Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και όσο για τη αξιοπιστία κ εγγύηση, μπορώ να θέσω το παράδειγμα του δικού μου λαπτοπ, που στην αμερική το δίνουν με 1χρόνο εγγύηση κ στην ευρώπη με 3χρόνια!

Εξάλλου καλό είναι να δώσουμε ακόμη 50-100 ευρώ ανάλογα για 3 ή 4 χρόνια παρά να μείνουμε με 1 ή 2 χρόνια που σου δίνουν!

Υπαρχει και η περιπτωση να ειναι πιο ακριβο στην Ευρωπη γι αυτο το λογο. Εικασια κανω βεβαια, μπορει να μη συμβαινει κατι τετοιο

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα αυτό είναι το θέμα!

Εδώ είναι πανάκριβο και δε πωλείται, ενώ στην Αμερική έκανε θραύση όταν πρωτοκυκλοφόρησε!

Δημοσ.

Μην ασχολουμαστε και πολυ με τη διαρκεια των εγγυησεων παιδια. Δε θα βγαλουμε ακρη.

Αφου ανηκουμε στην ευρωπαικη ενωση, δεν ειναι υποχρεωμενες οι εταιρειες να δινουν 2 χρονια εγγυηση; Ολες. Μα ολες. Δε με νοιαζει ποια ειναι η πολιτικη της apple και της καθε apple. Να μην εισαγει στην ευρωπη τοτε.

Προσφατα φιλη μου πηρε ενα laptop. Στο κωτσοβολο της ειπαν 1 χρονο εγγυηση και αν πληρωνε 100€ επιπλεον,αποκτουσε αλλα 2 χρονια. Συνολο 3. Το αγοραζει λοιπον.

Κατι δε μου κολλαγε εμενα. Παιρνω στην toshiba,ρωταω και μου ειπαν οτι το συγκεκριμενο μηχανημα, ειναι με 2 χρονια εγγυηση και οχι 1.

Μπαινω στο site του κωτσοβολου και εκει εγραφε 2 χρονια εγγυηση.

Πηγε η ιδια στο καταστημα να ρωτησει γιατι,και αρχιζει ο γλοιωδης προισταμενος να της αλλαζει θεμα και να της λεει ποσα κοινα εχουν και τετοια.

Δεν εβγαλε ακρη φυσικα. Την αλλη μερα πηγε ο πατερας της. Εγινε πανικος φυσικα. Του ζητησαν συγγνωμη. Του επεστρεψαν 100€. Και η εγγυηση πηγε στα 2 χρονια.

Μιλαμε για μεγαλους κλεφτες!

Και εχω και δικο μου παραδειγμα...

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι γίνεται στην Ολλανδία, εδώ η Toshiba δίνει 4 χρόνια εγγύηση στα laptops αν δεν κάνω λάθος και η HP 2.

Edit: Toshiba τώρα είναι 2 και HP 1, πάνε και αυτές... στον δρόμο που χάραξε η apple..

Toshiba ανεκαθεν ειχε 2 χρονια 4 ειχαν μονο τα Qosmio που ειχε ποτε δεν ειχε στα sattelite 4 χρονια εγγυηση . Απο την αλλη εχει το ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ που ειναι μεγαλο αβανταζ . Η HP κλασσικα στο 1 ετος . Η acer το εκανε 2 εκτος λεει αν κοψεις τιμολογιο που εκει σου δινει 1 ......... Ακυρο εντελως .

Νομιζω παντως οτι τα 2 ετη εγγυηση στην Ευρωπη ειναι Ευρωπαικη ΟΔΗΓΙΑ και οχι Ευρωπαικος νομος ..οποτε ειναι στο χερι του καθενος

Δημοσ.

Το ότι η apple είναι η μόνη εταιρία που δίνει 1 χρόνο εγγύηση στα προϊόντα της δείχνει πόσο εμπιστοσύνη έχει στην αξιοπιστία τους.

Hp, acer, Asus, Lenovo ειναι μονο μερικες εταιριες λαπτοπ που δινουν 1 ετος εγγυηση.

Και για να μην μπερδευομαστε (εννοειται πως ειμαι καθετα αντιθετως βεβαια), στο εξωτερικο -και συγκεκριμενα στην Αμερικη- μεχρι και η toshiba, sony, dell δινουν 1 χρονο εγγυηση. Και στην Ελλαδα οι προαναφερθεισες εταιριες δινουν 2 ετη. Οποτε και πρεπει να εχουμε παραπονο για τον εναν χρονο εγγυηση, αλλα και οχι (αφου στο εξωτερικο τα πραγματα εχουν 1 χρονο μονο εγγυηση).

H HP πλέον 1 δεν γνωριζω αν σε καποιο δινει 2 ειναι πιθανο παντως

Στις απλες σειρες (Pavilion) δινει μονο 1 ετος.

Αλλα και στα envy (παρολο που ειναι πανακριβα) δινει 1 ετος, οπως και στα probook.

Στις επαγγελματικες σειρες μονο (elitebook) δινει 3 χρονια εγγυηση.

Δημοσ.

Απ'ότι φαίνεται ο καθένας κάνει ότι θέλει και οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί-οδηγίες υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, χωρίς να τηρούνται. Είναι λίγο παράδοξο βέβαια να διαμαρτυρόμαστε για την πολιτική πολυεθνικών εταιρειών, όταν πολλές φορές τα ίδια τα κράτη καταπατούν την ευρωπαϊκή νομοθεσία σε διάφορα ζητήματα, με πρώτη και καλύτερη την χώρα μας.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ως καταναλωτές είναι να προτιμήσουμε εκείνους που μας προσφέρουν το καλύτερο πακέτο αγοράς (εγγύηση, ποιότητα, τιμή) και μέσω του ανταγωνισμού να διορθωθεί η κατάσταση.

Δημοσ.

νομίζω κ πως το πλαίσιο πλέον δίνει 1 έτος εγγύηση στα turbo-x,τρία δεν ήταν παλαιώτερα?

Τα τελευταια 3 χρονια , το Πλαισιο 1 χρονο δινει στα turbox.

Με +90ευρω πας στα 3 χρονια πλεον.

Δημοσ.

Καλησπερα. Λεω να παρω macbook Pro απ το internet (amazonco.uk, electronic king) αλλα δεν ξερω τι γινεται με την εγγυηση. Ο electronic king π.χ δινει αποδειξη ωστε αν χρειαστει στο μελλον να μην εχω προβλημα? Ποια ειναι η διαδικασια που γινεται σ αυτην την περιπτωση? Αγοραζεις το macbook, το δηλωνεις στην apple και εισαι οκ? Για πειτε εσεις που ξερετε. Ευχαριστω εκ των προτερων.

:)

Δημοσ.

εχω διαβασει οτι υπαρχει ενα παραθυρακι στο νομο ο οποιος λεει... οτι αν το αντικειμενο που περνεις ειναι τεχνολογικα αναπτυξημο σε αιτισια βαση η σε λιγοτερο χρονο τοτε εχει τη δυνατοτητα η εταιρια να δινει 1 χρονο εγγυηση.. αρα ειναι καλημενη απο νομικης αποψης...

Δημοσ.

Όχι μόνο στην apple αλλά σε οποιαδήποτε εταιρεία αν πας στο σέρβις με τον νόμο στα χέρια για τις εγγυήσεις στο φτιάχνουν.. Δοκιμασμένο σε hp, apple, πλαίσιο για διάφορες μάρκες κτλ..

Δημοσ.

Όχι μόνο στην apple αλλά σε οποιαδήποτε εταιρεία αν πας στο σέρβις με τον νόμο στα χέρια για τις εγγυήσεις στο φτιάχνουν.. Δοκιμασμένο σε hp, apple, πλαίσιο για διάφορες μάρκες κτλ..

Καποιο λαθος κανεις, γιατι ΔΕΝ υπαρχει ΝΟΜΟΣ που να λεει για 2ετη ΕΓΓΥΗΣΗ.

Δημοσ.

Καλησπερα. Λεω να παρω macbook Pro απ το internet (amazonco.uk, electronic king) αλλα δεν ξερω τι γινεται με την εγγυηση. Ο electronic king π.χ δινει αποδειξη ωστε αν χρειαστει στο μελλον να μην εχω προβλημα? Ποια ειναι η διαδικασια που γινεται σ αυτην την περιπτωση? Αγοραζεις το macbook, το δηλωνεις στην apple και εισαι οκ? Για πειτε εσεις που ξερετε. Ευχαριστω εκ των προτερων.

:)

οταν πηρα το δικο μου απο ηπα μου ειπαν πως η εγγυηση ειναι παγκοσμια. το ιδιο και η επεκταση εγγυησης.

το λαπτοπ ειναι δηλωμενο online στην apple.

φανταζομαι πως τα ιδια ισχυουν και αν ψωνισεις απο εκει.

καλυτερα επικοινώνησε μαζι τους απο οπου προκειται να αγορασεις, να σαι σιγουρος.\ρωτα και καμια ελληνικη αντιπροσωπεια.

Δημοσ.

οταν πηρα το δικο μου απο ηπα μου ειπαν πως η εγγυηση ειναι παγκοσμια. το ιδιο και η επεκταση εγγυησης.

το λαπτοπ ειναι δηλωμενο online στην apple.

φανταζομαι πως τα ιδια ισχυουν και αν ψωνισεις απο εκει.

καλυτερα επικοινώνησε μαζι τους απο οπου προκειται να αγορασεις, να σαι σιγουρος.\ρωτα και καμια ελληνικη αντιπροσωπεια.

καλησπερα. Το ξερω οτι η εγγυηση ειναι παγκοσμια, απλα ρωταω αν οι πωλητες του ebay στελνουν και καποια αποδειξη ωστε να ειμαι καλυμμενος σε καμια στραβη και να μην τρεχω να αποδειξω οτι το μηχανημα ειναι δικο μου κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...