Προς το περιεχόμενο

ΕΕ: οι δαπάνες για τα πνευματικά δικαιώματα δεν έχουν μειώσει την πειρατεία

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ευρω να ειχαν οι ταινιες και τα μη online μετρια και υπερδιαφημισμενα παιχνιδια, παλι θα τα βρισκα στο piratebay. Εχω δει τοσες ΣΑΠΙΕΣ ταινιες και εχω παιξει τοσα σαπια παιχνιδια που γιναν uninstall στο μισαωρο (τα need for speed μου ερχονται στο μυαλό τωρα),που θα ειχα γινει βομβιστης αυτοκτονιας μετα απο τοση διαφημιση που εφαγα και μου παρουσιαστικε σαν ταινια/παιχνιδι της χρονιας ενω εκανα απανωτους εμετους και διαρεια στο πρωτο 20λεπτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ'οτι προσπαθούν να τα παρουσιάσουν.

1) Αν δεν ήθελαν τις αντιγραφές των CD/DVD γιατί βγάζουν στην αγορά CD/DVD recorders? Θα μπορούσε πχ να υπάρχει ένα αντίστοιχο format, εντελώς ξεχωριστό, που να παίζει σε κονσόλες και pc χωρίς να έχεις καθόλου πρόσβαση στα περιεχόμενα του δίσκου και χωρίς να υπάρχει τρόπος και ούτε κενά δισκάκια για αντιγραφή! Οπότε παιχνίδια και προγράμματα... αντιγραφές γιοκ!

2) Για την μουσική και τις ταινίες είναι σαφώς πιο δύσκολα τα πράγματα γιατί υπάρχουν τα... βίντεο (και τα αντίστοιχα σύγχρονα PVR, κλπ) που σίγουρα η εικόνα και ο ήχος μπορεί να μετεγγραφεί πολύ πιο εύκολα. Εδώ λοιπόν θέλει άλλη πολιτική. Κατεβάζεις τις τιμές των blu-ray όταν είναι για αγορά σε λογικά πλαίσια, και κάνεις προσφορές όπως γνωστά βίντεο κλαμπ με 8-10€ το μήνα να μπορείς να πάρεις όποια ταινία θέλεις. Όχι 3 και 5€ η ταινία ακόμα και για on-line για 1-3 μέρες! Και με την μουσική, σε κάθε cd δύσκολα υπάρχουν πάνω από 6-7 κομμάτια που αξίζουν από τα 12-15 που μπορεί να έχει μέσα. Αντί λοιπόν να πας να σκας 15-20€ για το CD, το κατεβάζεις με λογικές τιμές ανά κομμάτι. Με πχ. 0,5€ για 8 τραγούδια που μπορεί να σου αρέσουν, τα παίρνεις με 4€! Και αν θέλεις όλο το CD για συλλεκτικούς λόγους δικό σου το θέμα να πληρώσεις κάτι παραπάνω για να το πάρεις. Και βεβαίως τα τραγούδια που αγοράζω να είναι ξεκλείδωτα να μπορώ να τα ακούσω και στο PC μου, και στο αυτοκίνητο, και στο mp3 μου, όχι να πρέπει να τα αγοράσω 3,4,5 φορές για να τα έχω παντού!

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η πειρατεία είναι και διαφήμιση για τις ίδιες τις εταιρίες, αλλά και μια τακτική που κρύβει πολλά συμφέροντα για πολλούς περιφερειακούς τομείς. Αυτό που προσπαθούν είναι απλά να την ελέγξουν και να έχουν τα πράγματα σε μια ισορροπία ώστε να ικανοποιούνται όλοι. Με αυτά τα δεδομένα όμως και σε συνδυασμό με την κρίση και την ατιμωρησία είναι λογικό η πειρατεία να αυξάνεται...

Ναι να μειωθεί η πειρατεία για να βγάζουμε μερικά δις περισσότερα οι εταιρείες. Εδώ και πολλά χρόνια δεν μπορούν να καταλάβουν ότι σε καιρούς κρίσης εφόσον ΟΛΟΙ έχουν ρίξει τις τιμέ θα πρέπει και αυτοί να κάνουν κάτι παρόμοιο αν θέλουν να πουλάνε και να ανεβάσουν την ποιότητα. Όλα αυτά τα ΠΕΡΙΤΤΆ έξοδα διαφήμισης, πνευματικών δικαιωμάτων κτλ καταλήγουν στον αγοραστή, λογικό είναι μετά κάποιος να στραφεί στην πειρατεία.

Οι τιμές στην Ελλάδα ειδικά στα Bluray είναι τουλάχιστον εξωφρενικές. Ούτε πιστεύω ότι θα τις μειώσουν ποτέ!

Θα προτιμήσουν να χρεωκοπήσουν και να κλείσουν το μαγαζί παρά να μειώσουν το ποσοστό του κέρδους τους!

Όσο κάνει εδώ ένας κύκλος σειράς, στο Amazon αγοράζεις όλη την σειρά (5-6 κύκλοι) και σου περισσεύουν κιόλας!

Είμαστε καλά;;; Απο που περιμένουν πελάτες;

Με άλαλ λόγια ήρθε ο καιρός να αναλάβουν οι καλλιτέχνες την διανομή του οπτικοακουστικού υλικού της και να πάψουν οι μεσάζοντες και αρπακολατζήδες....

Πειρατές τζαμπατζίδες που σκάνε 500 ευρώ κάθε χρόνο στους isp δεν υπάρχουν, το έλεγα και παλαιότερα, ας βάλουν 5-10 ευρώ παραπάνω στην τιμή τους οι isp κλιμακωτά ως προς την ταχύτητα ή ως προς τον όγκο δεδομένων ακόμα καλύτερα, να πηγαίνουν στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων (ας λύσουν μόνοι τους το θέμα πως θα τα μοιραστούν) να τελειώνει το θέμα μια και καλή.

Αλλά το πρόβλημα με το βαρέλι που λέγεται απληστία είναι ότι είναι απύθμενο.

αυτο για το βαρελι ειναι σωστο αλλά ισχυει και για τις δυο πλευρές όμως

Αγοραζω ενα βιβλιο απο το iTunes για το iPad. Εχω πληρωσει τα πνευματικα δικαιωματα με λιγα λογια. Γιατι να μην μπορω να παω στο βιβλιοπωλειο και να πληρωσω ενα ποσο για το χαρτι και να το εχω και σε φυσικη μορφη;

Το ιδιο και με ενα παιχνιδι, ταινια, μουσικη.

Επισης γιατι αν μου καταστραφει το φυσικο μεσο, βιβλιο, CD, DVD, Blu Ray Game, κλπ, να μην μπορω να το εχω ξανα το ιδιο πληρωνοντας το ποσο για το φυσικο μεσο και πρεπει να αγορασω ξανα με την αρχικη τιμη;

Για ποια πνευματικα δικαιωματα μας λενε τελικα;

Ας μην μιλησουμε για την Apple.

Εχω αγορασει πολλες εφαρμογες απο το App Store, οπου καποιες απο αυτες δεν παιζουν Full Screen στο iPad και πρεπει να τις αγορασω με ακομα μεγαλυτερη τιμη για iPad.

Στα μονα που πληρωνω ειναι στο App Store και στο Playstation 3.

Στο πρωτο γιατι θεωρω μικρο το κοστος των εφαρμογων καθως δεν θελω να κανω Jailbreak και στο δευτερο επειδη ψωνιζω απο Αγγλια* με σχετικα μικρο κοστος σε σχεση με τα υπολοιπα καταστηματα και επειδη δεν μπορω να σπασω το PS3. Και να μπορουσα βεβαια θα το σκεφτομουν, για τους ιδιους λογους που δεν το κανω και στο iPad / iPhone, σταθεροτητας και μπλεξιματος.

*

www.blahdvd.com

www.zavvi.com

www.thehut.com

Η πειρατεια στο διαδυκτιο ειναι ενα απο τα λιγα πραγματα που δεν θα σταματησει ποτε.Ειναι ανεξελενκτο.Οσο αναβαθμιζουν τις προστασιες και δινουν τοσα εκατομυρια αλλο τοσο θα δυναμονουν τους "πειρατες" γιατι μη νομιζετε για αυτους ειναι απλα αλλη μια προκληση :-)

πολυ καλη η ιδεα για ενοικιαση παιχνιδιων γιατι δεν δοκιμαστικε ποτε??

Γιατί τα πιο πολλά παιχνίδια είναι "καλοπούλητα" για μικρό χρονικό διάστημα, μετά από μερικούς μήνες ελάχιστοι ενδιαφέρονται, άρα μόνο αρπαχτή μπορούν να κάνουν για να οικονομήσουν χοντρά, δηλαδή μεγάλο ντόρο και υπερβολικές τιμές στις πρώτες μέρες κυκλοφορίας.

Αλλά ποιος είπε πως δεν γίνεται και ενοικίαση; Το World of Warcraft που πληρώνεις με το μήνα, τί έιναι;

Περί πειρατείας τώρα.

Όσο θα υπάρχουν οι έξυπνοι ιμπεριαλιστές που πουλάνε στους ιθαγενείς εντυπωσιακά καθρεφτάκια και χάντρες με αντάλαγμα χρυσάφι, πάντα σε εκείνες τις θάλασσες θα κυκλοφορούν και ...πειρατές!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...