Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΤΟ προστιμο που πηρες 42 ευρω αντιστιχει σε περιπου 2 μηνες απεριοριστων διαδρομων με ολα τα μεσα.

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα παραξενευόμουν αρκετά αν η εφορία είχε μηχανισμό να διασταυρώσει αριθμό ταυτότηας με ΑΦΜ γονέα. Εντάξει δεν είναι δήμος/ΔΕΗ που τα στοιχεία τους είναι ότι να 'ναι (και συνήθως πεταμένες κούτες σε κανα υπόγειο) ... απλά λέω

Να δεις πως το λέγαν...

Αχ, ναι! ΣΥΖΕΥΞΙΣ!

Δημοσ.

ΤΟ προστιμο που πηρες 42 ευρω αντιστιχει σε περιπου 2 μηνες απεριοριστων διαδρομων με ολα τα μεσα.

για ένα μήνα ειναι η καρτα απεριοριστων

Δημοσ.

Θα παραξενευόμουν αρκετά αν η εφορία είχε μηχανισμό να διασταυρώσει αριθμό ταυτότηας με ΑΦΜ γονέα. Εντάξει δεν είναι δήμος/ΔΕΗ που τα στοιχεία τους είναι ότι να 'ναι (και συνήθως πεταμένες κούτες σε κανα υπόγειο) ... απλά λέω

release υπάρχει αλλά όλοι χρησιμοποιούν πειρατικές κόπιες ... γι αυτό δε σταυρώνει χρήμα

Οφειλω να σε ενημερωσω οτι η βαση δεδομενων που εχει αυτη τη στιγμη η εφορια, ειναι σε ολα της ενημερωμενη. Το οτι δειχνει στον κοσμο οτι δεν εχει στοιχεια ειναι μια πολυ μεγαλη και βασικοτατη παραμετρος που εχει να κανει με τις θεσεις των εργαζομενων, και με το ποσοι απο αυτους φαινονται αναγκαιοι στο συστημα. Δεκαδες εργαζομενοι απλα υπαρχουν σε θεσεις που απλα σου ζητανε στοιχεια τα οποια εχουν, μονο και μονο για να δικαιολογησουν τη θεση τους. μην πλανασαι, μια χαρα τα εχει ολα τα στοιχεια.

Δημοσ.

Λίγο παραπάνω, δηλαδή 45 ευρω, έχει η μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Δημοσ.

Θα έρθει στην εφορία. Την πάτησε ένας φίλος μου. Του έκοψαν κλήση στο λεωφορείο οταν τελειώσαμε το σχολείο και του ήρθε τώρα μετά από 2 χρόνια.

Btw είμαι σίγουρος ότι οι μισοί που έχουν απαντήσει στο νήμα δε μπαίνουν καν σε ΜΜΜ. Σωστά;

Δημοσ.

Θα έρθει στην εφορία. Την πάτησε ένας φίλος μου. Του έκοψαν κλήση στο λεωφορείο οταν τελειώσαμε το σχολείο και του ήρθε τώρα μετά από 2 χρόνια.

Btw είμαι σίγουρος ότι οι μισοί που έχουν απαντήσει στο νήμα δε μπαίνουν καν σε ΜΜΜ. Σωστά;

Από πια άποψη το λες αυτό; Θα μας πεις τώρα ότι η ποιότητα είναι χάλια κτλπ η κάτι άλλο;

Δημοσ.

Μ αρεσει ρε που**η μου που ολοι το παιζουν ηθικολογοι. Λες και δεν σας εχει τυχει ποτε να μπειτε εστω και μια φορα στα μεσα μμμ χωρις εισητηριο. Ενα κακος υπολογισμος χρηματων και ξεμενεις και δεν εχεις για εισητηριο. Μπορει το περιπτερο που ειναι κοντα στη σταση να μην εχει εισητηριο. Μπορει να βιαζεσαι και να φευγει το λεοφορειο και να μην προλαβαινεις. Διάφορα μπορουν να συμβουν, ανθρωπος εισαι.

Ειναι ευκολο να κρυβεσαι πισω απο ενα πληκτρολογιο και να το παιζεις ηθικολογος, αλλα παω στοιχημα οτι αν γνωριζομασταν ολοι προσωπικα θα μιλαγαμε (μιλαγατε) με αλλο υφος τωρα. Γιατι πολυ απλα θα ξεραμε οτι ο καθενας εχει, εστω και μια φορα, λερωμενη τη φωλια του. Αλλα τωρα πισω απ το pc ο καθενας το παιζει φυλακας των νομων και των ηθων. Μη σχιστει κανα καλτσον ρε...

Γαμωτο, εκνευριστηκα τωρα.

Επρεπε να βαλω το ποστ στο θρεντ, "τι σας εκνευριζει περισσοτερο".

Δημοσ.

1. Είναι δεν είναι παράνομη η παραχώρηση, το να το αφήσω πάνω στο ακυρωτικό ή στις κυλιόμενες δεν είναι. Δε το παραχώρησα πουθενά.

2. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι καλύτερη φάση από μπάρες και παρεμφερείς πατέντες, όποτε έχω μπει στο μετρό στο Παρίσι έσφιγγα τον κώλο μου, έρχονται και κολλάνε πίσω σου για να περάσουν μαζί σου. Και στο Παρίσι έχει αρκετούς μαύρους.

Αυτό με την παραχώρηση ειναι μεγάλη παπαριά. Οταν πας στον σταθμό υπάρχουν παντού πεταμένα εισιτήρια τα οποία ειναι εντός χρονικού περιθωρίου, δεν χρειάζεται να στο δώσει ο αλλος στο χέρι.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα προβλέπει εκδοση εισιτηρίου με αποστολή SMS. Πέρα απο το προφανές κόστος θα προτιμούσα 1000 φορές τις μπάρες έτσι ώστε να πληρώνουν ολοι.

Δεν έχω καταλάβει τι συζητάμε?

Την ερμηνεία του νόμου?

Το ηθικό του πράματος?

Τους όρους που έχει θέσει η εταιρία?

Αυτό που συζητάμε ειναι πως εν τέλη για όλα φταίει η Ελλάδα. Ακόμα και όταν εμείς οι ίδιοι σπάμε το νόμο για το προφανές, ακόμα και τότε πάλι αυτή η ριμάδα η χώρα φταίει. Και επειδή κατά την γνώμη του ο φίλος μας δεν θα επρεπε να φάει προστιμο και επειδή τα χρήματα απο τα εισιτήρια πάνε στην τσέπη μερικών, ερχετε εδω να μας ρωτήσει αν πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο και αν μπορεί με ασφάλεια να ξεφυγει.

Θέλω να ισχύει ο νόμος αλλά όχι για μένα. Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό οδηγηθήκαμε σε μια ομάδα ανθρώπων που εκαναν νόμο την ατιμωρησία. Και εξαιτίας αυτής της κατάστασης ενας νεαρός πολίτης ψάχνει να βρεί τρόπο να εξαιρεθεί και να ξεφύγει. Μην ξεχνίομαστε.. για όλα φταίει αυτή η χώρα!

Δημοσ.

Μ αρεσει ρε που**η μου που ολοι το παιζουν ηθικολογοι. Λες και δεν σας εχει τυχει ποτε να μπειτε εστω και μια φορα στα μεσα μμμ χωρις εισητηριο. Ενα κακος υπολογισμος χρηματων και ξεμενεις και δεν εχεις για εισητηριο. Μπορει το περιπτερο που ειναι κοντα στη σταση να μην εχει εισητηριο. Μπορει να βιαζεσαι και να φευγει το λεοφορειο και να μην προλαβαινεις. Διάφορα μπορουν να συμβουν, ανθρωπος εισαι.

Ειναι ευκολο να κρυβεσαι πισω απο ενα πληκτρολογιο και να το παιζεις ηθικολογος, αλλα παω στοιχημα οτι αν γνωριζομασταν ολοι προσωπικα θα μιλαγαμε (μιλαγατε) με αλλο υφος τωρα. Γιατι πολυ απλα θα ξεραμε οτι ο καθενας εχει, εστω και μια φορα, λερωμενη τη φωλια του. Αλλα τωρα πισω απ το pc ο καθενας το παιζει φυλακας των νομων και των ηθων. Μη σχιστει κανα καλτσον ρε...

Γαμωτο, εκνευριστηκα τωρα.

Επρεπε να βαλω το ποστ στο θρεντ, "τι σας εκνευριζει περισσοτερο".

Τι σχέση έχει αυτό; πχ τα τελευταία 15 χρόνια που μετακινούμαι σε σταθερή βάση με τα ΜΜΜ έχω μπει 2 φορές στα σίγουρα χωρίς εισιτήριο (θα υπάρχουν και 4-5 ακόμα αλλά θυμάμαι), τη μια απ αυτές Σάββατο απόγευμα πρώτη του μήνα. Είχε ξεχάσει ότι είναι πρωτομηνιά, μπήκε ελεγκτής, πλήρωσα. Την άλλη απλά είχα ξεμείνει και δεν υπήρχε εισιτήριο πουθενά.

Ναι, υπάρχουν αγενείς οδηγοί, χάρχαλα λεωφορεία, δρομολόγια μια φορά ανά δύο ώρες, άλλα 256 άτομα μαζί με σένα σ ένα τρόλλεϋ αλλά το να μην πληρώνεις από ιδεολογία σίγουρα δεν οδηγεί σε βελτίωση της ποιότητας των ΜΜΜ.

Δημοσ.

Μα το παιδι δεν ειπε δεν πληρωσε απο ιδεολογια. Απλα ειπε οτι ετυχε. Και το πηραν ολοι απ τα μουτρα, λες και δεν εχει τυχει και σ αυτους κατι τετοιο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Κάνεις λάθος: το παιδί ήρθε εδώ για να αναζητήσει τρόπο να σκαπουλάρει το πρόστιμο (το οποίο και ο ίδιος αναγνωρίζει πως δίκαια πήρε).

Και είμαι βέβαιος πως σε πάρα πολλούς έχει τύχει. Η διαφορά είναι ότι αυτοί οι πάρα πολλοί δεν έχουν το απροσμέτρητο θράσσος να ψάχνουν τρόπους τη μία στραβή να τη στολίσουν με δεύτερη.

Αντί να πάει να πληρώσει και να τελειώνει, δίνει δικαιώματα στον καθένα να τον κρίνει, όχι για το ότι μπήκε χωρίς εισιτήριο, αλλά για το ότι πάει να ξεφύγει, ξανά. Αλλά, όπως γράφεις κι εσύ στην υπογραφή σου, είναι το απλό, που είναι δύσκολο να γίνει. Είναι πολύ απλό να αναλάβεις τις ευθύνες των πράξεών σου. Αλλά, δύσκολα το κάνει κανείς.

Δημοσ.

Μα το παιδι δεν ειπε δεν πληρωσε απο ιδεολογια. Απλα ειπε οτι ετυχε. Και το πηραν ολοι απ τα μουτρα, λες και δεν εχει τυχει και σ αυτους κατι τετοιο.

Μα μου τυχε και πλήρωσα. Και ξενέρωσα απίστευτα που κατάλαβα ότι είναι τόσο ... που βγαίναν παγανιά σαββατόβραδο, πρώτη του μήνα για να τσιμπήσουν τύπους σαν κι εμένα που χε λήξει η κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Απλά δεν ήρθα στο insomnia να ζητάω τρόπους να το αποφύγω. Αν ήθελα να μην πληρώσω σίγουρα δε θα βγαινα δημόσια να ζητήσω βοήθεια. Περισσότερο ο OP εκμεταλλεύεται την ανωνυμία παρά οι επικριτές του. Δικαίωμά του να το κάνει, όμως και δικαίωμα των υπολοίπων να λένε την άποψή τους.

Δημοσ.

Όπως έλεγε και ένας καθηγητής μου "στις εξετάσεις η αντιγραφή επιτρέπεται, αρκεί να μην σε πιάσει ο καθηγητής". Όλα τα πράγματα έχουν συνέπειες. Ξέμεινες από λεφτά, θες να κάνεις μαγκιά, είσαι ιδεολόγος "δεν πληρώνω", δεν μας απασχολεί. Όλοι έχουν κάνει παρανομίες. Και παράνομο παρκάρισμα και προσπέρασμα σε διπλή γραμμή και αντιγραφή σε εξετάσεις και επιβίβαση χωρίς εισιτήριο και χίλια δυο άλλα. Δεν ηθικολογεί κανείς, ούτε λέει ότι πρέπει να εκτελεστεί το παλικάρι γιατί μπήκε χωρίς εισιτήριο. Απλώς λέμε ότι αφού έκανε παρανομία και τον έπιασαν, το σωστό είναι να πληρώσει. Έπαιξε κι έχασε. Τελείωσε. Τόσο απλά.

Δημοσ.

Εκτός και αν ξεχάστηκες, που ανθρώπινο είναι και τυχαίνει σε όλους, καλά έπαθες που έφαγες πρόστιμο!! Τώρα ξέρεις τι να προσέξεις την άλλη φορά. Είναι αυτό που λέω μερικές φορές some people learn...the hard way!

Τώρα αναφορικά με τον ΟΑΣΑ, πολλές φορές το πρωί δεν έχω εισητήριο για το λεωφορίο που με πάει στο μετρό και ταυτόχρονα στην πλατεία που είναι η στάση, ο κλοβός του ΟΑΣΑ που αγοράζεις εισητήρια είναι σχεδόν πάντα κλειστός! Από που θα αγοράσω ρε άχρηστοι εισητήρια εγώ? Ή θα πρέπει να ρίχνω την τράπουλα μια μέρα πριν και να μαντέυω ότι θα χρειαστώ τις υπηρεσίες του ΟΑΣΑ την άλλη μέρα? Εκτός και αν πρέπει να προαγοράζω καμια 10ρια εισητήρια έτσι για να υπάρχουν. Βγάλτε ένα γαμοηλεκτρονικό εισητήριο να τελειώνουμε....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...