Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω Forthnet Double Play 24.Εδώ και 2-3 χρόνια η γραμμή παίζει στα 5,4-6mbit με Attentuation 42(Απέχω 1,8 με 2 το πολύ χιλιόμετρα από το DSLAM).Εδώ και 3 μέρες παρατήρησα ένα θαύμα.Το ρούτερ κλειδώνει στα 6,8mbit και το Attentuation έχει πέσει στα 41db και αυτό,επειδή κούνησα κάποια καλώδια στο σαλόνι και το σύνδεσα στη γραμμή του υπνοδωματίου.Η γραμμή έχει μετρηθεί από τον κατανεμητή με 2 διαφορετικά πολύμετρα πολλαπλές φορές και είναι στα 48V.Επίσης το Downstream Margin παίζει συνέχεια από 3 έως 6db και γίνονται μερικά Disconnects τη μέρα.Τα τηλέφωνα είναι συνδεδεμένα με φίλτρα.(2 Τηλέφωνα).

Η συνδεσμολογία έχει ως εξής:

Καταρχήν δεν υπάρχει πρίζα Rj11 στο σπίτι,έρχεται ένα τηλεφωνικό καλώδιο 5-6 μέτρα περίπου(προφανώς παλιό) κατευθείαν από τον κατανεμητή(παλιατζούρα όπως τον είδα) και καταλήγει σε ένα Splitter από όπου και συνδέω τα 2 τηλέφωνα και το ρούτερ στο σαλόνι.(Το splitter είναι τελείως απλό όχι σαν τα καινούργια που βγάζουν Phone και Line.Είναι αυτά που έδινε ο ΟΤΕ νομίζω εδώ και πολλά χρόνια και βγάζει μόνο μια υποδοχή για κλιψάκι rj11.)

Εκτός αυτού,από τον κατανεμητή που δίνω τη γραμμή στο σαλόνι, προϋπήρχε και ένα ακόμη καλώδιο το οποίο είναι καμιά 20ρια μέτρα και δίνει τη γραμμή και στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού το οποίο έχει επίσης απλό splitter και τπτ άλλο.Με λίγα λόγια,η γραμμή μου διαμοιράζεται από τον κατανεμητή σε 2 διαφορετικά μέρη του σπιτιού(Σαλόνι-Υπνοδωμάτιο) απο 2 διαφορετικά καλώδια σε 2 διαφορετικά Splitter.(Το καλώδιο του υπνοδωματίου είναι πλέον άχρηστο.)

Τι σκέφτομαι να κάνω λοιπόν:

1)Να αποσυνδέσω το περιττό καλώδιο που πάει στο υπνοδωμάτιο από τον κατανεμητή.

2)Να αγοράσω καινούργιο καλώδιο και να αντικαταστήσω το παλιό που έρχεται από τον κατανεμητή στο σαλόνι.

3)Να αγοράσω πρίζα RJ11(χωρίς πυκνωτή) και να αγοράσω και ένα καινούργιο Splitter,π.χ. σαν αυτό : http://www.cryptoelectronics.gr/catalog/partdetail.aspx?partno=W000403 και να συνδέσω εκεί τα 2 τηλέφωνα και το ρούτερ.

4)Εάν δω κάποια σκουριά στις επαφές του κατανεμητή παίρνω τηλ τον ΟΤΕ για αλλαγή,προσωρινά όμως μέχρι να αλλαχτεί καθαρίζω λίγο τις επαφές.

5)Έχετε να προτείνετε τι καλώδιο να βάλω και κάποιο καλό Splitter ή είναι εντάξει αυτό της Crypto?

6)Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο εσείς π.χ. τύπο καλωδίου κλπ?

7)Φωτογραφίες από το "απλό" Splitter που έχω τώρα :

Όπως έρχεται από τον κατανεμητή:

6371175263_136d576fcb_z.jpg

6371180015_fd0b9dda22_z.jpg

8)Τεστάκι με το OrbMT :

Γραμμή σαλονιού με φίλτρα στα 2τηλέφωνα:

6371172063_de0827e26b_z.jpg

Γραμμή υπνοδωματίου με φίλτρα και στα 2 τηλέφωνα:

6371180165_4c86441f70_z.jpg

Όπως φαίνεται, όταν το συνδέω στο υπνοδωμάτιο ανεβαίνει η ταχύτητα και το Upstream Attentuation πέφτει από τα 26 στα 16db.Επίσης,υπάρχει καθόλου gap?

Δημοσ.

Πριν κάνεις οτιδήποτε αν μπορείς μέτρα κατευθείαν απο τον κατανεμητή.

Είχα μετρήσει πριν 2 βδομάδες κατευθείαν από τον κατανεμητή όταν το Attentuation ήταν 42db και δεν είχε μεγάλη διαφορά απ'ότι με τη μέτρηση που έκανα στο σαλόνι.Κάπου υπάρχει 100% βραχυκύκλωμα.Επίσης πως εξηγείται να πέφτει το DownStream Attentuation από 41db στα 42db και το Upstream Attentuation από τα 26db στα 16db?

Αααα δεν ανέφερα και το πιο σημαντικό.Αν συνδέσω κατευθείαν το τηλέφωνο στον κατανεμητή ή απλά το συνδέσω στο Splitter του σαλονιού χωρίς το φίλτρο(στην ουσία το ίδιο πράγμα σχεδόν) έχει τόσο πολλά παράσιτα που δεν ακούς τίποτα.Παρα μόνο ένα "χχχχχσσσσσσσσσσ" ούτε "τουτ" "τουτ" ούτε τπτ...

Δημοσ.

Είχα μετρήσει πριν 2 βδομάδες κατευθείαν από τον κατανεμητή όταν το Attentuation ήταν 42db και δεν είχε μεγάλη διαφορά απ'ότι με τη μέτρηση που έκανα στο σαλόνι.Κάπου υπάρχει 100% βραχυκύκλωμα.Επίσης πως εξηγείται να πέφτει το DownStream Attentuation από 41db στα 42db και το Upstream Attentuation από τα 26db στα 16db?

Αααα δεν ανέφερα και το πιο σημαντικό.Αν συνδέσω κατευθείαν το τηλέφωνο στον κατανεμητή ή απλά το συνδέσω στο Splitter του σαλονιού χωρίς το φίλτρο(στην ουσία το ίδιο πράγμα σχεδόν) έχει τόσο πολλά παράσιτα που δεν ακούς τίποτα.Παρα μόνο ένα "χχχχχσσσσσσσσσσ" ούτε "τουτ" "τουτ" ούτε τπτ...

Αφού μετράς τα ίδια και απο κάτω, δήλωσε βλάβη. Στον κατανεμητή σταματάει και η ευθύνη σου. 1db διαφορά στο downstream δεν είναι τίποτα τα σκαμπανευάσματα όμως γενικότερα είναι πρόβλημα στο χαλκό 99%

Όταν λες spliter εννοεις adsl spliter, όχι απλή διακλάδωση έτσι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού μετράς τα ίδια και απο κάτω, δήλωσε βλάβη. Στον κατανεμητή σταματάει και η ευθύνη σου. 1db διαφορά στο downstream δεν είναι τίποτα τα σκαμπανευάσματα όμως γενικότερα είναι πρόβλημα στο χαλκό 99%

Όταν λες spliter εννοεις adsl spliter, όχι απλή διακλάδωση έτσι;

Φίλε,δικό μου το λάθος τόσο καιρό η γραμμή παίζει χωρίς splitter και εκτός αυτού αν πρόσεξες στην φώτο που έβαλα και δείχνω την πριζούλα,από τον κατανεμητή έρχονται 2 καλωδιάκια και μετατρέπονται σε 4 στην πριζούλα.Έτσι πρέπει να είναι?Γιατί μου είπαν από την Forthnet ότι πρέπει να έχω πρίζα με 4 καλωδιάκια και όχι με 2 καλωδιάκια.Υπάρχει περίπτωση δηλαδή από τον κατανεμητή το καλώδιο που έρχεται να έχει μέσα 4 καλωδιάκια και όχι 2?Γιατί εμένα έχει 2....

Επεξ/σία από Bimmermeister
Δημοσ.

Αυτό που δείχνεις είναι απλό τηέφωνικό πριζάκι. Εκεί βάζεις το router. Θες άλλα 2 τέτοια με φιλτράκια που έχεις όπως λες για τα τηλέφωνά σου. Τα 2 παραπάνω καλώδια δε σε νοιάζουν αφού δεν χρησιμοποιούνται. Tο splitter απο τη μεριά phone είναι φίλτρο. Ενδεικτικά ADSL_Filter_And_Splitter.jpg

Δημοσ.

απο τον οτε ερχονται 2 καλωδια.ποιος μαμακας ειπε οτι ερχονται 4???δυο θα εχεις.β.αν βαλεις τηλεφωνο στον κατανεμητη χωρις καθολου adsl πανω δεν πρεπει να ακους παρασιτα.μονο αν βαλεις τηλεφωνο χωρις φιλτρο και εχεις to router πανω θα πρεπει να ακους παρασιτα.το adsl ενεργοποιειται να το πω κατα καποιο τροπο οταν μπει το ρουτερ πανω αλλιως ειναι σαν ανενεργο και δεν ακους τιποτα στο τηλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...