naias Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Παραθέτω κατευθείαν το πρόβλημα. Έχω 2 server σε διαφορετικούς χώρους που αντιστοιχούν σε δύο διαφορετικά δίκτυα (Α+Β). Στο ένα δίκτυο (Β) έχω προσθέσει το pc του γραφείου μου και βλέπω όλο το δίκτυο(Β), πως μπορώ να συνδέσω και το άλλο δίκτυο (Α) στο ίδιο pc; Χρειάζομαι και δεύτερη κάρτα δικτύου; Αν γίνετε τελικά αυτή η σύνδεση μπορεί κάποιος "έμπειρος" μέσω του pc μου να περάσει απο το ένα δίκτυο στο άλλο; Ευχαριστώ.
VasKag Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 για να βλεπεις και τα 2 δικτυα ταυτοχρονα δεν ξερω. μπορεις ομως μεσω προγραμματος (υπαρχουν πολλα) να αλλαζεις on the fly τις ρυθμισεις και να συνδεεσαι στα δικτυα.
biomecanoid Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 θες 2 route add αναλογα με τα δυκτια, με 2 καρτες δυκτιου θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Υπάρχει λόγος που δεν είναι στο ίδιο δίκτυο? Τι Server είναι και με τι συνδέονται? VNP? Wifi?
naias Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Υπάρχει λόγος που δεν είναι στο ίδιο δίκτυο? Τι Server είναι και με τι συνδέονται? VNP? Wifi? Windows 2003, με vnp. Το κάθε δίκτυο ελέγχει και κάτι διαφορετικό. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος γιατί είναι δύο. Τότε που τα έφτιαξαν θεώρησαν σωστό να τα κάνουν δύο. Τώρα δεν υπάρχει η άδεια να γίνουν "ιδιαίτερες" παρεμβάσεις, οπότε προσπαθούμε σιγά σιγά να διορθώσουμε κάποια πραγματάκια. Οπότε η λύση με τις 2 κάρτες δικτύου δεν είναι άκυρη έτσι; (Και εγώ απο δίκτυα άσχετος είμαι , προσπαθώ με πολύ διάβασμα, πολλά "test" στην πράξη και γενικότερα να πρήζω τους άλλους με πολλές ερωτήσεις)
At0m0 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Τα "δύο δίκτυα Α+Β" που έχεις είναι συνδεμένα κάπως έτσι; PC_A1-PC_An<---->HUB/SWITCH_A<---->(ethA1)Server_A(ethA2)<---->HUB/SWITCH_COMMON<---->(ethB2)Server_Β(ethB1)<---->HUB/SWITCH_B<---->PC_B1-PC_Bn όπου: <----> = καλώδια utp PC_A1-PC_An = τα PC του LAN_Α PC_Β1-PC_Βn = τα PC του LAN_Β ethA1,ethA2 = δύο κάρτες δικτύου στον server_A ethB1,ethB2 = δύο κάρτες δικτύου στον server_B HUB/SWITCH_A = εξυπηρετεί το LAN_A HUB/SWITCH_B = εξυπηρετεί το LAN_B HUB/SWITCH_COMMON = εκεί καταλήγουν όλα τα LAN του κτιρίου/ορόφου και πιθανότατα υπάρχει και κάποιος εξοπλισμός πρόσβασης στο διαδίκτυο, κοινός για όλους.
taazz Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Παραθέτω κατευθείαν το πρόβλημα. Έχω 2 server σε διαφορετικούς χώρους που αντιστοιχούν σε δύο διαφορετικά δίκτυα (Α+Β). Στο ένα δίκτυο (Β) έχω προσθέσει το pc του γραφείου μου και βλέπω όλο το δίκτυο(Β), πως μπορώ να συνδέσω και το άλλο δίκτυο (Α) στο ίδιο pc; Χρειάζομαι και δεύτερη κάρτα δικτύου; Αν γίνετε τελικά αυτή η σύνδεση μπορεί κάποιος "έμπειρος" μέσω του pc μου να περάσει απο το ένα δίκτυο στο άλλο; Ευχαριστώ. Υπάρχουν αρκετες λύσεις στο θέμα οι 2 πιο χρησιμοποιούμενες είναι 1) Γεφυρα ανάμεσα στα δυο δίκτυα μέσο NAT όποτε έχεις μια συσκευή να ρυθμίσεις για ολους τους υπολογιστές που θέλεις. 2) 2 κάρτες δικτύου στα μηχανήματα που θέλεις να βλέπουν και τα 2 δίκτυα ρυθμισμένες ανάλογα. προυποθέτει ότι τα 2 δύκτια χρησιμοποιούν το ίδιο υλικό (routers, hub/switch) και δεν είναι τελείος αποκομένα μεταξύ τους στην συνδεσμολογία τους. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείς τεχνικό για τις ρυθμίσεις και να σου πει τι περιφερειακά να αγοράσεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Windows 2003, με vnp. Το κάθε δίκτυο ελέγχει και κάτι διαφορετικό. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος γιατί είναι δύο. Τότε που τα έφτιαξαν θεώρησαν σωστό να τα κάνουν δύο. Τώρα δεν υπάρχει η άδεια να γίνουν "ιδιαίτερες" παρεμβάσεις, οπότε προσπαθούμε σιγά σιγά να διορθώσουμε κάποια πραγματάκια. Οπότε η λύση με τις 2 κάρτες δικτύου δεν είναι άκυρη έτσι; (Και εγώ απο δίκτυα άσχετος είμαι , προσπαθώ με πολύ διάβασμα, πολλά "test" στην πράξη και γενικότερα να πρήζω τους άλλους με πολλές ερωτήσεις) Άρα λες οτι έχεις ένα subnet A με ένα Server τελος πάντων και κάνει VPN με ένα άλλο Subnet με ένα Server και pc. Και θέλεις να βλέπεις όλα τα Pc στο ίδιο Workgroup. Κατάλαβα σωστα? Αν ναι , τότε θα πρέπει με κάποιον τρόπο να κάνεις resolve ή να περνάς Netbios Packets ανάμεσα στα 2. Αν θέλεις μπορεί να γίνει. Έχουν και τα 2 σημεία Domain η είναι Workgroup?
naias Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Συγνώμη αν σας μπερδεύω αλλά με τα δίκτυα είναι τα πρώτα βήματα. Υπάρχουν δύο δίκτυα εντελώς αποκομμένα το ένα απο το άλλο. Και τα δύο είναι με domain. Το κάθε ένα έχει έναν κεντρικό server που τρέχει 2003 και απο εκεί με router και άλλα τέτοια συνδέονται τα pc σαν users. To κάθε ένα έχει διαφορετικό (δεν ξέρω τι) για internet. Ευχαριστώ και ΄πάλι για την βοήθεια και συγνώμη για το μπέρδεμα.
At0m0 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 ΑΝ όντως κάνεις VPN σύνδεση, ΚΑΙ ΑΝ, ο VPN Server είναι ο Server A, TOTE, πρέπει ο διαχειριστής του να κοιτάξει πώς τον έχει στήσει, γιατί, για να μην βλέπεις το υπόλοιπο LAN_A μάλλον κάποιος "περιορισμός" υπάρχει εκεί. Παρακάτω όπου LAN_B_PC1 == ο Η/Υ του γραφείου σου και LAN_A το απέναντι LAN. Θα ήταν χρήσιμο να ξέραμε ... 1) Την LAN_IP του LAN_B_PC1 2) Την LAN_IP που δίνει (άν του δίνει) ο VPN Server στο LAN_B_PC1, όταν συνδέται σε αυτόν. 3) Αν η LAN_IP από το βήμα 2 έχει καμία σχέση με τις IP του LAN_Α ή είναι μια κουκουρούκου. 4) Άν το "route print" στο LAN_B_PC1 περιέχει κάποια εγγραφή για το υποδίκτυο LAN_A 5) Εγώ επιπλέον θα ήθελα να ήξερα άν η IP του VPN Server στην οποία κάνεις σύνδεση είναι Public ή Private (η περίπτωση να έχουν χρησιμοποιηθει Link-local addresses θα ήταν τραγική) Χμμ, να το διαβάσεις το spoiler ή μήπως δεν πρέπει; Φτού, κρίμα γιατί για μια στιγμή πίστεψα ότι με το προηγούμενο Post μου θα απόφευγα το τρέχον σαρκαστικό textwall με τις ανόητες ερωτήσεις 1) "Έχω 2 server σε διαφορετικούς χώρους" Αυτό μπορεί να σημαίνει: α) Ο Server A στις Μπαχάμες και ο Server B στο Αιγάλεω β) Ο Server A στον 1ο όροφο και ο Server B στον 2ο όροφο του ίδιου κτιρίου (ή γενικότερα σε χώρους μεσα στο ίδιο κτίριο) Διάλεξε.... 2) "που αντιστοιχούν σε δύο διαφορετικά δίκτυα (Α+Β)" Αυτό μπορεί να σημαίνει: α) ότι έχεις 2 private LAN δίκτυα π.χ. τα 192.168.1.0/24 και 192.168.2.0/24, πίσω από ΝΑΤ (router/gateway) β) ότι έχεις 2 private LAN δίκτυα π.χ. που και τα δύο έχουν το IP υποδίκτυο π.χ.10.1.1.0/24, πίσω από ΝΑΤ (router/gateway) γ) ότι έχεις 2 LAN με public IPs π.χ. το 62.38.1.0/26 και το 62.38.2.0/26, χωρίς ΝΑΤ δ) εχμ, ... ένα σωρό παραλλαγές των παραπάνω. 3) "Στο ένα δίκτυο (Β) έχω προσθέσει το pc του γραφείου μου και βλέπω όλο το δίκτυο(Β)" Σε συνέχεια του (1) (βλ. παραπάνω), αυτό σημαίνει ότι: α) το PC του γραφείου σου είναι στο "Αιγάλεω" β) το PC του γραφείου σου είναι στον "2ο όροφο" κάποιου κτιρίου. 4) "Χρειάζομαι και δεύτερη κάρτα δικτύου;" Απάντηση με ερώτηση... Με την υπάρχουσα "κάρτα δικτύου", είναι δυνατόν ... α) να συνδέσεις το καλώδιο utp σε κάποια άλλη πρίζα δικτύου β) να κάνεις κάποια αλλαγή καλωδίων utp σε κάποιο rack στον χώρο σου ... ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ, να κάνεις τον Η/Υ σου μέρος του δικτύου Α αντί του δικτύου Β που είσαι τώρα; Άν ναι, με ποιόν απο τους δύο τρόπους; Άν όχι, μια δεύτερη κάρτα δικτύου θα ήταν εντελώς άχρηστη. 5) Σε ρωτάνε "Τι Server είναι και με τι συνδέονται? VNP?" Και απαντάς "Windows 2003, με vnp. Αυτό σημαίνει: α) και οι δύο έχετε κάνει ορθoγραφικό λάθος και το vNp είναι το γνωστό VPN β) το vnp είναι κάτι που δεν το γνωρίζω. PLEASE GIVE ME YOUR LIGΗTS ! Το ότι σε επόμενο post γράφτηκε το σωστό "VPN", δε με πείθει ότι και οι δύο μιλάτε για το ίδιο πράγμα 6) "Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος γιατί είναι δύο. Τότε που τα έφτιαξαν θεώρησαν σωστό να τα κάνουν δύο." Αυτό σημαίνει ότι.... α) Αποκλείεται η περίπτωση 1α, παραπάνω, καθώς άν ο Server A ήταν στις Μπαχάμες και ο Server B στο Αιγάλεω, τότε υπάρχει σοβαρός λόγος που είναι δύο διαφορετικά δίκτυα β) Ενισχύεται η περίπτωση 1β παραπάνω, της οποίας ΟΜΩΣ, της έχει βάλει τρικλοποδιά καθώς μας είπες ότι για να συνδεθείς από το δίκτυο Β στον Server A χρησιμοποιείς VPN !!!! Άν όντως μιλάμε για VPN μεταξύ ΤΟΠΙΚΩΝ δικτύων στο ΙΔΙΟ κτίριο και ειδικά άν μου πείς ότι είναι και over internet, αυτός που έστεισε το δίκτυο είναι τραγικός σαδομαζοχιστής Εντάξει, άν είναι τοπικά δίκτυα μέσα σε τράπεζα, τι να πω, την καταλαβαίνω την "τρέλα" που τους δέρνει. 7) "Υπάρχουν δύο δίκτυα εντελώς αποκομμένα το ένα απο το άλλο." Και στο "σχεδιάγραμμα" (ο θεός να το κάνει σχεδιάγραμμα) που έκανα post, άν το "HUB/SWITCH_COMMON" είναι switch με VLANs, τότε ουσιαστικά τα δύο LAN είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝA ή τουλάχιστον ΕΤΣΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ για κάποιον που δεν ξέρει την τοπολογία του δικτύου. 8) "Το κάθε ένα έχει έναν κεντρικό server που τρέχει 2003 και απο εκεί με router και άλλα τέτοια συνδέονται τα pc σαν users." Αυτό που έγραψες στα δικά μου αυτιά ακούστηκε σαν συνταγή για Cassoulet (κασουλέ, ελληνιστί) Απλά δεν βγάζει νόημα το παραπάνω. Συγνώμη αλλά εγώ δεν το καταλαβαίνω με το τίποτα. Εχμ, όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι οι πληροφορίες που δίνεις είναι ελάχιστες, παραπλανητικές (άθελά σου) και ο καθένας απαντάει ότι του κατέβει με βάση το τι ΜΑΝΤΕΨΕ σχετικά με τα δίκτυά σου. Προφανώς υπάρχει το ενδεχόμενο να έχω διαβάσει και εγώ όπως μου αρέσει αυτά έχεις γράψει... αλλά ελπίζω ότι δεν έχω κάνει κανένα τέτοιο τραγικό λάθος
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Τo VNP είναι πιο advanced, , κάνε στην άκρη άμα δεν ξέρεις ,δεν είναι κακό. !! Τέλος πάντων θα μπορούσε στην όλη κατάσταση να έχουν ίδιο subnet όπως σωστά επισήμανες, μέχρι ίδιο όνομα , δηλαδή να έιναι καρμπόν το ένα με το άλλο όπου τα πράγματα δυσκολέυουν πολύ. Καλά θα ήταν αν έστελνες μια βασική αποτύπωση έστω σε Paint με το πως είναι τα δίκτυα και τα ονόματα . Η άλλη λύση εαν σε ενδιαφέρει είναι να είναι σε ένα Domain και να υπάρχει ένα πράγμα παντού.
At0m0 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 link για VNP infos Plz (εχμ, με δουλεύεις ε; )
biomecanoid Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 εδώ η αποκάλυψη : http://en.wikipedia.org/wiki/VNP
At0m0 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 /facepalm /owned etc etc (χελήνικος ιν δι μέσατζ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα