Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • News Editors
Δημοσ.

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για την αντιμετώπιση της πειρατείας, η Microsoft Corp πραγματοποίησε στις 17 Νοεμβρίου την πρώτη Ημέρα Play Fair, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις δράσεις της για την αφύπνιση του καταναλωτικού κοινού και των επιχειρήσεων, όσον αφορά στις αρνητικές συνέπειες της χρήσης πειρατικού λογισμικού, τόσο σε επίπεδο χρήστη, όσο και σε επίπεδο οικονομίας ευρύτερα.

 

Με στόχο να αναδείξει τις επιπτώσεις της χρήσης παράνομου λογισμικού, σχετικά με την οικονομική δραστηριότητα γενικότερα, η Microsoft Corp. παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρίας Keystone Strategy (http://keystonestrategy.com) αναφορικά με τη διαμόρφωση του ανταγωνισμού στις αναπτυσσόμενες οικονομίες. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, κατασκευαστές στη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα (χώρες BRIC) που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν παράνομο λογισμικό, ζημιώνουν πάνω από 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια τους ανταγωνιστές τους, οι οποίοι σεβόμενοι την υγιή επιχειρηματικότητα και τον ανταγωνισμό, χρησιμοποιούν γνήσιο λογισμικό. Η πειρατεία δημιουργεί στρέβλωση στον ανταγωνισμό ζημιώνοντας πάνω από 2,9 δισ. δολάρια κάθε χρόνο κατασκευαστές στις περιοχές της Λατινικής Αμερικής, της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και στις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού.

 

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού για τους κινδύνους της χρήσης μη γνήσιου λογισμικού, η Microsoft σε συνεργασία με την εταιρία Harrison Group παρουσίασε τα αποτελέσματα δοκιμών, κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκαν συγκρίσεις γνήσιων και μη γνήσιων προϊόντων της Microsoft σε επίπεδο ασφάλειας, επιδόσεων και κατανάλωσης ενέργειας. Σημαντικό συμπέρασμα της έρευνας ήταν ότι οι χρήστες που έχουν εγκαταστήσει στον υπολογιστή τους μη γνήσιο λογισμικό έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκτεθούν σε κακόβουλο λογισμικό ή ιούς, με πιθανές συνέπειες την κλοπή προσωπικών στοιχείων, την απώλεια δεδομένων και την βλάβη του συστήματος. Οι δοκιμές έδειξαν μεταξύ άλλων ότι:

 

• Περίπου 1 στα 4 (24%) μη γνήσια λειτουργικά συστήματα είτε μολύνθηκε κατά την εγκατάσταση, είτε κατέβασε και εγκατέστησε κακόβουλο λογισμικό κατά τη σύνδεση στο διαδίκτυο.

• 1 στα 4 μη γνήσια αντίγραφα λογισμικού της Microsoft δεν πραγματοποιούσε τις αυτόματες ενημερώσεις των Windows και του Office.

• Οι συσκευές με γνήσιο λογισμικό είχαν καλύτερες επιδόσεις από τα μη γνήσια αντίστοιχα αντίγραφα – σε ποσοστό 67% τα γνήσια αντίγραφα ήταν κατά μέσο όρο 100% πιο γρήγορα.

• Σε έλεγχο μέτρησης της ενέργειας που καταναλώνεται όταν τρέχουν προγράμματα υψηλής επεξεργαστικής ισχύος μέσα σε μια ώρα, οι υπολογιστές με γνήσια Windows κατέγραφαν υψηλότερες επιδόσεις από τα μη γνήσια στο 60% των περιπτώσεων, με μέσο όρο 20%.

 

Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αγορά του προϊόντος, ελέγχοντας την ύπαρξη ολογράμματος και πιστοποιητικού γνησιότητας. Ο χρήστης θα πρέπει να ελέγχει ότι το αντίτυπο που έχει απαιτεί την εισαγωγή product key κατά την εγκατάστασή του, καθώς και ότι λαμβάνει τακτικά τις αυτόματες ενημερώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2005 μέχρι σήμερα περισσότεροι από 360.000 καταναλωτές έχουν επισκεφτεί την ιστοσελίδα How To Tell της Microsoft http://www.microsoft.com/el-gr/howtotell/default.aspx, δίνοντας πληροφορίες σχετικά με το πώς μη γνήσιο λογισμικό είτε μόλυνε τον υπολογιστή τους, είτε απλά δεν είχε τις αναμενόμενες επιδόσεις.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο της χρήσης παράνομου λογισμικού είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://www.playfairday.com. Επιπλέον πληροφορίες για την πειρατεία λογισμικού και τις συνέπειές της είναι επίσης διαθέσιμες μέσω του αντίστοιχου λογαριασμού που διατηρεί η Microsoft στο Twitter @MSFT_BuyLegit.

 

Link.png Site: PlayFairDay

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...