Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συγγνώμη φίλε μου για την καθυστέρηση,γύρισα επιτέλους σαλόνικα..Λογικά θα μπορέσεις να κάνεις την ρύθμιση που θές.Εάν είναι να αλλάξεις λογισμικό στο router σου θα κάνεις πρώτα ένα backup το λογισμικό που έχεις και μετά αν θέλεις δοκιμάζεις εαν γίνετε.Αυτό που θές είναι να μπορέσεις να το ρυθμίσεις και να λαμβάνεις τα πακέτα απο το υπάρχον που θα είναι συνδεμένο στην τηλεφωνική σου γραμμή και θα παρέχει το ADSL σου.Δοκίμασε το και καλή επιτυχία..Πάντως οι ρυθμίσεις που σου έδωσα θα σε βοηθήσουν πολύ.Ότι και να κάνεις,"κανε πρώτα backup".Κανόνας.!

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πο Πολύ καιρός πέρασε, Λοιπόν, πήρα ένα ρούτερ της tplink και μπόρεσα να δημιουργήσω δίκτυο μέσω wds για την Β γειτονιά όμως τώρα για κάποιο λόγο δεν έχω ιντερνετ στα πισι που συνδέονται στο Α μέσω ethernet. Τι μπορεί να φταίει δε μπορώ να καταλάβω.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Λοιπόν το τελευταίο πρόβλημα είχε λυθεί, Τώρα μετά από ένα χρόνο μου χάλασε το asus. 

Οπότε έχω τώρα έχω ένα zte σαν modem router (του οτε) και ένα tp link. To tp link δούλευε με το asus μια χαρα, τώρα συνδέεται με το zte αλλά δεν παρέχει internet στους συνδεδεμένους υπολογιστές,

Πήρα ένα time capsule αν βοηθάει πουθενά...

Πείτε μου έστω τι μπορώ να αγοράσω γιατί έχω τρελαθεί, μια βδομάδα προσπαθώ να συνδεδώ στο ιντερνετ. Μάλιστα αν κάποιος είναι Θεσσαλονίκη μπορώ να του δώσω κάποια αμοιβή μπας και μου το φτιάξει...

Δημοσ.

δινει σωστα dhcp το TPLINK ??? εχεις βάλεις σωστους DNS?? για δώσε printscreens

Τελικά είχε χαλάσει το tplink και όχι το asus. Πήρα ένα wireless extender για να κάνω τη δουλειά μου...

Kατι τετοιο θελω να κανω και εγω..τι ρυθμίσεις πρεπει να γινουν σε μενα που και τα 2 γινονται access point?

http://www.insomnia.gr/topic/501844-επικοινωνια-2-router-αναμεταξύ-τους/

Από την εμπειρία μου πλέον,  Θα σου πω το εξής: Ας ονομάσουμε Α το μοντεμ ρουτερ σου, αυτό που είναι κατευθείαν συνδεδεμένο στο ιντερνετ και Β το μοντεμ με το οποίο θα συνδέεται στο Α και θα κανει προέκταση. Πρέπει να συνδέσεις με ethernet τα δυο αυτά ρουτερ και στο Β να κάνεις disable to dhcp. Απο κει και πέρα, άλλαξε την ip του Β ωστε να είναι διαφορετική του Α. ωστε να μπαίνεις στις ρυθμίσεις του Α πχ στο 192.168.1.1 και στο Β να μπαίνεις στο 192.168.1.100, Από εκεί και πέρα εφόσον έχεις σύνδεση με καλώδιο δεν θα υπάρχει πρόβλημα... Είναι σα να μετατρέπεις το Β από modem/router σε ένα απλό switch!

Δημοσ.

Τελικά είχε χαλάσει το tplink και όχι το asus. Πήρα ένα wireless extender για να κάνω τη δουλειά μου...

Από την εμπειρία μου πλέον,  Θα σου πω το εξής: Ας ονομάσουμε Α το μοντεμ ρουτερ σου, αυτό που είναι κατευθείαν συνδεδεμένο στο ιντερνετ και Β το μοντεμ με το οποίο θα συνδέεται στο Α και θα κανει προέκταση. Πρέπει να συνδέσεις με ethernet τα δυο αυτά ρουτερ και στο Β να κάνεις disable to dhcp. Απο κει και πέρα, άλλαξε την ip του Β ωστε να είναι διαφορετική του Α. ωστε να μπαίνεις στις ρυθμίσεις του Α πχ στο 192.168.1.1 και στο Β να μπαίνεις στο 192.168.1.100, Από εκεί και πέρα εφόσον έχεις σύνδεση με καλώδιο δεν θα υπάρχει πρόβλημα... Είναι σα να μετατρέπεις το Β από modem/router σε ένα απλό switch!

ναι ομως το Β που το κανω απλο switch δεν δουλευει το wireless mono wired εχω ιντερνετ ασχετα που εκμπεμπει wifi σωστα?εγω θελω να δουλευει το wifi ειναι εφικτο κατι τετοιο?

Δημοσ.

ναι ομως το Β που το κανω απλο switch δεν δουλευει το wireless mono wired εχω ιντερνετ ασχετα που εκμπεμπει wifi σωστα?εγω θελω να δουλευει το wifi ειναι εφικτο κατι τετοιο?

περίεργο... έχεις ενεργοποιημένο το wireless στο B?

Δημοσ.

ναι αλλα δεν συνδεετε αν δεν βαλω ip δλδ 192.168.1.11.το access point σε αυτα τα tp link τι ρολο παιζουν?γτ ειναι τσεκαρισμενο και στα 2 ρουτερ και αμα το βγαλω χανω το wireless

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα τι εννοείς...

1)Αν συνδεθείς με το A με ethernet έχεις internet?

2)Αν συνδεθείς με το Β με ethernet έχεις internet?

3)Αν συνδεθείς με το A με wifi έχεις internet?

4)Αν συνδεθείς με το Β με wifi έχεις internet?

Απάντησε τα λίγο για να δούμε τι παίζει...

Βρήκα και έναν οδηγό... http://www.wikihow.com/Connect-Two-Routers

Δημοσ.

Με το Α εχω ιντερνετ κανονικα δουλευει και το wifi του γτ το χρησιμοποιω μονο του τωρα.Με το Β αμα αλλαξω ip δλδ οχι ιδια με το πρωτο απενεργοποιω και το dchp οπως μου ειπες εχω ιντερνετ μονο ενσυρματα οχι wifi ναι μεν εκμπεμπει wifi αλλα δεν δινει ip και δεν συνδεετε καμια συσκευη και βαζω χειροκινητα την ip συνδεετε αλλα δεν εχει ιντερνετ.Τι αλλη ρυθμιση πρεπει να κανω για να εχω wifi στο ρουτερ Β?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...