Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πραγματικά σίγουρα η κρίση και η βαριά φορολογία παίζει μεγάλο ρόλο στον αφανισμό των μικροεπιχειρηματιών...αλλά πολύ μεγαλύτερο ρόλο παίζουν τα μυαλά με τα οποία ανοίγουν οι περισσότεροι επιχειρήσεις..κλασσικό παράδειγμα ο φίλος εδώ που δυστυχώς δεν είναι η εξαίρεση.. αλλά ο κανόνας.Εδώ πόσοι που είχαν επιχειρήσεις βαρβάτες(σε διάφορους τομείς) με καλά ονόματα στην αγορά πέσανε πάνω στον τοίχο της κρίσης και βλέπεις άλλους να πάνε να ανοίξουν με ανύπαρκτο προγραμματισμό επιχείρηση μέσα σε τέτοιο κλίμα.Εδώ ήθελε άντερα,τσαγανό και σωστό timing να πιάσει επιχείρηση στις καλές εποχές που ο κόσμος πετούσε τα δανεισμένα λεφτά του χωρίς δεύτερη σκέψη.Συμβουλές σου έχουν δώσει πάρα πολύ καλές τα παιδιά.Το ρεζουμέ των περισσότερων μας είναι αυτό πάντως.Τα λεφτά που έχεις μαζέψει φίλε μου κράτα για μια δύσκολη ώρα.Να πληρώσεις κάνα 2 δόσεις απτό δάνειο που πήρε ο πατέρας σου για το σπίτι σου.

Με τις καλύτερες προθέσεις σου μιλάμε όλοι.Λες ότι θες απόψεις..και το 95% που σου λένε την άποψη τους που είναι σε γενικές γραμμές ένα "Που πας ρε Καραμήτρο" αλλά όμορφα και εμπεριστατωμένα..και εσύ κλείνεις τα αυτιά σου.Σου μιλάει ένα κλασσικό δείγμα της πελατειακής βάσης που θες να δημιουργήσεις φτιάχνοντας μια επιχείρηση και αυτό που σου λέει είναι μην την φτιάξεις!!

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.

Φίλε άκου τι σου λένε αυτοί που πραγματικά δεν έχουν κέρδος να σου πουν ψέματα(όπως οι έμποροι που μίλησες).

Δημοσ.

Αν έχεις 4 χιλιάρικα σου προτείνω να τα δώσεις σε μενα.

Απο το να στα φαει το κονέ σου καλύτερα να στα φάω εγώ.

Δεν παίζει άνθρωπος στην πληροφορική να ανοίξει εμπορικό μαγαζί με 4 χιλιάρικα. Τωρα που το σκέφτομαι, δεν παίζει να ανοίξει καν εταιρεία. Τι εταιρία, ούτε μπλοκάκι έτσι όπως είναι η αγορά.

Γιατί δεν αξιοποιείς τις σπουδές σου και να κάνεις κάτι στο αντικείμενό σου;

Όλοι σε αυτή τη ρημάδα την πληροφορική. Θα μου πείς είναι επάγγελμα με μέλλον και χωρίς ανεργία. Το ξέρω, το άκουσα κι εγώ στην τηλεόραση.

Δημοσ.

Πριν ανοίξεις μαγαζί κάνε κάτι με την ορθογραφία σου. Δεν είναι όμορφο να απαντάς ανορθόγραφα σε email πελατών.

Δεύτερον υπάρχει έλλειψη καινοτομίας. Αυτή τη στιγμή μαγαζιά που πηγαίνουν πολύ καλά είναι αυτά τα οποία δεν έχουν περιοριστεί στα σύνορα της Ελλάδας. Αντί να ανοιχτείς σε όλο τον κόσμο, σκέφτεσαι να απευθυνθείς στην πεθαμένη ελληνική αγορά. Από την στιγμή που θα είσαι περιορισμένος εντός συνόρων, δεν θα έχεις καμία διαφορά από τα υπόλοιπα φυσικά καταστήμα που κλείνουν καθημερινά. Είναι ένα τεχνολογικό φορουμ και αν δεν κάνω λάθος το 95% αυτών που σου απάντησαν είναι αρνητικοί. Γιατί δεν τους πιστεύεις; Δεν νομίζω να το λένε όλοι γιατί είναι καταστροφολόγοι, απλά έτσι είναι τα πράγματα.

Αν λοιπόν αυτά τα 4000 έχουν μεγάλη σημασία για σένα, αναθεώρησε. Αν όχι, προχώρα, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Αλλά δεν νομίζω να είναι 4000...

Δημοσ.

Προς τον ts

Ολοι πεσαμε να σε φαμε και το πιθανο δεν θα ακουσεις γιατι "εσυ και μονο ξερεις".

Σιγουρα αν τα ακουγες απο εναν αντε δυο θα μπορουσες να κλεισεις τα αυτια σου γιατι δεν ξερεις ποιος μπορει να δινει τις συμβουλες: ξερολας, απαισιοδοξος, ζηλοφθονος, εξυπνακιας, ασχετος, κακεντρεχης κλπ.

Δεν μπορει να εγγυηθει κανεις οτι 100% θα χασεις τα λεφτα σου και τον χρονο σου. Στο κατω κατω σκεψου την εθνικη το 2004 μεχρι να κερδισει και το τελευταιο ματς ολοι οι γνωστες κι οι ειδημονες (και δεν μιλαω για καφενειο των φιλαθλων αλλα μεγαθηρια στοιχηματικες και βετερανους ξενους δημοσιογραφους) την ειχανε στα προγνωστικα εκτος πραγματικοτητας. Αντε πεισε σημερα τον παθιασμενο ελληναρα που εριξε 1000 ευρω και τα εκανε 100,000 ποσο κακη κινηση ασχετως αποτελεσματος ειχε κανει.

Δηλαδη, εχω δει σε επιχειρησεις να 'κονομανε τα πιο ακυρα ατομα λες και μας κανει πλακα ο θεος.

ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΑ. Ξερω δεν θα πειστεις αλλα οσο βαρετα ακουγονται τα επιχειρηματικα πλανα και η διαδικασια να γραψεις και να υπολογισεις πιθανα εσοδα εξοδα και οχι μονο, δεν πας πουθενα.

Μου αρεσει που σκεφτεσαι στα 22 σου, τωρα γυρναει η ευκαιρια αν όχι τώρα, τότε πότε;

Εχεις σκεφτει ομως οτι αμα φας κατραπακια (δεν σου λεω σιγουρα αλλα ε φανταζομαι δεν το αποκλειεις κι ολας) θα αποτρεπεις ο ιδιος τον εαυτο σου καθ οτι ως γνωστον οποιος καει στον χυλο φυσαει και το γιαουρτι;

Κατι τελευταιο...

Τα "κονε" στα οποια υπολογιζεις τι θα κανουνε σε περιπτωση που επειδη 'κονομας απο ζηλεια/ανταγωνισμο/νευρα λογω χασουρας σου στειλουνε ΙΚΑ , ΣΔΟΕ και αλλες μιζερες συναδελφικες επαρχιωτικες τακτικες; Θα σε βγαλουνε εξω τα κονε;

Αν σιγουρα ναι προχωρα εχεις καλα κονε, αν και τετοια κονε δεν τα εχει κοσμος που συζηταει για κεφαλαια του πεντοχιλιαρου, χωρις να σε προσβαλω ελπιζω, απο συμφορουμικο ενδιαφερον γραφτηκανε εδω μεσα πικρες αληθειες.

ΑΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ασε εμας στο φορουμ και πιασε μεγαλυτερους συντοπιτες σου να μιλησουνε για το πως τρωγονται σα σκυλια οι επιχειρηματιες οταν ζοριζονται. Ζεις σε μια χωρα που το να ψοφησει η κατσικα του γειτονα ειναι ευχη με το τι να παθει επαγγελματικα ο κερδισμενος ανταγωνιστης.

καλη τυχη!

Δημοσ.

2)να μου προτείνετε ονόματα για το μαγαζί :P

ονομα

In-Debt

Δημοσ.

Παντως επειδη και εγω ειμαι απο Ξανθη και ξερω τι γινεται με τα μαγαζια της Ξανθης που υπαρχουν χρονια εκει να ξερεις οτι δυσκολα θα τους ανταγωνιστεις.

Και ξερω ακριβως τι εννοεις οταν λες οτι εχεις φιλους στα χωρια οπως λες (καταλαβα απολυτα) αλλα να ξερεις οτι ηδη υπαρχει ενας τσακαλος που εχει ανοιξει μαγαζι εδω και χρονια και εχει πιασει εκεινη την αγορα πολυ καλα κιολας.και ειναι και τσακαλος με τους υπολογιστες.

Το visionstudio δεν ξεφυτρωσε ετσι,υπαρχει πολλα χρονια το μαγαζι απλα ηταν με αλλο ονομα,δεν θυμαμαι τωρα να σου πω.

Τι να σου πω,μακαρι να τα καταφερεις μιας και εαν εισαι καλος,παιζει να ειμαι υποψηφιος αγοραστης και εγω.

Tip 1,προσεχε λιγο τα φιλαρακια σου που εχουν μαγαζια με security,δεν ειναι ατομα για να μπλεξεις μαζι τους με δουλειες.οσο φιλο και εαν τον θεωρεις....(προσωπικα τα εχω μαθει καλα αυτα τα ατομα).

Tip 2 παρε κανενα πετρελαιο για αυτοκινητο γιατι εχεις να ριξεις πολυ οδηγηση στα βουνα για να πηγαινεις να φτιχνεις τους υπολογιστες υστερα απο κακη χρηση.γιατι εαν δεν το κανεις και σου βγει το ονομα μετα,την γ@μησες.

Tip 3 η παντρεψου οσο ειναι νωρις η μην το κανεις καθολου γιατι εχεις να ριξεις πολλα 12ωρα + στο μαγαζι για το service.ειδικα εαν εισαι μονος σου.

(τα περιθωρια κερδους πουλωντας μονο κομματια ειναι πολυ μικρα στο visionstudio που ειχα μιλησει.μην νομιζεις οτι πουλωντας μια καρτα γραφικων 200 euros,τα 40 μπαινουν στην τσεπη.δεν ειναι σε καμια περιπτωση ετσι).

Δημοσ.

τον ζαλίσαμε τον άνθρωπο.

παίζει να έχει σπάσει και την οθόνη του τώρα.

εγώ σαν όνομα πάντως προτείνω: PCHouse

μου κόλλησε από μια πιτσαρία (Pizzahouse)

Δημοσ.

όχι φίλε απλά έχω παρατήσει το τοπικ, δεν αξίζει. τους ευχαριστώ μερικούς που μου απάντησαν και ευχαριστώ όλους που δώσατε της απόψεις σας απλά \δεν μαρέσουν καθόλου αυτά που λέγονται απο μερικά άτομα.

το Insomnia τελευταία έχει καταλήξει σε φάση που θα έλεγα να μην ανοίγεις καν ένα τοπικ, οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι παντογνώστες σε όλα.

Δημοσ.

Δεν πειραζει, προφανως και θα πρεπει να παθεις για να μαθεις. Αφηστε τον να το κανει. Να ξερεις μονο οτι θα φας report απο αλλους επαγγελματιες (και πελατες) αν και προσωπικα πιστευω οτι δεν θα μπορεσεις καν να ξεκινησεις για τους διαδικαστικους λογους που ηδη ειπωθηκαν.

Δημοσ.

όχι φίλε απλά έχω παρατήσει το τοπικ, δεν αξίζει. τους ευχαριστώ μερικούς που μου απάντησαν και ευχαριστώ όλους που δώσατε της απόψεις σας απλά \δεν μαρέσουν καθόλου αυτά που λέγονται απο μερικά άτομα.

το Insomnia τελευταία έχει καταλήξει σε φάση που θα έλεγα να μην ανοίγεις καν ένα τοπικ, οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι παντογνώστες σε όλα.

Πολλοί που σου απαντήσανε από εδώ μέσα είτε είναι πληροφορικάριοι είτε έχουν business studies είτε έχουν εμπειρία από οικογενειακές επιχειρήσεις .

Στην τελική ούτε που σε ξέρουμε προσωπικά.

Δημοσ.

Μεγαλε, για να ανοιξεις ένα μαγαζι ουτε case study χρειαζεται ουτε business plan ουτε διδακτορικο στο εξωτερικο… Η θεωρια από την πραξη απεχει χιλιομετρα σε ορισμενες περιπτωσεις…

Χρειαζεται ορεξη για δουλεια, σεβασμος στον πελατη, καλες υπηρεσιες(τιμες)…

Θα κανεις εννοειται έναν προυπολογισμο με τα εξοδα του μαγαζιου και τα λειτουργικα εξοδα και θα δεις αν μπορεις τουλαχιστον για τον πρωτο χρονο να εισαι στα ισα σου και να μην μπεις μεσα.

Τα 3000 που εχεις να δωσεις είναι ένα τιποτα. Άλλος αυτά τα λεφτα τα πεταει στα μπουζουκια σε ένα βραδυ. Αρκει να εχεις οντως υπολογισει ότι χρειαζεσαι τοσα. Βεβαια παντα θα υπαρξουν δυσκολιες, κατι που δεν εχεις υπολογισει και ισως χρειαστουν καποια παραπανω.

Πλεον ολοι δουλευουν με προμηθευτες απευθειας και κανεις τους δεν εχει stock στο μαγαζι εκτος από τις μεγαλες αλυσιδες. Αρα το μονο που σου χρειαζεται για εμπορευμα είναι μονο για βιτρινα.

Από εκει και περα πρεπει να εισαι προσαρμοστικος και να διαβαζεις αυτό που θελει η αγορα. ότι περισσοτερο εχεις τοσο το καλυτερο. Και για διαφημιση και για εισοδημα.

π.χ service σε λαπτοπ ξερεις να κανεις? Ασχολησου.

Γεμιζε μελανια για εκτυπωτες . υπαρχουν μαγαζια που κανουν μονο αυτό και την παλευουν. Ελεος! Ένα δοχειο μαυρο από ebay εχει 1,5 ευρω και βγαζει 3-4 γεμισματα. και κάθε γεμισμα πωλειται 7 ευρω στην ξεφτιλα. Δλδ κερδος πανω από 20 ευρω στο μπουκαλακι.

Γενικα με ότι περισσοτερο ασχοληθεις τοσο το καλυτερο. Τωρα με την εξιδηκευση στο water cooling που λες ισως είναι ακραιο αλλα αμα δεν θελει πολλα μπορεις να το δοκιμασεις.

Στην Ξανθη σιγουρα θα εχει κοινο που να ασχολειται. Απλα θα είναι περιορισμενο.

Πωλησεις μεσω ιντερνετ παντως, να εχεις υποψιν σου ότι σε ένα υδροκεφαλο κρατος όπως η ελλαδα που είναι το μοναδικο κρατος στον κοσμο που το 50% του πληθυσμου της ζει σε μια πολη και το άλλο 15-20 σε μια άλλη, θελει λιγη δουλεια παραπανω.

Και 10-15 ευρω φθηνοτερος να εισαι, ο αγοραστης από αθηνα – θεσσαλονικη θα προτιμησει να παρει από την πολη του γιατι κυριως δεν θελει να περιμενει την αποστολη και θα το αγορασει απευθειας. Οποτε για 10-15 ευρω το 65-70% του κοινου το χανεις.

Το visionstudio είναι ναι ένα μαγαζακι της σειρας το οποιο τα τελευταια χρονια το εμαθε ο κοσμος επειδη σε πολλες αναζητησης τεχνολογικου προιοντος στο skroutz εμφανιζεται μεσα στα 5 πρωτα πιο φθηνα αποτελεσματα… αυτό από μονο του είναι διαφημιση…

Αλλοι είναι χρονια και κλεινουν γιατι δεν προσαρμοζονται και αλλοι πιανονται με την μια… Τα πολλα χρονια μετρανε για σενα για τα κονε που θα εχεις αποκτησει και για την αντιμετωπιση προς τον πελατη. Εμενα τι με νοιαζει ποσα χρονια εισαι ανοιχτος για να παρω έναν western digital? Φθηνος με νοιαζει να εισαι… και η εγγυηση ετσι και αλλιως θεμα western digital είναι…

Και μονο που εισαι 22-23 και εχεις τελειωσει σχολη και εκανες και κατι ακομα αν θυμαμαι καλα, τωρα βαριεμαι να το ξαναβρω, αξιζεις πολλα συγχαρητηρια.

Η πλειοψηφια που σου απαντησε εδώ περα είναι η ανεργοι/φοιτητες η υπαλληλοι από εδώ κι από εκει η βολεμενοι σε δουλειες τον μπαμπαδων τους.

Υπολογισε τα , βαλτα κατω, πιστεψε, ΔΟΥΛΕΨΕ-ΤΡΕΞΕ και ξεκινα… ειδικα αμα δεν θελει και μεγαλο κεφαλαιο ακομα καλυτερα…

Να θυμασε ότι μια επιχειρηση ακομα και να μην «τρεξει» θα «σταξει»…

Δημοσ.

ΟΚ λοιπον LeoNaXe

Αφου θελεις ας σου χαιδεψουμε τ' αυτια.

Ονομασε το μαγαζι Super Computers

Βαψε το εσωτερικο του σε φωτεινα χρωματα.

...

Τωρα για business plan και την περιπτωση να χασεις τα λεφτα σου στον εδραιωμενο και υψηλο ανταγωνισμο μην αγχωνεσαι. Ο ανθρωπος με την εταιρια συστηματων ασφαλειας θα ξηγηθει για ολα.

Γιατι; Γιατι ετσι!

Μπορει να μην εχει ασχοληθει με πληροφορικη, αλλα εχει εσενα που... μμμ .... α ναι, ρωτας δεξια κι αριστερα, γενικα κι αοριστα τι παιζει, εκτος αν ακους πραγματα που ερχονται αντιθετα με τα ονειρα αρα κλεινουμε αυτια.

Γιατι θελει εσενα; Για τα υψηλα κεφαλαια :shifty: για την εμπειρια; :shifty:

Οχι, Γιατι Ετσι!

Ειναι σιγουρο οτι οσο θα δουλευεις αμετρητες ωρες ανασφαλιστος ΔΕΝ θα σου γινει τυχαιος ελεγχος ή καρφωτη απο καποιον ανταγωνιστη.

Γιατι; Γιατι Ετσι!

Ο συνεταιρος που δεν θα σε βαλει μεσα στα χαρτια της επιχειρησης σε περιπτωση που βουλιαξετε δεν θα απαιτει απο σενα τιποτα, παρα μονο επαφυεται στο φιλοτιμο σου αν τρεξουνε χρεη.

Γιατι; γιατι ετσι!

Παρ' ολα αυτα ο ιδιος συναιτερος αν αρχισετε να κονοματε παρ ολο που θα εχεις θεση φαντασμα στην εταιρια δεν θα δελεαστει να σε ριξει.

Γιατι; Γιατι ετσι!

Δεν υπαρχει περιπτωση να τον ανησυχησει που τα λογιστικα φοροτεχνικα και ολα τα ειδικα θεματα τα αποκαλεις χαρτουρα αλλα ουτε και να εκμεταλευτει την κατασταση!

Γιατι; Γιατι Ετσι!

Οι ιδιοι συμφορουμιτες που αρχισανε να λενε ιδεες για το μαγαζι πχ εξειδικευμενες υπηρεσιες μολις βγηκε στην φορα η ασαφεια του επιχειρηματικου σου πλανου αρχιζουνε να φωναζουνε κατα ποσο επιπολαιη κινηση ειναι λες και ξαφνικα γινανε ασχετοι ξερολες που τους τρωει η ζηλια

Γιατι; Γιατι Ετσι!

Δεν στηνεις παγκο με λεμοναδες οπως στα καρτουν του σνουπυ! Αν θες να στησεις επιχειρηση πρεπει να ψαξεις πολυ για να μην βρεθεις μπλεγμενος οικονομικα ή ακομα χειροτερα νομικα!

Καλη συνεχεια!

Δημοσ.

Μεγαλε, για να ανοιξεις ένα μαγαζι ουτε case study χρειαζεται ουτε business plan ουτε διδακτορικο στο εξωτερικο… Η θεωρια από την πραξη απεχει χιλιομετρα σε ορισμενες περιπτωσεις…

Χρειαζεται ορεξη για δουλεια, σεβασμος στον πελατη, καλες υπηρεσιες(τιμες)…

Θα κανεις εννοειται έναν προυπολογισμο με τα εξοδα του μαγαζιου και τα λειτουργικα εξοδα και θα δεις αν μπορεις τουλαχιστον για τον πρωτο χρονο να εισαι στα ισα σου και να μην μπεις μεσα.

Τα 3000 που εχεις να δωσεις είναι ένα τιποτα. Άλλος αυτά τα λεφτα τα πεταει στα μπουζουκια σε ένα βραδυ. Αρκει να εχεις οντως υπολογισει ότι χρειαζεσαι τοσα. Βεβαια παντα θα υπαρξουν δυσκολιες, κατι που δεν εχεις υπολογισει και ισως χρειαστουν καποια παραπανω.

Πλεον ολοι δουλευουν με προμηθευτες απευθειας και κανεις τους δεν εχει stock στο μαγαζι εκτος από τις μεγαλες αλυσιδες. Αρα το μονο που σου χρειαζεται για εμπορευμα είναι μονο για βιτρινα.

Από εκει και περα πρεπει να εισαι προσαρμοστικος και να διαβαζεις αυτό που θελει η αγορα. ότι περισσοτερο εχεις τοσο το καλυτερο. Και για διαφημιση και για εισοδημα.

π.χ service σε λαπτοπ ξερεις να κανεις? Ασχολησου.

Γεμιζε μελανια για εκτυπωτες . υπαρχουν μαγαζια που κανουν μονο αυτό και την παλευουν. Ελεος! Ένα δοχειο μαυρο από ebay εχει 1,5 ευρω και βγαζει 3-4 γεμισματα. και κάθε γεμισμα πωλειται 7 ευρω στην ξεφτιλα. Δλδ κερδος πανω από 20 ευρω στο μπουκαλακι.

Γενικα με ότι περισσοτερο ασχοληθεις τοσο το καλυτερο. Τωρα με την εξιδηκευση στο water cooling που λες ισως είναι ακραιο αλλα αμα δεν θελει πολλα μπορεις να το δοκιμασεις.

Στην Ξανθη σιγουρα θα εχει κοινο που να ασχολειται. Απλα θα είναι περιορισμενο.

Πωλησεις μεσω ιντερνετ παντως, να εχεις υποψιν σου ότι σε ένα υδροκεφαλο κρατος όπως η ελλαδα που είναι το μοναδικο κρατος στον κοσμο που το 50% του πληθυσμου της ζει σε μια πολη και το άλλο 15-20 σε μια άλλη, θελει λιγη δουλεια παραπανω.

Και 10-15 ευρω φθηνοτερος να εισαι, ο αγοραστης από αθηνα – θεσσαλονικη θα προτιμησει να παρει από την πολη του γιατι κυριως δεν θελει να περιμενει την αποστολη και θα το αγορασει απευθειας. Οποτε για 10-15 ευρω το 65-70% του κοινου το χανεις.

Το visionstudio είναι ναι ένα μαγαζακι της σειρας το οποιο τα τελευταια χρονια το εμαθε ο κοσμος επειδη σε πολλες αναζητησης τεχνολογικου προιοντος στο skroutz εμφανιζεται μεσα στα 5 πρωτα πιο φθηνα αποτελεσματα… αυτό από μονο του είναι διαφημιση…

Αλλοι είναι χρονια και κλεινουν γιατι δεν προσαρμοζονται και αλλοι πιανονται με την μια… Τα πολλα χρονια μετρανε για σενα για τα κονε που θα εχεις αποκτησει και για την αντιμετωπιση προς τον πελατη. Εμενα τι με νοιαζει ποσα χρονια εισαι ανοιχτος για να παρω έναν western digital? Φθηνος με νοιαζει να εισαι… και η εγγυηση ετσι και αλλιως θεμα western digital είναι…

Και μονο που εισαι 22-23 και εχεις τελειωσει σχολη και εκανες και κατι ακομα αν θυμαμαι καλα, τωρα βαριεμαι να το ξαναβρω, αξιζεις πολλα συγχαρητηρια.

Η πλειοψηφια που σου απαντησε εδώ περα είναι η ανεργοι/φοιτητες η υπαλληλοι από εδώ κι από εκει η βολεμενοι σε δουλειες τον μπαμπαδων τους.

Υπολογισε τα , βαλτα κατω, πιστεψε, ΔΟΥΛΕΨΕ-ΤΡΕΞΕ και ξεκινα… ειδικα αμα δεν θελει και μεγαλο κεφαλαιο ακομα καλυτερα…

αυτά που είπες φίλε έχουν μεγάλη σημασία για μένα.

για να πάρετε μια εικόνα για τα τόσα λίγα χρήματα που αναφέρω θα εξηγήσω γιατί δεν βλέπω να το πιστεύετε κάποιοι.

εξαρχής να πάρουμε το ενοίκιο που είναι 300 ευρώ το μίνα, αν βάλουμε και το ρεύμα με το τηλέφωνο ένα κατοστάρικο μας κάνει 400 και τέλος αν βάλουμε και το ΤΕΒΕ 300 (για 2 μαγαζιά) (υπερβολή) μας πάει στα 700 ευρώ το μίνα σε αέρα λευτά.

τώρα για αρχή η χαρτούρα θέλει κάπου στα 2000 ευρώ μιας και δεν θα χρειαστεί να γίνει 2η άδεια και θα δηλωθεί απλά ως υποκατάστημα, το ένα είναι ιντερνετ καφέ και το άλλο σερβισ υπολογιστών και τέτοια, (δεν θέλω να μου πεί κάποιος πως είναι παράνομο γιατί αυτό το είπε η ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ)

αν βγάλουμε τα 2000 μας μένουν στα χέρια 3000 σύνολο, τα περισσότερα έπιπλα υπάρχουν και το μόνο που μας μένει είναι τα ραφάκια (ας βάλω ένα 200άρικο για αυτά χοντρικά και για το ενοίκιο 600 (μαζί με την εγγύηση). σύνολο ας πούμε είναι 1000 ευρώ.

στο χέρι μας μένουν 2000 για τα προϊόντα. αν πούμε ένα 700άρικο για την ταμιακή και έναν υπολογιστή κομπλέ με τα όλα του (μην μου πείτε πως τα 400 είναι λίγα για έναν υπολογιστή απλό) θα μας μείνουν στο χέρι 1300 ευρώ για τα προϊόντα, στην αρχί και βέβαια δεν θα πάρω κάρτες γραφικών και τέτοια, το μόνο που θα πάρω θα είναι μικροπράγματα όπως CD, καλώδια, μερικά φλασάκια και τέτοια πράγματα. κουτιά προϊόντων για βιτρίνα υπάρχουν. έτσι και αλλιώς όταν θα χρειαστώ ένα προϊόν θα το έχω απο την oktabit ή infoquest σε μια ημέρα.

εγώ μια χαρά βασίζομαι πάνω μου να την κάνω αυτήν την δουλειά, και απο σερβισ λάπτοπ ξέρω και απο σταθερούς και τα πάντα (σιγά το πράγμα δηλαδή να καταλάβεις που είναι το πρόβλημα)

για το ίντερνετ που αναφέρω στην αρχή μέχρι να βρώ πιο φτηνούς προμηθευτές και να μην βγάζω κέρδη απο τα προϊόντα δεν με πειράζει, μόνο η διαφήμιση θα μου φτάσει.

αυτό το έχω στο μυαλό μου εδώ και 2 χρόνια να το κάνω και είναι η ευκαιρία μου, δεν μπορώ να δώ κάποιο μειονέκτημα αν το κάνω, πως δηλαδή μπορούν να κρίνουν κάποιοι πως δεν θα πετύχω με τόση σιγουριά, είστε μάντες και δεν το ξέρω; αν είναι κάποιος και ξέρει το μέλλον μου ας το πεί να μην το κάνω τουλάχιστον, αν δεν το δοκιμάσω ούτε εγώ ούτε κανένας εδώ δεν θα μπορεί να ξέρει τη μπορεί να γίνει.

Δημοσ.

Πωπω δεν το 'χα δει. Classic

Μεγαλε, για να ανοιξεις ένα μαγαζι ουτε case study χρειαζεται ουτε business plan

...

Γενικα με ότι περισσοτερο ασχοληθεις τοσο το καλυτερο.

...

xari_klynn.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...