Technology fan Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Καλησπέρα, θα ήθελα την βοήθεια σας για το στήσιμο ενός δικτύου. Έχω ADSL κλασικά, χρησιμοποιώντας ένα modem/router σαν το Α της εικόνας, θα ήθελα να συνδέσω ασύρματα ένα επιπλέον μόντεμ ώστε να αποκτήσω το Α και το Β ταυτόχρονα, έχοντας μία γραμμή μόνο. Ξέρετε με ποιον τρόπο γίνεται? Υπάρχει μία περίπτωση επειδή τα Α και Β είναι σχετικά μακριά να μην φτάνει το σήμα, σε αυτή τη περίπτωση τι κάνω? Ευχαριστώ
GreenBeret2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Φίλε μου καταρχήν εγψ το δοκίμασα αυτό στο σπίτι μου με αλλαγή λογισμικού στο router.Καταρχην τι router είναι και τα 2.Μάρκα και λογισμικό που έχουν?
Technology fan Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Το Α είναι το asus wl-600g με λογισμικό το 1.0.3.3.Α, και το δεύτερο δε το έχω πάρει ακόμη αλλά ίσως δανειστώ ένα connex router από ένα φίλο.
biomecanoid Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Το 2ο Access Point πρεπει να εχει Client Bridge Mode ωστε να συνδεθει στο 1ο, Οταν εχουμε μεγαλες αποστασεις πρεπει να εχουμε routers και access points με αποσπομενη κεραια ωστε να μπορουμε για παραδειγμα να βαλουμε μια grid
GreenBeret2006 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Ακριβώς το ένα πρέπει να δουλεύει ως γέφυρα για να μπορεί να λειτουργήσει φυσικά και το Internet εάν έχεις.Μπορεί όμως να γίνει και χωρίς κεραία.Εγώ που το έχω κάνει ασύρματα στο σπίτι μου και τα 2 router είναι της Cisco και με αλλαγή λογισμικού του rouer έχω κάνει ωραία δουλειά.
Technology fan Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Το grid τι είναι? και πως θα συνδέσω το router του Β στο Α δηλαδή αν έχω ένα pc συνδεδεμένο στο B, τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο Β router? που να κοιτάξω για πληροφορίες? Θα μπορώ να βλέπω το Α ρουτερ μέσω ενός pc που βρίσκεται στο Β?
GreenBeret2006 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Η όλη διαδικασία για να γίνει πρέπει να έχεις συνδεμένο το router Α στο pc σου και το αλλο να είναι το Β.Το οποίο θα είναι φυσικά και Client Bridge.Δες εδώ ένα link που θα σε βοηθήσει: http://www.labnol.org/internet/connect-two-routers/13517/
Technology fan Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Σε ευχαριστώ πολύ @GreenBeret2006, μόλις πάρω στα χέρια μου το επιπλέον router και δοκιμάσω θα σου πω τι έγινε. Edit: Βασικά το site λέει ότι συνδέει τα δύο ρούτερ με καλώδιο ethernet, ενώ εγώ θέλω να τα συνδέσω ασύρματα. Τελικά δεν έχω δεύτερο ρουτερ οπότε θα χρειαστεί να αγοράσω ένα. Μπορείς να μου συστήσεις κάποιο που είτε να αντικαταστήσει το Αsus και αυτό με τη σειρά του να γίνει το Β είτε να γίνει κατευθείαν Β?
Technology fan Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Βασικά μετά από ψάξιμο πιστεύω ότι θα γίνεται σχετικά εύκολα με ένα wifi - repeater, ισχύει αυτό?
GreenBeret2006 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Ναι ισχύει φίλε μου.Αλλά θα σε βόλευε πολύ και ένα access point το οποίο να μπορεί να δουλεύει και ως modem router. Εσύ αυτό που πρέπει να κάνεις και έχω κάνει και στο σπίτι μου είναι το ενα router να υποστηρίζει client bridge.Βάζωντας του το λογισμικό της dd-wrt,το οποίο έχω βάλει στον ένα router μου μπόρεσα και σύνδεσα τα 2 routers μαζι ασύρματα.Δες τον οδηγό και οτι βοήθεια χρειαστείς μίλα μας: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Wireless_Bridge .Για router τώρα δεν μπορώ να σου προτείνω,εγω πάντως και τα 2 που έχω είναι της LinkSys,το ένα είναι φυσικά router και το άλλο Modem Router.
Technology fan Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Βασικά μπορείς να μου πείς το μοντέλο του LinkSys σου που αντιστοιχεί στο Β μοντεμ ρουτερ της εικόνας για να πάρω κάποιο που λειτουργεί στα σίγουρα επειδή από τι φαίνεται θα αγοράσω τελικά
GreenBeret2006 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2011 Ναι μπορώ να σου πω.Είναι το LINKSYS WRT54GL.
themis636 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 εγω θα σου προτεινα να πας σε ubiquiti nanostation(www.ubnt.com) που ειναι και poe και εχει και ενσωματωμενη κεραια 8dbi.το δουλευω πανω απο 2 χρονια χωρις κανενα προβλημα.
Technology fan Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2011 εγω θα σου προτεινα να πας σε ubiquiti nanostation(www.ubnt.com) που ειναι και poe και εχει και ενσωματωμενη κεραια 8dbi.το δουλευω πανω απο 2 χρονια χωρις κανενα προβλημα. Τι πρέπει να καταλάβω εγώ τώρα από αυτό? Περιέγραψε το λίγο παραπάνω. Τι είναι όλα αυτά που είπες?
Technology fan Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2011 Τελικά βρήκα ένα wireless modem router της BaudTec που δίνει η Connex (Παλιό είναι), το μοντέλο δε μπορώ να το βρω αλλά όπως και να χει έψαξα και δεν υποστηρίζουν τέτοια λειτουργία. Από την άλλη ίσως να κάνω το asus μου σαν δεύτερο που αν και δεν υπάρχει αναφορά στο site αν υποστηρίζεται ή οχι, το έχει στο μενού του. Πριν καταργήσω όλες τις ρυθμίσεις που έχω κάνει όμως στο asus θέλω να ρωτήσω αν χρειάζεται τίποτα παραπάνω για το Α router? Θα μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου και έτσι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα