11/2015 στο μαγαζί μπήκανε άλλοι 2 συνεταίροι πράγμα που δεν έπρεπε να γίνει γιατί τα είχαμε υπολογίσει λάθος. Παρόλα αυτά περίπου το 2016 ο ένας αποχώρησε και έμεινε στα 2 άτομα και το κάναμε ΟΕ. αν και όλα πηγαίνανε μια χαρά στο μαγαζί αποφασίσαμε εγώ να μείνω ΚΑΙ ΠΆΛΙ μόνος μου όπως παλιά και ο συνεταίρος αποχώρησε σε διαφορετικό μαγαζί.

αυτό που θέλω να πώ πως το μαγαζί το άνοιξα με 6.000 ευρώ και κλείνω τα 6 χρόνια δουλειά και μπορώ να πώ πως πάει αρκετά καλά. Εξυπηρετώ όσο μπορώ τους πελάτες μου (χωρίς να παίρνω πάντα λεφτά) και σκοπεύω να συνεχίσω έτσι.
Θέλω να καταλήξω στο συμπέρασμα πως για να ανοίξει μια επιχείρηση δεν έιναι αναγκαστικό να γίνεται η αρχική επένδυση με τα τρελά ποσά 40,000ευρώ και άνω όπως βλέπω στα μέρη μας εδώ πέρα (νταξ υπάρχουν επιχειρήσεις που το απαιτεί)

Πλέον και πάλι ατομική με εισαγωγές απο Ευρώπη μερικό εμπόρευμα σε ανταλλακτικά κινητών. και περιφερειακά απο Ελλάδα. Κατέληξα στο συμπέρασμα πως δεν αξίζει απο αλλού να ασχοληθεί κάποιος. Κάναμε και την προσπάθεια να ανοίξουμε e-shop να μπούμε και στο bestprice αλλα με αυτές της φοροαπάτες που κάνουν τα ηλεκτρονικά μαγαζιά δεν μπορείς για κανένα λόγο να τους ανταγωνιστεί κανείς.

Οπότε τοπικό μαγαζάκι και δεν είναι πάντα όπβς λένε μερικοί για public Kotso Plaisio και βάλε. Οι περισσότεροι προτιμάνε τα τοπικά μαγαζιά και θα έλεγα τα εμπιστεύονται περισσότερο.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, BoullyBoy είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους, έτυχε και ήμουν στο φορουμ και μου έσκασε αυτό το τόπικ και λέω να ενημερώσω μετά απο 9 χρόνια τη έχει γίνει.

Όπως ξέρετε το μαγαζί το άνοιξα 04/2014 , κάπου στο 11/2015 στο μαγαζί μπήκανε άλλοι 2 συνεταίροι πράγμα που δεν έπρεπε να γίνει γιατί τα είχαμε υπολογίσει λάθος. Παρόλα αυτά περίπου το 2016 ο ένας αποχώρησε και έμεινε στα 2 άτομα και το κάναμε ΟΕ. αν και όλα πηγαίνανε μια χαρά στο μαγαζί αποφασίσαμε εγώ να μείνω ΚΑΙ ΠΆΛΙ μόνος μου όπως παλιά και ο συνεταίρος αποχώρησε σε διαφορετικό μαγαζί.

αυτό που θέλω να πώ πως το μαγαζί το άνοιξα με 6.000 ευρώ και κλείνω τα 6 χρόνια δουλειά και μπορώ να πώ πως πάει αρκετά καλά. Εξυπηρετώ όσο μπορώ τους πελάτες μου (χωρίς να παίρνω πάντα λεφτά) και σκοπεύω να συνεχίσω έτσι.
Θέλω να καταλήξω στο συμπέρασμα πως για να ανοίξει μια επιχείρηση δεν έιναι αναγκαστικό να γίνεται η αρχική επένδυση με τα τρελά ποσά 40,000ευρώ και άνω όπως βλέπω στα μέρη μας εδώ πέρα (νταξ υπάρχουν επιχειρήσεις που το απαιτεί)

Πλέον και πάλι ατομική με εισαγωγές απο Ευρώπη μερικό εμπόρευμα σε ανταλλακτικά κινητών. και περιφερειακά απο Ελλάδα. Κατέληξα στο συμπέρασμα πως δεν αξίζει απο αλλού να ασχοληθεί κάποιος. Κάναμε και την προσπάθεια να ανοίξουμε e-shop να μπούμε και στο bestprice αλλα με αυτές της φοροαπάτες που κάνουν τα ηλεκτρονικά μαγαζιά δεν μπορείς για κανένα λόγο να τους ανταγωνιστεί κανείς.

Οπότε τοπικό μαγαζάκι και δεν είναι πάντα όπβς λένε μερικοί για public Kotso Plaisio και βάλε. Οι περισσότεροι προτιμάνε τα τοπικά μαγαζιά και θα έλεγα τα εμπιστεύονται περισσότερο.

φιλε τυχερος στάθηκες. Το να ανοιξεις ατομικη επιχειρηση στην σημερον ημερα δεν ειναι βιώσιμο, και ειναι και απο τα λαθη της επιχειρηματικοτητας στην ελλαδα (να ειναι ο καθε ενας αφεντικο στο μαγαζακι του). Να σε ρωτησω, ποσες ωρες καθεσε στο μαγαζι? Μαλλον απο το πρωι ως το βραδυ. Μεχρι ποτε θα αντεχεις να το κανεις;

Δεν ειπες τιποτα για το εισοδημα σου; Επισης για ΦΠΑ, να φανταστω κοβεις μια αποδειξη το μηνα? (οπως ολα τα μαγαζακια, μη παρεξηγηθεις)

Επεξ/σία από Lumini
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνεις λάθος γενικά σε όλα. 

Γιατί να είναι λαθος να είσαι αφεντικό στο μαγαζί σου εφόσον είσαι σωστός σε όλα; και εξυπηρετείς τους πελάτες και τους έχεις σαν φίλους;

Στο μαγαζι κάθομαι 5 ώρες το πρωί. 9-14. Και απόγευμα μόνο Τρίτη Πέμπτη 5:30 με 9. Και θα το έκανα μέχρι να πάρω σύνταξη μιας και το καφεδάκι μου πίνω, και με τα φιλαράκια μου κάθομαι, και την δουλειά μου κάνω. Όπως είπα, το παν είναι να σε αγαπάνε οι πελάτες σου και να τους δίνεις εμπιστοσύνη, εγώ τους πελάτες μου τους βλέπω περισσότερο σαν φίλους όπου θέλω να τους εξυπηρετήσω πάρα να προσπαθώ να τραβήξω περισσότερα λεφτά. Πολλές φορές δεν παίρνω καν λεφτά. 

Σαν εισόδημα επειδή κάναμε αλλαγές; σε ΑΦΜ λίγο δύσκολο να πω τώρα γιατί είμαι πιστωτικός 1300 ευρώ, πριν από 3 μήνες ήμουν 2000+ περίπου. Έκανα και πολλές αγορές ενδιάμεσα. Παντός πληρώναμε σαν οε θυμάμαι φπα το λιγότερο 600 ευρώ κάνε 3μηνο και πλέον κόβω όλες της αποδείξεις (πάντα έκοβα) (ημέρες έρχονται 200 ευρώ Ζ ημέρες έρχονται 500, ημέρες και 30-50 αλλά και αυτά κέρδη ειναξ) από έξοδα έχω περίπου 650 ευρώ όλα μαζί. 

Οποτς μέσα σε ένα χρόνο θα ξέρω ακριβώς τη βγάζει το μαγαζί.

Επεξ/σία από BoullyBoy
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Lumini είπε

ειναι και απο τα λαθη της επιχειρηματικοτητας στην ελλαδα (να ειναι ο καθε ενας αφεντικο στο μαγαζακι του).

αυτό το έχουν αναφέρει κι άλλοι κι εδω στο φορουμ.

ότι δηλαδή όλοι θέλουν να γίνουν αφεντικά στο μαγαζί τους.

το θεωρείτε παράξενο;

όταν όπου και να πας να δουλέψεις όλοι μα όλοι όμως θα κοιτάξουν να σε κλέψουν τι θα κάνεις; 

έχω φίλο που έφυγε στο εξωτερικό ο οποίος πριν φύγει, στις τελευταίες δουλειές που δούλεψε (4 παρακαλώ συνεχόμενες) και οι 4 τον δουλεύανε.

ο ένας τον είχε στο περίμενε χωρίς ένσημα, να τον επόμενο μήνα θα σου βάλω.... έφυγε

ο άλλος τον πλήρωνε 3 και 60, έφυγε

ο επόμενος του είχε σκίσει το ωράριο, έλα λίγο νωρίτερα γιατί έπεσε δουλειά, φύγε και λίγο αργότερα και έλα και σπαστό, έφυγε

και ο άλλος λίγο απ όλα με αποκορύφωμα να του αναθέτει και προσωπικές εργασίες. μόνο στο σπίτι του δε τον έστειλε να του το βάψει, έφυγε και από εκεί.

οπότε υπό αυτές τις συνθήκες τι θα κάνει ο άλλος; προκοπή δεν υπάρχει οπότε θα δοκιμάσει την τύχη του και ό,τι γίνει. Από το να ανέχεται τον κάθε καραγκιόζη...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

αυτό το έχουν αναφέρει κι άλλοι κι εδω στο φορουμ.

ότι δηλαδή όλοι θέλουν να γίνουν αφεντικά στο μαγαζί τους.

το θεωρείτε παράξενο;

όταν όπου και να πας να δουλέψεις όλοι μα όλοι όμως θα κοιτάξουν να σε κλέψουν τι θα κάνεις; 

έχω φίλο που έφυγε στο εξωτερικό ο οποίος πριν φύγει, στις τελευταίες δουλειές που δούλεψε (4 παρακαλώ συνεχόμενες) και οι 4 τον δουλεύανε.

ο ένας τον είχε στο περίμενε χωρίς ένσημα, να τον επόμενο μήνα θα σου βάλω.... έφυγε

ο άλλος τον πλήρωνε 3 και 60, έφυγε

ο επόμενος του είχε σκίσει το ωράριο, έλα λίγο νωρίτερα γιατί έπεσε δουλειά, φύγε και λίγο αργότερα και έλα και σπαστό, έφυγε

και ο άλλος λίγο απ όλα με αποκορύφωμα να του αναθέτει και προσωπικές εργασίες. μόνο στο σπίτι του δε τον έστειλε να του το βάψει, έφυγε και από εκεί.

οπότε υπό αυτές τις συνθήκες τι θα κάνει ο άλλος; προκοπή δεν υπάρχει οπότε θα δοκιμάσει την τύχη του και ό,τι γίνει. Από το να ανέχεται τον κάθε καραγκιόζη...

Άδικο δεν έχεις, όμως η ελληνική οικονομία άρχισε να καταστρέψετε αργά και βασανιστικα από το 80, όταν οι μισοί γίναν δημοσιοι υπάλληλοι και οι υπόλοιποι αφεντικά ατομικών επιχειρήσεων (εισαγωγές προϊόντων από εξωτερικό).

Για να αλλάξει η χώρα θέλει πολλά χρόνια και πολύ δουλειά, σίγουρα λιγότερο δημόσιο και πολλές εξαγωγικές επιχειρήσεις εκατοντάδων εργαζομένων η κάθε μία.

Τα χρόνια που είχε ο καθένας το μαγαζάκι του τελείωσαν

Επεξ/σία από Lumini
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/1/2020 στις 7:35 ΠΜ, phanispal είπε

Για πες μας εσύ συγκεκριμένα τι κάνεις.

Έχω καπου άδικο? Κι εμένα η δουλειά μου είναι άλλη μια ελληνική "καινοτομία" , δεν ειπα ότι ειμαι καλύτερος, απλά μπροστά η χώρα δε θα πάει ποτέ αν ανοίγει ο καθένας το μαγαζάκι-τρυπα του

Επεξ/σία από Lumini
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/1/2020 στις 7:50 ΜΜ, BoullyBoy είπε

από έξοδα έχω περίπου 650 ευρώ όλα μαζί

Αν έχεις 650 έξοδα με φυσικό κατάστημα, μπράβο σου που το έχεις καταφέρει. Το κομμάτι των εξόδων είναι το πιο σημαντικό. Δλδ τα πάγια μηνιαία έξοδα σου ενοίκιο χώρου, λογαριασμοί (φώς, νερό, vdsl και θέρμανση στο μαγαζί) και το ΕΦΚΑ σου καταφερες να τα περιορίσεις όλα στα 650 ανά μήνα? Βάζω μηδέν σε κόστος υλικών, εξοπλισμού κτλ θεωρόντας το απλό μοντέλο ότι παρέχεις 100% υπηρεσίες και service.  Αυτό όντως μπορεί να οδηγήσει σε μια βιώσιμη κερδοφόρα επιχείρηση και μπράβο σου που τα καταφέρνεις μέχρι τώρα.

Σταματήστε να είστε μικρόψυχοι μερικοί, με γενικές θεωρίες κτλ. Ο άνθρωπος υπό συγκεκριμένες συνθήκες με ένα συγκεκριμένο μαγαζί και μια δική του προσέγγιση δείχνει ότι το κατάφερε, μην πάτε όλοι να σκοτώσετε την κατσίκα του γείτονα πια :) Η χώρα θέλει υγιείς επιχειρήσεις για να ανακάμψει, μεγάλες και μικρές. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο πάντα.

Φαντάζομαι ότι με τον ανταγωνισμό στο κομμάτι των H/Y και κινητών, το εμπόριο με την έννοια της πώλησης συσκευών ή μέρων PC δεν αφήνει περιθώρια κέρδους. Σωστά?

Επεξ/σία από gthe
  • Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Lumini είπε

Έχω καπου άδικο? Κι εμένα η δουλειά μου είναι άλλη μια ελληνική "καινοτομία" , δεν ειπα ότι ειμαι καλύτερος, απλά μπροστά η χώρα δε θα πάει ποτέ αν ανοίγει ο καθένας το μαγαζάκι-τρυπα του

Και να γινουμε ολοι υπαλληλοι των πολυεθνικων εταιριων ?

Οι υπαλληλοι να βγαζουν 3κ60 και οι εταιριες να εχουν κανει καρτελ στις τιμες.??

Διαφωνω καθετα σε αυτο!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...