haHa Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Μεταξυ μας , δεν νομιζω πως θα σου επιστρεψουν τα 75€. Το πολυ-πολυ να προσπαθησουν να στο ξαναφτιαξουν δωρεαν. Σιγουρος δεν μπορεις να εισαι. Το πιο πιθανο ειναι οτι εχει κ πιο πανω ζημια, πχ μπορει να εχει υγρασια, μπορει να εχει χαλασει κατι αλλο κλπ. Γενικοτερα θεωρω πως δεν ειναι μονο αυτο το προβλημα, μιας και απο οτι θυμαμαι ειχε και προβλημα στην καμερα.. Αρα, ειναι γενικοτερα προβληματικο. Δεν πιστευω οτι αξιζει να δωσεις λεφτα να διορθωθει, καλυτερα να το δωσεις για ανταλλακτικα ή να το κρατησεις εσυ για ανταλλακτικα. Υ.Γ.1: Την ολη φαση με το iPhone και γενικοτερα με τα smartphone θα την εκτιμουσες μετα απο πχ 1 μηνα χρησης που θα ειχες βαλει και mobile internet στο παγιο σου. Διαφορετικα, ειναι λογικο να μην σου φαινεται οτι προσφερει κατι παραπανω απο το iPod Touch σου. Υ.Γ.2: Με 150€ και κατι παραπανω (πχ 200€) παιρνεις αξιολογο smartphone αντι για χαζοτηλεφωνο . Βεβαια ipod touch + 150€ = iphone με επιδοτηση ή iphone αριστης καταστασης μεταχειρισμενο εντος εγγυησης. Y.Γ.3: Σκεψου και το ενδεχομενο της αντικαταστασης του προβληματικου iphone με καινουριο απο την εταιρια που αγοραστηκε (cosmote ή vodafone).Δεν ειναι σιγουρο οτι ισχυει, αλλα υπηρχαν περιπτωσεις που για iphone που εβγαιναν εκτος εγγυησης (ή επειδη τελειωνε ο 1 χρονος ή επειδη η ζημια ηταν με ευθυνη του πελατη) οι εταιριες χρεωναν την αντικατασταση της συσκευης 220€. Το ειχα ακουσει περυσι για 3gs.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Σιγουρος δεν μπορεις να εισαι. Το πιο πιθανο ειναι οτι εχει κ πιο πανω ζημια, πχ μπορει να εχει υγρασια, μπορει να εχει χαλασει κατι αλλο κλπ. Γενικοτερα θεωρω πως δεν ειναι μονο αυτο το προβλημα, μιας και απο οτι θυμαμαι ειχε και προβλημα στην καμερα.. Αρα, ειναι γενικοτερα προβληματικο. Δεν πιστευω οτι αξιζει να δωσεις λεφτα να διορθωθει, καλυτερα να το δωσεις για ανταλλακτικα ή να το κρατησεις εσυ για ανταλλακτικα. Υποτίθεται ότι το καθάρισαν από υγρασία. Την κάμερα (μιλάμε για την μπροστά) μου είπε θα την αλλάξει με 10€ με μια μεταχειρισμένη, απλά και μόνο για να μην κολλάει-κρασάρει το λειτουργικό. Τι χρήματα μπορώ να ζητήσω για τα ανταλλακτικά; Γιατί αυτή τη στιγμή έχω δώσει 325€ και μπορεί το τηλέφωνο να μη λειτουργεί, αλλά δεν παύει να είναι ένα iPod Touch με GPS και καλύτερες φωτογραφίες (νομίζω ίδιο βίντεο). Αν έχω καταλάβει σωστά, αν το επιδιορθώσω πλήρως, μπορώ να το πουλήσω γύρω στα 400€, άρα έχω ακόμη κάποια περιθώρια να δώσω χρήματα για επισκευές. Υ.Γ.1: Την ολη φαση με το iPhone και γενικοτερα με τα smartphone θα την εκτιμουσες μετα απο πχ 1 μηνα χρησης που θα ειχες βαλει και mobile internet στο παγιο σου. Διαφορετικα, ειναι λογικο να μην σου φαινεται οτι προσφερει κατι παραπανω απο το iPod Touch σου. Αυτή τη στιγμή δε θα έμπαινα στη διαδικασία να μπω σε πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας με ίντερνετ, γιατί έχω πολύ καλή προσφορά σύνδεσης που θα κρατήσω για όσο μου επιτραπεί. Υ.Γ.2: Με 150€ και κατι παραπανω (πχ 200€) παιρνεις αξιολογο smartphone αντι για χαζοτηλεφωνο .Βεβαια ipod touch + 150€ = iphone με επιδοτηση ή iphone αριστης καταστασης μεταχειρισμενο εντος εγγυησης. Τι να το κάνεις το αξιόλογο smartphone; Τι παραπάνω μπορεί να κάνει από το iPod Touch; Y.Γ.3: Σκεψου και το ενδεχομενο της αντικαταστασης του προβληματικου iphone με καινουριο απο την εταιρια που αγοραστηκε (cosmote ή vodafone).Δεν ειναι σιγουρο οτι ισχυει, αλλα υπηρχαν περιπτωσεις που για iphone που εβγαιναν εκτος εγγυησης (ή επειδη τελειωνε ο 1 χρονος ή επειδη η ζημια ηταν με ευθυνη του πελατη) οι εταιριες χρεωναν την αντικατασταση της συσκευης 220€. Το ειχα ακουσει περυσι για 3gs. Χμ... δεν είναι και τόσο καλή τιμή. Ίσως ήταν αν δεν είχα ήδη ξοδέψει 75€ για την επιδιόρθωση. Τώρα θα έχω δώσει 325+220=545€.
haHa Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2012 Υποτίθεται ότι το καθάρισαν από υγρασία. Την κάμερα (μιλάμε για την μπροστά) μου είπε θα την αλλάξει με 10€ με μια μεταχειρισμένη, απλά και μόνο για να μην κολλάει-κρασάρει το λειτουργικό. Το θεμα της καμερας το ανεφερα για να δουμε οτι το κινητο εχει γενικοτερα διαφορα προβληματα, οχι για το αν φτιαχνατε και με τι κοστος. Αυτή τη στιγμή δε θα έμπαινα στη διαδικασία να μπω σε πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας με ίντερνετ, γιατί έχω πολύ καλή προσφορά σύνδεσης που θα κρατήσω για όσο μου επιτραπεί. Μα θα κραταγες την πρσφορα συνδεσης που εχεις και απλως θα προσθετες και πακετο ιντερνετ. Γενικοτερα smartphone χωρις πακετο internet ειναι λιγο ακυρο. Δεν αλλαζεις προγραμμα, απλα προσθετεις πακετο. Τι να το κάνεις το αξιόλογο smartphone; Τι παραπάνω μπορεί να κάνει από το iPod Touch; Τι παραπανω κανει το iphone ή ενα smartphone απο το ipod touch? Ιντερνετ παντου, καλυτερη καμερα, gps, κουβαλας συνηθως μια συσκευη (smartphone) αντι για 2 (ipod touch + χαζοτηλεφωνο). Γενικοτερα θεωρω το ipod touch μια πολυ ακριβη συσκευη για αυτα που προσφερει(δεν επιδοτειται απο τις εταιριες και "απαιτει" και αλλα 100€ πχ για να αγορασεις και κανονικο τηλεφωνο) οταν υπαρχει το iphone. Με λιγα χρηματα(ή ουσιαστικα τα ιδια αν προσθεσουμε στο κοστος του ipod touch και το κοστος ενος απλου τηλεφωνου των 100€) παραπανω παιρνεις μεταχειρισμενο iphone με εγγυηση ή iphone με επιδοτηση. Δεν ειναι τυχαιο οτι τα iphone ειναι πολυ περισσοτερα απο τα ipod touch, που κανουν πωλησεις κυριως σε μικρες ηλικες . (μιας και το iphone θελει συμβολαιο κλπ) Οι περισσοτεροι που μπορουν να κανουν συμβολαιο καταλαβαινουν οτι ειναι πιο συμφερον και πιο πρακτικο να παρουν ενα iphone απο το να δωσουν 250€ για ενα ipod touch και αλλα 100€ τουλαχιστον για ενα απλο κινητο και να κουβαλανε τελικως 2 συσκευες χωρις ομως να εχουν τις ιδιες δυνατοτητες(internet παντου,email παντου, πλοηγος-gps,καλυτερη καμερα κλπ) με ενα iphone/smartphone. Χμ... δεν είναι και τόσο καλή τιμή. Ίσως ήταν αν δεν είχα ήδη ξοδέψει 75€ για την επιδιόρθωση. Τώρα θα έχω δώσει 325+220=545€. Δεν εχεις και αδικο. Αλλα στην ακραια περιπτωση που σου δωσουν τα 75€ πισω (απιθανο μιας κ εβαλαν ανταλλακτικα και εργασια) ισως να σε συμφερει.
disqualified Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Αν έχω καταλάβει σωστά, αν το επιδιορθώσω πλήρως, μπορώ να το πουλήσω γύρω στα 400€, άρα έχω ακόμη κάποια περιθώρια να δώσω χρήματα για επισκευές. Θα ειναι απιστευτο (αξιοθαυμαστο μαλλον γιατι οντως μπορει και να γινει) αν βρεις καποιον να αγορασει τριτο χερι προβληματικο επισκευασμενο δις iphone4 400€. Το μονο θετικο οτι θα εχει μια εγγυηση επισκευης ισως. Αλλα και παλι δινεις 400€ με την προοπτικη να τρεχεις σε service;
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Θα ειναι απιστευτο (αξιοθαυμαστο μαλλον γιατι οντως μπορει και να γινει) αν βρεις καποιον να αγορασει τριτο χερι προβληματικο επισκευασμενο δις iphone4 400€. Το μονο θετικο οτι θα εχει μια εγγυηση επισκευης ισως. Αλλα και παλι δινεις 400€ με την προοπτικη να τρεχεις σε service; Βασικά άμα δεν πεισθώ για τη λειτουργικότητά του, δεν το δίνω. Δεν έχω πρόθεση να ξεγελάσω κανέναν, ούτε όρεξη για καυγάδες. Υποτίθεται ότι με την αλλαγή του κάτω μέρους, θα είχα ένα κινητό με καινούργια εξαρτήματα στη θέση των ελαττωματικών. Όπως φαίνεται, δε συνέβη αυτό, οπότε περιμένω την αυτοψία αύριο και βλέπουμε (και 325€ να φύγει, δηλαδή όσο το πήρα, καλά είναι). Ενδέχεται να το κρατήσω και να το χρησιμοποιώ ως iPod Touch + GPS. Κάτι είναι κι αυτό. Απλά με 325€ έπαιρνα μεταχειρισμένο iPod Touch με 64GB (τα οποία δε με χαλάνε καθόλου).
georgeadams Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 (προς moderator : μήπως γίνεται να κάνουμε ένα ξεχωριστό θέμα; Νομίζω έχει ενδιαφέρον η συζήτηση) Από πότε χρειάζεστε άδεια για να ανοίξετε νέο θέμα;
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2012 Από πότε χρειάζεστε άδεια για να ανοίξετε νέο θέμα; ΟΚ, το άνοιξα. Απλά για να μεταφερθούν τα ποστ ζητάω τη βοήθεια των moderators. Μην τα ξαναγράφουμε από την αρχή. http://www.insomnia.gr/topic/432595-ipod-touch-vs-iphone/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα