Hal9000 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Με δελτίο τύπου, η Samsung ενημερώνει την έναρξη του προγράμματος Full HD 3D Glasses Initiative που φιλοδοξεί να δώσει ένα τέλος στη μπερδεμένη κατάσταση που υπάρχει στην αγορά με τις 3D τηλεοράσεις και κυρίως με τα τρισδιάστατα γυαλιά. Στο πρόγραμμα εκτός της Samsung συμμετέχουν οι Panasonic, Sony και X6D Limited (XPAND 3D) με σκοπό την ανάπτυξη ενός κοινού τεχνολογικού προτύπου για 3D γυαλιά ενεργού κλείστρου (τεχνολογία Active Shutter). Το πρόγραμμα Full HD 3D Glasses Initiative πιστοποιεί την τεχνολογία των 3D active shutter γυαλιών με ενσωματωμένες δυνατότητες υπέρυθρων ακτίνων (Infrared-IR) και Bluetooth®, οι οποίες ενεργοποιούνται από το σύστημα ραδιοσυχνότητας (RF). Οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις και το κόστος της πιστοποίησης, βρίσκονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: www.fullhd3Dglasses.com. Αξίζει να σημειωθεί πως, στις 8 Αυγούστου 2011, οι τέσσερις εταιρείες Samsung, Panasonic, Sony και XPAND 3D ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν, προκειμένου να αναπτύξουν το πρότυπο των συστημάτων RF και IR για εφαρμογή σε καταναλωτικά αγαθά, όπως 3D active shutter γυαλιά και 3D οθόνες, τηλεοράσεις, οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, προβολείς, καθώς επίσης και 3D οθόνες κινηματογραφικών αιθουσών. Δώδεκα εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες είναι και οι Changhong Electric Co., Ltd., FUNAI Electric Co., Ltd., Hisense Electric Co., Ltd., Hitachi Consumer Electronics Co., Ltd., Mitsubishi Electric Corporation, Royal Philips Electronics, Seiko Epson Corporation, Sharp Corporation, SIM2 Multimedia S.p.A., TCL Corporation, Toshiba Corporation και ViewSonic Corporation, έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στην κοινή πρωτοβουλία. Παράλληλα, με την επιτυχημένη έναρξη του προγράμματος πιστοποίησης Full HD 3D Glasses Initiative, ένα Κέντρο Δοκιμών αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του Νοεμβρίου 2011, που θα πιστοποιεί τα προϊόντα που πληρούν τις προδιαγραφές του νέου προγράμματος Full HD 3D Glasses Initiative. Site: Full HD 3D Glasses
Tilemaxx Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Το θέμα είναι να δούμε HD 3D τηλεοράσεις χωρίς γυαλιά. Εκεί είναι η πρόκληση για τους κατασκευαστές.
Zandim Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 η καλυτερη τεχνολογια για 3d ειναι η παθητικη που χρησιμοποιει η lg. Ειναι η ιδια με του σινεμα με κυκλικη πολωση , ειναι απολυτα ξεκουραστη και εχει μεγαλες γωνιες θεασης. Δεν την προχωρανε ομως διοτι ειναι παμφθηνη στην υλοποιηση της, ενω με τα ενεργα 3d γυαλια κλειστρου μας χρεωνουν 70-100€ για καθε ζευγαρι...
kurkosdr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Το θέμα είναι να δούμε HD 3D τηλεοράσεις χωρίς γυαλιά. Εκεί είναι η πρόκληση για τους κατασκευαστές. Το θεμα ειναι να καταλαβουν οι Sony, Samsung και Xpand οτι το active shutter εχει πεθανει, αλλιως θα τους φαει η LG οταν βγαλει τις δικες της 3D οθονες με αναλυση 2160p. Εδω τους τρωει τωρα με το passive 1080p. Το active shutter ολο προβληματα εχει. Ακριβα γυαλια, flickering και αυτο το ενοχλητικο που οταν κουνας το κεφαλι για να πιασεις το τηλεκοντρολ κανει dropouts. Δεν λεω, ειναι ελκυστικο να πουλας το πακετο “240Hz 2D τηλεοραση + active shuter ζευγαρι γυαλια“ ως 3D τηλεοραση με τρελη υπεραξια και να βγαζεις μετα και αλλα απο τα πανακριβα active γυαλια που θα πουλησεις, αλλα οι καταναλωτες δεν ειναι και τοσο χαζοι οσο νομιζουν. Στο θεμα του glass-free 3D, και γω ειχα ενθουσιαστει στην αρχη, αλλα μετα εμαθα οτι η μονη τεχνολογια που υπαρχει ειναι το parallax barrier που εκτος απο τα προβληματα γωνιας θεασης και... ζαλουρας που εχει, δεν “βγαζει“ τα αντικειμενα απο την οθονη αλλα τα “βαζει“ μεσα. Οποτε εκτος κι αν βγει καμια νεα τεχνολογια αυριο, το passive 2160p ειναι η μονη “καλη“ 3D τεχνολογια. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2011 από kurkosdr
sacram73gr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 κριμα που δεν εχουν κανενα σεβασμο σε αυτους που πουλανε πηρα λαθος γυαλια γιατι δεν ηξερα απλα οτι απο σαμσουνγ σειρας 6 σε σειρα 7 η 8 δεν τρεχουν το ιδιο συστημα ελπιζω να ενοιξει η αγορα για φτηνοτερους κατασκευαστες αλλιως ...
ektor7 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 η καλυτερη τεχνολογια για 3d ειναι η παθητικη που χρησιμοποιει η lg. Ειναι η ιδια με του σινεμα με κυκλικη πολωση , ειναι απολυτα ξεκουραστη και εχει μεγαλες γωνιες θεασης. Ναι αυτή που έχεις πονοκέφαλο στα μίσα του έργου, αυτή που το βάθος είναι απλά σχεδόν ανύπαρκτο και οι γωνιές θεασης αρκετά περιορισμένες! Όχι πως η active είναι θεαματικά καλύτερη, αλλά τουλάχιστον έχει ας πουμε, ένα ικανοποιητικό βάθος( ορισμός για 3D)!
katsikoula Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Νομίζω ότι ακόμα είναι νωρίς για 3D... καμία σχέση όμως... ακόμα και να μην θες να δεις 3D ταινίες, είναι κρίμα να παίζεις τα καινούρια παιχνίδια του PS3 όπως το Uncharted 3 σε 2D...
digekas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Οι τιμές στα γυαλιά θα πέσουν μέσω της τυποποίησης από εκεί και πέρα στην μία περίπτωση διατηρείται η ανάλυση και στα δυο μάτια και πέφτει η συχνότητα ενώ στην άλλη μειώνεται η ανάλυση του κάδρου στο μισό για κάθε μάτι και παραμένει η συχνότητα. Έχω την αίσθηση ότι το shuttering μπορεί να μειωθεί αυξάνοντας περισσότερο την συχνότητα (που είναι και εύκολο να γίνει) χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να αυξηθούν και τα fps.
samniotis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Ναι αυτή που έχεις πονοκέφαλο στα μίσα του έργου, αυτή που το βάθος είναι απλά σχεδόν ανύπαρκτο και οι γωνιές θεασης αρκετά περιορισμένες! Όχι πως η active είναι θεαματικά καλύτερη, αλλά τουλάχιστον έχει ας πουμε, ένα ικανοποιητικό βάθος( ορισμός για 3D)! φίλε μου ώς ιδιοκτήτης passive 3D ( της lg 47lw4500 ) θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου... μπορεί ώς τηλεόραση 2D να είναι σχεδόν ότι χειρότερο έχω δεί στην ζωή μου ώς τώρα (και εννοείται κλάσεις κατώτερη της panasonic plasma που είχα πρίν) άλλα σε 3D σε σχέση με τις active που τις δοκίμασα για αρκετό καιρό πρίν αγοράσω, είναι κλάσεις ανώτερη! Αν στην active παρακολουθείς για 15 λεπτά και πονοκεφαλιάζεις, στην passive βλέπεις άνετα ταινία και μάλιστα σε full φωτεινότητα και με τα φώτα ανοιχτά. Τα αντικείμενα πετάγονται απο την οθόνη (ειδικά στο Sammy's adventures, στην σκηνή με τον βόα στον αμαζώνιο, το φίδι απο τα 3 μέτρα σκάει μπροστά στην μούρη σου) που απλά επιβεβαιώνει ότι το 3D είναι τόσο προβολικό, όσο το θέλουν αυτοί που φτιάχνουν μία ταινία!
ektor7 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Εγώ αναφέρθηκα κύριός για το 3d του σινεμά! Θα κοιτάξω και αυτή της lg και θα την συγκρίνω μ'αυτες της samsung(D7000&D8000) και θα σου πω τη γνώμη μου! Και όσο για την φωτεινότητα,αν τύχει,ρίξε μια ματιά και στις samsung που ανάφερα και πες τη γνώμη σου,στο πόσο χάλια είναι η φωτεινότητα στο 3D τους, όπως και το βάθος, γωνιές θέασης! Y.Γ. Πλέων αποφεύγω,να βλέπω ταινίες σε 3d στο cinema!Με κουράζει κ με ξενερώνει απίστευτα! Υ.Γ.2 Έχω δει το Alice σε imax κ έτυχε να το δω ξανά στην d7000 και κύριός στο θέμα βάθους το imax ήταν παιδική χαρά μπροστά σ'αυτο της d7000! Όσο για τα υπόλοιπα,σας προτείνω να το κοιτάξετε από μόνοι σας!
fabiawrc Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 για εμενα ολες ειναι ενεργες υλοποιησεις ειναι για τα κλαματα.μεγαλη πτωση φωτεινοτητας..χανει η εικονα την ζωντανια της.λιγο εως πολυ flickering αλλα πουθενα απαρατηρητο. αν βαλεις το κοστος του γυαλιου και την φορτιση και το βαρος ειναι εντελως ακυρα. οταν δοκιμασα τα παθητικα της lg αναφωνησα "επιτελους φωτεινο 3d!!" τοσο ξεκουραστο..τοσο ανετο. επισης παθητικες λυσεις εβγαλε και η philips-toshiba.
alx255 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Ναι αυτή που έχεις πονοκέφαλο στα μίσα του έργου, αυτή που το βάθος είναι απλά σχεδόν ανύπαρκτο και οι γωνιές θεασης αρκετά περιορισμένες! Όχι πως η active είναι θεαματικά καλύτερη, αλλά τουλάχιστον έχει ας πουμε, ένα ικανοποιητικό βάθος( ορισμός για 3D)! Σωστος με προλαβες φιλε μου. και οχι μονο αυτο ειναι και το θεμα της αναλυσης ολοι ξερουμε πως στο παθητικο 3d δεν εχουμε fullhd θεμα βασικο κατα την γνωμη μου. φίλε μου ώς ιδιοκτήτης passive 3D ( της lg 47lw4500 ) θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου... μπορεί ώς τηλεόραση 2D να είναι σχεδόν ότι χειρότερο έχω δεί στην ζωή μου ώς τώρα (και εννοείται κλάσεις κατώτερη της panasonic plasma που είχα πρίν) άλλα σε 3D σε σχέση με τις active που τις δοκίμασα για αρκετό καιρό πρίν αγοράσω, είναι κλάσεις ανώτερη! Αν στην active παρακολουθείς για 15 λεπτά και πονοκεφαλιάζεις, στην passive βλέπεις άνετα ταινία και μάλιστα σε full φωτεινότητα και με τα φώτα ανοιχτά. Τα αντικείμενα πετάγονται απο την οθόνη (ειδικά στο Sammy's adventures, στην σκηνή με τον βόα στον αμαζώνιο, το φίδι απο τα 3 μέτρα σκάει μπροστά στην μούρη σου) που απλά επιβεβαιώνει ότι το 3D είναι τόσο προβολικό, όσο το θέλουν αυτοί που φτιάχνουν μία ταινία! στο ενεργητικο 3d παιζει μεγαλο ρολο οι ρυθμισεις που πρεπει να κανεις για να εχεις το αποτελεσμα που θες και να μη σε πιανει πονοκεφαλος. για εμενα ολες ειναι ενεργες υλοποιησεις ειναι για τα κλαματα.μεγαλη πτωση φωτεινοτητας..χανει η εικονα την ζωντανια της.λιγο εως πολυ flickering αλλα πουθενα απαρατηρητο. αν βαλεις το κοστος του γυαλιου και την φορτιση και το βαρος ειναι εντελως ακυρα. οταν δοκιμασα τα παθητικα της lg αναφωνησα "επιτελους φωτεινο 3d!!" τοσο ξεκουραστο..τοσο ανετο. επισης παθητικες λυσεις εβγαλε και η philips-toshiba. το βαρος των γυαλιων μυωπιας ειναι πιο μεγαλο απο αυτα των 3d δεν ειναι τοσο τραγικο οπως το λες, επισης η φορτιση εινια μια φορα και βλεπεις ποσα εργα μεχρι να τα ξαναφορτισεις. το μονο - ειναι το κοστος του. Αλλα ειπα και πριν δε μπορεις να εισαι γκατζετακιας και να ζητας τα πολλα απο την τεχνολογια και να συμβιβαζεαι με μιση αναλυση οπως του παθητικου 3d.
Zandim Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 μαγκες ξεχνατε κατι.... το αν θα βγαινει πολυ εξω η θα μπαινει πολυ μεσα το αντικειμενο στη 3d λειτουργια ειναι καθαρα θεμα ρυθμισης παραλλαγης (parallax) που ρυθμιζει στις περισασοτερες τηλεορασεις αλλα και θεμα του πως γυριστηκε-κωδικοποιηθηκε η καθε ταινια. Αρα το οτι βγαινει πολυ εξω στην samsung και στη δικια μου οχι δεν παιζει. Η υπερβολικη αυξηση του parallax οδηγει σε πονοκεφαλο διοτι η αισθηση του 3d δημιουργειται στον εγκεφαλο. Οσο μεγαλωνει το parallax τοσο διασταυρωνονται τα ματια μας ομως αντι να κοιταμε κοντα οωπς στην πραγματικοτητα εστιαζουμε σε μια οθονη. Ο πονοκεφαλος οφειλεται στο δυσαναλογο eye-crossing λογω των οθονων σε σχεση με τον πραγματικο κοσμο. Το συστημα active προκαλει εξτρα πονοκεφαλο λογω και του flickering των γυαλιων. Το συστημα passive δεν προκαλει εξτρα πονοκεφαλο. Οτι πονοκεφαλος προκαλειται ειανι λογω του eye-crossing. Το μειον των παθητικων ειναι οντως η μειωση της καθετης αναλυσης στο μισο , δηλαδη παιζει στις 540 πραγματικες γραμμες. . Σε αποσταση 2 μετρων ομως ειναι πταισμα και η εμπειρια χρησης ειναι πολυ καλη. Το συν το ξερουμε, γυαλια με 3 ευρω το ζευγερι. Αλλο ενα μειον ειναι το ghosting Που αυξανεται οσο μεγαλωνει η παραλλαγη. Ισως με καλυτερα πολωτικα φιλτρα να μειωθει-εξαληφθει το θεμα. Το μειον των ενεργητικων ειναι το flickering αλλα και η μειωση της φωτεινοτητας κατα 50%. Σκεφτειτε οτι καθε ματι βλεπει το μισο χρονο , και τον αλλο μισο βλεπει το αλλο ματι. Αρα αν σε 1 δευτερολεπτο παιχτουν 100καρε στην οθονη το καθε ματι θα δει απο 50 καρε και θα ειναι συνολικα ανοιχτο για μισο δευτερολεπτο. Αρα σε ενα δευτερολεπτο καθε ματι βλεπει φως που αντιστοιχει σε μισο δευτερολεπτο. Καλα για το flickering δε μπορω να το περιγραψω, ισως ειμαι εγω πολυ ευαισθητος. Ειναι απλα απαραδεκτο να το προβαλουν σαν τεχνολογια χωρις καμια βελτιωση. Τα ενεργα 3dγυαλια υπαρχουν στους υπολογιστες σχεδον 20 χρονια. Θυμαμαι το 96-97 που τα πρωτοδοκιμασα σε μια εκθεση υπολογιστων ειχα ακριβως τα ιδαι συναισθηματα. Και οι κλεφτες τα πουλανε 70€. απο κει και περα ο καθενας διαλεγει. Μπορει τα active γυαλια να εχουν απεριοριστη γωνια θεασης ομως για εμνα ειανι αχρηστο. Δε μπορω να φανταστω οτι καποιος βλεπιε ορθιος ταινια και ο αλλος καθιστος, και ο 3ος ειανι ακριβως μπροστα και κατω απ την οθονη. Ειχα 3d οθονη, και εχω δοκιμασει παρα πολλες 3d οθονες.Για υπολογιστη οι passive εχουν υπερβολικα μικρη γωνια θεασης. Προχθες ομως ειδα μια 40αρα lg στα carefour Και επιτηδες δοκιμαζα τις γωνιες θεασης. Δεν υπαρχει περιπτωση να μην καλυψει καποιον σε ενα σαλονι. Βλεπω οτι η 55αρα παιζει στα 1300. +5 ζευγαρια γυαλια για ολη την παρεα παμε στα 1330 μαξ. ΜΙα 55αρα 3d sony παιζει στα 1500 +50 ευρω για καθε ζευγαρι εξττρα γιαλυα.. ο λογαριασμος δικος σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα