Lumini Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, gthe είπε Αντιγράφω ξανά τι είπα ... "Οι υπάλληλοι υψηλής εξειδίκευσης .... Αυτή η κατηγορία θα οφεληθεί από μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες στη χώρα". Αν έρθουν μεγάλες εταιρίες σε παραιατρικούς κλαδους ή οικονομικά κτλ θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας εξειδικευμένες και θα απορροφηθούν με μεγαλύτερους μισθούς από τον βασικό.Ακριβώς αυτό είπα, ότι αυτή η κατηγορία ΘΕΛΕΙ μεγάλες εταιρίες. Το γιατί σε μια χωρα τόσο μικρή με μηδέν οικονομική και επενδυτική δραστηριότητα υπάρχουν τόσα ΑΕΙ που "παράγουν" άνεργους απόφοιτους οικονομολόγους είναι μια άλλη συζήτηση. Οι δάσκαλοι και οι μαθηματικοί ειναι μια άλλη κατηγορία επαγγελμάτων, έχουν 100% κρατική εξάρτιση, δεν επηρεάζονται από καμία επενδυση και ιδιωτικές εταιρίες. 200 πολυεθνικές να έρθουν αύριο και άλλα 200 μαγαζία να ανοίξουν ο δάσκαλος σε σχολείο θα πάει πάλι. Όταν λες υψηλής εξειδίκευσης εξαίρεις το 99%. Ε λοιπόν αυτό το 99% για πολλά χρόνια θα παίρνει τον βασικό είτε είναι 600 είτε γίνουν κάποτε 800. Εγώ προσωπικά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συμβούλεψω τους νέους να κάνουν 2 πραγματα. Ή να μάθουν τέχνη ή να σπουδάσουν κάτι εξειδικευμένο, κατά προτίμηση στο εξωτερικό. Μη σπουδάζετε μαλακίες απλά και μονο "Μου αρέσει", θα χτυπάτε το κεφάλι σας Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2020 από Lumini
gthe Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, Lumini είπε Όταν λες υψηλής εξειδίκευσης εξαίρεις το 99%. Ε λοιπόν αυτό το 99% για πολλά χρόνια θα παίρνει τον βασικό είτε είναι 600 είτε γίνουν κάποτε 800. Εγώ προσωπικά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συμβούλεψω τους νέους να κάνουν 2 πραγματα. Ή να μάθουν τέχνη ή να σπουδάσουν κάτι εξειδικευμένο, κατά προτίμηση στο εξωτερικό. Μη σπουδάζετε μαλακίες απλά και μονο "Μου αρέσει" 99% των θέσεων εργασίας είναι για μη ειδικευμένο προσωπικό? Ή 99% του κόσμου δεν έχει ειδίκευση στην Ελλάδα? Κανένα από τα 2 δεν ισχύει και θα ξαναπώ ότι ενώ η σκέψη σου πατάει σε λογικές βάσεις, τα τσουβαλιάζεις όλα στο ίδιο καλάθι. Όσο για το τι πρέπει να συμβουλεύει κάποιος τους νέους, τα επαγγέλματα με καλύτερη μελλοντική απορρόφηση, προφανώς και πρέπει να προτείνονται. Δεν γίνεται τόσα χρόνια να ακούμε συνέχεια για το πόσοι δάσκαλοι είναι αδιόριστοι. Κοντεύω 40 και θυμαμαι από τα 15 μου να ακούω ιστόρίες για γεμάτη επετηρίδα (έτσι την έλεγαν τότε!) δασκάλων και καθηγητών ... από τότε έχουν περάσει πόσες γενιές (και πόσα άσχημα στην οικονομία μας), δεν γίνεται ακόμα να θέλει κόσμος να γίνει καθηγητής και δάσκαλος!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα