Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Εδώ όμως η ΜΕΤΡΟ κάνει ότι γουστάρει προκειμένου να επιβληθεί. Έχει μια διαφορά, δε βρίσκεις; δεν κατάλαβα τι ακριβώς κάνει η Μ που σε εκνευρίζει. Το ότι δεν θέλει να έχει λαθρεπιβάτες; ή το ότι αναγράφεται στο εισιτήριο βάσει ποιας νομοθεσίας θα κινηθεί εναντίον των παραβατών;
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 δεν κατάλαβα τι ακριβώς κάνει η Μ που σε εκνευρίζει. Το ότι δεν θέλει να έχει λαθρεπιβάτες; ή το ότι αναγράφεται στο εισιτήριο βάσει ποιας νομοθεσίας θα κινηθεί εναντίον των παραβατών; Με εκνευρίζει το ότι πάει να επιβάλλει το συμφέρον της με παράνομο τρόπο. Είναι νόμιμο να παραχωρώ το εισιτήριο μου σε τρίτον και η ΜΕΤΡΟ ψεύδεται όταν λέει ότι δεν είναι. Αυτό είναι που με εκνευρίζει.
Dark_Duck Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Προφανός το μετρό και ο ηλεκτρικός δεν σας αρεσουν αφου στο εξωτερικό ειναι σε πολυ καλυτερη κατάσταση και λειτουργουν σωστα ε? Προφανός έχετε δει το μετρό σε πολλές χώρες του εξωτερικού και σε σχεση με το δικό μας ειναι απείρος καλύτερο? Προφανός και δεν εχετε φύγει ποτέ από το χωριό που λέγεται Αθήνα γιατί αλλιώς δεν θα τα λέγατε αυτά. Οσο για το προστιμο ειτε το πληρώσεις είτε όχι τους γονείς σου και τον ευατό σου θα επιβαρυνεις. PS: Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχουν βάλει μηχανήματα που να εμποδίζουν την εισοδο στην αποβάθρα αν δεν εχεις εισιτήριο και προτιμουν να επενδύουν 92εκ ευρώ σε παπαριές όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο! Αχ αυτή η Ελλάδα αχ!
agent_smith Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Προφανός το μετρό και ο ηλεκτρικός δεν σας αρεσουν αφου στο εξωτερικό ειναι σε πολυ καλυτερη κατάσταση και λειτουργουν σωστα ε? Προφανός έχετε δει το μετρό σε πολλές χώρες του εξωτερικού και σε σχεση με το δικό μας ειναι απείρος καλύτερο? Προφανός και δεν εχετε φύγει ποτέ από το χωριό που λέγεται Αθήνα γιατί αλλιώς δεν θα τα λέγατε αυτά. Οσο για το προστιμο ειτε το πληρώσεις είτε όχι τους γονείς σου και τον ευατό σου θα επιβαρυνεις. PS: Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχουν βάλει μηχανήματα που να εμποδίζουν την εισοδο στην αποβάθρα αν δεν εχεις εισιτήριο και προτιμουν να επενδύουν 92εκ ευρώ σε παπαριές όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο! Αχ αυτή η Ελλάδα αχ! Κάπου διάβασα οτι αυτό το έργο έχει δοθεί σε δημοπρασία αν δε κάνω λάθος.
Lucifer Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 1. Είναι δεν είναι παράνομη η παραχώρηση, το να το αφήσω πάνω στο ακυρωτικό ή στις κυλιόμενες δεν είναι. Δε το παραχώρησα πουθενά. 2. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι καλύτερη φάση από μπάρες και παρεμφερείς πατέντες, όποτε έχω μπει στο μετρό στο Παρίσι έσφιγγα τον κώλο μου, έρχονται και κολλάνε πίσω σου για να περάσουν μαζί σου. Και στο Παρίσι έχει αρκετούς μαύρους.
FilipposMD Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Με εκνευρίζει το ότι πάει να επιβάλλει το συμφέρον της με παράνομο τρόπο. Είναι νόμιμο να παραχωρώ το εισιτήριο μου σε τρίτον και η ΜΕΤΡΟ ψεύδεται όταν λέει ότι δεν είναι. Αυτό είναι που με εκνευρίζει. Δεν καταλαβαίνω γιατί το λες αυτό. Στα άρθρα των νόμων είναι σαφές ότι αν χρησιμοποιείς μια υπηρεσία χωρίς να πληρώσεις, διώκεσαι. Το ότι το εισιτήριο ισχύει για 90 λεπτά δεν σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από περισσότερα άτομα. Πουθενά δεν ισχύει αυτό. Για παράδειγμα, νοικιάζεις ένα δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο. Αν σηκωθείς και φύγεις στις 5 το πρωί, δεν μπορείς να βάλεις 2 φίλους σου να έρθουν εκεί μέχρι τις 12. Αν γραφτείς στο γυμναστήριο για αερόμπικ και είσαι άρρωστος μια μέρα, δεν πάει ένας φίλος σου δωρεάν στη θέση σου. Αν μπεις στο ταξί και σπίτι σου, βγεις και μπει ο αδερφός σου για να πάει αλλού, ξαναπέφτει η σημαία, γιατί αλλάζει ο αποδέκτης της υπηρεσίας. Επίσης, όπως είπε και κάποιος παραπάνω, συγκρίνετε τα ΜΜΜ (και όχι ΜΜΕ) της Αθήνας με τα αντίστοιχα του εξωτερικού και συγκρίνετε και το κόστος τους. Καλώς ή κακώς, για αυτό που είναι και για την χώρα που βρίσκονται, όχι, δεν είναι πανάκριβα σε σχέση με το εξωτερικό. Και τέλος πάντων, ακόμα κι αν είναι ακριβό, το να μην πληρώνεις για να καλύπτει το κόστος ο νομιμόφρων διπλανός μαλάκας, ποτέ δεν έδωσε λύση. Είναι μια εγωιστική και αντικοινωνική στάση. Γούστο και καπέλο του σε όποιον την επικροτεί, αλλά το να προσπαθούμε να το παρουσιάσουμε ως αντίσταση είναι το λιγότερο γελοίο! Και κάτι τελευταίο. Αν εξαιρέσεις την σύγχρονη Ελλάδα, αυτός που κάνει αντίσταση ή επανάσταση ή ανυπακοή ή κοινωνικό αγώνα, θυσιάζει κάτι δικό του, για να πετύχει το καλό για το σύνολο. Μόνο στην Ελλάδα αντίσταση σημαίνει προσωπικό όφελος, χωρίς καμία διάθεση για αποδοχή τυχόν αρνητικών συνεπειών. Πώτς γένεν αυτό, είναι ένα μυστήριο...
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δεν καταλαβαίνω γιατί το λες αυτό. Στα άρθρα των νόμων είναι σαφές ότι αν χρησιμοποιείς μια υπηρεσία χωρίς να πληρώσεις, διώκεσαι. Το ότι το εισιτήριο ισχύει για 90 λεπτά δεν σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από περισσότερα άτομα. Πουθενά δεν ισχύει αυτό. Για παράδειγμα, νοικιάζεις ένα δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο. Αν σηκωθείς και φύγεις στις 5 το πρωί, δεν μπορείς να βάλεις 2 φίλους σου να έρθουν εκεί μέχρι τις 12. Αν γραφτείς στο γυμναστήριο για αερόμπικ και είσαι άρρωστος μια μέρα, δεν πάει ένας φίλος σου δωρεάν στη θέση σου. Αν μπεις στο ταξί και σπίτι σου, βγεις και μπει ο αδερφός σου για να πάει αλλού, ξαναπέφτει η σημαία, γιατί αλλάζει ο αποδέκτης της υπηρεσίας. Το παράδειγμα με το ταξί το προσπερνώ, από τη στιγμή που οι ίδιοι οι ταρίφες κάνουν διπλές και τριπλές κούρσες. Το ξενοδοχείο και το γυμναστήριο είναι υπηρεσίες που παρέχονται ονομαστικά και άρα αφορούν μόνο τα άτομα που δηλώνουν ότι θα τις χρησιμοποιούν. Όμοιο παράδειγμα είναι τα ακτοπολοϊκά και τα αεροπορικά εισιτήρια. Προφανώς δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν άλλοι όταν είναι ονομαστικά. Από που προκύπτει όμως ότι το ανώνυμο εισιτήριο αφορά μόνο σε ένα άτομο; Δηλαδή άμα πάω σε μια συναυλία και βγω έξω, απαγορεύεται να δώσω το εισιτήριό μου σε άλλον παραχωρώντας του τη θέση μου και να μπει αυτός στα μισά της συναυλίας; Είναι σαν να μου λες ότι όταν πάω έξω για φαγητό με την κοπέλα μου απαγορεύεται να της δίνω να δοκιμάζει από το πιάτο που παράγγειλα. Προφανώς και δεν απαγορεύεται γιατί θα το έχω πληρώσει. Πουλάνε την υπηρεσία για 90 λεπτά της ώρας; Γιατί να απαγορεύεται να την απολαμβάνουμε για 90 λεπτά; Τα άρθρα των νόμων αναφέρονται σε καταχρήσεις υπηρεσιών, του στυλ "κλείνω δίκλινο δωμάτιο και κοιμίζω μια ντουζίνα" ή "στο τάδε μαγαζί τρως όσο θες με 10 ευρώ και πας και ταίζεις άλλους πέντε με μία προσφορά". Δεν γίνεται να αφορά πληρωμένα εισιτήρια τα οποία "είναι άμεσα πληρωτέα κατά τις συνήθειες των συναλλαγών", ακριβώς για αυτό το λόγο: έχουν ήδη πληρωθεί οι υπηρεσίες για την διάρκεια που ορίζει το αντίτιμο. Συν, αυτό που λέει ο Lucifer: δεν απαγορεύεται να ξεχάσω το εισιτήριο μου κατά λάθος δίπλα στην κουπαστή της κυλιόμενης.
-nick- Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 εγω γελαω οταν παει καποιος να μου δωσει το εισητηριο του με την δικαιολογια "sharing is caring" Δηλαδη σε χαλαει να σου δινουν εισιτηριο ξερω γω? Θυμαμαι σκηνικο στην εισοδο του μετρο. Εχω το εισητηριο στο χερι, παω να το επικυρωσω και οπως παω στα μηχανηματα, μου πιανει το χερι καποιος και νομιζα εγω η χαζη πως τον ηξερα και δεν τον θυμομουν. Σπαω το κεφαλι μου να θυμηθω ποιος ειναι, τον χαιρεταω, μου χαμογελαει, και μου δινει στο χερι το εισητηριο του και μου λεει ΄για να μη πληρωσεις΄. Τον ευχαριστω και φευγω... παραλιγο ρομπα Ρομπα γιατι? I don't understand it (@ both of u)
terekos13 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Οτι νανε Το χασαμε το θεμα! Τελοσπαντων,εγω απλα ψαχνω ενα τροπο να το γλιτωσω,δεν ειναι τοσο φοβερο Οσο για το αλλο,δεν ειμαι τζαμπατζης,εχω παντα καρτα αλλα ειχε ληξει και δεν ειχα λεφτα.Του το ειπα και το εβαλε το προστιμο,ενω θα μπορουσε να με αφησει αν ηθελε.Δεν ηθελε,ενταξει.Το δεχομαι,αλλα εγω θα προσπαθησω να μην το πληρωσω! Και είμαι σίγουρος ότι ολοι αυτοι που γραφουν : ''Τι γυφτος δεν πληρωνεις 70 λεπτα'' ΕΙμαι σιγουρος,οτι κανουν οποτε μπορουν την μπινια τους! *Γαύρε απέλαση!
-nick- Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Τελευταια φορα που μπηκε ελεγκτης σε λεωφορειο στην Κυψελη,πατησσια και εκει τριγυρω, εφυγε κλωτσιδον ... .... Just sayin'
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Διαβαζω τοση ωρα το παρον νημα περι ελεγχων κτλ, και αναρωτιεμαι πραγματικα από πότε εχω να δω ελεγκτη σε μετρο ή λεωφορειο. Πρεπει να ειναι περισσοτερο απο 1 χρονος... Και δεν ειμαι περιστασιακος χρηστης, χρησιμοποιω καθημερινα το μετρο για 1 ωρα και επισης καθημερινα τα λεωφορεια για 30-45 λεπτα. PS: Εχει πλακα η αντιδραση οσων δινουν εισιτηρια οταν τους λες "εχω καρτα, ευχαριστω"
TwitterLover Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Και πολυ καλα να παθεις! 0,70 λεπτα αν εδινες και εμπενες σε οσα ΜΜΜ ηθελες θα σε χαλαγε? Τωρα φαε το προστιμο στα μουτρα! Και εννοειται πως περναει στους γονεις σου!
FilipposMD Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Από που προκύπτει όμως ότι το ανώνυμο εισιτήριο αφορά μόνο σε ένα άτομο; Δηλαδή άμα πάω σε μια συναυλία και βγω έξω, απαγορεύεται να δώσω το εισιτήριό μου σε άλλον παραχωρώντας του τη θέση μου και να μπει αυτός στα μισά της συναυλίας; Είναι σαν να μου λες ότι όταν πάω έξω για φαγητό με την κοπέλα μου απαγορεύεται να της δίνω να δοκιμάζει από το πιάτο που παράγγειλα. Προφανώς και δεν απαγορεύεται γιατί θα το έχω πληρώσει. Πουλάνε την υπηρεσία για 90 λεπτά της ώρας; Γιατί να απαγορεύεται να την απολαμβάνουμε για 90 λεπτά; Συγκρίνεις προϊόν με υπηρεσία. Στο εστιατόριο αγοράζεις το φαγητό και το κάνεις ό,τι γουστάρεις. Στο μετρό αγοράζεις υπηρεσία, άρα αφορά εσένα. Η κοπέλα σου μπορεί να φάει από το φαγητό σου, αλλά αν έχεις πληρώσει για μπουφέ κι εκείνη όχι, δεν μπορεί να φάει. Το εισιτήριο αφορά εσένα ως άτομο. Και στις συναυλίες, αν δεν κάνω λάθος, δεν επιτρέπεται να δώσεις το εισιτήριό σου στα μισά της συναυλίας (άλλο αν γίνεται στα κρυφά). Δεν νοικιάζεις το κάθισμα ή το τετραγωνικό στον συναυλιακό χώρο, αλλά το δικαίωμα να μπεις στο κτίριο και να δεις τη συναυλία. Με την λογική σου, έχουμε ένα 8ωρο φεστιβάλ και 5 άτομα που παρακολουθούν από 1,5 ώρα και δίνουν το ίδιο εισιτήριο ο ένας στον άλλο. Γενικά, μπορούμε να συζητήσουμε αν θα έπρεπε μια υπηρεσία που πληρώνεις να μπορείς να την μοιραστείς με όποιους και όσους θες. Αλλά από τη στιγμή που δεν ισχύει πουθενά αυτό, γιατί να ισχύει στο μετρό; Edit: Βασικά, το θέμα είναι απλό. Το μετρό έχει τιμολογήσει τις υπηρεσίες του ανά επιβάτη. Μπορεί ας πούμε, σύμφωνα με τον νόμο, να επιτρέπεται η πολλαπλή χρήση ενός εισιτηρίου. Σε αυτή την περίπτωση, το μετρό θα επανατιμολογήσει το εισιτήριο στα 2,5 ευρώ, για παράδειγμα, για να βγαίνει οικονομικά. Οπότε, θα γίνει το εισιτήριο 2,5 ευρώ και θα γουστάρουμε όλοι. Όλα τα άλλα είναι κουτοπονηριές για να τις συζητάμε και να περνάει η ώρα, μου φαίνεται.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Οτι νανε Το χασαμε το θεμα! Τελοσπαντων,εγω απλα ψαχνω ενα τροπο να το γλιτωσω,δεν ειναι τοσο φοβερο Τροπο να γλυτωσεις και τα 70 cents του εισητηριου εψαχνες αλλα την πατησες. Αποτι φαινεται δεν βαζεις και μυαλο και συνεχιζεις να ψαχνεις τροπους να μην πληρωσεις. Αντε να δουμε μεχρι που μπορει να φτασει η ξεροκεφαλια καποιου.. -Ετσι για την ιστορια για να μην αγχωνεσαι με την (σωστη) κριτικη που σου ασκουν, θα πρεπει σε καποια φαση της ζωης σου να αντιληφθεις οτι δεν ειναι λαλακες οσοι πληρωνουν τα μεσα μεταφορας που χρησιμοποιουν, ουτε αυτοι που πληρωνουν τα προστιμα τους οταν παρανομουν, οπως δειχνεις να νομιζεις. Απο κει και περα ενας Ελληνας με καθαρη ελληνικη νοοτροπια γεννιεται μεσα απο αυτο το thread. Συγκινουμαι. Οσο για το αλλο,δεν ειμαι τζαμπατζης,εχω παντα καρτα αλλα ειχε ληξει και δεν ειχα λεφτα. Αν δεν ησουν τσαμπατζης δε θα εμπαινες αφου δεν ειχες λεφτα. Οταν δεν εχεις λεφτα πας και παραγγελνεις πιτογυρα και λες του σουβλατζη οτι δεν θα πληρωσεις μετα? Του το ειπα και το εβαλε το προστιμο,ενω θα μπορουσε να με αφησει αν ηθελε.Δεν ηθελε,ενταξει. Να σε αφησει για ποιο λογο? Επειδη ακουσε την ιδια δικαιολογια για 1000η φορα στη ζωη του? Το δεχομαι,αλλα εγω θα προσπαθησω να μην το πληρωσω! Τι κριμα που θα το πληρωσεις ομως... Και είμαι σίγουρος ότι ολοι αυτοι που γραφουν : ''Τι γυφτος δεν πληρωνεις 70 λεπτα'' ΕΙμαι σιγουρος,οτι κανουν οποτε μπορουν την μπινια τους! Και τωρα επηλθε η καθαρσις στην νεοελληνικη-ελληναραδικη μορφη της: Αφου το κανουν κι αλλοι, ειμαι κι εγω σωστος εν μερη (η τουλαχιστον δεν ειμαι τοσο χαλιας οσο πιστευω εγω ο ιδιος για τον εαυτο μου σε καποιες ωρες ειλικρινους αυτοκριτικης...). ΥΓ. Βρισκετε και τα κανετε. Στο μεταξυ τα κανετε εν γνωση των κινδυνων (πχ προστιμο) και μολις φατε το στραπατσο σας μπαινετε στα φορουμς και ψαχνεστε πως να βγειτε εκ νεου πονηροι, πχ να αποφυγετα το καθολα δικαιο και σωστο προστιμο που σας εκατσε ο ελεγκτης. Αφου νιωθετε πονηροι καντε το μονοι σας μη ζητατε καθοδηγηση απο αλλους...Θλιβερα πραγματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα