apo_plan Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 γεια σε ολους και ευχαριστω εκ των προτερων για την οποια βοηθεια προσφερετε. Προσπαθω να φτιαξω σε c την τριλιζα και εχω ενα θεμα.πρεπει πριν αρχισει να λειτουργει να εμφανιζει πως σχηματιζεται αλλα οσα printf εχω δοκιμασει για καποιο λογο δεν λειτουργουν στον δισδιαστατο μηπως μπορειτε να βοηθεισετε; Υ.Γ ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΤΑΡΗΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΣΕ C
narbi Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Αν έκανες post τον κώδικά σου θα βοηθούσε να σου πούμε που κάνεις το λάθος.
virxen75 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 δοκίμασε κάτι τέτοιο π.χ. > for (i=0;i<3;i++){ if (i!=0) printf("-----------\n"); for (j=0;j<3;j++){ if (j!=2) printf(" %c |",triliza[i][j]); else printf(" %c\n",triliza[i][j]); } }
migf1 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 ή κάτι τέτοιο... > #include <stdio.h> #include <stdlib.h> char triliza[3][3] = { {'o', 'o', ' '}, {'x', 'x', ' '}, {'x', 'o', 'o'} }; /* ----------------------------------------------------------------------- */ int main( void ) { register int i; for (i=0; i<3; i++) { printf("%2c |%2c |%2c \n", triliza[i][0], triliza[i][1], triliza[i][2]); if ( i < 2 ) puts("-----------"); } puts("\n"); return 0; }
javavall Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 http://www.java2s.com/Code/C/Data-Type/TicTacToe.htm google is your friend
apo_plan Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) ωραια αυτα που μου γραψατε και ευχαριστω.ο κωδικας μου ειναι: > #include<stdio.h> #include<string.h> #define H 5 #define G 11 int main() { char triliza[H][G]; int i,j,n,m; for(i=0;i<=10;i++){ if(i!=3 && i!=7){ triliza[1][i]='-'; triliza[3][i]='-'; }else{ triliza[1][i]='+'; triliza[3][i]='+'; } } for(j=0;j<=4;j++){ if(j!=1 && j!=3){ triliza[j][3]='|'; triliza[j][7]='|'; } } for(i=0;i<=4;i++){ for(j=0;j<=10;j++){ printf(triliza[i][j]); } } return 0; } Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2011 από apo_plan
migf1 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Κάνε επεξεργασία τη δημοσίευσή σου και βάλε τον κώδικά σου μέσα σε [ code] [ /code] tags (χωρίς τα κενά). Γράψε δηλαδή... [ code] (χωρίς το κενό) βάλε εδώ τον κώδικά σου, όμορφο, στοιχισμένο, κλπ [ /code] (χωρίς το κενό)
narbi Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 apo_plan το μήνυμά σου δεν εκτυπώνεται γιατί δεν έχεις δώσει τα σωστά ορίσματα στην εντολή printf. Για κάθε μεταβλητή που χρησιμοποιούμε σε μια printf για να εκτυπωθεί στην οθόνη πρέπει να μπεί το αντίστοιχο φορμάτ του τύπου της μεταβλητής που θες να εμφανίσεις. Για int μεταβλητές χρησιμοποιούμε το "%d". Παράδειγμα: > int i; for (i = 0; i < 10; i++) { printf("the variable 'i' is: %d", i); } Για άλλους τύπους μεταβλητών υπάρχουν άλλα format. %c character %d decimal (integer) number (base 10) %e exponential floating-point number %f floating-point number %i integer (base 10) %o octal number (base 8) %s a string of characters %u unsigned decimal (integer) number %x number in hexadecimal (base 16) %% print a percent sign \% print a percent sign Επίσης για να αλλάζεις γραμμή χρησιμοποιείς το \n πριν κλείσεις τα αυτάκια (") Παράδειγμα: > int i; for (i = 0; i < 10; i++) { printf("the variable 'i' is: %d\n", i); } Αυτά είναι στο βασικό συντακτικό της printf. Καλύτερα να ρίξεις μια ματιά ξανά στη σύνταξη της printf για να τα δεις και πιο αναλυτικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα