panos2000gr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Όλοι έχετε ακούσει σε κάποια φάση ότι στην Ευρώπη είναι υποχρεωτική η 2ετης τουλάχιστον εγγύηση ηλεκτρονικών προϊόντων. Στην περίπτωση της Apple που μας προσφέρει ένα έτος εγγύησης (και την δυνατότητα επέκτασης στα τρία με το Applecare) όπως καταλαβαίνετε υπήρχε πρόβλημα. Πρόβλημα που η Apple σε κάποια φάση θα έπρεπε να λύσει με κάποιον τρόπο. Μέχρι τώρα δεν είχε γίνει ποτε ξεκάθαρο τι ισχύει για το δεύτερο έτος εγγύησης που είναι υποχρεωμένη η εταιρία να παρέχει στα σύνορα της Ευρωπαικης Ένωσης. Στο site servicepartner.dk (http://www.servicepartner.dk/EMEAUK%20v2%202_European.pdf) που είναι ένα κατάστημα στην Δανία που είναι Authorised Service Provider, μπορεί κανεις να βρει μια φόρμα της Apple με το όνομα European Consumer Law Claim Form, πράγμα που μας δίνει να καταλάβουμε ότι τελικά η Apple αποφάσισε να κάνει κάτι με την οδηγία της Ευρωπαικης Ένωσης. Πηγή: www.milaraki.com
GoLdMaNn Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Παντως παιδια 2 χρονια ειναι στην ουσια η εγγυηση αφου εγω εχω παει σπασμενο i-phone απο δικο μου λαθος μετα απο 1.5 χρονο χρησης και εκει π περιμενα να ακουσω την λυπητερη μου λενε παρε καινουριο free of charge.Οποτε πρεπει κατι να παιζει με την εγγυηση.
minaras_tio Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Ε και αυτο εμας πως μας βοηθαει? Πως αποκταμε 2 χρονια εγγυηση? Παντως δε νομιζω να φταιει η apple γιατην 1 χρονο εγγυηση αλλα η Ελλαδιτσα μας φυσικα που εχει κανει το θαυμα της παλι. Γιατι να επιτρεπει στα καταστηματα να πωλουν προιοντα με 1 χρονο εγγυηση? Γιατι ειμαστε ελληνες.
Cue Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Παντως παιδια 2 χρονια ειναι στην ουσια η εγγυηση αφου εγω εχω παει σπασμενο i-phone απο δικο μου λαθος μετα απο 1.5 χρονο χρησης και εκει π περιμενα να ακουσω την λυπητερη μου λενε παρε καινουριο free of charge.Οποτε πρεπει κατι να παιζει με την εγγυηση. Περισσότερες πληροφορίες? Πως έσπασε, τι έσπασε, που πήγες και στο αλλάξανε?
xristoforos89 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Ε και αυτο εμας πως μας βοηθαει? Πως αποκταμε 2 χρονια εγγυηση? Παντως δε νομιζω να φταιει η apple γιατην 1 χρονο εγγυηση αλλα η Ελλαδιτσα μας φυσικα που εχει κανει το θαυμα της παλι. Γιατι να επιτρεπει στα καταστηματα να πωλουν προιοντα με 1 χρονο εγγυηση? Γιατι ειμαστε ελληνες. Παγκοσμιως εναν χρονο εγγυηση δινει. Λες να αποτελουσε η Ελλαδα την εξαιρεση;
Palp Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Ε και αυτο εμας πως μας βοηθαει? Πως αποκταμε 2 χρονια εγγυηση? Παντως δε νομιζω να φταιει η apple γιατην 1 χρονο εγγυηση αλλα η Ελλαδιτσα μας φυσικα που εχει κανει το θαυμα της παλι. Γιατι να επιτρεπει στα καταστηματα να πωλουν προιοντα με 1 χρονο εγγυηση? Γιατι ειμαστε ελληνες. Για τον 1 χρόνο εγγύηση φταίει η apple καθώς είναι η πολιτική της παγκοσμίως και για όλα τα προϊόντα της. Αν θέλεις μεγαλύτερη του ενός έτους εγγύηση πρέπει να αγοράσεις το applecare.
Heatspreader Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Εχω σταματησει πλεον να ψαχνω ποιος φταιει και ποιος οχι. Εγω Apple παιρνω και πληρωνω και σε αυτη εχω εναν χρονο. Αν επαιρνα κατι αλλο θα ειχα δυο χρονια. Αρα, φταιει η Apple. Οπως και να εχει, για να απολαμβανεις Apple πρεπει να υποστεις και καποια πραγματα οπως αυτο. Παιρνεις ενα Apple Care και τελειωνεις... Το ιδιο και με το PS3.
ektor7 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Εχω σταματησει πλεον να ψαχνω ποιος φταιει και ποιος οχι. Εγω Apple παιρνω και πληρωνω και σε αυτη εχω εναν χρονο. Αν επαιρνα κατι αλλο θα ειχα δυο χρονια. Αρα, φταιει η Apple. Οπως και να εχει, για να απολαμβανεις Apple πρεπει να υποστεις και καποια πραγματα οπως αυτο. Παιρνεις ενα Apple Care και τελειωνεις... Το ιδιο και με το PS3. Σωστός! Από τη στιγμή που γνωρίζεις τους όρους αγοράς η εταιρεία είναι σωστή! Αλλά αν ήμουν η apple,θα "συμμορφωνόμουν" με τις οδηγίες της Ευρώπης, αλλά θα έβαζα 100 ευροπουλάκια πάνω στη τιμή! Και σωστή κ κερδισμένη!
Palp Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Σωστός! Από τη στιγμή που γνωρίζεις τους όρους αγοράς η εταιρεία είναι σωστή! Αλλά αν ήμουν η apple,θα "συμμορφωνόμουν" με τις οδηγίες της Ευρώπης, αλλά θα έβαζα 100 ευροπουλάκια πάνω στη τιμή! Και σωστή κ κερδισμένη! Κερδισμένη αυτή και χαμένος εσύ. Το ότι η apple είναι η μόνη εταιρία που δίνει 1 χρόνο εγγύηση στα προϊόντα της δείχνει πόσο εμπιστοσύνη έχει στην αξιοπιστία τους.
Heatspreader Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δεν ξερω τι συμβαινει ακριβως στο εξωτερικο. Για το αν βγαζουν προβληματα και τι αξιοπιστια εχουν, φαινεται να προκαλει εκπληξη το γεγονος οτι παρολο την μικρη εγγυηση δεν βγαζουν σε μεγαλο βαθμο προβληματα. Καθε αλλο! Φαντασου οτι καποιοι εχουν ακομα Mac με IBM επεξεργαστες. Σε γενικες γραμμες ομως δεν εχεις αδικο. Αυτο διχνει η εγγυηση. Οτι εγγυαται πως το προιον θα δουλεψει απροβληματιστα για x χρονια.
ektor7 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Κερδισμένη αυτή και χαμένος εσύ. Το ότι η apple είναι η μόνη εταιρία που δίνει 1 χρόνο εγγύηση στα προϊόντα της δείχνει πόσο εμπιστοσύνη έχει στην αξιοπιστία τους. Πρώτο, εγώ δε βγαίνω χαμένος, γιατί δεν είμαι πελάτης της! Δεύτερο, δεν είναι μόνο η Apple που δίνουν ένα χρόνο εγγύηση! Hp, Lenovo και ακόμη και η Toshiba Ολλανδίας δίνει ένα χρόνο και άλλες!
Palp Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δεν ξέρω τι γίνεται στην Ολλανδία, εδώ η Toshiba δίνει 4 χρόνια εγγύηση στα laptops αν δεν κάνω λάθος και η HP 2. Edit: Toshiba τώρα είναι 2 και HP 1, πάνε και αυτές... στον δρόμο που χάραξε η apple..
disqualified Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω τι γίνεται στην Ολλανδία, εδώ η Toshiba δίνει 4 χρόνια εγγύηση στα laptops αν δεν κάνω λάθος και η HP 2. Κάνεις λάθος. Καποια στιγμη υπηρχε θυμαμαι ενα μοντελο στο πλαισιο με 4 χρονια αλλα... Γενικα η toshiba δινει 2 και 3 σε tecra και satelite pro H HP πλέον 1 δεν γνωριζω αν σε καποιο δινει 2 ειναι πιθανο παντως Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2011 από disqualified
ektor7 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Και όσο για τη αξιοπιστία κ εγγύηση, μπορώ να θέσω το παράδειγμα του δικού μου λαπτοπ, που στην αμερική το δίνουν με 1χρόνο εγγύηση κ στην ευρώπη με 3χρόνια! Εξάλλου καλό είναι να δώσουμε ακόμη 50-100 ευρώ ανάλογα για 3 ή 4 χρόνια παρά να μείνουμε με 1 ή 2 χρόνια που σου δίνουν!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα