Προς το περιεχόμενο

2 LEITOYRGIKA SE 1 SKLHRO

MARK_HeRO_NO1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορεις να εγκαταστησεις 2 λειτουργικα στον ιδιο δισκο.

Καλυτερα σε διαφορετικα partition γιατι διαφορετικα θα μπλεξεις με τα κοινα directiories (ΠΧ program files)

και θα γινε χαμος.

Πρωτα κανεις εγκατασταση τα win98 και αν ολα πανε καλα προχωρας στα winxp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

egw mias kai to exw psaxei arketa to thema exw na pw oti kai ta2 leitourgika tha trexoun pio grhgora an to partition pou tha baleis einai primary giayto kane 2 primay partition kane to ena hidden kai egatesthse kai ta dyo leitourgika,to partition pou einai hiden mporeis na to kaneis active kai primary me kapoion bootmanager .egw eixa balei ths powerquest

Epeidh vlepo oti pane na se mperdepsoun me tis apanthseis tous, akou (kai provlhmatisou) :

Ena leitourgiko systhma prepei na egatastathei se primary partition(ektos apo linux pou nomizo oti bainei kai se logical).Gia na egatasthseis win98 kai winxp kane ta parakato

- ksekina ton pc me disketa ekkinhshs

- me thn entolh fdisk ftiakse ena primary partition gia na valeis leitourgiko win98 (se fat32)

-kane format sto partition (gia paradeigma format c:)

- egatesthse ta 98

- vale to cd ton xp kai dialekse nea egatastasi .Ekei tha sou dothei h epilogi na ftiakseis neo partition gia na ta valeis(logika)

**Oso gia bootmanager,exoun ta xp ,opote min valeis kanan extra(powerquest bootmagic) .

Kalh epityxia!

IKARIWTHS

said:

egw mias kai to exw psaxei arketa (!) to thema exw na pw oti kai ta2 leitourgika tha trexoun pio grhgora an to partition pou tha baleis einai primary giayto kane 2 primay partition kane to ena hidden kai egatesthse kai ta dyo leitourgika,to partition pou einai hiden mporeis na to kaneis active kai primary me kapoion bootmanager .egw eixa balei ths powerquest

Με το συμπάθιο, αλλα με τετοιες συμβουλές θα τον κάψετε τον άνθρωπο.

search σε insomnia, google "windows xp 98 install dual boot" για και θα λυθουν όλα.

• 10 μήνες μετά...

Παιδια για να μην ανοιγω αλλο ΘΕΜΑ,εχω ηδη εγκατεστημενα τα XPpro και θελω να βαλω τα ME..γινεται? και πως?

Και κατι αλλο.Εχω σε δευτερο σκληρο τα 98se που εχουν εγκατασταθει σε αλλο pc,μπορω να κανω boot με αυτα και να τα χρησιμοποιησω,απο τον δευτερο οπως ειναι?

EDIT το δευτερο το εκανα αλλα δεν συμφερει γιατι ψαχνει τις καινουργιες συσκευες και φοβαμαι μην χαλασω τα 98.

Για τα XP και ΜΕ ομως τι γινεται???

Παιδια για να μην ανοιγω αλλο ΘΕΜΑ,εχω ηδη εγκατεστημενα τα XPpro και θελω να βαλω τα ME..γινεται? και πως?

Δύσκολο να κάνεις εγκατάσταση των ΜΕ τώρα. Όταν θέλεις να χρησιμοποιείς δύο λειτουργικά συστήματα εκ των οποίων το ένα θα είναι κάποιο από τα Windows 95, 98, 98SE, ME και το άλλο τα XP, πάντα ξεκινάς (αφού πρώτα έχεις δημιουργήσει στο δίσκο ένα partition σε Fat32) από την εγκατάσταση των παλιότερων not NT-based Windows και μετά κάνεις την εγκατάσταση των XP.

Με αυτό τον τρόπο όλα θα δουλέψουν σίγουρα και δε θα ταλαιπωρηθείς. Εγώ τουλάχιστον αν ήθελα να κάνω αυτό που θες εσύ θα τα περνούσα όλα από την αρχή.

καλημερα,καταρχην η γνωμη μου ειναι οτι το 98 πρεπει να τα βαλεις αν και μονο αν πραγματικα τα χρειαζεσε.γιατι δεν βαζεις xp pro και win 2003 σε ntfs δισκο,αφου και τα δυο λειτουργικα μπορουν να τρεξουν σε compatibility mode οτι θες να τρεξεις στα win98

Αυτο που εγω εχω να πω ειναι οτι και τα 2 μπαινουν χαλαρα.καλυτερα βεβαια σε 2 partition.Ομως προσεξε πρωτα να βαλεις τα 98 γιατι αν βαλεις πρωτα τα xp στον c:\τα 98 δεν βλεπουν partition και θα κατσουν πανω στα xp και θα γινει μπαχαλο.Αρα πρωτα 98 και μετα χπ.βαλε τα 98 στον c:/ και τα xp στον d:/

Τα xp μπορεις να τα βαλεις και σε ntfs που ειναι πιο σταθερο αλλα δεν θα τα βλεπεις απο 98

Yoy choose

Επανερχομαι.

Σε ξεχωριστο δισκο ομως αν τα εγκαταστησω τα ME δεν υπαρχει προβλημα ετσι?

Και να διαλεγω απο το bios να κανει boot απο τον δευτερο..

Ακου παιδι μου τι θα κανεις,

θα κλεισεις τον υπολογιστη σου (εναρξη τερματισμος)

θα βγεις απο το σπιτι σου και θα πας να παρεις ενα αλλο PC

θα του βαλεις οποιο λειτουργικο θες και ολα θα ειναι αψογα!!!!!!!!!!!

καθως διαβαζα το post νομιζα οτι θα εχεις αλλαξει ηδη 500 γνωμες + λειτουργικο στο κεφαλι σου.

Πλακα κανω (για τουσ παρεξηγησιαρηδες)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...