Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χωρίς την ανάγκη ύπαρξης φυσικού μέσου (οπτικού δίσκου ή USB flash). - Επιπλέον θα παρέχεται η δυνατότητα εγκατάστασής τους είτε δημιουργώντας ένα αρχείο ISO το οποίο θα μπορεί να εγγραφεί σε ένα κενό DVD είτε χρησιμοποιώντας ένα USB flash.

Οτι να ναι ομως...???? :-D

Δημοσ.

Ωστε η MS σκεφτηκε οτι εκτος του να δινει τα ISO για κατεβασμα θα μας δινει τη δυνατοτητα να τα φτιαξουμε εμεις, φυσικα παλι κατεβαζοντας αντιστοιχα μεγαλα αρχεια.

Το οτι μπορει επισημα να φτιαξει USB bootable ειναι χρησιμο, ισως το μονο κομματι της ανακοινωσης που εχει καποια αξια. Φυσικα, οπως και με τα ISO ειναι κατι που μπορει να γινει με third party εργαλεια στα XP και σε ολα τα μεταγενεστερα λειτουργικα της.

Οσο για το να ξεκινησεις τον installer απο αλλο λειτουργικο και να στα κατεβασει για μια χρηση, δεν αμφιβαλλω οτι ειναι μια δυνατοτητα μεγαλης αξιας... αμα εισαι Ποντιος :devil:

Οχι μονο δεν κανεις καθαρο install ενω μπαινεις στον κοπο, οχι μονο δεν κερδιζεις ουσιαστικα τιποτα σε χρονο, αλλα την επομενη φορα που θα θες να τα εγκαταστησεις θα πρεπει να τα ξανακατεβασεις. Ευγε!

Ναι ναι, δεν βαζεις κλειδι. Ουτε στα 7 εισαι αναγκασμενος απο την αρχη. Εχεις κανα μηνα περιθωριο.

Δημοσ.

Και τώρα τα windows 7 με τον MDT 2010 μπορείς να κάνεις install μέσω USB Drive.

Όλα αυτά είναι από τον MDT 2010. Εγώ προσωπικά έχω φτιάξει ένα usb drive με τα

windows 7 ult x86 or x64 με office + Drivers + apps (Acrobat reader, Mozilla και άλλα )

και χρόνος deploy περίπου 30 με 40 λεπτά.

Το δεύτερο που έχω κάνει για πιο γρήγορο είναι custom vim με όλα μέσα το όποιο κάνει περίπου 10 με 15 λεπτά.

Δεν είναι κάτι τρομερό άλλα είναι πολύ καλό και χρήσιμο.

Ο MDT 2010 με το Light touch είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο για Deploy τα windows 7.

Ααα και φυσικά Free μέσα από το AIK. Και φυσικά υπάρχει πάνω από 2 χρόνια το εργαλείο αυτό.

Δημοσ.

Επειδη η "εγκατασταση windows μεσω ιντερνετ" μου κανει για ανεκδοτο, να ρωτησω μερικα πραγματα.

Αυτος ο "installer" πως θα μπορει να λειτουργησει χωρις ενα ηδη εγκατεστημενο λειτουργικο? Εφαρμογη ειναι, καπως πρεπει να τρεξει ffs!

Απο την αλλη, θα κανει 3+ GB ληψη απο το ιντερνετ για κατι που θα γραφτει σε στικακι ή δισκακι? Τοτε ποιος ο λογος υπαρξης του installer?

Υποτιθεται οτι κανεις μια εγκατασταση μεσω δικτυου οταν θες να αποφυγεις τη σαβουρα*, οταν εχεις bandwidth για ξοδεμα και κυριως χρονο.

Για καθε αλλη περιπτωση, δισκακι/στικακι και η γνωστη διαδικασια του φορματ.

Για οσους δεν γνωιζουν, ο network installer "αλλων" λειτουργικων ειναι 100-300ΜΒ, γραφεται σε bootable δισκακι/στικακι κανονικα και πραγματικα κατεβαζει κατι απο το ιντερνετ οταν το χρειαστει.

* Η μονη εγκατασταση παραθυρων που σου επιτρεπει να βαλεις εσυ οτι θες ειναι η ελαχιστη εγκατασταση των server 2008/2003, που σε ξεκιναει με 1.5GB πιασμενου χωρου στο δισκο και με το dos prompt να σε περιμενει για τα υπολοιπα.

Δημοσ.

παντως αν κ λιγο ασχετο τα windows 8 που εχω περασει εγω τα οποια ειναι σε beta μορφη ακομα βεβαια, ειναι ψιλο μαπα χαλια αισχος..

Δημοσ.

Μου αρέσει που παίρνεται της μετρητής τον μαρκετίστικο λόγο της MS και της κάθε MS. Ούτε χωρίς φυσικό μέσο είναι, ούτε καμιά επανάσταση.

Την δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι και αυτό που θέλουν να γλυτώσουν είναι προφανώς το κόστος/χρόνο από τις retail εκδόσεις και τα bulk dvds

Δημοσ.

Την πειρατεία προσπαθεί να χτυπήσει... :lol:

Σου λέει λοιπόν γιατί να το κατεβάσεις από file hosters ή από p2p;;;

Κατεβάστε το από τους δικούς μας servers που είναι και γρηγορότεροι!!! :mrgreen:

Πέρα από την πλάκα, καλό είναι που δίνεται η δυνατότητα αυτή αφού έτσι μειώνεται το κόστος, άρα και η τιμή τους και όχι να αυξηθεί το κέρδος τους, σωστά;;; :-)

Πάντα με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης.

Υ.Γ. http://www.debian.org/distrib/netinst#netboot

(Εκκίνηση (boot) του installer μέσω δικτύου lan που υπάρχει και διαθέσιμο bandwidth).

Δημοσ.

Μου αρέσει που παίρνεται της μετρητής τον μαρκετίστικο λόγο της MS και της κάθε MS. Ούτε χωρίς φυσικό μέσο είναι, ούτε καμιά επανάσταση.

Την δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι και αυτό που θέλουν να γλυτώσουν είναι προφανώς το κόστος/χρόνο από τις retail εκδόσεις και τα bulk dvds

Εδω πιστευουν οτι λεει η apple εκει κολλησες

Δημοσ.

Εγω παντως εχω αφαιρέσει το dvd rw απο το κουτι μου εδω και μηνες

Τα παντα τα εχω μεσω download ή σε αφαιρουμενο σκληρο (1.5 ΤΒ και 500GB)

αν τυχει να το χρειαστω (πολυ σπανια πλεον) χρησιμοποιω το laptop

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...