Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα,

εχω ενα modem router NetGear DGN1000 στο σπιτι στο οποιο εχω μονιμως συνδεδεμενο ενα desktop με καλωδιο ethernet, και αλλα 2 pc (ενα netbook και ενα desktop) με wireless. To pc που ειναι συνδεδεμενο με το καλωδιο, εχει κανονικα ιντερνετ σταθερο, γρηγορο χωρις κανενα προβλημα. Το ζητημα ειναι με το wireless το οποιο συμπεριφερεται εντελως απροβλεπτα και περιεργα. Υπαρχουν περιπτωσεις που λειτουργει κανονικα για ωρες, και μετα ξαφνικα η συνδεση αρχιζει να σερνεται μεχρι που κολλαει τελειως. Αν κανω restart το router μερικες φορες φτιαχνει, μερικες οχι. Καμια φορα μαλιστα δεν μπορω καν να δω το wireless δικτυο με το usb stick ποου εχω για δεκτη στο 2ο desktop. Επισης, αυτο που εχω παρατηρησει οταν εχω ανοιχτα και τα 2 μηχανηματα που χρησιμοποιουν το wireless ειναι οτι δεν εχουν ταυτοχρονα το προβλημα. Δηλαδη μπορει το netbook να εχει κανονικα ιντερνετ, και το desktop να σερνετα ή και το αναποδο. Ακομα και με το κινητο δοκιμασα το wireless και την ωρα που το desktop σερνοταν, το δικτυο στο κινητο πεταγε.

Πραγματικα δε μπορω να καταλαβω τι μπορει να φταιει. Δοκιμασα να δωσω συγκεκριμενα IPs στο καθε μηχανημα, μηπως εφταιγε αυτο, αλλα δε λυθηκε το προβλημα.

Αν εχει κανεις καμια ιδεα, κατι που θα μπορουσα να δοκιμασω....

Δημοσ.

Καμια φορα μαλιστα δεν μπορω καν να δω το wireless δικτυο με το usb stick ποου εχω για δεκτη στο 2ο desktop.

- Εκεινη τη στιγμή , μπορείς να δεις ομως άλλα δικτυα απο την γειτονιά σου ?? ή χανονται ολα απο την λίστα (πρόβλημα του usb stick).

- Μηπως την ώρα που σερνεται ο υπολογιστής προσπαθεί να κανει update σε καποιο πρόγραμμα (antivirus κτλ) ?? αντι να κανεις επαννεκινηση το ρουτερ δοκιμασε να κανεις επανεκκινηση το μηχανημα,να δεις μετά εαν θα πηγαίνει καλά...

- Μηπως εχεις καποιο torrent client και γονατιζει το συστημα ?

δοκιμασε με ενα αλλο ρουτερ εαν μπορείς για να εστιάσουμε το πρόβλημα εαν ειναι στο ρουτερ ή στα μηχανηματα ;)

Δημοσ.

το USB stick πιστευω δε φταιει, αφου το ιδιο προβλημα εχει ενιοτε και το netbook το οποιο εχει δικο του receiver, οποτε λιγο χλωμο να ειναι χαλασμενα και τα δυο...

Επισης δε νομιζω οτι ειναι θεμα bandwidth γιατι δεν κατεβαινει κατι εκεινη την ωρα ουτε γινεται καποιο update...

αυτο που ξεχασα να γραψω ειναι οτι καμια φορα, οταν το internet εχει κολλησει, εχω διαπιστωσει οτι εαν αλλαξω τον κωδικο του δικτυου, τοτε αυτοματα (και προσωρινα βεβαια) η συνδεση βελτιωνεται και γινεται κανονικη!!!

Δημοσ.

2 πραγματα μονο.το ενα ειναι δες για πιο νεο firmware στο ρουτερ.το δευτερο κανε Update τις καρτες δικτυου στα pc.

και ενα τριτο.δοκιμασε αλλο κλειδωμα στο wireless να δεις απο περιεργεια αν θα αλλαξει κατι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...