Προς το περιεχόμενο

Isdn Modem ?

THUKIS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδες . λοιπον , ενας φιλος πηρε pc αλλα το netmode ειναι πολυ μακρια ( κατω στο μαγαζι ) . ετσι σκεφτεται να παρει isdn modem (λεφτα εχει) .

η ερωτηση λοιπον ειναι , αν παρει isdn modem το συνδεουμε κανονικα στο netmode intrakom το καλωδιο του τηλεφωνου και καλει κανονικα isdn η θα εχουμε προβλημα . επισης τα isdn modem εσωτερικα ειναι και pstn an τηελει να χρησημοπηείσει και ετσι ?

thanx guys

Δημοσ.

Πρώτα απ'όλα μία διευκρίνιση: δεν υπάρχουν ISDN modems αλλά ISDN Terminal Adapters (ΤΑ). Όλοι καταλαβαινόμαστε βέβαια αλλά αυτό μόνο για τους τύπους.

Λοιπόν, αν τοποθετηθεί ένα τέτοιο ΤΑ στο PC του φίλου σου, θα πρέπει να συνδεθεί στο netmod με ένα καλώδιο RJ45, όμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στη δικτύωση (γνωστό και ως UTP). ʼρα απομένει να αποφασιστεί πως από κάτω από το μαγαζί θα ανεβαίνει αυτό το καλώδιο επάνω στο σημείο που είναι ο υπολογιστής, πράγμα για το οποίο φυσικά δεν έχω άποψη. Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα ποιό καλώδιο εννοεί ο ThuKiS αλλά αυτό που ανέφερα είναι και αυτό που ισχύει. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί απλό τηλεφωνικό καλώδιο.

Όσο για τη χρήση του ISDN TA ως PSTN modem, αυτό δεν είναι εφικτό, διότι τα ΤΑ's δεν λειτουργούν με τον αναλογικό τρόπο. Για κλήση PSTN απαιτείται ένα κλασικό modem, εσωτερικό ή εξωτερικό, το οποίο με απλό τηλεφωνικό καλώδιο RJ11 θα συνδέεται σε μία από τις δύο αναλογικές θύρες (τις γνωστές POTS) του netmod. Και πάλι έχουμε τοποθέτηση καλωδίου από κάτω προς τα επάνω.

Για χρήση ISDN σύνδεσης απαιτείται ανάλογου τύπου συνδρομή σε κάποιον provider, η οποία μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και για κλήσεις PSTN.

Ελπίζω να ήμουν κατατοπιστικός, δεδομένου ότι έχω αντίστοιχη προσωπική εμπειρία.

Δημοσ.

o TA ti diafora exei akrivos apo to aplo netmod?

ego pou exo enan apo autous ton eixa parei vasika gia na exo kalutero ping se merika online game

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές το ίδιο το netmod είναι και ΤΑ, εφόσον παρέχει δυνατότητα χρήσης της γραμμής ISDN για πρόσβαση internet. Από εκεί και πέρα, διάφορα TA's έχουν κάποιες δυνατότητες όπως π.χ. αυτό που ανέφερες για καλύτερο ping. Κατά τα άλλα... και σκέτο το netmod αρκεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...