Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλά ρε παιδιά τη σας ενδιαφέρει εσάς αυτό το θέμα; γιατί ξεφεύγουμε απο το θέμα μας; μια χαρά ξέρω τη κάνω.

το μαγαζί θα γίνει πάνω σε άλλη εταιρία για αρχή και θα δηλωθεί ως υποκατάστημα για να μην υπάρχει ΤΕΒΕ, και επίσης για αρχή το μαγαζί θα είναι πάνω στον άλλον και εγώ θα είμαι συναίτερος γιατι αυτόν ήδη τον έχει πιάσει η εφορία και να μην με πιάσει και εμένα άσκοπα και χώρια και αυτόν (αυτό θα είναι μέχρι να τελειώσω το στρατό).

υπάρχουν και άλλα πολλά που πιστεύω να μην κολλάει με το θέμα μας.

εγώ 2 απλές απορίες είχα και θα ήθελα την βοήθειά σας και εσείς μου λέτε εντελώς άλλα

Δεν ειναι εντελως αλλα, ειναι ακριβως στο θεμα.Κοιτα και τον τιτλο ''Ανοιγμα μαγαζιού ηλεκτρονικών υπολογιστών (ΑΠΟΨΕΙΣ)''

Δεν λεει ουτε 'πεστε ονομα για μαγαζι' ουτε 'παρακαλω οσοι εχουν επιχειρηση να μου προτεινουν προμηθευτες' :devil:

Τελωσπαντων για προμηθευτες δεν ξερω .Για ονομα, κατι σεξυ θα σκεφτουμε .Εχεις αποφασισει ομως τελικα τι θα το κανεις ? Αλλο ονομα θα εχει ενα μαγαζι με service και αλλο ενα μαγαζι με xtreme cooling parts. :rolleyes:

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

εγώ 2 απλές απορίες είχα και θα ήθελα την βοήθειά σας και εσείς μου λέτε εντελώς άλλα

Δεν καταλαβαίνω τη διαμαρτυρία σου. Διαβάζω ξανά το εναρκτήριο μήνυμα του νήματος, όπου γράφεις:

[...] αυτό που θέλω απο εσάς είναι να μου πείτε απόψεις σχετικά με αυτό που θέλω να κάνω, σχεδόν όλλα τα έχω έτοιμα και το μόνο που μου μένει είναι να πώ πως θα το ανοίξω.

Από ό,τι διαβάζω, απόψεις σου λένε σχετικά με αυτό που θέλεις να κάνεις. Το ότι δεν σου αρέσουν οι απόψεις τους είναι μια άλλη ιστορία, πάντως άσχετες με το θέμα δεν είναι.

Επίσης, όταν θέτεις το πλαίσιο συζήτησης ως εξής:

επίσης άν έχετε κάτι να μου προτείνετε θα ήταν καλοδεχούμενο.

Πραγματικά δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς θεωρείς την όποια άποψη "εκτός θέματος".

Σου προτείνουν, λοιπόν, να ξανασκεφτείς αυτό το επιχειρηματικό σχέδιο των 4.000 ευρώ (που τα χαρακτηρίζεις κάπου και "πολλά"), να προβληματιστείς με το ότι θα είσαι αφανής συνεργάτης (άρα από πουθενά κατοχυρωμένος) ενώ εκκρεμεί ακόμη το στρατιωτικό σου και γενικά να περιορισεις τον ενθουσιασμό σου, καθώς τα στοιχεία που δίνεις σκιαγραφούν μια κατάσταση τουλάχιστον νεφελώδη.

Τώρα, αν εσύ δεν θέλεις ή δεν ξέρεις να δώσεις περισσότερα στοιχεία, και απλά θέλεις προτάσεις για πώς θα ονομαστεί η επιχείρηση, δικαίωμά σου μεν, αλλά μόνος σου έθεσες το πλαίσιο της συζήτησης, άρα δε σου φταίει κανείς για την τροπή που πήρε.

Φιλικά.

Δημοσ.

όταν λέω ότι φύγαμε απο το θέμα μας ενωώ αυτά που ειπώθηκαν στο πως θα το έχω το μαγαζί, για ΤΕΒΕ και τέτοια που έλεγα, εγώ απόψεις που ζητάω είναι για το μαγαζί μερικά προϊόντα που θα μπορούσα να φέρω για αρχή, μερικά ονόματα και τέτοια, όπως ανέφερα περισσότερη έμφαση σκέφτομαι να δώσω στο ιντερνετ.

το σε τη τιμή εγώ θα ανοίξω το μαγαζί και σε τι τιμή αυτό αφορά μόνο εμένα.

Δημοσ.

Με λίγα λόγια, εσύ θα βάζεις τα χρήματα και θα δουλεύεις το μαγαζί τζάμπα για τον συνέταιρο σου, στου οποίου το όνομα θα είναι γραμμένα τα πάντα.

Δεν μου ακούγεται καλά αυτό :confused:

Αν τον εμπιστεύεσαι τόσο πολύ προχώρα.

Εφόσον ο φίλος σου έχει γνωριμίες με εταιρίες, δώσε έμφαση στην τεχνική υποστήριξη. Εκεί είναι το χρήμα.

Ποιος θα αγοράσει υδρόψυξη σε τέτοια εποχή; Δεν υπάρχουν πια αυτού του είδους οι πολυτέλειες.

Ρώτα τις τιμές των προμηθευτών σου και μετά έλα να μας μιλήσεις για το αν αξίζει η λιανική.

Μην ακούς τι λένε οι πωλητές. Αυτοί θα σου πούνε οτιδήποτε για να πουλήσουν.

Θα σου φέρνουν τα προϊόντα αυθημερόν... αλλά μόνο αυτά που έχουν διαθέσιμα. Τα υπόλοιπα σε 5-10 μέρες.

Ζήτα κωδικούς από τους προμηθευτές και δες τις τιμές τους και τον χρόνο αναμονής ώστε να έχεις μια πιο πλήρη εικόνα.

Δημοσ.

1) Με λίγα λόγια, εσύ θα βάζεις τα χρήματα και θα δουλεύεις το μαγαζί τζάμπα για τον συνέταιρο σου, στου οποίου το όνομα θα είναι γραμμένα τα πάντα.

Δεν μου ακούγεται καλά αυτό :confused:

2) Αν τον εμπιστεύεσαι τόσο πολύ προχώρα.

Εφόσον ο φίλος σου έχει γνωριμίες με εταιρίες, δώσε έμφαση στην τεχνική υποστήριξη. Εκεί είναι το χρήμα.

Ποιος θα αγοράσει υδρόψυξη σε τέτοια εποχή; Δεν υπάρχουν πια αυτού του είδους οι πολυτέλειες.

3)Ρώτα τις τιμές των προμηθευτών σου και μετά έλα να μας μιλήσεις για το αν αξίζει η λιανική.

Μην ακούς τι λένε οι πωλητές. Αυτοί θα σου πούνε οτιδήποτε για να πουλήσουν.

Θα σου φέρνουν τα προϊόντα αυθημερόν... αλλά μόνο αυτά που έχουν διαθέσιμα. Τα υπόλοιπα σε 5-10 μέρες.

4)Ζήτα κωδικούς από τους προμηθευτές και δες τις τιμές τους και τον χρόνο αναμονής ώστε να έχεις μια πιο πλήρη εικόνα.

1)όχι φίλε μου τα λεφτά θα μπούν μισά μισά απο μένα και απο αυτόν, αρχικά το μαγαζί θα γινόταν πάνω μου αλλα λόγο εφορίας δεν έγινε γιατί θα επιβαρυνόμουν και εγώ μιας και αυτός τα έχει κάνει ήδη και θα δηλώσει υποκατάστημα, επίσης και δεν υπάρχει και 2ο ΤΕΒΕ.

2)τον εμπιστεύομαι όσο κανέναν άλλον, αυτός ήδη έχει αποθήκες που συνεργάζονται με διάφορες απο εξωτερικό μιας και αγοράζει απο εκεί κάμερες ασφαλείας, σκληρούς και τέτοια για την εταιρία ασφαλιστικής του.

3)+4)έχω μιλήσει με την oktabit και infoquest και μου ζήτησαν χαρτιά για να δούν ότι το έχω αρχίσει το μαγαζί και δεν ξέρω αν θα μπορέσω να βρώ απο κάπου κάποιον λογαριασμό για να δώ τιμές τους. για μικροπράγματα έχω μιλήσει με την crypto και την verbatim και περιμένω τιμές.

Δημοσ.

3)+4)έχω μιλήσει με την oktabit και infoquest και μου ζήτησαν χαρτιά για να δούν ότι το έχω αρχίσει το μαγαζί και δεν ξέρω αν θα μπορέσω να βρώ απο κάπου κάποιον λογαριασμό για να δώ τιμές τους. για μικροπράγματα έχω μιλήσει με την crypto και την verbatim και περιμένω τιμές.

Λογικά θα πρέπει να τους δώσει ο φίλος σου τα στοιχεία της επιχείρησης του (του υποκαταστήματος όπως λες).

Δεν υπάρχει περίπτωση να σου δίνουν προϊόντα χωρίς τιμολόγιο.

Την τελευταία φορά που είχα δει τιμές oktabit-infoquest δεν ήταν ότι καλύτερο. Τιμή χοντρικής πιο ακριβή από αυτή της λιανικής πλαισίου-eshop.

Όχι ότι έχεις και πολλές άλλες επιλογές, αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι προμηθευτές.

Δημοσ.

ο γνωστός μου δεν προμηθεύεται με εκίνη την εταιρία αλλα απο μια αποθήκη που είναι στην Αθήνα, η μαγκιά που κάνει εκείνη η αποθήκη είναι να τριγυρνάει αυτός που το έχει σε όλη την Ευρώπη και όπου βρίσκει προσφορές να τσιμπάει προϊόντα. ένα παράδειγμα μπορώ να δώσω για τα καλώδια που παίρνει, τα 1600 μέτρα που είναι 2 κουτιά τα παίρνει για 30 ευρώ, εγώ αν είχα κωδικό για να δώ μόνο τιμές θα ήταν μια χαρά.

Δημοσ.

Oktabit και Verbatim τα hi-end?

α ) Βασικά κάνε μου μια χάρη και δες αυτό το site

http://www.xtremesystems.org/forums/

Δες μερικά Build logs απο Water Cooling.

Θα δεις αμέτρητα , "εξαρτηματάκια" , αν είχες ασχοληθεί πραγματικά με το Hi end θα ήξερες πως ακόμη και οι pro του χώρου κάνουν λάθη. Προφανώς και μιλάς για γενική εμπορία Η/Υ

β) Την εποχή που ο άλλος δεν έχει να πάρει καφέ, πως φαντάζεσαι θα πάρει πρώτον κάρτα γραφικών Hi end , και δεύτερον θα σκάσει σε εσένα άλλα 2 κατοστάρικα να πάρει blocks και ρακόρ.???? πότε ήταν η τελευταία φορά που αγόρασες κάτι τέτοιο.

γ) Θα πρέπει να βρεις ένα πολύ μα πάρα πολύ καλό λόγο για να αγοράσω ένα super duper $$$$ pc με h2ο απο εσένα όταν εγώ "βιδώνω" απο τα 13 μου. Και γιατί αφου έχω τα φράγκα να μην πάρω Alienware να έρθει πακέτο με Windows?

δ) Είσαι αν δεν κάνω λάθος απο την Ξάνθη, πως ακριβώς σκέφτεσαι να κυριαρχήσεις στο sales? Αυτά τα πράγματα αν ήταν να τα πάρω θέλω να δώ την VGA ή την ψύκτρα απο κοντά , να δώ αν μου κάνει πριν σκάσω τα 200 ευρά.

Βλέπεις είναι πολλά τα ερωτηματικά , ασε το ΤΕΒΕ και το ΙΚΑ στην απέξω , εδω δεν υπάρχει το business need/market pool για αυτό που θέλεις να κάνεις.

Δημοσ.

Oktabit και Verbatim τα hi-end?

α ) Βασικά κάνε μου μια χάρη και δες αυτό το site

http://www.xtremesystems.org/forums/

Δες μερικά Build logs απο Water Cooling.

Θα δεις αμέτρητα , "εξαρτηματάκια" , αν είχες ασχοληθεί πραγματικά με το Hi end θα ήξερες πως ακόμη και οι pro του χώρου κάνουν λάθη. Προφανώς και μιλάς για γενική εμπορία Η/Υ

β) Την εποχή που ο άλλος δεν έχει να πάρει καφέ, πως φαντάζεσαι θα πάρει πρώτον κάρτα γραφικών Hi end , και δεύτερον θα σκάσει σε εσένα άλλα 2 κατοστάρικα να πάρει blocks και ρακόρ.???? πότε ήταν η τελευταία φορά που αγόρασες κάτι τέτοιο.

γ) Θα πρέπει να βρεις ένα πολύ μα πάρα πολύ καλό λόγο για να αγοράσω ένα super duper $$$$ pc με h2ο απο εσένα όταν εγώ "βιδώνω" απο τα 13 μου. Και γιατί αφου έχω τα φράγκα να μην πάρω Alienware να έρθει πακέτο με Windows?

δ) Είσαι αν δεν κάνω λάθος απο την Ξάνθη, πως ακριβώς σκέφτεσαι να κυριαρχήσεις στο sales? Αυτά τα πράγματα αν ήταν να τα πάρω θέλω να δώ την VGA ή την ψύκτρα απο κοντά , να δώ αν μου κάνει πριν σκάσω τα 200 ευρά.

Βλέπεις είναι πολλά τα ερωτηματικά , ασε το ΤΕΒΕ και το ΙΚΑ στην απέξω , εδω δεν υπάρχει το business need/market pool για αυτό που θέλεις να κάνεις.

καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως για τα watercooling δεν θα ασχοληθώ απο την αρχή αρχή αλλα μετά που θα πάει με το καλό μια χαρά η δουλειά.

απο εξαρτήματα υπολογιστών ξέρω αρκετά και μια χαρά ξέρ να δίνω προτάσεις, αυτός είναι και ο λόγος να αλλάζω κάρτες γραφικών κάθε 4 μήνες για να παίρνω απόψεις.

τώρα για τα εξαρτήματα που λέω highend θα τα έχ στο ίντερνετ για να πουλάω ονλάιν και στο μαγαζί θα έχ τα βασικά, έτσι και αλλιώς σε μια μέρα ότι προϊόν θέλω θα το έχω.΄αυτό που λες με το alienware είμαι πολύ αντίθετος γιατί με εκείνα τα λεφτά κάνεις πολύ καλύτερο υπολογιστή (μόνο το κουτί είναι που θα σε ενθουσιάσει)

και στην ξάνθη να είμαι όπως το ανέφερα (και δεν το αναφέρω άλλη φορά) ο άλλος που θα είμαι συναίτερος έχει ασφαλιστική εταιρία και έχει 200 περίπου μαγαζιά και είναι γνωστή του, μόνο αυτούς να μου στείλει έχω γίνει άρχοντας, χώρια τα χωριά μου είναι πάνω απο την ξάνθη έχω τρελούς γνωστούς,

δεν θα τα κάνω όλα μονομιάς, σιγά σιγά θα τα κάνω όλα.

Δημοσ.

καλά ρε παιδιά τη σας ενδιαφέρει εσάς αυτό το θέμα; γιατί ξεφεύγουμε απο το θέμα μας; μια χαρά ξέρω τη κάνω.

το μαγαζί θα γίνει πάνω σε άλλη εταιρία για αρχή και θα δηλωθεί ως υποκατάστημα για να μην υπάρχει ΤΕΒΕ, και επίσης για αρχή το μαγαζί θα είναι πάνω στον άλλον και εγώ θα είμαι συναίτερος γιατι αυτόν ήδη τον έχει πιάσει η εφορία και να μην με πιάσει και εμένα άσκοπα και χώρια και αυτόν (αυτό θα είναι μέχρι να τελειώσω το στρατό).

υπάρχουν και άλλα πολλά που πιστεύω να μην κολλάει με το θέμα μας.

Οσο οφφτοπικ και να ειναι, εγω θα συνεχισω να στο φωναζω, μπας και ξυπνησεις. Αν δεν εχεις ασφαλεια και σε πιασουν αυτη την εποχη ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ. Ειτε θα εχεις ΤΕΒΕ ως νομιμος συνεταιρος στην εταιρια, ειτε θα εχεις ΙΚΑ ως νομιμος υπαλληλος στα χαρτια (και "συνεταιρος" με καποιο συμφωνητικο).

Τα υπολοιπα περι εφοριας δε στα λεω, γιατι παλι θα γκρινιαξεις.

Δημοσ.

Δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το προβλημα σας σχετικά με το πως θα γίνουν τα χαρτιά. Αυτα τα εχει κανονισμενα η λογίστρια.

Δημοσ.

δεν θα τα κάνω όλα μονομιάς, σιγά σιγά θα τα κάνω όλα.

Αποφασισε ομως .Ξεκινα με format ,συντηρησεις , ψιλοαναβαθμισεις στις εταιρειες του δικου σου , να το ''διαφημισει'' και στους υπαλληλους και πελατες των εταιρειων-μαγαζιων αυτων.Δεν θα ειναι ολοι πιτσιρικαδες να τα φτιαχνουνμονοι τους.Αμα ξερεις και απο ψιλοδικτυα , σερβερ και τα σχετικα ακομη καλυτερα .Μετα βλεπεις .Και γενικη εμπορια να ψιλοσυνδυασεις με τα παραπανω δεν ειναι κακο.

Τι να σου προτεινει καποιος ? water cooling ? Ριξε μια ματια στα 3,4 μεγαλα ελληνικα pc forum στις αντιστοιχες κατηγοριες,οβερκολαδες κλπ να δεις τι γουσταρει ο κοσμος και τι δεν υπαρχει εδω (και το παραγγελνει απ'εξω) μηπως πιασεις αυτο το κοινο (αφου θελεις και e-shop.Βαλε και baneraki αμα σε συμφερει οικονομικα να σε γνωρισουν).Το να σου λεμε μαρκες δεν λεει τιποτα.

Δημοσ.

Αποφασισε ομως .Ξεκινα με format ,συντηρησεις , ψιλοαναβαθμισεις στις εταιρειες του δικου σου , να το ''διαφημισει'' και στους υπαλληλους και πελατες των εταιρειων-μαγαζιων αυτων.Δεν θα ειναι ολοι πιτσιρικαδες να τα φτιαχνουνμονοι τους.Αμα ξερεις και απο ψιλοδικτυα , σερβερ και τα σχετικα ακομη καλυτερα .Μετα βλεπεις .Και γενικη εμπορια να ψιλοσυνδυασεις με τα παραπανω δεν ειναι κακο.

Τι να σου προτεινει καποιος ? water cooling ? Ριξε μια ματια στα 3,4 μεγαλα ελληνικα pc forum στις αντιστοιχες κατηγοριες,οβερκολαδες κλπ να δεις τι γουσταρει ο κοσμος και τι δεν υπαρχει εδω (και το παραγγελνει απ'εξω) μηπως πιασεις αυτο το κοινο (αφου θελεις και e-shop.Βαλε και baneraki αμα σε συμφερει οικονομικα να σε γνωρισουν).Το να σου λεμε μαρκες δεν λεει τιποτα.

για αρχή αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να γίνει το μαγαζί και να κάνω service, αναβαθμήσεις, format και τέτοια. απο δίκτυα και τέτοια έχω μερικά κενά αλλα κανένα πρόβλημα υπάρχει γνωστός που τα ξέρει όλα και όταν είναι να τον χρειαστώ θα του δίνει το 70% απο την δουλειά (μπορεί και παραπάνω).

απο υλικά θα πάρω τα αναγκαία για το μαγαζί όπως CDιά, φλασάκια, καλόδια και τέτοια. για ότι άλλο θα γίνει κατόπιν παραγγελίας (μιας και θα τα έχω σε μια μέρα) και σε 2ο πλάνο θα προχωρήσω και στην ιστοσελίδα μιας και θα έχω και της τιμές απο τα προϊόντα και επίσης θα ξέρω ποια θα παραγγέλνω.

Σε 3η φάση που εύχομαι πως όλα αν πάνε καλά θα είναι να ανοίξω και ένα store στο ebay να βάλω και εκεί τα προϊόντα μου για να προωθώ και απο εκεί προϊόντα. μέχρι τώρα είναι κανονισμένα τα λογιστικά, δικηγόρος, ΕΛΤΑ ταχυμεταφορές και το μαγαζί. το μόνο που μου μένει είναι οι τιμές απο τα προϊόντα, θέλω να ξέρω αν θα μπορώ να τα δίνω απο της πιο φτηνές της αγοράς.

Δημοσ.

Σε 3η φάση που εύχομαι πως όλα αν πάνε καλά θα είναι να ανοίξω και ένα store στο ebay να βάλω και εκεί τα προϊόντα μου για να προωθώ και απο εκεί προϊόντα. μέχρι τώρα είναι κανονισμένα τα λογιστικά, δικηγόρος, ΕΛΤΑ ταχυμεταφορές και το μαγαζί. το μόνο που μου μένει είναι οι τιμές απο τα προϊόντα, θέλω να ξέρω αν θα μπορώ να τα δίνω απο της πιο φτηνές της αγοράς.

καλά φίλε αν πετύχεις και αυτό κλείσε το μαγαζί και άνοιξε επιχείρηση με ταχυδακτυλουργικά.

να δω πως θα καταφέρεις να σταθείς στο ebay και να συναγωνιστείς τους ασιάτες με τα 0 μεταφορικά

Δημοσ.

καλά φίλε αν πετύχεις και αυτό κλείσε το μαγαζί και άνοιξε επιχείρηση με ταχυδακτυλουργικά.

να δω πως θα καταφέρεις να σταθείς στο ebay και να συναγωνιστείς τους ασιάτες με τα 0 μεταφορικά

φίλε οι κινεζοι έχουν μικροπραγματα. Από συστηματα υπολογιστών δεν εχω δει να.έχουν και πολλά πολλά .

Από κάρτες γραφικών εχω δει αγγλία γερμανία και αμερική περισσότερο και τα μεταφορικα είναι κανονικότατα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...