Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μη γράφεις βλακείες αν δεν ξέρεις το θέμα..

Το ύφος σου αλλά και τα γραπτά σου, δείχνουν την ποιότητά σου σαν άνθρωπο και φυσικά το μεγαλείο της σκέψης σου.

Συνέχισε να πιστεύεις ό,τι σε κάνει ευτυχισμένο. Το πρόβλημα είναι ότι άνθρωποι του επιπέδου σου έχουν το δικαίωμα ψήφου....

Περαστικά.

Δημοσ.

η πληρης αντιγραφη του μηλου..

Έχει πάρει τα πνευματικά δικαιώματα η Apple και στο Αλουμίνιο...;

Έχουν οι άλλες εταιρίες πλαστικούρες τις κράζουμε, πάνε να κάτι κάτι αξιόλογο όπως η Apple και τις κράζουμε πάλι; Δεν στέκει κατά τη γνώμη μου. :-)

Δημοσ.

Μπα η Apple τρώει κράξιμο επειδή χρεώνει τον κούκο αηδόνι, από εκεί και πέρα όπως βλέπεις, όταν και άλλες εταιρίες πάνε να ακολουθήσουν την τιμολογιακή πολιτική της, αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο και αυτό λέει πολλά. :-)

Δημοσ.

OFFTOPIC:

- Γιατί;

- Γιατί κανένας σοβαρός βιομήχανος δε θα επανδύσει χρήματα φτιάχνοντας εργοστάσιο στην Ελλάδα με τη νοοτροπία των ελλήνων εργατών

Δηλαδή ρε φίλε ποιά είναι η σωστή νοοτροπία εργάτη; Αυτή των κινέζων; Που δουλεύουν 8ωρο για ένα ευρώ; Να το βράσω το αλουμίνιο.

ONTOPIC:

Ναι, τα 20-30 επιπλέον ευρώ στις πρώτες ύλες όταν μιλάμε για laptop είναι ικανά να προσδώσουν 400-500 επιπλέον ευρώ στο τελικό προϊόν. Αυτό είναι μεν λογικό ως ένα βαθμό, αλλά κυρίως είναι θέμα marketing. Όταν μου δείχνεις 2 laptop κι εγώ είμαι διατεθημένος να πληρώσω για το καλύτερο, θα τα δώσω. Ισχύει γενικά για τα mac. Η (ομολογουμένως) μικρή κατασκευαστική υπεροχή, τους δίνει πάτημα για μεγάλη ψαλίδα στην τιμή.

Συμφωνώ με τα laptop-πλαστικούρες. Γενικά πιστεύω πως το design των laptop, ώς επι το πλείστον, είναι χάλια.

Δημοσ.

Αυτές ειναι οι μεγάλες αλήθειες φίλοι μου, η χώρα μας εξάγει αλουμίνιο αλλα όλα τα εργοστάσια έφυγαν από την χώρα μας με αποτέλεσμα να μενουμε χωρίς παραγωγική διαδικασια...

μια απορια.αυτο το φαινομενο μπορει να αντιμετωπισθει αποτελεσματικα απο το κρατος; δηλαδη υπαρχουν νομιμοι τροποι που μπορει να εφαρμοσει μια κυβερνηση,εφοσων το θελησει,προκειμενου

τετοιες καταστασεις να εκλειψουν;

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να νομίζετε ότι λέω μπούρδες, αλλά αυτό το άρθρο είναι ευκαιρία να μάθετε ότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση σε παραγωγή αλουμινίου στην Ε.Ε. Μπορείτε να το ψάξετε πολύ άνετα στο διαδίκτυο κι όχι μόνο για το αλουμίνιο. Καταλάβατε; Κάνουμε εξαγωγή πρώτες ύλες και μας έρχονται σε Mac... Αντί να δούμε πως θα τις δώσουμε εμείς τεχνολογική αξία..

Δημοσ.

Το ύφος σου αλλά και τα γραπτά σου, δείχνουν την ποιότητά σου σαν άνθρωπο και φυσικά το μεγαλείο της σκέψης σου.

Συνέχισε να πιστεύεις ό,τι σε κάνει ευτυχισμένο. Το πρόβλημα είναι ότι άνθρωποι του επιπέδου σου έχουν το δικαίωμα ψήφου....

Περαστικά.

Να υποθέσω δημόσιος υπάλληλος με πολύ ελεύθερο χρόνο , ή απλά ο γνωστός ελληνάρας χάπατο που έχει άποψη για όλα ;

Έχεις κι άλλα τέτοια στοιβαρά επιχειρήματα να γράψεις για να με αντικρούσεις ; (αν και δεν ξέρω αν χρειάζεται να αντικρούσεις κάτι)..

Την ποιότητα μου και το μυαλό μου το κρίνουν αυτοί που με ξέρουν κι όχι κάθε τυχαίος που γράφει παπαγαλίες μπερδεμένες στο μυαλό του σε ένα φόρουμ και νομίζει ότι έκανε την επανάσταση του..

Όσο για το ύφος μου, αυτό είναι θέμα γούστου. Αφού προφανώς δεν σου αρέσει, δεν μπορούμε να κάνουμε παρέα, λυπάμαι .. :P

Για το δικαίωμα ψήφου που γράφεις (τελευταία το διαβάζω συχνά από πολλούς όψιμους "έξυπνους", το έχω γράψει κι εγώ παλιότερα σε ανύποπτο χρόνο) ,

εγώ τουλάχιστον μπορώ να είμαι καλά με τον εαυτό μου,

γιατί ΠΟΤΕ δεν ψήφισα κάποιον από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για το χάλι του ελληνικού κράτους σήμερα,

ούτε τους ζήτησα χάρες ούτε τους στήριξα με οποιονδήποτε τρόπο, και όπου μπορούσσα το χρέος μου το έκανα με καταγγελίες κλπ.

και ποτέ μα ποτέ δεν έμπλεξα με κομματικές και παραταξιακές φράξιες "φιλαωκατουρημενεςποδιεςγιαεναδιορισμο" ή άλλων ηλιθίων ..

Ούτε απήχα κιόλας όπως έκαναν πολλοί άλλοι "ΙΔΙΩΤΕΣ" με την πρωτότυπη έννοια της λέξης, που τώρα διαμαρτύρονται για το κακό που τους βρήκε...

Και θεωρώ ότι δεν υπάρχουν ούτε τα βασικά της δημοκρατίας και ότι το σύνταγμα παραβιάζεται ελεεινά ακόμα και στα πιο θεμελιώδη του άρθρα (ισοψηφία, διάκριση των εξουσιών, ισονομία)..

Δηλαδή σε πλά ελληνικά : δεν υπάρχει απλή αναλογική, δεν υπάρχει διάκριση εκτελεστικής - νομοθετικής - δικαστικής εξουσίας, δεν υπάρχει ισονομία των πολιτών..

Μήπως να επαναξιολογήσεις τη δική σου στάση ; (δεν ξέρω ποια είναι φυσικά, αλλά ούτε και με νοιάζει)

Και με προβληματίζει ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλα τρία πρόβατα που έκανα Like στο post σου..

Όχι ότι αγχώθηκα με αυτά που γράφεις , αλλά δε θα τ' άφηνα κι αναπάντητα, μαγκάκο .. ;)

-------------------------------

άντε πάλι, άρθρο για τα σασί των ultrabooks το κάναμε θέμα για τους βωξίτες της ελλάδας και τους πολιτικούς..

ότι του φανεί του λωλοστεφανή.. :D

Δημοσ.

OFFTOPIC:

Δηλαδή ρε φίλε ποιά είναι η σωστή νοοτροπία εργάτη; Αυτή των κινέζων; Που δουλεύουν 8ωρο για ένα ευρώ; Να το βράσω το αλουμίνιο.

Όχι φυσικά, φίλε. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Δεν είναι πρωτίστως θέμα χρημάτων. Είναι θέμα νοοτροπίας που έχει καλλιεργηθεί στην ελληνική παραγωγική διαδικασία εδώ και δεκαετίες γιατί κάποιους βόλευε κομματικά.

Αυτός που έχει κεφάλαια και θέλει να επενδύσει (π.χ. να ανοίξει μια παραγωγική μονάδα) στην Ελλάδα, θα το σκεφτεί 2 φορές. Δε μπορεί να είναι σίγουρος ότι δε θα γίνουν πορείες, απεργίες κάθε τρεις και λίγο για να αφήσουν το εργοστάσιο κλειστό, δε θα ξεσηκωθούν οι "συνδικαλ-η-στές" και δε θα έρθουν κάποιοι άλλοι λεβέντες να εμποδίσουν τους εργάτες να πάνε στη δουλειά τους.

Αλλά ίσως πιο σημαντικό είναι ότι ο επενδυτής ανοίγει μια εταιρεία και δεν ξέρει τί θα πληρώσει σε φόρους σε 1-2 χρόνια από σήμερα !! Σου μιλάω από προσωπική εμπειρία, νιώθω ότι η χώρα κάνει ό,τι μπορεί (απίστευτο μπάχαλο) για να μεταφέρω τις δουλείες μου στην Κύπρο.

Επομένως... το αλουμίνιο κάνει φτερά και λεφτά μηδέν.

Τώρα αν εσύ επιμένεις να το βράσεις, σου θυμίζω ότι το σημείο βρασμού του αλουμινίου είναι στους 2519 βαθμούς Κελσίου, επομένως θα πρέπει να προετοιμαστείς κατάλληλα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...