LeoNaXe Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Καλησπέρα μάγκες, είμαι απο ξάνθη και έχω βάλει στόχο να ανοίξω ένα μαγαζί όπου θα κάνω service ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αναβαθμίσεις μπλά μπλά και τα κλασικά. Το θέμα μας δεν είναι όμως μόνο εδώ, το έχω ψάξει και έχω καταλήξει να πουλάω προϊόντα και στο ίντερνετ (π.χ. visionstudio, pc1 και τέτοια) και στο μέλλον να το προχωρήσω και σε προϊόντα συστημάτων υδρόψυξης (έχω μιλήσει με την aquatuning) αυτό που θέλω απο εσάς είναι να μου πείτε απόψεις σχετικά με αυτό που θέλω να κάνω, σχεδόν όλλα τα έχω έτοιμα και το μόνο που μου μένει είναι να πώ πως θα το ανοίξω. επίσης άν έχετε κάτι να μου προτείνετε θα ήταν καλοδεχούμενο.
Marria Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Φανταζομαι θα εχεις σκεφτει και τον ανταγωνισμο απο e-shop, Πλαισιο, getitnow... σε δυσκολη αγορα ανοιγεις μαγαζι.
LeoNaXe Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 το μόνο θέμα που μου έχει μείνει είναι η τιμές που θα παίρνω εγώ τα προϊόντα, αν θα μπορέσω να τα έχω πάνω απο 20 ευρώ πιο φτηνά απο αυτά τα μεγάλα καταστήματα και θα μπορέσω να έχω τα προϊόντα σε τιμές που τα έχουν το visionstudio και τέτοια εγώ ευχαρίστως θα το έχω ανοίξει το μαγαζί.
snik Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Προτεινω να εξειδικευτεις καπου πχ modding και μαζι με τα γενικα προϊοντα που φερνουν ολα τα καταστηματα να φερεις ακομα και κατι πιο εξειδικευμενο. Για παραδειγμα πριν απο 5 μηνες εψαχνα για να φτιαξω ενα htpc, θα μου αρεσε να εβλεπα ενα κασταστημα που να ασχολειται με αυτον τον τομεα οπου μπορεις να το συνδιασεις και με προϊοντα home theater. Με λιγα λογια νομιζω οτι θα ηταν καλυτερα να αποφυγεις κατι το γενικο που θα υπαρχει μεγαλος ανταγωνισμος, στις εξειδικευμενες αγορες κανεις πιο ευκολα ονομα και αν το συνδιασεις με μια σωστη διαφημιση στο internet θα εχεις επιτυχια.
LeoNaXe Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να έχω περισσότερα προϊόντα highend και όχι απο τα απλά που κάνουν για home pc (όχι ότι δεν θα τα έχω αυτά), επίσης όταν θα προχωρήσω σε watercooling pats (με το καλό) έχω σκεφτεί να κάνω κάτι το Xtreme στην βιτρίνα για διαφήμιση (να βλέπω άτομα μπροστά απο το μαγαζί και να την παίζουν φάση )
green gordon Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Να δουλεψεις κονσολες.Καλα τα πισια αλλα καθε πασχα-χριστουγεννα θα βγαζεις καλα λεφτα απο πωλησεις. Και games βεβαια... Επισης το service σε κονσολες ειναι σχετικα ευκολο.
LeoNaXe Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 αυτό που με έχει βάλει σε σκέψη είναι τα foramt, όταν εγώ πάω στα multirama να μου κάνουν format σε windows 7 για παράδειγμα, αυτά που βάζει λογικά δεν είναι γνήσια έτσι;
Tilemaxx Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Modding σε κονσόλες σου προτείνω. Αν δεν έχει άλλο εκεί κοντά θα τα πάς πολύ καλά.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Πρέπει να σκεφτείς πως θα διαφοροποιηθείς απο τα χιλιάδες ίδια ηλεκτρονικά μαγαζιά που έχουν ανοίξει. Η εξειδίκευση και η εστίαση σε πολύ συγκεκριμένη αγορά είναι καλή επιλογή μεν, πρέπει να δεις όμως αν είναι αρκετά μεγάλη για να είναι βιώσιμη. Φυσικά εγώ θα έλεγα να ασχοληθείς κατευθείαν με τη παγκόσμια αγορά, γιατί δεν το κόβω οι έλληνες να έχουν λεφτά για watercooling.
LeoNaXe Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 καλά για ebay δεν το συζητώ, μόλις τα ετοιμάσω άλλα θα αρχίσω να το ψάχνω
JohnnyDragon Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Αν έχεις λεφτά για αυτή την επένδυση...φύλαξε τα και μην τα πετάς.
LeoNaXe Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 εφόσον είναι ένα ποσό των 4000 εγώ θα τα ρισκάρω, αν δεν ρισκάρεις στην ζωή δεν πετυχαίνεις τίποτα
JohnnyDragon Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Με 4.000 μπορείς μόνο να πεις "Α! Έχω μία ιδέα!". Απο εκεί και πέρα ότι άλλο πεις ανεβάζει τον προϋπολογισμό! 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Θα του ξεφυγε ενα μηδενικο στο τελος, πως κανετε ετσι Περιπου 4.000 ευρω θα εχει μονο το σουπερ ντουπερ modded κουτι-ατραξιον βιτρινας για το μαγαζι σου. Στα σοβαρα τωρα, και θα μιλησω για ΠΡΟ-κρισης εποχες, η αγορα Η/Υ ειναι "σπασμενη" στην Ελλαδα. Εδω πλεον ο κοσμος ψωνιζει απο καταστηματα του εξωτερικου, δηλαδη μιλαμε οτι θα εχεις ανταγωνισμο οχι μονο απο eshops και πλαισια αλλα απο ebay/amazon κλπ. Και για να καταφερεις να καθιερωσεις το ονομα σου πανω απο αυτα, εστω σε μια σεβαστη μεριδα κοσμου ωστε να συντηρεισαι, θα πρεπει για ενα σημαντικο χρονικο διαστημα να μπεις καλα μεσα. Και οταν ερθει η ωρα, αν ερθει, να βγαζεις κερδη, ετοιμασου να αποκτησεις συνεταιρο το κρατος στα κερδη σου. Τις ζημιες φυσικα τις αναλαμβανεις ολομοναχος. Κατι αλλο. Σχεδον σιγουρα θα χρειαστεις δανειο σε καποια φαση της επιχειρησης σου, και λογικα στο ξεκινημα. Να εχεις υποψιν οτι οι στροφυγγες των τραπεζων εχουν κλεισει και δε δινουν δανεια ετσι απλα και ευκολα πλεον. Αρα καλο ειναι οτι σκεψη κανεις να την κανεις με τη ρευστοτητα που εσυ διαθετεις και οχι με αυτα που υπολογιζεις να σου δανεισουν αλλοι. Τωρα που τελειωσα τις πρωτες σκορπιες σκεψεις μου σχετικα με το εγχειρημα σου, σου πεταω και την κριση/οικονομικη ασταθεια και οτι αυτα συνεπαγονται (εχουν χιλιοαναλυθει, δε θα τα επαναλαβω) και εισαι κομπλε. Για μενα προτιμοτερο να ανοιξεις ενα σαντουιτσαδικο πανω σε κανα πολυσυχναστο δρομο, παρα μαγαζι με ειδη πληροφορικης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα